شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - Saturday 15 February 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sat, 15.02.2025, 13:39

دیدار معاون دونالد ترامپ با رئیس حزب افراطی آلمان

جِی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا بدون شک، جنجالی‌ترین چهره حاضر در نخستین روز شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ بود. با اینکه بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کردند، او درباره گفت‌وگوهای احتمالی پیش رو برای پایان جنگ در اوکراین صحبت کند اما ونس با انتقادات تند خود از اروپا و به خصوص آلمان، واکنش‌های بسیاری برانگیخت.

ونس با اظهار نگرانی از “کاهش دموکراسی و آزادی بیان در اروپا” به اقدامات کمیسیون اتحادیه اروپا علیه شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: «این مسئله بسیار نگران‌کننده‌تر از تهدیدهای خارجی، مانند تهدیدهای روسیه یا چین است.»

او همچنین با طعنه تندی خطاب به رهبران اروپایی گفت: «اگر دموکراسی آمریکا توانسته است ۱۰ سال سرزنش‌های گرتا تونبرگ را تحمل کند، شما هم می‌توانید چند ماه حضور ایلان ماسک را تحمل کنید.»

ونس در عین حال اظهار داشت که نمی‌داند چرا در کنفرانس امنیتی درباره بودجه‌های دفاعی صحبت می‌شود، درحالی‌ که مشخص نیست که اساسا از چه چیزی قرار است دفاع شود.

این سخنان در ابتدا با سکوت سنگین حاضران و ساعاتی بعد با واکنش تند مسئولان آلمانی شرکت کننده در کنفرانس مونیخ همراه شد. از جمله اولاف شولتس، صدراعظم آلمان با رد اظهارات معاون رئیس جمهوری ایالات متحده در پیامی نوشت: «من صراحتا آنچه را که معاون رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ گفته است، رد می‌کنم. احزاب دموکراتیک در آلمان به یک اجماع مشترک رسیده‌اند و این، همان سد دفاعی در برابر احزاب راست افراطی است.»

اما جنجال معاون رئیس‌جمهور آمریکا تنها به سخنرانی ۲۰ دقیقه‌ای او محدود نشد و او در حاشیه برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ با آلیس وایدل، رهبر حزب “آلترناتیو برای آلمان” و مطرح‌ترین چهره راست افراطی در این کشور دیدار کرد.

یکی از سخنگویان آلیس وایدل تایید کرد، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و این سیاستمدار حزب AfD در هتل محل اقامت ونس در مونیخ، دیداری حدودا ۳۰ دقیقه‌ای داشته‌اند.

پس از ختم جنگ جهانی دوم و هولوکاست، یک اجماع در میان احزاب بزرگ سیاسی آلمان شکل گرفت که به احزاب راستگرای تندرو و افراطی هرگز اجازه ورود به حکومت را ندهند. این مرز غیرقابل عبور مورد اجماع که ازآن نام “دیوار ضد آتش” یاد می‌شود، همچنین همکاری با احزاب راستگرای تندرو در هر سطحی را رد می‌کند.

دویچه وله فارسی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net