جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - Friday 22 November 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 28.12.2021, 14:34

تظاهرات زنان در کابل علیه جنایات طالبان


بی‌بی‌سی: شماری از زنان معترض سه‌شنبه در مرکز شهر کابل تظاهرات کردند که گزارش شده با تیراندازی هوایی نیروهای طالبان مواجه شدند. همچنین گزارش‌هایی از برخورد خشونت‌آمیز با معترضان منتشر شده است. تظاهرکنندگان به انتشار گزارش‌ها از بدرفتاری افراد طالبان با نظامیان پیشین با وجود اعلام عفو عمومی اعتراض داشتند. اما، طالبان می‌گوید در مورد ادعاهای بدرفتاری تحقیق می‌کنیم.

در یک ویدیو یکی از این زنان معترض می‌گوید تظاهرات امروز آنان با تیراندازی هوایی زیاد و رفتار خشن طالبان مواجه شد، و زنان معترض پراکنده شدند. در یکی از ویدیوهای دیگری که از تظاهرات سه‌شنبه زنان در کابل به بی‌بی‌سی رسیده است، صدای تیراندازی شنیده می‌شود.

یکی دیگر از این زنان معترض به بی‌بی‌سی گفت که برنامه آنان تظاهرات در برابر وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان (وزارت پیشین زنان) بود که پیش از رسیدن به محل “نیروهای طالبان وارد تظاهرکنندگان شدند، محاصره کردند و با برخورد خشن و تیراندازی هوایی سعی کردند تظاهرات را بهم بزنند. “

او گفت که افراد طالبان با گزارشگرانی که برای پوشش خبری تجمع آمده بودند نیز برخورد خشن داشتند. این گزارش ها به صورت مستقل تایید نشده‌اند.

«خشونت علیه نظامیان پیشین»

اخیرا، ویدیویی از رفتار خشونت‌آمیز افرادی که گفته شده ‘نیروهای طالبان’ هستند با فردی که گفته شده یک افسر سابق ارتش افغانستان است در شبکه‌های اجتماعی نشر شده است. در این ویدیو، ظاهرا، یک فرد عصبانی مسلح یک دگرمن (سرهنگ دوم) پیشین ارتش افغانستان را در حالی که دستبند (زولانه) دارد، لت و کوب می‌کند.

بستگان این افسر ارتش به نام حبیب‌الله قادری به بی‌بی‌سی گفتند که او “سه روز پیش در کابل از طرف حوزه امنیتی ۱۵ دستگیر شد و هنوز در بازداشت طالبان به سر می‌برد”.

به گفته آنها، رحمت الله پس از روی کار آمدن طالبان به ایران گریخته بود که برای همدردی در مرگ یکی از بستگان به کابل بازگشته بود. خانواده او می‌گویند “هیچ اتهام قانونی و جنایی علیه او وجود ندارد”.

گفته شده که او در گذشته، فرمانده یک کندک/گردان ارتش در حومه کابل بوده است. طالبان می‌گوید این سیاست آنها نیست، و بیشتر موارد انتقام جویی‌ها “خودسرانه” یا “دشمنی شخصی” بوده است.

یک سخنگوی وزارت داخله (کشور) طالبان به بی‌بی‌سی گفت که اطلاع دقیقی از بازداشت این افسر پیشین ارتش ندارند و هنوز مشخص نیست که این حادثه در کجا رخ داده است، در حال تحقیقات این مورد هستند و “حکم دستگیری عاملان” صادر شده است.

یک ماه پیش، سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی گفت نیروهای طالبان از زمان تسلط بر کشور، با وجودی که “عفو عمومی” اعلام شد، بیش از ۱۰۰ افسر پلیس و اداره اطلاعاتی سابق را اعدام یا ناپدید کرده‌اند.

تصاویری از برخورد نیروهای طالبان با گزارشگران نیز نشر شده است.

تعداد از زنان معترض نیز گفته‌اند که افراد طالبان سعی کردند گوشی‌های مبایل آنان را بگیرند تا مانع عکاسی و گرفتن فیلم شوند.

شب گذشته، در اعلامیه‌ مشترک سه گروه “حرکت خودجوش زنان مبارز”،”زنان عدالت‌جو” و “تیم اتحاد و همبستگی زنان” آمده که آنها به خاطر “وضعیت اقتصادی، قتل‌های مرموز جوانان و شکنجه نظامیان پیشین” این تظاهرات را راه اندازی می‌کنند.

