يكشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ -
Sunday 27 April 2025
|
حدوداً سه هفته است که اقتصاد ایران از فضایی پرتنش فاصله گرفته است و فعلاً به واسطه جو روانی مثبت به واسطه مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا، بارقههای امید ایجاد شده است و باید منتظر آینده بود تا دید سرانجام این گفتوگوها به کجا خواهد رسید و آیا با توافق احتمالی در این مذاکرات، اقتصاد آشفته ایران، روند بهتری را به خود خواهد گرفت یا خیر؟
به گزارش اقتصاد24، در همین خصوص، احمد بیگدلی، نماینده خدابنده گفت: در ابتدا باید بگویم که مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا که چند هفتهای در حال انجام است، یکی از رسالتهای وزارت امور خارجه است که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تاکید کردند و از طرفی هم، دولت چهاردهم مسئولیتهای خود مخصوصاً در حوزه اقتصاد را به واسطه مذاکرات و نتایج آن، متوقف نکرده است.
وی افزود: با مقدمهای که به آن اشاره کردم باید بگویم مذاکراتی که با آمریکا در حال انجام است، حتماً در اقتصاد ما اثرگذار است و موضوعی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. مثال ساده این موضوع، کاهش حدود ۲۵ هزار تومانی قیمت دلار طی دو دور مذاکرهای بود که در دو هفته صورت گرفت؛ پس رابطه مستقیم مذاکره با اقتصاد ایران، غیرقابل کتمان و انکار است.
تحریمها حداقل ۴۰ درصد در اقتصاد ما اثرات منفی داشته است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: تحریمها حداقل ۴۰ درصد در اقتصاد ما اثرات منفی داشته است، یعنی به واسطه این تحریمها سالهاست مجبوریم ارزان بفروشیم و گران بخریم. الان بخش زیادی از هزینه کشور، خرج واسطهها میشود و این موضوع آسیب جدی به اقتصاد ما وارد کرده است.
بیگدلی اظهار داشت: ما در مذاکرات حتماً به دنبال تضمینهایی هستیم که اثرات مثبت آن را در اقتصادمان ببینیم. سال ۱۴۰۴، سال سرمایهگذاری برای تولید است و سرمایهگذاری در دو بخش تعریف میشود: سرمایهگذاری داخلی و سرمایهگذاری خارجی. بیتردید در شرایط تحریم، ارتباط گرفتن سرمایهگذاران داخلی در حوزه بینالمللی با پیچیدگی روبروست و اگر توافقی از بابت مذاکرات شکل بگیرد، هم سرمایهگذار خارجی با امنیت بیشتری وارد ایران میشود و هم به واسطه نداشتن پیچیدگیها، آنها ارتباطشان را در بخش بینالمللی برقرار میکنند و در نهایت این موضوع کمک به منافع ملی و تسریع در رشد اقتصادیمان است.
تحقق سرمایه گذاری خارجی در کشور در گرو به نتیجه رسیدن مذاکرات است
وی یادآور شد: اولویت سرمایهگذاری در ایران با سرمایهگذاران داخلی است، چون این رویه، ماندگارتر است، ولی باز هم تاکید دارم که بگویم حضور سرمایهگذار خارجی در ایران، ضرورت دارد، زیرا ما در خیلی از بخشهای اقتصادی، تکنولوژی لازم را در اختیار نداریم و در برخی بخشها هم، علم آن موجود نیست و انتقال تکنولوژی و علم برای موفقیت در اقتصاد واجب است که حتماً باید در این حوزهها روی حضور حداکثری سرمایهگذاران خارجی برنامهریزی کرد که بخش عمده این اتفاق بزرگ در گرو به نتیجه رسیدن مذاکرات است.
نماینده خدابنده در مجلس گفت: ما در برنامه توسعهای کشور، رشد اقتصادی هشت درصد را درنظر گرفتیم و از این رقم، حدود ۲.۳ درصد آن به سرمایهگذاری چه داخلی و چه خارجی برمیگردد. پس همه باید پای کار بیایند تا این اتفاق بیفتاد تا در ادامه شاهد رشد اقتصادی هشت درصد که نیاز مبرم کشور است، باشیم. از اینرو رفع تحریمها به عنوان خواسته تیم مذاکرهکننده به صورت جدی مطرح است، زیرا رونق سرمایهگذاری خارجی و حتی تقویت سرمایهگذاران خارجی، ارتباط مستقیمی با این مهم دارد.
بیگدلی خاطرنشان کرد: همه موضوعاتی که میتواند به منافع ملی کمک کند را باید به عنوان یک فرصت دید؛ یعنی اگر روندی دنبال شود که بتوانیم از حضور و سرمایهگذاری خیلی از کشورهایی که اکنون شاهد حضورشان در ایران نیستیم بهبره ببریم، عالی است. نباید برای سرمایهگذاری در داخل، تنها معطوف به چند کشور خاص باشیم، زیرا گستردگی روابط اقتصادی حتماً در جهت موفقت کشور گامی بلند است.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|