دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ -
Monday 27 January 2025
|
ايران امروز |
عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس گفت: سوال من از آقای جلیلی این است که اولاً چرا ایشان نتیجه عملکرد ۶ سالهاش را همچون تیم فعلی در اختیار کمیسیون قرار نمیدهد و ثانیاً بهراستی تفاوت دو قطعنامه ۱۹۲۹ و ۲۲۳۱ چیست و کدام در راستای منافع ملی است؟!
عباسعلی منصوری آرانی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا با اشاره بررسی برجام در کمیسیون ویژه در مجلس گفت: نمایندگان در جلسات کمیسیون ویژه برجام، تلاش دارند صحبت همه مسئولانی که در بحث هستهای نقش داشتند را بشنوند و با اینکه میهمانان جلسات در تایید یا رد برجام صحبت کنند، مشکلی نداریم.
نتیجه عملکرد ۶ ساله جلیلی کجاست؟!
وی با اشاره به حضور سعید جلیلی در جلسات کمیسیون ویژه برجام یادآور شد: دو موضوع مهمی که در حاشیه سوالات بنده از آقای جلیلی مطرح شد، روشنگر بسیاری از نکات است. بحث نخست بنده بر سر این بود که هماکنون تیم مذاکرهکننده کتابچهای را بهعنوان «برجام» در اختیار کمیسیون گذاشته و سوال اینجاست که نتیجه ۶ سال فعالیتهای تیم آقای جلیلی کجاست؟!
منصوری آرانی ادامه داد: بههر حال همانطور که ما در کمیسیون ویژه برجام کلمهبهکلمه برجام را مورد نقد قرار میدهیم، باید بدانیم که تیم آقای جلیلی در ۶ سال مذاکرات چه عملکردی داشتند و برای مثال در آلمآتی چه تصمیماتی گرفتند تا بتوانیم مشترکات و تفاوتهای این دو دوره را با یکدیگر مقایسه کنیم.
کدام قطعنامه سنگینتر است؟ ۱۹۲۹ یا ۲۲۳۱
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: موضوع مهم دیگری که در قالب سوال ازسوی بنده از آقای جلیلی پرسیدهشد، مربوط به تفاوتهای دو قطعنامه ۱۹۲۹که در زمان آقای جلیلی صادر شده و قطعنامه ۲۲۳۱ که در دوره کنونی به تصویب رسید و لازم است با مقایسه این دو قطعنامه ببینیم کدامیک سنگینتر و بهضرر مردم و کشور بودهاست.
نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل یادآور شد: البته پاسخی که ازسوی آقای جلیلی مطرح شد که در این راستا بود که قطعنامه ۲۲۳۱ بدتر از قطعنامه ۱۹۲۹ است اما بههرحال مشروح این جلسه روز پنجشنبه از تلویزیون پخش شد و مردم خودشان بهتر از هر ناظر و داوری قادر به درک و تحلیل مسائل هستند.
توضیحات جلیلی درباره عملکردش پخش تلویزیونی نشد
عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس ضمن توضیح درباره ابهامات مربوط به پخش گزینشی سخنان سعید جلیلی در صداوسیما، اعلامکرد: البته صحبتهایی که در جلسه دوم مطرح شد که تماماً پخش گردید، اما متاسفانه مباحثی که آقای جلیلی درخصوص تاریخچه مذاکرات در جلسه نخست مطرح کردند با سوالات بسیاری هم ازسوی نمایندگان مجلس همراهشد، در تلویزیون نمایش داده نشد و اعتراض برخی از نمایندگان ازجمله آقای تاجگردون و ابوترابی نیز نسبت به عدم پخش این قسمتها بود.
وی ضمن ابراز بیاطلاعی از دلیل پخش گزینشی سخنان سعید جلیلی در رسانه ملی، تصریح کرد: بیشک پخش قسمتهای حذف شده در تلویزیون، میتواند تاثیر مثبتی در روشنشدن مسائل نزد مردم داشتهباشد.
تذکر به نمایندگانی که برخلاف مصوبات کمیسیون برجام عمل میکنند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که چرا عدهای از نمایندگان غیرعضو، برخلاف مصوبه کمیسیون ویژه نسبت به انتشار اخبار و اطلاعات جلسات در شبکههای اجتماعی شخصیشان اقدام میکنند، گفت: باتوجه به اینکه اعضای کمیسیون چارچوبهایی را برای عملکرد کمیسیون ویژه وضع کردهاند، علیالقاعده همه نمایندگان غیرعضو نیز باید خود را مقید به چارچوبهای کمیسیون بدانند و بر این اساس باید به آنها در این خصوص تذکر دادهشود.
برخورد صمیمانه کمیسیون ویژه با جلیلی و ایجاد تشنج برای عراقچی
منصوری آرانی در پایان یادآور شد: نکته جالبی که در ابتدای یکی از جلسات نیز مطرح کردم این است که جلساتی که باحضور آقای جلیلی برگزار میشود، فضا آرام و صمیمانه پیش میرود و هنگامی که آقای عراقچی یا صالحی در جلسات حضور مییابند، فضا ازسوی برخی بسیار متشنج و پرالتهاب میشود. متاسفانه برخی از نمایندگان نسبت به بعضی میهمانان با احترام و نسبت به گروهی دیگر با تندی و بیاحترامی برخورد میکنند اما مردم بهخوبی متوجه انگیزههای برخورد دوگانه این نمایندگان میشوند. : دموکراتهای سنای آمریکا مانع رایگیری درباره برجام شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از سیانان، دموکراتهای سنای آمریکا مانع رایگیری درباره پیشنویس طرح انتقادی جمهوریخواهان از برجام شدند و به این ترتیب، «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا برای اجرای توافق هستهای با ایران، نیازی به استفاده از حق وتو ندارد.
بر اساس این گزارش، ۴۲ سناتور دموکرات و مستقل با آغاز رایگیری درباره این طرح مخالفت کردند. هر چند جمهوریخواهان، اکثریت را در سنای آمریکا در اختیار دارند، اما این حزب نتوانست حد نصاب ۶۰ رای لازم را کسب کند.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|