چهارشنبه ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ -
Wednesday 2 April 2025
|
ايران امروز |
تجمع “رفع حجر” امکان برگذاری آزادانه پیدا نکرد، منتها خبرهایی که از دستگیریها دریافت شد از جمله در همین “ایران امروز” و همچنین از طریق خصوصی و دیگر کانالها، نشان از آن داشت که تعداد دستگیر شدگان چشمگیر بوده. اولین خبری که دریافت شد، دستگیری دختر و پسر جانباز منتظری بود که با یک ون سفید و سبز رنگ برده شدند. خبری که بعد از کانال “آوای خرد” دریافت شد تعداد دستگیر شدگان حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر تخمین زده شده بود.
به خاطر تعداد زیاد دستگیرشدگان، آنها در فضای باز و هوای سرد گردآوری شده و بعد از سوال و جواب به فضای دیگری منتقل میشدند. یکی از بازداشت شدگان که آزاد شده (به شوخی یا جدی) میگوید زمانی که از سعیده منتظری اسمش را میپرسند میگوید مهسا امینی، و وقتی از برادرش سعید منتظری نام و نشانش را میپرسند میگوید برادر مهسا امینی.
بازداشتشدگان در محیط سرد بازداشتگاه، سرود گرم “ای ایران” را خواندند. احساس و در عین حال امید من این است که بازداشت شدگان، از جمله قمیشی، دانشفر و سرآوردی، بعد از مدت کوتاهی آزاد شوند همانطور که عده محدودی بعد از بازداشت دوباره آزاد شدند.
واقعیت امر نشان میدهد که رژیم در موضع دفاعی قرار گرفته و ناچار است چنگ و دندان نشان دهد و تشر برود ولی همینطور که مشاهده میکنیم این درنده پیر، پشم و پنجه و دندانش ریخته و فقط غرش میکند. میبیند که فریادهای نارضایتی را در هر گوشهای که خفه کند (تازه اگر بتواند خفه کند) باز غرش عدالتخواهی در گوشه دیگری به هوا میرود. یعنی با تمام رجزخوانیهایش، با فراخوان یک جانباز سابق (بدون هیچ توان و قدرتی) دچار چنان ترس و وحشتی میشود که حدود ۵۰۰ نفر را که فقط قصد یک تظاهرات آرام و ساکت را داشتند بازداشت میکند و تازه همین بازداشت شدگان، در محیط سرد بازداشتگاه سرودای ایران سر میدهند. یعنی از یک سو با نشان دادن غرور ملیشان و از سوی دیگر با حضورشان و رفتارشان بزرگترین دهنکجی را به رهبر و دستگاه سرکوبش نشان میدهند.
در میان چندنفری که دانشفر به جای خودش برای هدایت تجمع معرفی کرده بود یک حجتالاسلام هم حضور داشت، یعنی فریاد حمایت از موسوی، رهنورد و کروبی حتی به روحانیون هم سرایت کرده، مضافا به این که تعداد زیادی جانباز و خانواده شهیدان به این فراخوان جواب مثبت داده بودند. حضور نیروهای سرکوب بسیار چشمگیر بوده. این را نمیتوان به غیر از این تعبیر کرد، که رژیم جمهوری اسلامی در منزویترین دوران حکومتش به سر میبرد.
عقل و تدبیر در چنین دوران انزوا، حکم میکرد که رژیم حاکم، موضع داخل کشور و روابطش با مردم خودش را طوری تنظیم میکرد که بتواند در مقابل تهدیدها از بیرون مرزها از حمایت مردم برخوردار شود. ولی این قبیلهای که در ایران حکومت میکنند از عقل و تدبیر بویی نبردهاند و خیال میکنند با زور سرکوب راه فراری برایشان وجوددارد.
استقبال از این فراخوان و نیروی سرکوبی که به خیابان آمد در عین حال حامل پیامی هم برای مدعیان خارجنشین بود که چند جانباز در داخل کشور، بدون ادعای رهبری، از اقبال بیشتری برای تجهیز مردم برخوردارند تا کسانی که با اتکا به حمایت بینالمللی وعده سرنگونی و براندازی میدهند. بعد از موفقیتهایی که نصیب جامعه مدنی کشورمان شد اینبار هم شاهد بودیم که جنبش مدنی در ایران قادر است، به دور از خشونت، کشورمان را به تدریج، به سوی آزادی موعود رهنمون گردد.
