دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ - Monday 27 January 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 30.03.2013, 0:19

سال ۹۱ سال تورم، بی ادبی، بی اخلاقی و بی قانونی بود


آفتاب

ارزیابی مسعود پزشکیان از سالی که گذشت

 

از سال گذشته تاکنون از نظر اقتصادی و معیشتی مردم در شرایط حاد و سخت و شکننده ای قرار گرفته اند. به لحاظ سیاسی دایره تحریم ها و محدودیت ها تنگ تر شده است.
نمایندگان بعد از اتمام سال ۹۱ به ارزیابی این سال پرداختند نکته قابل تامل که در اکثر این نظر خواهی ها وجود دارد و تقریبا تمام نماینگان در آن اتفاق نظر داشتند محقق نشدن شعار سال بود که سال گذشته به طور کامل فراموش شد.
نمایندگان همچنین سال گذشته را سال سختی از لحاض سیاسی و اقتصادی ارزیابی کردند و اکثر آنها دلیل تورم را عدم مدیریت مناسب دولت می دانند.

سال تورم، گرانی، بیکاری، تنش، بی ادبی، بی اخلاقی و بی قانونی
دکتر مسعود پزشکیان در مورد میزان تحقق شعار حمایت از تولید ملی در سال ۹۱به تابناک، گفت: وقتی می گوییم تورم و گرانی یعنی اینکه حمایت از تولید محقق نشد. اگر حمایت از تولید وجود داشت تورم و گرانی به وجود نمی آمد. اگر از تولید کنندگان حمایت می شد وضعیت اینگونه نمی شد.
وی افزود: سال ۹۱ سال تورم، گرانی، بیکاری، تنش، بی ادبی، بی اخلاقی و بی قانونی بود.
نماینده مردم تبریز در ارزیابی کارنامه مجلس در سال ۹۱ گفت: مجلس ضعیف عمل می کند چون اگر ما با قدرت عمل کنیم و در همان لحظه وقوع انحراف جلوی انحراف بایستیم و حرفمان را بزنیم و برخورد کنیم نباید کار به اینجا برسد. راهکار آن این است که ما ناظران خوبی باشیم. باید حرف خوب بزنیم و قانون صحیحی تصویب کنیم. باید پای قانون بایستیم و آن را اجرا کنیم تا از ابتدا مدیران درست انتخاب شوند و قانون را درست اجرا کنند.
پزشکیان در مورد مهمترین اتفاق سال گذشته را تورم و گرانی دانست و گفت: همین که شب می خوابید و صبح که بیدار می شوید و می بینید که ارزش پولتان نصف شده است بدترین اتفاقی است که ممکن است رخ دهد.
از دیگر اتفاقات نیز این بود که آقای احمدی نژاد در جریان استیضاح وزیر کار در مجلس حرف هایی زد که نمی باید می زد.

مدیریت ترکیبی از عناصر انسانی است
وحید فیاضی گفت: سال گذشته در حوزه اقتصاد ضعیف عمل کردیم و در حوزه سیاست و راهبردهای بین المللی قوی عمل کردیم. در حوزه فرهنگ در جا زدیم و در برخی موارد عقب تر رفتیم. در حوزه تولید و صنعت و تجارت واقعا ضعیف عمل کردیم و نتوانستیم به شاخص های مورد نظر رهبر انقلاب دست پیدا کنیم.
فیاضی در پاسخ به این سوال که آیا این مشکلات راهکاری ندارد، گفت: ما در مملکتی زندگی می کنیم که سرشار از سرمایه است؛ حلقه مفقوده مدیریت کارا و اثربخش است. زمینه همه اینها یک مدیریت متعهد و متخصص و آگاه است تا کارایی و اثربخشی لازم را ایجاد کند. مدیریت تنها یک مدیر نیست بلکه مجموعه و ترکیبی از عناصر انسانی است. عناصر انسانی در مکانهایی مانند مجلس، دولت، قوه قضائیه و زیر مجموعه های متعلق به آنها خود را نشان می دهد.
وی در مورد میزان تحقق شعار حمایت از تولید ملی و اقدامات مجلس در این زمینه گفت: مجلس اقدامات و مصوباتی در این زمینه داشت و فراکسیون ها وکارگروه هایی مانند کارگروه اشتغال و کارگروه تولید تشکیل داد. مجلس اقدامات خود را انجام داده است منتها نگرانی های بسیاری همچنان وجود دارد. در مازندران کشاورزی با مشکلاتی مواجه است و ضعف هایی وجود دارد و ما نیز گلایه های بسیاری در مورد تامین آب و نهاده های کشاورزی و دامی و همچنین در مورد تنظیم بازار محصولات کشاورزی داریم و مشخص نیست چرا توجه کافی به این موضوعات نمی شود.
مهمترین اتفاق سال ۹۱ انتخابات مجلس شورای اسلامی و حضور پر شور مردم در این انتخابات و شکل گیری مجلسی کارا و کارآمد بود.
مهمترین اتفاق مجلس در سال ۹۱ نیز روز استیضاح وزیر کار در ۱۵ بهمن ماه بود.

