جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ -
Friday 22 November 2024
|
کارشناسان سازمان ملل میگویند شورشیان حوثی یمن با حمایت جمهوری اسلامی ایران، گروههای مسلح عراق، شبه نظامیان حزبالله لبنان و مشابه آنها توانستهاند از یک گروه مسلح محلی با قابلیتهای محدود به یک سازمان نظامی قدرتمند تبدیل شوند.
کارشناسان سازمان ملل ارزیابیهای خود را در قالب گزارشی ۵۳۷ صفحهای منتشر و به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کردهاند.
آسوشیتدپرس در گزارشی که در این باره روز یکشنبه ۱۳ آبان ماه منتشر کرد، نوشته است کارشناسان سازمان ملل همچنین از طریق «منابع محرمانه» با خبر شدهاند که حوثیها در حال هماهنگی برای انجام عملیاتی با همکاری القاعده در شبه جزیره عربستان، و تقویت روابط با گروه شبهنظامی الشباب مرتبط با القاعده در سومالی هستند.
بنا بر این گزارش، حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران از جنگ بین اسرائیل وگروه افراطی حماس در غزه بهره بردهاند تا جایگاه خود را در «محور مقاومت» مورد ادعای ایران ارتقا دهند و محبوبیت بیشتری نیز در منطقه و حتی فراتر از آن به دست آوردند.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته میشود.
آسوشیتدپرس میگوید برای تهیه این گزارش یک هیئت پنج نفره شامل کارشناسان و متخصصانی در زمینههای تسلیحات، مالی، امور منطقهای، حقوق بشر بینالمللی و گروههای مسلح از کشورهایی مانند هند، مصر، سوئیس، بلژیک و کِیپ وِرد گردهم آمدهاند.
از اختلال در حملو نقل منطقه تا استخدام کودکان به عنوان سپر انسانی
هیئت پنج نفره گزارشگران سازمان ملل در بخش دیگری از گزارش خود به مواردی از جمله اختلال حمل و نقل توسط حوثیها، استفاده از موشکهای جدید مافوق صوت بالستیک و استخدام کودکان به عنوان سپر انسانی اشاره کرده است.
بر اساس این گزارش حوثیها پس از حمله حماس به اسرائیل در ۱۵ مهرماه سال گذشته که موجب آغاز جنگ غزه شد، به بهانه حمایت از این گروه افراطی، به کشتیها در دریای سرخ و خلیج عدن حمله کردند و موجب مختل شدن حمل و نقل جهانی در این منطقه حساس ژئوپولیتیکی شدند.
هرچند حوثیها میگویند که تنها کشتیهای مرتبط با اسرائیل را هدف قرار خواهند داد، اما تحقیقات این کارشناسان نشان میدهد که این گروه شبه نظامی از این رویه پیروی نکرده و همه کشتیها را هدف قرار دادهاند.
تحلیل دادههای سازمان بینالمللی دریانوردی که وابسته به سازمان ملل متحد و مقر آن در لندن است، نشان میدهد دستکم ۱۳۴ حمله از مناطق تحت کنترل حوثیها علیه کشتیهای تجاری و بازرگانی و ناوهای جنگی ایالات متحده و بریتانیا در دریای سرخ و خلیج عدن در فاصله زمانی ۲۴ آبان ۱۴۰۲ تا ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ انجام شده است.
به گفته کارشناسان در این حملات حوثیها از موشک بالستیک مافوق صوت جدیدی به نام «حاتم-۲» استفاده کردهاند.
همچنین کارشناسان سازمان ملل در گزارش خود آوردهاند که بنا بر گزارشها، پس از شروع جنگ در غزه و حملات هوایی ایالات متحده و بریتانیا به مواضع حوثیها در یمن، این گروه استخدام کودکان را نیز افزایش داده است.
دولت قانونی یمن میگوید در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی نزدیک به سه هزار و ۳۰۰ گزارش استخدام کودک توسط حوثیها دریافت کرده است؛ گزارشهایی که نشان میدهد از این افراد زیر سن قانونی به عنوان سپر انسانی، یا برای آشپزی، جاسوسی، شناسایی یا برای کار گذاشتن مین و و مواد منفجره استفاده میشود.
رادیو فردا
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|