يكشنبه ۲ دي ۱۴۰۳ -
Sunday 22 December 2024
|
ايران امروز |
«رای من کو؟» پرسش مردم از نظام و «رای، بی رای!» نشان گسست از آن بود. انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ آزمون و چالش این گسست است.
اگر نرخ مشارکت گرد ۵۰ درصد باشد، آزمون را نظام ولایی برده است. چون پیش از این هم، در انتخاباتی که به دور دوم ریاستجمهوری هاشمی رفسنجانی و دور نخست حسن روحانی انجامید، میزان مشارکت گرد ۵۰ درصد بود و نظام باقی ماند.
نرخ مشارکت اما، اگر زیر ۴۰ یا همچنان که نظرسنجیهایی برآوردهاند گرد ۳۰ و ۲۰ و به ویژه ۱۰ درصد باشد، مردم برنده انتخابات خواهند بود و با دستی پر به راه گذار از نظام ولایی میروند. مردم اما، هنوز چالش انتخابات را نبردهاند.
برآورد نظرسنجیها و زبان هراسنده پایوران نظام نشان از تحریم گسترده انتخابات دارند. اما نظرسنجی رای گیری نیست و بارها شده که شمارش همخوان برآورد نباشد. به نتیجه نظرسنجیهایی که با روش علمی برگزار میشوند میتوان بدان باور داشت. اما آگاهی از نتیجه نظرسنجی ممکن است به تغییر رفتار فرد انجامد. مثلا رای دهندهای ای بدین دلیل که نظرسنجیها نامزد دلپسند او را برنده اعلام کردهاند، خیال اش آسوده شود و رای ندهد و همین نتیجه را دگر کند.
از همین روی، آسودگی خیال بسیاری در اپوزیسیون که از همین امروز به انتظار رسوایی انتخاباتی نظام ولایی نشستهاند نگرانکننده است. همآوردی که از پیش حریف را شکسته خورده پندارد مبارزه درخوری نمیکند وای بسا آن را ببازد. به گواه رسانههای اجتماعی، هواداران شرکت در انتخابات فعال تر از پیش شدهاند.
اگر هواداران تحریم تکاپو نکنند و میدان را به حریف واگذارند، در آزمون انتخابات پیروز نخواهند شد. نرخ مشارکت گرد ۴۰ درصد پیروزی کوچکی است. ۳۰ درصد نشانه گسست مردم از نظام است. ۲۰ درصد مدرک جهان پسندی است که نظام ولایی تنها با بگیر و ببند و بکُش مانده است. ۱۰ درصد آغاز فروپاشی است.
از همین رو، تا به آخرین لحظه میبایستی کوشید و نه تنها رای نداد، بلکه همسایه، خویشاوند، دوست و آشنا و هر کس دیگر را هم به تحریم انتخابات برانگیخت و گفت که:
هم میهنان! انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ نظام ولایی را تحریم کنید، چون انتخابی در کار نیست. چند نفری از خودیها را به میدان فرستاده و از ما میخواهند به ایشان رای دهیم تا حکومت خود را برای بریز و بپاش و بگیر و ببند مستحکم تر کنند. اصل استصوابی شورای نگهبان نه تنها راه را بر بسیاری از ایرانیان به دلیل جنسیتی و قومی و دگر باوری بسته، بلکه دیگر حتی پایوران نظام را هم در صورت کوچک شک و تردیدی کنار میگذارد.
ایرانیان! انتخابات را تحریم کنید و نگذارید سران نظام ولایی به جهانیان بگویند شرکت مردم در انتخابات نشانه دوستداری نظام است. با تحریم انتخابات، به ایران و انیرانی پیام روشن دهید که این نظام خودکامه را نمیخواهید.
پدران و مادران! در رای گیری ساختگی شرکت نکنید چون نظام و دولتی آن را برگزار میکند که فرزندان ایران زمین را در دی ماه ۹۶ و آبان ماه ۹۸ و نیز پیش و پس از آن بگرفت و ببست و بکشت. رای ندهید چون هنوز سوگوار کشتهها، نگران زندانیان و چشم به راه تبعیدیان هستیم.
شیر زنان! در رای گیری نظام زن ستیز شرکت نکنید. چون شایسته تر از آن آید که جمهوری اسلامی حکم کند چه بپوشید، از کدام قیم پروانه گیرید و همچنان گرفتار تبعیض در قوانین خانواده، کیفری، و کار بمانید.
