جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ -
Friday 24 January 2025
|
ايران امروز |
با انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا جنب و جوش تازهای در میان سلطنتخواهان به وجود آمده است. اینان در تلاشاند از سیاستهای تحریمی دولت ترامپ علیه ایران، برای پیشبرد هدف براندازی بهره گیرند. رضا پهلوی که نگاهی انتقادآمیز نسبت به سیاستهای اوباما در باره ایران داشت پس از پیروزی دونالد ترامپ در ۹ آوریل سال ۲۰۱۷ در مصاحبه با آسوشیتدپرس از خواستش برای استقرار یک نظام پادشاهی پارلمانی در ایران سخن به میان آورد. پس از آن با تارنمای پیشین استیون بنن (Steven Bennon) یکی از راستروترین تارنماها در آمریکا که به نژادپرستی متهم شده است، مصاحبه داشت و نامههایی نیز برای کاخ سفید فرستاد. وی در مصاحبهاش با آسوشیتدپرس اعلام داشت که در انتظار دیدار با کاخ سفید به سر میبرد و برای پیشبرد هدف براندازی حاضر است با حفظ منافع ملی و استقلال کشور از کمک هر کشوری از جمله آمریکا، اسرائیل و عربستان بهره گیرد.
بهتازگی هواداران پروپا قرص تاج و تخت نیز در اقدام دیگری برای جلب حمایت کاخ سفید، نامه سرگشادهای خطاب به دونالد ترامپ انتشار و از وی خواستهاند برای سرنگونی جمهوری اسلامی «در کنار قابل اعتمادترین نماد ملی ایران [رضا پهلوی]، با ایجاد یک صندوق مالی [ظاهرا با بهره گیری از توقیف اموال مقامات ج.ا.] زیر نظر و حسابرسی دولت آمریکا» به یاری آنان بشتابد. سلطنتخواهان همچین خواستار بلوکه کردن داراییهای غارت شده ایران در خارج شدهاند که به گفته آنان پس از برچیده شدن بساط نظام دینی به مصرف بهبود شرایط زندگی مالکین اصلی این اموال یعنی مردم ایران خواهد رسید. روشن نیست که آیا سلطنتخواهان ثروتهای شاه در بانکهای خارجی که پس از خروج وی از کشور بین صدها میلیون و چندین میلیارد دلار تخمین زده میشد و بقیه داراییهای خاندان سلطنت در خارج کشور را نیز جزو اموال ملت ایران به شمار میآورند؟ آیا رضا پهلوی آماده است درخواست مشابهی برای بازپسگیری این اموال ارائه دهد؟
لازم به گفتن است که نویسیدگان در متن انگلیسی نامه سرگشاده ادعا کردهاند «ایرانیان بارها اعتماد و همبستگی شان را نسبت به شاهزاده رضا پهلوی .....اعلام کردهاند.» اما در ترجمه تحریفشده فارسی این نامه بهجای کلمه ایرانیان از «..طیفهای سلطنت خواه و جمهوری خواه»[؟!]، نام برده شده است. آنان همچنین مدعیاند که «وی [رضا پهلوی] برپایه قانون اساسی مشروطه و سوگند پادشاهی، رهبر قانونی است که ایرانیان به آن احترام میگذارند [؟!]». ظاهرا نویسندگان نامه کوشیدهاند با تحریف واقعیات در میان مخاطبان غربی و فارسیزبان، نسبت به رضا پهلوی و گرایشهای سلطنتخواهی در ایران توهم ایجاد کنند.
رضا پهلوی و هوادارانش در حالی تمام تخم مرغهایشان را در سبد دونالد ترامپ چیدهاند و در توهم پشتیبانی وی بسر میبرند که این تاجر کار کشته همواره علاقهاش را برای مذاکره با مقامات ایرانی اعلان داشته و تکید کرده است که تنها خواستار تغییر رفتار ایران در ارتباط با نگرانیهای متحدین منطقهای امریکا ست و به دنبال تغییر رژیم نیست. حتی احتمال مذاکرات پنهانی میان نمایندگان ترامپ و جمهوری اسلامی بر سر آتش بس در یمن را نمیتوان از نظر دور داشت که در ازاء آن ۸ کشور اجازه یافتند به خرید نفت ایران ادامه دهند. خیانت ترامپ نسبت به کردهای سوریه نیز از دید همگان پوشیده نیست.
