جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ -
Friday 22 November 2024
|
فیسبوک روز پنجشنبه اعلام کرد شبکهای از کاربران جعلی را که از ایران راهاندازی شدهبودند و در اینستاگرام از استقلال اسکاتلند حمایت میکردند، حذف کرده است.
به گزارش بیبیسی، بر اساس اطلاعاتی که توسط شرکت «متا» (صاحب فیسبوک) منتشر شده، این شبکه از کاربران، خود را اهالی اسکاتلند و انگلیس جا زده بودند.
به گفته شرکت متا، این شناسههای کاربری برای انتشار عکسها و میمهایی مرتبط با وقایع جاری و در انتقاد از دولت بریتانیا استفاده میشدند.
کارشناسان فیسبوک میگویند که این شبکه، نظراتی در حمایت از استقلال اسکاتلند منتشر میکردند و فعالیتهایشان حول تبلیغ هشتگهایی مخصوص برنامهریزی شده بود.
بر اساس این گزارش، در برخی از این هشتگها، غلط املایی وجود داشته است.
به گفته فیسبوک، این کاربران گاهی با انتشار پستهایی درباره فوتبال و شهرهای بریتانیا تلاش میکردند که کاربرانی حقیقی به نظر برسند.
آنها همچنین عکسهایی از شخصیتهای رسانهای بریتانیا و چهرههای معروف بریتانیا و ایران منتشر میکردند.
فیسبوک میگوید که احتمالا عکسهای پروفایلهای این کاربرها نیز با نرمافزارهای هوش مصنوعی ساخته شدهاند.
بر اساس گفتههای شرکت متا، فعالیت این کاربران در ارتباط با شبکهای کوچک است که از ایران فعالیت میکنند و یک بار در دسامبر سال ۲۰۲۰، اکانتهایشان از فیسبوک حذف شده است.
کاربرانی که در سال ۲۰۲۰ از فیسبوک حذف شدند، مخاطبان عربزبان، انگلیسیزبان و فرانسویزبان را هدف قرار میدادند.
بن نیمو، رئیس بخش مبارزه با تهدیدهای اطلاعاتی جهانی از طریق عملیات نفوذ در فیسبوک، در یک کنفرانس خبری گفت: «ما در چند سال اخیر، با طیفی متفاوت از عملیات که از ایران هدایت میشدند، روبهرو بودیم.»
فیسبوک همچنین گفته است که تحقیقاتش نشان میدهد این شبکه با تعدادی از کاربران در عراق، و برخی شهروندان در این کشور که در کار تدریس زبان انگلیسی هستند در ارتباط بودهاند.
مساله اسکاتلند
کشور اتحادیه پادشاهی بریتانیا، در واقع اتحادیهای است از چهار کشور انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی.
اگرچه ملکه الیزابت دوم، رئیس حکومت هر چهار کشور است، اما این کشورها هرکدام از طریق پارلمان و حکومت محلی، بخشهایی از اداره کشور مانند بهداشت و آموزش و پرورش را کنترل میکنند.
همزمان، نمایندگانی از سراسر بریتانیا در پارلمان این کشور حضور دارند که نقش تشکیل کابینه و انتخاب نخستوزیر بریتانیا را برعهده دارد.
کنترل مسایلی مانند سیاست خارجی و دفاعی سراسر بریتانیا برعهده دولت و پارلمان در لندن است. دولت همزمان اداره کامل انگلیس را نیز برعهده دارد.
استقلالطلبی در میان اهالی اسکاتلند سابقه دیرینهای دارد و در پی فعالیت احزاب سیاسی استقلالطلب، در سال ۲۰۱۴ رفراندومی برای جدایی اسکاتلند از بریتانیا برگزار شد.
در آن رفراندوم، ۵۵٪ از اهالی اسکاتلند با جدایی مخالفت کردند و ۴۵٪ از شرکتکنندگان به استقلال اسکاتلند رای دادند.
به رغم اینکه حدود هفت سال از این رفراندوم گذشته، همچنان استقلالطلبان اسکاتلند میگویند که باید رفراندومی دیگر در این کشور برگزار شود.
استقلالطلبان میگویند که به دلیل تحولاتی مانند برگزیت و همچنین عملکرد متفاوت دولت محلی اسکاتلند در جریان بحران کرونا، نظر بسیاری از شهروندان در ارتباط با استقلال اسکاتلند تغییر کرده است.
در سال ۲۰۱۴ که رفراندوم استقلال اسکاتلند برگزار شد، اساسا عضویت اسکاتلند مستقل در اتحادیه اروپا با پرسشهایی جدی روبهرو بود. عضویت یک کشور جدید در اتحادیه اروپا به رای موافق همه اعضا نیاز دارد و پیشبینی میشد که حتی اگر در آن زمان بریتانیا با عضویت اسکاتلند موافقت کند، کشورهایی مانند اسپانیا که با مساله جداییطلبی روبهرو هستند، عضویت اسکاتلند مستقل را وتو کنند.
در پی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، احتمال مشکلتراشی بر سر عضویت احتمالی اسکاتلند در این اتحادیه از هر زمانی کمتر ارزیابی میشود.
این باور وجود دارد که جدایی اسکاتلند از بریتانیا، به تضعیف این کشور در سطح بینالمللی منجر خواهد شد.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|