يكشنبه ۲ دي ۱۴۰۳ - Sunday 22 December 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 26.04.2011, 23:09

رحیم مشائی در بیت رهبر شنود کار گذاشته


فرشته قاضی/روز

چهارشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۰
ارسال پیامکی به نام وزارت اقتصاد و دارائی برای هزاران تن، که در آن ضمن اشاره به ارتباطات خارجی رییس دفتر احمدی‌نژاد ادعا شده که رحیم مشائی در بیت رهبر شنود کار گذاشته، جنجال تازه‌ای در میان اختلافات هواداران ایت الله خامنه‌ای و احمدی‌نژاد پدید آورده که توضیح درباره هک شدن سامانه آن وزارت خانه نیز از آن نکاسته است.
روز یکشنبه پیامکی در حجم گسترده از سوی سیستم وزارت اقتصاد و دارایی برای خبرنگاران ارسال شد که حاوی اتهاماتی امنیتی به اسفندیار رحیم مشایی بود. پس از ارسال این پیامک، از وزارتخانه فوق با خبرنگارانی که این پیامک را دریافت کرده بودند تماس گرفته وبه آن‌ها گفته شد پیامک مزبور به صورت اشتباهی ارسال شده است.
در این تماس تلفنی از خبرنگاران خواسته شد به هیچ عنوان درباره این پیامک سخنی به میان نیاورند و آن را پاک کنند؛ در غیر این صورت با آن‌ها برخورد خواهد شد.
همزمان سایت تابناک که دیدگاه‌های محسن رضایی را منتشر می‌کند با تایید ارسال پیامک مزبور، مدعی شده: سامانه پیامک تلفن همراه وزارت اقتصاد و دارایی هک شده و به دنبال آن، مخاطبان این وزارتخانه پیامکی سیاسی و ضداقدامات مثبت دولت در زمینه اصلاح امور اقتصادی دریافت کردند. این پیامک که درحجم بالایی ارسال شده حاوی نسبت‌های ناروا و اهانت آمیز به برخی مدیران اجرایی بوده است که با هدف تخریب چهره آن‌ها ارسال شده است.
تاکنون مسئولین وزارت اقتصاد و دارایی در این زمینه سکوت اختیار کرده و هیچ توضیحی نداده‌اند.
سایت تابناک نیز ساعتی بعد از انتشار این خبر با عنوان «سامانه پیامک وزارت اقتصاد هک شد» این خبر را از خروجی خود برداشت و حذف کرد.
اما برخلاف ادعای تابناک، پیامک مزبور ارتباطی با اقدامات دولت در زمینه امور اقتصادی نداشته و تنها حاوی اتهاماتی سنگین به اسفندیار رحیم مشایی بوده و محمود احمدی‌نژاد را متهم کرده که در جریان همه فعالیت‌های مشایی بوده است.
براساس گزارش خبرنگاران «روز» در این پیامک به ارتباطات رحیم مشایی با خارج از کشور و نقش او در قرار دادهای نفتی، نصب دستگاه شنود در بیت رهبری و کشف مدارک امنیتی از دفتر او اشاره شده و آمده است: بهمن ماه گذشته رحیم مشایی در قالب یک هیات تجاری به دوبی سفر کرده و با تعدادی از مقامات امنیتی امریکایی دیدار کرده است.
در این پیامک طولانی همچنین نوشته شده که حفاظت اطلاعات سپاه اسناد و مدارکی به دست آورده که بر اساس آن‌ها به این نتیجه رسیده که مشایی فعالیت‌های گسترده اقتصادی در خارج از کشور دارد و احمدی نژآد در جریان تمام فعالیت‌های او است.
براساس این پیامک: «مشایی پشت چند قرارداد نفتی با چین و ونزوئلاست که اطلاعات هیچ کدام از آن‌ها هیچ کجا منتشر نشده است».
در همین پیامک از وجود مدارک بسیاری از پرونده‌های سری وزارت اطلاعات در دفتر مشایی خبر داده و نوشته است: معاون وزیر اطلاعات اسناد وزارت را در اختیار مشایی گذاشته است.
در بخش دیگری از همین پیامک اشاره شده که روحانیت سنتی دست از حمایت از دولت کشیده است.
یکی از خبرنگاران حوزه این وزارتخانه به «روز» می‌گوید: ادعای سایت تابناک مبنی بر هک سامانه پیامک وزارت اقتصاد، کذب و خنده دار است. بخصوص اینکه با همه کسانی که این پیامک برایشان ارسال شده بود از وزارتخانه تماس گرفته و گفته‌اند اشتباهی این پیامک را ارسال کرده‌اند و بهتر است آن را دیلیت کرده و سکوت کنیم. اگر هک شده چرا چنین تماسی گرفته شده؟
او می‌افزاید: بعد هم خود مسئولان وزارت اقتصاد و دارایی ساعتی بعد از ارسال این پیامک، سامانه پیامک وزارتخانه را قطع کردند.
در همین زمینه تابناک در خبری که از خروجی وب سایت خود حذف کرد، به نقل از «تجارت نیوز» نوشته بود: «این اتفاق از بعدازظهر دیروز (یکشنبه) رخ داد و تعجب مخاطبان و کسانی که به صورت روزانه پیامک‌های این وزارتخانه را دریافت می‌کنند برانگیخته است. هنوز منابع رسمی به این اتفاق واکنشی نشان نداده‌اند اما سامانه پیامک این وزارتخانه شب گذشته از دور خارج شد و مسوولان وزارتخانه مربوطه بلافاصله دستور قطع موقتی این سامانه را صادر کردند».
این پیامک و برخوردهای بعدی با وزیر اقتصاد و دارایی، نشان از درگیری‌های شدید دولتی‌ها بر سر اسفندیار رحیم مشایی دارد.

