شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ -
Saturday 5 April 2025
|
در حال حاضر، ایالات متحده از روند مذاکرات آتشبس در اوکراین خسته و ناامید شده است. طبق گزارشها از نشست اخیر ناتو در بروکسل، وزیر خارجه آمریکا، مارکو روبیو، هشدار داد که ایالات متحده دیگر قادر نخواهد بود که ادامه تاکتیکهای وقتکشی ولادیمیر پوتین در مذاکرات صلح را تحمل کند.
روبیو در این نشست تاکید کرد که رئیسجمهور دونالد ترامپ دیگر مدت زیادی صبر نخواهد کرد و “این موضوع نه در چند ماه، بلکه در چند هفته (آتی) مشخص خواهد شد.
با وجود این هشدار، نحوه واکنش ایالات متحده در صورت ادامه سیاستهای روسیه نامشخص است. برخی گزینهها شامل اعمال تحریمهای جدید اقتصادی علیه روسیه و همچنین ارسال کمکهای تسلیحاتی بیشتر به اوکراین هستند.
ترامپ در ماههای اخیر تلاش کرده است تا به عنوان میانجی در جنگ روسیه علیه اوکراین عمل کند، اما روسیه همچنان پیشنهادات او را رد کرده است. رئیسجمهور روسیه، پوتین از پذیرش آتشبس پیشنهادی ترامپ که شامل یک توقف ۳۰ روزه در جنگ بدون پیششرطها بود امتناع کرده است.
در عین حال، تعدادی از همپیمانان اروپایی ایالات متحده در ناتو از موضع سختگیرانه آمریکا نسبت به روسیه حمایت کردهاند. وزیر خارجه فرانسه، ژان-نوئل بارو، اعلام کرد که روسیه باید به آمریکا پاسخ دهد و از رفتار فعلی خود دست بردارد. دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا، نیز تاکید کرد که پوتین اکنون میتواند آتشبس را بپذیرد، اما در عوض همچنان به بمباران اوکراین و زیرساختهای انرژی آن ادامه میدهد.
مسکو و شرایط برای گفتگو درباره امنیت اوکراین
در مقابل، مسکو تمایلی به بحث پیرامون ضمانتهای امنیتی برای اوکراین ندارد. کریل دیمیتریف، مذاکرهکننده روسی، پس از دیدار با مقامات آمریکایی در واشنگتن اعلام کرد که امکان ارائه امنیت به اوکراین به صورت رسمی وجود ندارد و این مسئله تنها به صورت فرضی قابل بحث است. او همچنین تاکید کرد که «اوکراین به هیچ وجه به ناتو نمیپیوندد» و این موضوع به طور گستردهای پذیرفته شده است، حتی توسط دولت ترامپ.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که مسکو تاکنون خواستار توافقهایی در زمینه امنیتی بوده است که خود بتواند در آن نقش غالب را ایفا کند. روسیه در ابتدای جنگ در سال ۲۰۲۲، در پیشنهادی که به اوکراین ارائه داده بود، خواستار وِتو بر هرگونه دخالت نظامی کشورهای دیگر، از جمله ایالات متحده و بریتانیا، در حمایت از اوکراین شده بود. به نظر میرسد که این موضوع یکی از دلایل اصلی عدم توافق اوکراین در مذاکرات اولیه در استانبول بود.
محدودیتهای روسیه در مذاکرات و ادامه جنگ
در این میان، روسیه خود را از هر گونه مذاکره عملی درباره ضمانتهای امنیتی دور نگه داشته و بر این نکته تاکید کرده است که این موضوع باید در جریان مذاکرات آینده با اوکراین و دیگر طرفها مورد بحث قرار گیرد. کرملین اعلام کرده است که صحبتهای اولیه در این زمینه ممکن است دشوار باشد و هنوز هیچ توافقی در این خصوص صورت نگرفته است. سخنگوی کرملین، دیمیتری پسکوف، در این باره گفت: «این موضوع بسیار پیچیده است و نیاز به مشورت و مذاکرات بیشتری دارد.»
برای اوکراین، مسئله امنیتی یک موضوع حیاتی است و آنها خواستار تضمینهایی برای جلوگیری از هرگونه تهاجم مجدد از سوی روسیه در آینده هستند. این موضوع به ویژه پس از تجربه حملات روسیه به خاک اوکراین، که به آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲ منجر شد، اهمیت بیشتری یافته است. اوکراین به شدت بر این مسئله تاکید دارد که هرگونه توافق صلح باید شامل ضمانتهایی باشد که از آن در برابر حملات آینده محافظت کند.
در حالی که طرفهای مختلف برای یافتن راهحلهای صلحآمیز در بحران اوکراین تلاش میکنند، اختلافات بر سر جزئیات مانند آتشبس، ضمانتهای امنیتی و تحریمها همچنان ادامه دارد. ایالات متحده و روسیه همچنان در مواضع خود پافشاری میکنند و مذاکرات آتشبس به جایی نمیرسد. شرایط فعلی نشان میدهد که به نظر نمیرسد این بحران به زودی پایان یابد و طرفها باید برای ادامه گفتگوهای پیچیده و طولانی مدت آماده باشند.
دویچه وله فارسی
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|