افرای متصدی کار شده اند که الفبای دیپلماسی را هم بلد نبودند
تابش در ارزیابی عملکرد مجلس در سال ۹۱ گفت: باید برای ارزیابی به افکار عمومی رجوع کرد. اگر معدل افکار عمومی از وضعیت حاکم بر کشور راضی هستند، می توانم به خودم و قوه قضائیه و قوه مجریه نمره خوبی بدهم. در هر صورت عملکرد مجموعه سه قوه و مسئولین و دست اندرکاران به نحوی بوده است که از سال گذشته تاکنون از نظر اقتصادی و معیشتی مردم در شرایط حاد و سخت و شکننده ای قرار گرفته اند. به لحاظ سیاسی دایره تحریم ها و محدودیت ها تنگ تر شده است.
محمد رضا تابش، در مورد آن چیزی که مربوط به آرمان های ماست و شهدای ما برای آن خون داده اند ایستادگی می کنیم و هزینه آن را می دهیم ولی بسیاری از مسائلی که در عرصه سیاسی کشور حادث شده است و اثرات اقتصادی آن را شاهد هستیم نشات گرفته از سوء تدبیرهای خواسته و ناخواسته است. افرای متصدی کار شده اند که الفبای دیپلماسی را هم بلد نبودند تا چه رسد به اینکه بتوانند امور را به پیش ببرند.
سال ۹۱ به فرموده رهبر انقلاب سال حمایت از تولید ملی و سرمایه ایرانی بود و همه مسئولان باید وجهه همت خود را در این زمینه قرار می دادند با این حال علاوه بر اینکه این شعار محقق نشد که بسیار مایه تاسف است، تناضعات و اختلافات باعث شده است که تولید ملی و اشتغال آسیب ببیند و حمایت لازم از تولید ملی انجام نشود.
نظامی که متکی به دین است باید عملکردش به نحوی باشد که مخصوصا در مسائلی که جنبه دینی و مذهبی دارد هیچ خدشه ای به آن وارد نشود. متاسفانه از این نظر هم به واسطه بداخلاقی ها و سوء رفتارها دچار افول بودیم. متاسفانه شاهد اختلاسی بودیم که اعتماد مردم را نسبت به حاکمیت سلب کرد. در نهایت سال خوبی برای ملت شریف ایران نبود. ملتی که برای استقلال انقلابش و دفاع از ارزش هایش هزینه داده است و خم به ابرو نیاورده و از تمام موجودیتش برای دفاع از نوامیس و ملت و دینش فداکاری کرده است، حقش این نیست که در این وضعیت باشد. من به سهم خود از بابت این سوءعملکردها از مردم عذرخواهی می کنم و امیدوارم که در سال آینده با تأسی بر اخلاق اسلامی و رعایت قانون و تدبیر و سه اصل عزت، حکمت و مصلحت بتوانیم نوید بخش روزهای خوبی برای ملت شریفمان باشیم و از مجموعه ظرفیت ها استفاده کنیم.
مهمترین اتفاق تاسف بار سال گذشته اختلاسی بود که باور و اعتماد مردم نسبت به حاکمیت لطمه زد و چیزی که دل مردم را در سال ۹۱ خوش کرد قهرمانی ورزشکاران کشورمان در میادین بین المللی و المپیک بود.

سال ۹۱ در کل سال خوبی بود!
ثروتی در ارزیابی عملکرد مجلس در سال ۹۱ گفت: عملکرد مجلس نسبتا خوب بوده البته بهتر از این هم می توانست باشد. زمانهای مناسبی را می توانستیم برای تصویب قوانیین صرف کنیم که بنا به دلایلی این امکان وجود نداشت. مردم از مجلس انتظار دارندکه مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را حل و فصل کند و در صورتی است که نمایندگان در این زمینه ها تمرکز کنند و توجه جدی داشته باشند مشکلات قابل حل است.
موسی‌الرضا ثروتی در ارزیابی سال گذشته گفت: سال ۹۱ در کل سال خوبی بود و نمی توان گفت بد بوده چرا که هر روز خدا خوب است و انسان باید تلاش کند تا هر روزش بهتر از دیروزش باشد. فراز و فرودها و خوشی ها و ناخوشی هایی وجود دارد، فعالیت های مثبت و بعضا نه چندان خوب دارد در هر حال رو به جلو است و نمایندگان مجلس نیز اهتمام دارند که وظایف خود را به نحو احسنت انجام دهند. هر چه هماهنگی و انسجام بیشتر شود نتایج بهتری به دست خواهد آمد.
نماینده مردم بجنورد در مورد میزان تحقق شعار حمایت از تولید ملی گفت: این شعار به خوبی محقق نشد. در این زمینه دولت و مجلس باید توجه جدی می کردند. مسائل اقتصادی و سیاسی و اجتماعی در هم تنیده شده اند و اگر گروهی از نمایندگان قصد داشته باشند اقدام جدی در این راستا انجام دهند این موضوع با مباحث سیاسی و اجتماعی تداخل خواهد داشت و گاها از کار باز می ماند. به عنوان مثال سوال از رئیس جمهور در مورد مسائل اقتصادی بود اما بنا به دلایلی شرایط باعث شد مجلس از این حق قانونی دور بماند و انتظاری که نمایندگان داشتند به هدف نرسیدند. شعار حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی در مجلس و دولت مورد توجه لازم قرار نگرفت.
وی در مورد مهمترین اتفاق سال گذشته گفت: مهمترین اتفاقات حضور چشمگیر مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن و حمایت از نظام بود و در کنار آن اقدامات مثبتی از قبیل پیشرفت های علمی و موفقیت های ورزشی داشته ایم. علیرغم گرانی ها و کمبودها و مشکلات مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن از نظام حمایت کردندکه اتفاق بزرگی بود.
به گزارش تابناک،این نماینده مهمترین اتفاق مجلس نیز تصویب قوانین و تمرکز بر وظایف قانونی و نظارتی است. در کنار آن نیز تلخی ها و شیرینی هایی نیز در مجلس وجود داشت.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025