* ترس حکومت از افشای اسناد محرمانه
از تهران گزارش می‌رسد همزمان با ارسال وسیع پیامک علیه رحیم مشائی، کسانی که اصل اتهام را باور کرده‌اند بر این باورند که این اواخر انتشار اخباری بر اساس پرونده‌های محرمانه در رسانه‌ها گسترش بی‌سابقه‌ای گرفته است. ناگفته نماند که از دو دهه پیش درز اخبار وزارت اطلاعات و شنود‌هایش در ستون‌های ویژه و بولتن‌های محرمانه «کار دوم» ماموران امنیتی تلقی شده بود اما در یک نظام بسته با کنترل صورت می‌گرفت. اینک از روال خارج شده است.
نگرانی از پیامک هائی که از منابع مجهول برای مردم ارسال می‌شود در زمانی که حکومت با سانسور رسانه‌ها، فیل‌تر سایت‌ها و پارازیت اندازی بر روی شبکه‌های تلویزیونی خارجی تلاش دارد تا اطلاعات مهار کند نگرانی‌های وسیعی در میان مدیران ایجاد کرده است. انعکاس آخرین این نگرانی‌ها در سایت حکومتی رجا نیوز بود که در مطلبی با عنوان «معضلی به نام انتشار اخبار محرمانه نظام در رسانه‌ها»
نوشته است: پدیده انتشار اخباری با طبقه بندی محرمانه، خیلی محرمانه و بعضا سری در رسانه‌های کشور خصوصا انتشار این اخبار در قالب شبکه‌های خبری پیامکی و برخی سایت‌های اینترنتی که عموما با هدف جلب مخاطب صورت می‌گیرد د رماههای اخیر سبب شده است که در روند اطلاع رسانی در جامعه به سمت تزریق التهاب‌های غیر واقعی به افکار عمومی سوق پیدا کند.
براساس نوشته این وب سایت بسیاری از مسئولین امنیتی معتقدند در ماههای اخیر فلسفه طبقه بندی اطلاعات در کشور زیر سئوال رفته است.
رجانیوز نوشته است که اصلاح این آفت که با ورود چهره‌های امنیتی با دسترسی به اخبار محرمانه به عرصه رسانه رنگ و بوی جدیدی گرفته، نیاز به نظارت جدی نهادهای امنیتی و قضایی ذیربط داشته باشد.
آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز براساس گزارش همین وب سایت در جمع فرماندهان نیروی انتظامی «از این پدیده که در حال تبدیل شدن به یک روال عادی در عرصه اخبار داخلی است» شدیدا انتقاد کرده است.
‎‎افشای اسناد محرمانه طی ماههای گذشته از سوی جناح‌های مختلف سیاسی در جریان بوده است. صاحبنظران معتقدند این اسناد محرمانه از سوی رقبای سیاسی داخل حکومت برای ضربه زدن به یکدیگر افشا می‌شود.
پخش فیلم حمله لباس شخصی‌ها با حمایت نیروی انتظامی به کوی دانشگاه تهران که دو روز بعد از انتخابات مخدوش ۲۲ خرداد ۸۸ صورت گرفته بود از نمونه این اسناد است.
«روز» پیش از این به اسناد محرمانه‌ای دست یافته بود که از طراحی کودتای انتخاباتی در شورای عالی امنیت ملی خبر می‌داد.
این اسناد محرمانه همچنین از شنود و متن بازجویی‌های فعالین سیاسی و مطبوعاتی حکایت می‌کرد.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024