iran-emrooz.net | Sun, 12.03.2006, 9:16
زنان و فرزندان اسامه بنلادن
حسن هاشميان
 |
يكشنبه ٢١ اسفند ١٣٨٤
«پيتر برگن» روزنامهنگار امريكائی در صدد است تا در روزهای آينده كتابی درباره زندگی خصوصی بن لادن روانه بازار كند. نام اين كتاب « بن لادن شخصيتی كه من میشناسم » است و احتمال میرود سروصدای زيادی ايجاد كند. اين كتاب با آنچه كه در گذشته درباره بن لادن نوشته شده است، متفاوت میباشد. در اين كتاب پيتر برگن بر زندگی خصوصی اسامه و تعداد زنانی كه تاكنون با وی زندگی كرده اند متمركز شده است. نويسنده معتقد است اگرچه سازمان القاعده و رهبر آن اسامه بن لادن مورد توجه بسياری از رسانهها در سطح جهان بوده و كتابهای زيادی در اين باره نوشته شده است، اما با وجود اين همه نوشته و تحقيق ، همچنان زندگی بن لادن پر از رمز و راز باقی مانده و كمتر كسی تاكنون توانسته به اين اسرار نزديك شود. نويسنده امريكائی در كتاب اخير خود تلاش دارد اين بخش پر رمز و راز زندگی بن لادن را به خوانندگان خود معرفی كند و از طريق جستجو در حيات زناشوئی بن لادن و زنانی كه تاكنون با وی زندگی كرده اند، اطلاعات جالبی به دنبال كنندگان سير زندگی رهبر القاعده ارائه كند.
برگن كتاب خود را با سخن درباره زن اول بن لادن آغاز میكند. اين زن « نجوا غانم » نام دارد و اهل شهر « لاذقيه » سوريه است. اسامه بن لادن در سال ١٩٧٤ زمانی كه « نجوا » فقط ١٧ سال داشت، با وی ازدواج كرد. « نجوا » دختر دائی بن لادن به حساب میآيد. ( مادر بن لادن اهل لاذقيه است ) « كارمن بن لادن » همسر « يسلم » برادر ناتنی اسامه به نويسنده كتاب گفته است كه « نجوا غانم » زنی مطيع و بسيار متدين بود.
نجوا به همراه اسامه بن لادن به سودان و افغانستان رفت. « حذيفه عزام » معروف به ابوجندل رئيس گارد محافظ شخصی بن لادن به برگن گفته كه « نجوا » قبل از رويداد ١١ سپتامبر از افغانستان خارج شد و هرگز به اين كشور باز نگشت. او اضافه كرد كه همسر اول بن لادن اكنون در شهر دمشق همراه با يكی از فرزندان خود بنام « عبدالرحمن » زندگی میكند. در تحقيقی كه سايت شبكه العربيه در اين خصوص انجام داده مشخص گرديد كه « نجوا غانم » به مجموعه علويان سوريه تعلق دارد اما بقيه زنان بن لادن سنی بودند.
زن دوم بن لادن با لقب « ام علی » معروف شده است. اين زن به خاندان « شريف » در عربستان سعودی تعلق دارد. ام علی همراه بن لادن به سودان رفت اما از زندگی در اين كشور بيزاری میكرد و نسبت به سختی معيشت در آن وادی گله مند بود. جمال داماد اسامه بن لادن درباره اين زن میگويد: او حاضر نبود زندگی مشقت باری كه رهبر القاعده برای خود اختيار كرده بود را بپذيرد به اين دليل از او تقاضای طلاق كرد و بن لادن با اين درخواست موافقت كرد. ام علی بعد از طلاق همراه با پسر و دختر خود به كشور عربستان سعودی بازگشت.
اما زن سوم بن لادن به «ام خالد » شناخت میشود. اين زن خواهر يكی از همرزمان رهبر القاعده میباشد و زنی تحصيلكرده و دارای مدرك دكتری در رشته « شريعت اسلامی » است. طبق گزارشهائی كه به دست برگن رسيده است « ام خالد » در بيشتر حوادث افغانستان در كنار شوهر خود بوده است.