رنگین کمان ایران زمین! یک رای هم به صندوق نیاندازید. جهانیان و سازمان ملل همواره از اعدامها و ناپدید شدن زندانیان سیاسی و تبعیضهای آموزشی و بازرگانی و دینی علیه اقلیتهای ایرانی گزارش میدهند. با عدم شرکت در انتخابات تجربه تلخ زندگی در کشور خود را فریاد زنید و مهر گواهی بر گزارشهای بینالمللی زنید.
دستمزدبگیران! رای ندهید چون با هر رئیس جمهوری که آمد و رفت فقیر تر و سفره خانواده تان کوچک تر شد. درآمد نفتی کشورمان از آغاز به وجود آمدن جمهوری اسلامی تا به کنون به ٢٥٠٠ میلیارد رسید و شما اما، سال به سال ندارتر شدید. به دست خود به دستبرد به اموال ملی پروانه ندهید. دستمزد بسیاری از کارگران ایرانی زیر خط فقر است. حقوق بسیاری را هم تا ماهها نمیپردازند. اگر تاکنون وعده و وعیدها را پذیرفته اید، زین پس نپذیرید.
بازنشستگان، از کار افتادگان، بیکاران! این انتخابات را به هیچ انگارید. شما در سختی و رنج اید و میدانید که صندوقهای بیمه بازنشستگی و از کار افتادگی و بیکاری غارت میشوند. ماموران نظام ولایی نمایندگان کوشنده صنفی و مدنی و نیز معترضین شما را میزنند و میبندند و شکنجه میکنند و گاه میکُشند.
دولتیان و دیوانیان! خود را از انتخابات نمایشی خرداد ماه کنار کشید و پشتیبان حکومتی نشوید که سفارت خانهها را مخفی گاه ترور میکند، دهها خانواده را در پی موشک اندازی به هواپیمای مسافربری برای همیشه به سوگ مینشاند و ثروت ایران را برای ستیزه با کشورهای همسایه به حساب شبه نظامیان میریزد. هر دولتی در نظام ولایی، نه تنها نام پرآوازه ایران را لکه دار، بلکه در پی تنش افروزی با جهان، مردم را همواره گرفتار تحریم و سختی اقتصادی میکند.
سرداران و سربازان و جانبازان! رای بی رای. مگر نه این که سوگند خورده اید تا پای جان پاسدار ایران و ایرانی باشید؟ نپذیرید که نظام ولایی شما را به سرکوب و کشتار هم میهنانی بفرستند که از تنگدستی و فشار و تقلب به ستوه آمده و خواستار دادخواهیاند. رای ندهید و سینه خود را برای پشتیبانی از برادران و خواهران سپر کنید.
خدا باوران مسلمان! نزدیک صندوقهای رای نشوید. پشتیبان معنوی نظامی نباشید که بیشینه ایرانیان را از دین و معنویت رماند و برای نخستین بار در تاریخ ایران «دادگاه ویژه روحانیت» بر پا کرد.
اصلاح طلبان! از صندوق رای کناره گیرید چون حتی میان «بد» و «بدتر» هم انتخابی نیست. چنانکه در انتخابات پیش از این هم که روحانی «بد» به جای رئیسی «بدتر» انتخاب شد، «بد» هیچ کار نکرد و «بدتر» هم بماند و حتی ارتقاء مقام یافت و میرود تا همه کاره شود.
مصلحت اندیشان! در انتخابات شرکت نکنید چون بر پایه اصول ۱۰۷ و ۱۱۰ قانون اساسی اسلامی، رهبر رئیس کشور و فرمانده کل نیروهای مسلح است و به گفته رئیس جمهورهای پیشین و نیز حسن روحانی، همه اختیارات در دست «مقام معظم رهبری» است و رئیس جمهور تنها کارگزار اوست. پس گیرم که نامزدی را به کاخ ریاست جمهوری فرستید، وی چه میتوان کرد جز کارگزاری ولی فقیه که حکومت را از ۱۳۶۸ در اختیار دارد و ایران را به روزگاری کشید که کشید؟
زبده سخن این که «رای بی رای!»
پینوشت. نگارنده نوشته دیگری هم در مورد انتخابات انتشار داده است
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|