دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ -
Monday 25 November 2024
|
رویداد۲۴: «اگر کسی نیست که جلوی ترکتازیهای شما را بر اموال معلمان بگیرد از خدا بترسید، از روز حساب بترسید، از حق الناس بترسید، حق الناسی که محمد (ص) که پیامبر خدا بود، از آن ترس داشت و همیشه میگفت شاید خدا از حق خودش در روز جزا بگذرد، اما از حق الناس نخواهد گذشت. اگر قرار باشد حق به حقدار برسد و ماهیت صندوق تعیین تکلیف شود، شرع و عرف و قانون و خدا و پیغمبر میگویند که این صندوق مال فرهنگیان عضو است.» این بخشی از نامه سرگشاده مجمع فرهنگیان ایران اسلامی در واکنش به دست درازی دولت و مجلس به صندوق ذخیره فرهنگیان است.
در جدیدترین تصمیم دولت رئیسی ظاهرا قرار است مالکیت صندوق ذخیره فرهنگیان تبدیل به مالکیت عمومی غیردولتی شود و اموال این صندوق را به صورت عمومی مصرف کند. این در حالی است که فرهنگیان معتقدند این صندوق سالها است که در حال فعالیت است و همه فرهنگیان ماهانه مبلغی از حقوقشان کسر و به این صندوق واریز میشد تا در زمان بازنشستگی بتوانند از آن برای معیشت و مشکلاتشان برداشت کنند. حالا اما در اقدامی عجیب و غیر قابل توجیه، مجلس در لایحه بودجه دولت را مکلف به تغییر مالکیت این صندوق کرده است. این صندوق چیزی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان آورده معلمان و ۴۰ هزار میلیاردتومان آن ارزش افزوده و سود دارد که دولت میگوید اگر نمیخواهید اصل پولتان که همان ۱۰ هزار میلیارد تومان است را بگیرید و خودش هم آن ۴۰ هزار میلیارد تومان را بردارد. این اقدام در حالی صدای فرهنگیان را بلند کرده است که آنها مدتهاست فریاد بیعدالتی سر میدهند و طرح رتبهبندی معلمان نیز در اتاقهای مجلس ردوبدل میشود و هیچکس به خواسته آنها توجه نمیکند.
«صندوق ذخیره فرهنگیان موسسهای اقتصادی و خصوصی است که در سال ۱۳۷۴ با هدف ارتقاء وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی، از طریق تشویق آنها به مشارکت در فعالیتهای اقتصادی تاسیس شد و حالا با داشتن چهار هلدینگ پتروشیمی و انرژی، مالی و سرمایهگذاری، ساختمانی و خدماتی و حدود ۳۰ شرکت زیر مجموعه در حال فعالیت است و داراییهای آن نیز متعلق به اعضا است.» با این حال اگر دولت تصمیم به تغییر مالکیت آن بگیرد، سود صندوق به جای معیشت فرهنگیان، به صورت عمومی هزینه خواهد شد.
دولت در روز روشن در جیب معلمان دست کرده است
فرج کمیجانی دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی به رویداد۲۴ میگوید: صندوق ذخیره فرهنگیان در سال ۱۳۷۴ ایجاد شده که ماهیت و مالکیت خصوصی داشته یعنی با پول معلمانی که آنجا بودند این صندوق تاسیس شد. در مدت این سالها یکسری ارزش افزوده ایجاد شده است که مثلا اگر ۱۰ هزار میلیارد گذاشتهاند، اکنون این پول به ۶۰ هزار میلیارد رسیده است. دولت اکنون میخواهد مالکیت این صندوق را به مالکیت عمومی غیردولتی تبدیل کند که اگر این چنین شود، آورده معلمان را به خودشان پس میدهند و بعد از آن میزان پولی که باقی مانده است را برمیدارد.
کمیجانی با بیان اینکه دولت در روز روشن در جیب معلمان دست کرده، گفت: این اتفاق بسیار عجیب است. مجوز تاسیس این صندوق در ماده تبصره ۶۳ قانون برنامه دوم توسعه به وزارت آموزش و پرورش داده شد که اجازه داده شد چنین صندوقی ایجاد شود. در سال ۷۴ این صندوق ایجاد شد و هر ماه چیزی در حدود ۵ درصد از حقوق آنها را کم کردند و قرار شد دولت هم همین مبلغ را بگذارد و یک شرکت سرمایهگذاری شود و هم اصل پولی که دولت داده به اضافه سودی که به دست آمده به اعضای صندوق داده شود. طی این سالها نزدیک به ۸ سال را دولت حتی ریالی هم از سهم خود را پرداخت نکرده است. اکنون میخواهند با عمومی کردن این صندوق به نحوی در جیب فرهنگیان دست ببرند.
این فعال صنفی میگوید مجلس و دولت به صورت غیرقانونی به این صندوق ورود کردهاند. این صندوق هیات امنا دارد و هر تغییر و اقدامی که بخواهد صورت بگیرد، باید هیات امنا این کارها را انجام بدهند. مجلس در برنامه بودجه ۱۴۰۰ بندی را آورده و دولت را مکلف کرده لایحه پیشنویس تغییر ماهیت صندوق را بنویسید و برای ما بیاورید، آنها نیز در همان راستا این کار را کردهاند اما کار مجلس و دولت کاملا غیرقانونی است، زیرا این بخش خصوصی است و بخش خصوصی مانند سایر نهادهای تجاری اداره میشود و هیچ ربطی به مجلس و دولت ندارد.
کمیجانی با بیان اینکه ما تلاش کردیم هیات امنا به صورت انتخابی از معلمان باشند، یادآور شد: در دولت جدید به جای اینکه این اساسنامه را اجرا کنند، کلا در حال تغییر مالکیت هستند. دولت اصلا هیات امنا را که وزرای سابق آموزش و پرورش و معلمان بودند را حساب نکردند که بخواهند بآ آنها صحبتی انجام دهند. از وقتی معلمان حضور دارند همه امور شفافتر شده است.
مجبور شویم، دست به اعتصاب سراسری میزنیم
او میگوید ما فعلا نسبت به این روند اعتراض کرده و بیانیه دادهایم و اگر کار به جاهای باریک کشیده شود هم شکایت میکنیم و هم هرکاری که از دستمان بربیاید برای جلوگیری از این اتفاق میگیریم و اجازه نمیدهیم این اتفاق غیرقانونی رخ دهد و اگر لازم باشد دست به اعتصابات سراسری هم میزنیم.
دبیرکل مجمع فرهنگیان اسلامی میگوید: صندوق ذخیره فرهنگیان چیزی در حدود ۴۸ درصد در بانک سرمایه سهم دارد. صندوق ذخیره فرهنگیان اسما برای معلمان است، اما اداره و مدیریتش دست وزرا و معاونان بوده است و ما همواره اعتراض داشتیم که اینجا برای ماست و خودمان هم باید آن را مدیریت کنیم. برای همین موافقت کردند که ۳ نفر از معلمان در هیات مدیره حضور داشته باشند که در اساسنامه جدید ۶ نفر شدند. من مثالی زدم که بانک پاسارگاد، چون خصوصی بود و خودشان اداره کردند کاملا رشدکرده، اما بانک سرمایه با اینکه خصوصی است، اما چون دولت آن را اداره کرده وضعیت خوبی ندارد. از اصحاب رسانه میخواهم به یاری ما بشتابند تا حقوق ما را ضایع نکنند.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|