جمعه ۱۴ دي ۱۴۰۳ - Friday 3 January 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Tue, 02.05.2023, 15:27

خانواده حمیدرضا الداغی: او «نه بسیجی بود، نه جهادی»

پس از آن‌که رسانه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی مدعی شدند که یک مرد کشته‌شده در سبزوار به نام حمیدرضا الداغی را «شهید امر به معروف»‌ است، خانواده او اعلام کردند که او «نه بسیجی بود، نه جهادی».

چند روز بعد از کشته‌شدن مردی ۴۶ ساله در سبزوار در دفاع از دختری جوان مقابل مزاحمت خیابانی چند نفر، مادر او در مصاحبه با صداوسیمای جمهوری اسلامی گفت: «چون حمید دختر ۱۵ ساله داشت نمی‌توانست چنین صحنه‌ای را تحمل کند و ببیند دختر مردم را ببرند. او نه بسیجی بود،‌ نه جهادی».

گزارش‌ها حاکی است که حمیدرضا الداغی، ساعت ۹ شب هشتم اردیبهشت، در حالی که در راه کلاس دخترش بود، با مشاهده «مزاحمت چند مرد جوان برای یک دختر» با آن‌‌ها درگیر شد و بر اثر اصابت ضربات چاقو جان خود را از دست داد.

حمیدرضا الداغی متولد سال ۱۳۵۶، بازیکن سابق هندبال کشوری و عضو تیم دانشگاه تربت‌جام در تمامی رده‌های سنی بود و در دهه هفتاد در رقابت‌های لیگ دسته یک، عضو تیم نماینده شهر سبزوار بوده است.

با انتشار خبر کشته‌شدن آقای الداغی، رسانه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی او را «شهید امر به معروف» نامیدند و تلاش کردند با مصادره او، بر سیاست های جمهوری اسلامی در خصوص حجاب اجباری تاکید کنند.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه، حمیدرضا الداغی را «شهید نهی از منکر» نام داد و حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، با انتشار بیانیه‌ای عنوان کرد که تلاش‌های به گفته او، «شیطانی و فریبکارانه دشمن» در ترویج «منکر» و تخریب «معروف» به ثمر نخواهد نشست.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، نیز در صحن علنی مجلس از «نقش بر آب شدن نقشه دشمن» گفت و ادعا کرد: «حمیدرضا الداغی در زمانۀ طعنه‌ها و تخریب‌ها، شیرینی و ضرورتِ واجب امر به معروف و نهی از منکر را در چشم مردم ایران درخشان جلوه داد».

خبرگزاری مهر نیز با ادعای این‌که «جوان غیور سبزواری در راه پاسداری از ناموس کشورش به شهادت رسید»، نوشت: قاتلین حمیدرضا الداغی با وجود آن‌که متواری شده‌ بودند «در کمتر از ۱۰ ساعت دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده شدند».

این در حالی است که مادر حمیدرضا الداغی در مصاحبه با صداوسیما ضمن رد ادعاهای مقامات و رسانه‌های جمهوری اسلامی گفت که پسرش تنها «انسان بود و شرف داشت».

او در حالی این اظهارات را بیان کرد که علی رضوانی، خبرنگار نزدیک به نهادهای امنیتی، روبروی او نشسته بود.

علی رضوانی به طور مشخص در پخش اعترافات اجباری روح‌الله زم، مدیر کانال «آمدنیوز»، در سال ۱۳۹۹ دست داشت. این «خبرنگار- بازجو» همچنین در آزار و اذیت خانواده کاووس سید امامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست، و همچنین بازجویی از او مشارکت داشته است.

از سوی دیگر همسر آقای الداغی در ویدئویی که از وی منتشر شده است، گفت: «زمان ثابت خواهد کرد کاری که حمید کرده نه به خاطر هیچ جناحی بوده و نه به خاطر هیچ سیاستی».

او در ادامه با اشاره به این‌که هیچ‌‌کس در «داخل و خارج»‌ از ایران نمی‌تواند کشته‌شدن حمیدرضا الداغی را سیاسی جلوه دهد، اظهار داشت: «به سیاست کاری ندارم. مسلمان، کافر،‌ بی‌دین، داخلی یا خارجی هرکس ویدئو کشته‌شدن حمید را ببینید به حقانیت موضوع پی می‌برد».

در ویدئوهای منتشرشده از دوربین‌های مداربسته در محل کشته‌شدن حمیدرضا الداغی، چند مرد جوان دیده می‌شوند که دختری جوان را احاطه کرده و با چاقو او را تهدید می‌کنند. با ورود آقای الداغی در دفاع از زن جوان و شروع درگیری، این افراد با چاقو چند ضربه به کمر،‌ دست و سینه او می‌زنند.

این نخستین بار نیست که رسانه‌های نزدیک به حکومت جمهوری اسلامی سعی دارند که یکی از شهروندان جان‌باخته را معتقد به تفکرات حاکمیت معرفی کنند.

در یکی از آخرین موارد، یک روز پس از کشته‌شدن حمیدرضا روحی در اعتراضات اخیر، خبرگزاری‌های وابسته به سپاه پاسداران تلاش کردند که این جوان معترض را «بسیجی» معرفی کنند، اما دوستان او تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند که به وضوح نشان می‌داد حمیدرضا روحی در حال شعار دادن و مقابله با نیروهای امنیتی است.

رادیو فردا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025