داریوش مجلسی، فوریه ۲۰۲۵
■ در حال حاضر مردم ایران در پوسته دفاعی ماندهاند و بهترین حالت ممکن این است که با اجتماعات دستهای و گروههای مشترک آشنا باهم، به مبارزه خودادامه دهند. سرنگونی حکومت خلیفهای ایران فقط با مقاومت مدنی امکان پذیر است. ریزش نظامیان در ایران چه در سپاه و چه در نیروی انتظامی به وضوح دیده میشود. در شبه نظامیان بسیجی هم در آخرین روز جمعآوری برای مانور در سرتاسر ایران نتوانستند بیش از پنجاه هزار نیرو جمع کنند. ضمنا تعدادی از سپاهیان از سرگرد به پائین در زندان دارند به علت تمرد از دستور.
طلایی
■ با درود، ظاهر امر بر این است که حاکمیت قصد هیچ عقب نشینی را ندارد. به تصورش پا پس گذاشتن مساوی فضای باز خواهد بود و متعاقبش رشد تصاعدی اعتراض. نکته قابل توجه بیتفاوتی پزشکیان و دولت اوست، این مساله به اضافه عربده کشیهای غیر قابل انتظار وی در سوق به جنگ و رویارویی. به نظرم این دولت به مرحله نقطه عطفی رسیده است! نه آنکه از پزشکیان انتظاری میرفت. چون وی دست بسته و لب بسته وارد این بازی شد. اما ماهیتش در خارج از دایره حاکمیت قرار داشت، که شاید بعد از این معادله تغییر کند.
با سپاس، پیروز
■ جناب طلایی، اطلاعاتی که درباه ریزش در نیروهای سرکوب نوشتید امیدوار کننده است ولی آیا ارقامی که ذکر کردید موثق است؟
با احترام، مجلسی
■ پیروز گرامی، پزشکیان جدید را متفاوت میبینم با پزشکیان قبلی.
باسپاس، مجلسی
■ جناب مجلسی با درود! آن آقای دکتر پزشکیان حافظ نهج البلاغه و خطیب شقشقیه های آتشین از عدالت مولا علی! که آنطور برای انتخاب شدنش تبلیغ میکردید و معتقد بودید با مقامات بالا برای گشایشهای سیاسی در داخل و مذاکره با قدرتهای جهانی در خارج هماهنگی کرده و مجوز گرفته چه شد و کجا رفت؟ کسی که میگفت گردنم را گرو وعده هایم میگذارم و باید برای رفع تحریم ها با دنیا مذاکره کنیم، یا آمریکائیها هم برادران ما هستند! فعلا مانند کلاه مخملی ها داد میزند ترامپ اگر “مرد بود این نامردیها را نمیکرد”! و مخالف مذاکره از آب درآمده.
حال که می نویسید پایه های رژیم به لرزه درآمده فکر نمیکنید زمان آن رسیده که همراه با دوستان و همفکران خود که در انتخابات از او حمایت کردید نامه سرگشاده ای خطاب به پزشکیان نوشته و ضمن یادآوری وظایف او برای پاسداری از آزادیهای مردم، مصرحه در همین قانون اساسی ارتجاعی ولایت فقیه، به او گوشزد کنید که مرد این میدان نبوده و قول های خارج از توان خود داده و بازی خورده است و بهتر است بیش از این بازیچه نشده و قبل از آنکه فضاحتهای بیشتری به بار آورد زودتر استعفا داده و خامنه ای حقه باز شرور را با همان متوهمان مرتجع برگزیده خود مانند سعید جلیلی و سرداران فاسد بیت رهبری مانند قالیباف و بسیجی های چماق کش مانند زاکانی و روحانیون آدم کشی مانند مصطفی پور محمدی به حال خود رها کند تا تکلیف این نظام ضد ایران و ایرانی هر چه زودتر روشن شود؟
خسرو
■ من به عنوان یک مشروطه خواه آرزوی آزادی هرچه زودتر دستگیر شدگان و خانم رهنورد و آقایان موسوی و کروبی را دارم. همبستگی مخالفان حکومت ولایت فقیه تنها راه پیروزی ملت ایران است، راه دومی وجود ندارد.
سیاوش
■ کسی که قدرت تشخیصش از ۵۰ درصد ملت ایران برای شناخت سازو کارها و ترفندهای حکومت اسلامی کمتر باشد میتواند نام خود را فعال سیاسی بگذارد و برای مردم نسخه بپیچد؟ با گفتمان سیاسی ای که نادرستیاش فقط طی چند ماه آشکار میشود. بعد از آن همه گریبان پاره کردنها برای مترسک ولی فقیه آیا گفتن “پزشکیان جدید را متفاوت میبینم با پزشکیان قبلی” کفایت میکند؟ مسئولیت یک فعال سیاسی فقط در همین حد است؟
با احترام سالاری
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|