در اين ميان برگن سخن از زن ديگری میكند كه به « ام حمزه » شهرت يافته است. ام حمزه زن چهارم بن لادن است و زنی تحصيلكرده در رشته ادبيات عرب میباشد كه به يكی از خاندان معروف عربستان بنام « صابر » تعلق دارد. او نيز در زمان اقامت بن لادن در افغانستان در كنار او باقی ماند.
زن پنجم بن لادن «امل صداح » نام دارد و كوچكترين زنان وی به حساب ميآيد. امل اهل يمن است و ١٧ سال داشت كه در سال ٢٠٠٠ به عقد اسامه بن لادن درآمد. ابوجندل رئيس گارد محافظ شخصی بن لادن واسطه اين ازدواج شد. او برای خانواده امل پنج هزار دلار حق عقد فرستاد و ترتيب انتقال عروس جديد به كشور افغانستان را شخصا به عهده گرفت. جشن عروسی اسامه بن لادن و امل صداح در شهر قندهار برگزار شد و فرزندان بن لادن و زنان ديگر او در اين مراسم شركت كردند. امل يك دختر كه احتمال داده میشود نام وی « صفيه » باشد بعد از رويداد ١١ سپتامبر برای بن لادن به دنيا آورد و قبل از حمله امريكا به افغانستان در اواخر سال ٢٠٠١ ، همراه با دختر خود به مسافرت خارج از افغانستان پرداخت. اين زن تا آخرين لحظه بعد از سقوط طالبان در كنار بن لادن باقی ماند و مايل به ترك وی نبود. اما رهبر القاعده از دوستان خود تقاضا كرد زن پنجم وی را به شكل غير قانونی از افغانستان خارج كرده و به كشور يمن برسانند. اين زن اكنون در يمن زندگی میكند و علاوه بر دختر خويش ، صاحب يك پسر ديگر از بن لادن شده است.
فرزندان اسامه بن لادن
ابوجندل يار نزديك بن لادن درباره تعداد فرزندان ذكور رهبر القاعده میگويد: تا سال ٢٠٠٠ اسامه بن لادن ١١ پسر داشت كه ٩ تن از آنها در افغانستان بودند و دو تن ديگر بنامهای عبدالله و علی دور از پدرشان به سر ميبردند. عبدالله بزرگترين پسر بن لادن به حساب میآيد كه از زن اول رهبر القاعده « نجوا غانم » در دهه ١٩٧٠ به دنيا آمد. اين پسر در سال ١٩٩٥ پدر خود را در سودان ترك كرد زيرا از زندگی مشقت بار در اين كشور افريقائی بيزار بود. او همچنين دوست دارد نام او را به « عبدالله لادن » صدا كنند و نه بنام اسامه بن لادن.
عبدالرحمن پسر ديگر نجوا اكنون همراه با مادر خود در دمشق زندگی میكند. عمر فرزند ديگر بن لادن كه در فاصله ١٩٨٣- ١٩٨٢ به دنيا آمد اكنون نزد برادر بزرگ خود عبدالله در عربستان سعودی به سر ميبرد. نام پسران ديگر بن لادن به ترتيب محمد ، خالد، حمزه ، سعد ، علی و عثمان است. محمد با دختر يكی از همرزمان بن لادن بنام « ابوحفص مصری » در سال ٢٠٠١ در شهر قندهار ازدواج كرد. عثمان در سرتاسر حمله امريكا به افغانستان و مراكز مهم سازمان القاعده در اين كشور در كنار پدر خود بود و بعنوان گارد شخصی وی عمل میكرد. او سپس موفق شد به شكل معجزه آسائی از كوهستانهای « تورا بورا » همراه با ايمن ظواهری و عبدالله تبارك راننده اسامه بن لادن فرار كند.
درباره فرزندان ديگر بن لادن اطلاعات كافی وجود ندارد و هيچكس از سرنوشت و محل اقامت آنها چيزی بر زبان نياورده است.