جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - Friday 21 February 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Mon, 17.02.2025, 21:54

رضا پهلوی: "اجازه تفرقه‌انگیزی" به مخالفان همگرایی ندهیم

رضا پهلوی در پایان سفر دو روزه خود به مونیخ که هم‌زمان با برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ بود، در نشست موسوم به “همگرایی سازمان‌های ایران‌گرا و آزادی‌خواه” شرکت کرد.

در این نشست احزاب و گروه‌هایی مانند جمعیت جمهوری‌خواهان حامی رضا پهلوی، حزب ایران نوین، ایران پادشاهی، سازمان نظم نوین ایرانیان، انجمن آپادانای بریتانیا، رستاخیز ایران‌گرایان، ایرانیان کرد میهن‌پرست، جمعیت شیر و خورشید سرخ، انجمن نیک‌آسا، حزب سکولار دموکرات، انجمن ورزشکاران آزادی‌خواه ایران، جبهه ۷ آبان و انجمن امید هامبورگ شرکت داشتند.

رضا پهلوی در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) این نشست را موفقیت‌آمیز توصیف کرد و نوشت: «خوشبختانه در نشست همگرایی مونیخ، نمایندگان سازمان‌های شرکت‌کننده توانستند در یک فرایند شفاف و در مقابل دیدگان میلیونها ایرانی، بر سر اصول و چارچوب همکاری به توافق و اجماع برسند و آغاز همکاری‌شان را اعلام عمومی کنند. این سازمانها اینک متعهد شده‌اند که پیرامون طرح‌های مشخص و پروژه‌های عملی با یکدیگر همکاری کنند و به مردم گزارش کار بدهند.»

او افزود: «این آغاز راه است و در به روی سازمان‌های دیگری که در این نشست حضور نداشتند اما می‌خواهند بخشی از راه‌حل باشند، باز خواهد بود. در همین ارتباط، از همه هم‌میهنان و چهره‌‌های مستقل و موثر در شبکه‌های اجتماعی می‌خواهم که از این ابتکار پشتیبانی کنند و اجازه تفرقه‌انگیزی را به آنهایی که خواهان موفقیت این اتحاد و همگرایی نیستند، ندهند.»

شاهزاده پهلوی در حاشیه این نشست با تکیه بر مفاهیمی چون “گفتار نیک، پندار نیک، کردار نیک” تأکید کرد و گفت که او با فحاشی و تهدید و رفتارهای غیردموکراتیک مرزبندی می‌کند: «ما اینجا نیستیم که برای آینده تعیین سرنوشت کنیم که حکومت آینده ایران جمهوری یا پادشاهی باشد. هدف ما امروز فقط نجات ایران است و در آینده رسالت ما امکان برگزاری انتخابات آزاد در ایران است.»

آقای پهلوی سیستم تک‌حزبی پیش از انقلاب را “اشتباه” خواند و بر اهمیت تقویت و تکثر احزاب سیاسی برای نیل به دموکراسی در ایران تأکید کرد.

رضا پهلوی در حاشیه این نشست از هواداران خود خواست نقش “ملی و فرامسلکی” او را تا حد نماینده یک جریان خاص تقلیل ندهند و از “حاشیه‌سازی و رهبرتراشی زودرس” پرهیز کنند که می‌تواند باعث نفاق شود.

او از القابی مثل “کینگ (شاه) رضا پهلوی” انتقاد کرد و گفت: «جایگاهی که برای خودم قائل هستم، از امروز تا رفراندوم است و حق نداریم از امروز بگوییم که حکومت بعدی چه شکلی خواهد شد.»

گروه‌ها و احزاب حاضر در پایان این نشست بر اهمیت نقش رضا پهلوی به‌عنوان “رهبر انقلاب ملی و دوران گذار تا زمان انتخاب اولین مجلس و دولت دموکراتیک از طریق انتخابات آزاد” تأکید ورزیدند.

آقای پهلوی در شبکه ایکس افزود که پس از شرکت در نشست همگرایی “فرصتی دست داد تا با گروهی از آسیب‌دیدگان خیزش مهسا دیدار و گفتگو” کند.

دویچه وله فارسی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net