يكشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - Sunday 20 April 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sat, 19.04.2025, 10:31

ارتش آمریکا تعداد نیروهای خود در سوریه را به کمتر از ۱۰۰۰ نفر کاهش می‌دهد

سخنگوی ارشد پنتاگون، شان پارنل، روز جمعه اعلام کرد که ارتش ایالات متحده در هفته‌ها و ماه‌های آینده حضور خود در سوریه را تجمیع خواهد کرد، اقدامی که می‌تواند تعداد نیروهای این کشور در سوریه را به نصف کاهش دهد.

به گزارش رویترز، ارتش آمریکا حدود ۲۰۰۰ نیروی نظامی در پایگاه‌های مختلف سوریه، عمدتاً در شمال شرق این کشور، مستقر دارد. این نیروها با نیروهای محلی همکاری می‌کنند تا از احیای دوباره داعش جلوگیری کنند، گروهی که در سال ۲۰۱۴ بخش‌های وسیعی از عراق و سوریه را تصرف کرد اما بعداً عقب رانده شد.

پارنل در بیانیه‌ای گفت: «این فرآیند برنامه‌ریزی‌شده و مبتنی بر شرایط، تعداد نیروهای آمریکایی در سوریه را در ماه‌های آینده به کمتر از هزار نفر کاهش خواهد داد.»

وزیر دفاع، پیت هگست، دستور تجمیع نیروها را تحت فرماندهی نیروی ضربت مشترک ـــ عملیات عزم راسخ ـــ برای پایگاه‌های مشخص در سوریه صادر کرده است.

پارنل افزود که فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) آماده ادامه حملات علیه بقایای داعش در سوریه و همکاری با شرکای ائتلاف برای حفظ فشار بر داعش و پاسخ به هرگونه تهدید تروریستی دیگر خواهد بود.

ایالات متحده اخیراً هواپیماها، از جمله بمب‌افکن‌های B-2، کشتی‌های جنگی و سامانه‌های دفاع هوایی را برای تقویت حضور خود در خاورمیانه اعزام کرده است.

ترامپ روز دوشنبه اظهار داشت که معتقد است ایران عمداً مذاکرات برای توافق هسته‌ای با ایالات متحده را به تأخیر می‌اندازد و باید از هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای دست بکشد، در غیر این صورت ممکن است با حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای تهران مواجه شود.

دولت تحت رهبری اسلام‌گرایان در سوریه، که پس از برکناری بشار اسد در دسامبر قدرت را به دست گرفت، در تلاش است تا روابط سوریه را در منطقه و فراتر از آن بازسازی کند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net