در زمان ریگان نیز این توهم در بین برخی از گروههای سلطنتطلب وجود داشت که آمریکا خواستار سرنگونی رژیم خمینی است اما آشکار شد که این دولت رویکرد دوگانهای را در رابطه با رژیم اسلامی بهکار میگرفت. از یک سوی به برخی از گروهها (از جمله جبهه آزادی ایران به رهبری علی امینی) کمک مالی میرساند و از سوی دیگر برای رویارویی با نفوذ شوروی در ایران فهرست اسامی جاسوسان این کشور در ایران را در اختیار جمهوری اسلامی گذاشت. ریگان مخفیانه به ایران اسلحه فروخت و با نزدیکی به جناحهای میانهروی نظام دینی اقدامات تروریستی علیه آمریکاییها را کاهش داد.
ریگان با دادن کمکهای ناچیز به اپوزیسیون سلطنتخواه در نظر داشت به رژیم خمینی تفهیم کند که اپوزیسیون فعال است. در این راستا به گزارش واشنگتن پست در تاریخ ۵ سپتامبر سال ۱۹۸۶، ساعت ۹ بعد از ظهر، دو کانال تلویزیون جمهوری اسلامی برای مدت ۱۱ دقیقه قطع گردید و رضا پهلوی اعلام کرد که به کشور باز خواهد گشت. پخش این برنامه به یاری فرستنده کوچکی امکانپذیر شد که سازمان سیا تهیه کرده بود. بنا بر این گزارش روشن نیست که آیا رضا پهلوی از کمک این سازمان جاسوسی آگاهی داشته است یا خیر.
کارنامه سیاه جمهوری اسلامی از جمله در زمینه شکنجه و سرکوب دگراندیشان، فساد و رانتخواری گسترده، اعمال تبعیضهای قرون وسطایی علیه زنان، پایمال کردن حقوق اقلیتهای قومی و دینی، تخریب و حیف و میل منابع آبی و محیط زیستی کشور، تنشافزایی در منطقه و انزوای سیاسی ایران، بحرانهای اقتصادی و اجتماعی و فقر گسترده در میان تهیدستان، اعتماد به نفس طرفداران رژیم پادشاهی را برای بازگشت به قدرت افزایش داده آنان را از بدهکاران دیروز به طلبکاران امروز در آورده است. رضا پهلوی و هوادارانش در هر فرصتی از نقد و بررسی کودتای ۲۸ مرداد، کارکرد رژیم شاه در زمینه نقض حقوق بشر، سرکوب دگراندیشان و فساد گستردهی هزار فامیل، پرهیز کرده و یا آنرا توجیه کردهاند. گویا الگوی حکمرانی آنان بیشباهت به رژیم پادشاهی گذشته نخواهد بود.
در واقع در برخی از اعلامیهها و مصاحبهها ماهیت ضد دمکراتیک نظام پادشاهی مورد نظر هواداران رضا پهلوی با توهین به مخالفان نظام سلطنتی در فضای مجازی، خط و نشان کشیدن برای نیروهای چپ، روزنامهنگاران دگراندیش و حتی بهسبک دونالد ترامپ علیه رسانههای خارج کشور آشکار شده است. اینان ظاهرا انتظار دارند تنها دیدگاههای سلطنتخواهان هوادار رضا پهلوی انعکاس یابد که اتفاقا در حال حاضر بیشترین پوشش خبری را دریافت میکنند!
آیتالله خمینی در پاریس با توسل به دروغ و تقیه (۱) تشکیل جامعهای دمکراتیک به سبک فرانسه را پس از سقوط نظام پادشاهی وعده میداد و از اینراه نه تنها ملت ایران حتی رهبران کشورهای غربی و روشنفکران مشهور همچون فوکو را فریب داد. اما سلطنتخواهان هوادار رضا پهلوی هنوز بهجایی نرسیده با ادبیاتی پرخاشگرانه خطکشی علیه دگراندیشان را آغاز کردهاند.
تاریخ گذشته ایران و تجربه چهل ساله نظام قرون وسطایی دینی گواه است که حکومتهای موروثی پادشاهی و فقیهسالار جز سرکوب آزادیها، نقض حقوق بشر و فساد گسترده حاصلی نخواهد داشت. استقرار یک جمهوری سکولار- دمکرات بر پایه موازین جهان شمول حقوق بشر بهعنوان گام نخست کار گشای مشکلات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور خواهد بود.
۱۸ دی ماه ۱۳۹۷
۱- محمود روغنی، فراز و فرود جدایی دین از دولت در ایران، از شاه اسماعیل اول تا ولی مطقه فقیه ص. ۱۵۳.
mrowghani.com
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|