شنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - Saturday 21 September 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 01.05.2023, 10:02

اول ماه مه، در پرتوی جنبش «زن، زندگی، آزادی»: مبارزه‌ی کارگری ادامه دارد

اول ماه مه، روز جهانی کارگر هر سال، مجالی دوباره برای همبستگی با جنبش کارگری ایران و حمایت از آن، توسط تمام نیروهای آزادی‌خواه و عدالت‌طلب است. جنبش کارگری ایران در حالی برگزاری و بزرگداشت اول ماه مه، روز جهانی کارگر را تدارک می‌بیند که هفته‌ی اخیر، لحظاتی مهم و سرنوشت‌ساز از مبارزات کارگری در ایران در جریان است. بر خلاف ادعاهای دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی و نیروهای راستِ هم‌راستا با این نهادها، اعتصاب کارگران نفت تحت عنوان کمپین ۱۴۰۲ در روزهای گذشته نشان داد که جنبش کارگری و مبارزه برای مطالبات زحمت‌کشان و مزدبگیران، نه تنها تعدیل و تضعیف نشده است، بلکه حتی در امنیتی‌ترین شرایط موجود و تحت فشارهای امنیتی و تبلیغاتی ادامه دارد.

یک سال اخیر و با وقوع جنبش مترقی «زن، زندگی، آزادی»، جنبش‌های سیاسی و اجتماعی مترقی در ایران، مبارزه‌ای هم‌سو و هم‌آهنگ علیه وضعیت موجود را تدارک دیدند. نگاهی به شعارهای مترقی جنبش، مناطق اوج‌گیری آن و همچنین جان‌باختگان و زندانیان آن، نشان از اهمیت مطالبات طبقاتی و معیشتی در این جنبش دارد. «زن، زندگی، آزادی»، صدای تمام حذف‌شدگان و طردشدگان بود و کارگران، معلمین، بازنشستگان، پرستاران و دیگر زحمت‌کشان و مزدبگیران در این میان نقشی حذف نشدنی دارند. جنبش کارگری ایران، در همبستگی با جنبش معلمان، جنبش زنان و جنبش دانشجویی، جایگاه با اهمیتی در این مبارزه‌ی سراسری دارد و البته هزینه‌های سنگینی را نیز متحمل شده است. بازداشت ده‌ها نفر از فعالان این جنبش‌ها تنها گوشه‌ای از این هزینه‌هاست. علی‌رغم طرح شدن ادعای عفو و آزادی زندانیان، در هفته‌های اخیر تعداد قابل توجهی از این زندانیان مجددا به دادگاه و زندان فرخوانده شده‌اند.

منشور مطالبات حداقلی که به امضای بیست تشکل صنفی در داخل کشور رسیده است، انعکاس مبارزه‌ی طبقاتی و معیشتی در پرتوی جنبش زن، زندگی، آزادی بود. در روزهایی که آلترناتیوتراشی توسط دولت‌های غربی و سرویس‌های امنیتی در جریان بود، انتشار منشور مطالبات حداقلی اقدامی شجاعانه و به موقع بود که حداقل‌های مورد نظر جنبش‌های مترقی در ایران و سمت‌وسوی مبارزات آن‌ها را نشان دهد.

با وجود تداوم مبارزات جنبش کارگری و مقاومت اقشار و گروه‌های اجتماعی مختلف علیه وضعیت موجود، وضعیت اقتصادی و معیشتی طبقات فرودست، کارگران و طبقه‌ی متوسط در سال جاری نیز نزول چشم‌گیری داشت. قیاس میان میزان افزایش حداقل دستمزد و تورم نشان از کاهش دستمزد کارگران و زحمت‌کشان و افزایش هزینه‌های زندگی دارد. فساد سیستماتیک و سوء مدیریت جمهوری اسلامی و تحریم‌های اقتصادی وضعیتی را به بار آورده است که فقر و بیکاری هر روز وضعیت دشوارتری را بر مردم ایران تحمیل می‌کند.

ما، جمهوری‌خواهان سکولار و دموکرات ایران در بلژیک، ضمن اعلام همبستگی با جنبش کارگری، معلمین و دیگر مزدبگیران در بزرگداشت اول ماه مه، روز جهانی کارگر اعلام می داریم:

* جنبش «زن، زندگی، آزادی» را در راستای مطالبات آزادی‌خواهانه و عدالت‌طلبانه در ایران می‌بینیم و از آن پشتیبانی می‌کنیم،
* جنبش‌های مطالبه‌محور کارگران، معلمان، زنان، دانشجویان و سایر اقشار و گروه‌های مترقی را با اهمیت و در مسیر تحول سیاسی در ایران ارزیابی می‌کنیم،
* خواهان آزادی فوری و بی‌قیدوشرط همه زندانیان سیاسی – عقیدتی و مدنی هستیم،
* سیاست‌های اقتصادی جمهوری اسلامی را در راستای تحمیل فقر و فلاکت بر مردم برای گریز از پرتگاه ارزیابی می‌کنیم و تداوم این سیاست‌ها و در نتیجه تداوم فشارهای اقتصادی بر طبقات فرودست جامعه را محکوم می‌کنیم و برای تغییر آن مبارزه می‌کنیم،
* تحریم‌های اقتصادی علیه مردم ایران را نه در راستای تضعیف جمهوری اسلامی که موجبات افزایش فشار اقتصادی بر مردم ایران می‌دانیم و خواهان توقف آن هستیم،
* از منشور مطالبات حداقلی ۲۰ تشکل، سازمان و گروه صنفی در ایران حمایت می‌کنیم و آن را انعکاس مطالبات اقشار و طبقات فرودست و نیروهای سیاسی مترقی می‌دانیم.

ما بر این باوریم که مبارزه علیه جمهوری اسلامی، با اتحاد و همبستگی میان اقشار مختلف مردم و با نقش‌آفرینی جنبش‌های اجتماعی مترقی راه به گذار از جمهوری اسلامی و تاسیس یک جمهوری سکولار و دموکرات در ایران خواهد برد. مبارزه‌ای که هم‌اکنون و همین لحظه نیز در خیابان‌های ایران ادامه دارد.

جمهورىخواهان سکولار دموکرات ایران در بلژيک
۱۱اردبیهشت  ۱۴۰۲ برابر با اول ماه مه ۲۰۲۳




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024