گروه‌هایی از زنان عمدتا پس از تسلط طالبان بر افغانستان بارها در اعتراض به رفتار و سیاست طالبان اعتراض کرده‌اند.

یکی از این زنان معترض در میان تظاهرکنندگان می‌گوید: “تا چه وقتی تماشاگر این ظلم هستید، اینها (طالبان) هیچ قرابتی با اسلام و قرابتی با خداوند ندارند. تماشاگر ظلم و استبداد نباشید.”

او مدعی است که “با وجودی که عفو عمومی اعلام کردند، صدها نظامی (پیشین) را کشته و شکنجه کرده‌اند.” ادعایی که طالبان پیشتر رد کرده است.

معترضان همچنین شعارهای “ما حکومت قانونی می‌خواهیم.”، “کار، نان، آزادی” سر دادند.

گزارش طلوع‌نیوز:
تظاهرات بانوان در کابل در واکنش به وضع محدودیت‌ها بر زنان

شماری از زنان امروز در کابل دست به اعتراض زدند. این بانوان می‌گویند که امارت اسلامی با وضع محدودیت‌های فراوان بر زنان، زنان را از جامعه بدور رانده و آنان را از حق آموزش، کار و گشت و گذار محروم ساخته است.

معترضان وضعیت زنان را در افغانستان ناگوار می‌دانند و از جامعه جهانی می‌خواهند تا آنان را تنها نگذارند.

شایسته، معترض، گفت: «امروز ما دختران اینجا جمع شدیم زیرا امارت اسلامی محدودیت‌های فراوان و سختی برای مان وضع کرده است. ما نمی‌توانیم بدون محرم از خانه بیرون شویم، مکتب‌های ما بسته استند، وظیفه‌های مان از ما گرفته شده اند، اینان «طالبان» از حق و حقوق اسلام گپ می‌زنند، اسلام کجاست؟ آیا اسلام گفته است که ملت گرسنه باشد؟ آیا گفته است که آموزش را بالای دختران بند کنید؟”

ویدا امری، معترض گفت: «یک مریضی مشکل پیش میاید ما محرم از کجا پیدا کنیم که همراه خود بگردانیم. طالبان می‌گویند که ما مسوول نان شما نیستیم، وقتی شما معاش ما را ندهید چگونه مسوول نان ما نیستید؟ وقتی برای ما معاش بدهید خود به خود نان در خانه‌های ما پیدا می‌شود. می‌گویند ما فقط شریعت را پیاده می‌کنیم، نمی‌توانید! ما زنان بیست سال پیش نیستیم که خاموش باشیم.»

در همین حال شماری از معترضان از جهان می‌خواهند که طالبان را به رسمیت نشناسند. زهرا بارکزی، معترض گفت: «وقتی که حقوق ما داده نشود، حق ما داده نشود که ما نصف از پیکر جامعه استیم، چرا آنان را به رسمیت بشناسند، ما انسان استیم و حق تحصیل و کار داریم.»

این معترضان از جامعه جهانی نیز خواست‌هایی دارند. یک بانوی معترض در باره این خواست‌ها گفت: «امروز این‌جا جمع شدیم تا از حق خود دفاع کنیم چون با آمدن طالبان چهار ماه می‌شود که ما از کار و تحصیل عقب مانده‌ایم. جامعه جهانی باید به خواست زن‌ها و مردم افغانستان توجه کند.»

دو روز پیش وزارت امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی با پخش اعلامیه‌یی دستور داد که شنیدن موسیقی در موترها ممنوع است و نیز بانوان نمی‌توانند بیش از ۴۵ کیلومتر بدون محرم و حجاب شرعی سفر کنند. اما مسوولان امارت اسلامی تاکید می‌ورزند که حقوق بانوان با در نظر داشت شریعت اسلامی تامین شده‌اند.

مولوی محمد صادق عاکف، سخنگوی امر به معروف و نهی از منکر گفت:«در شهر کابل برخی از عساکر ما بعضی اعلامیه‌ها را برای راننده‌گان توزیع کرده اند که بر مردم عام توصیه شده است که از شنیدن موسیقی خود داری کنید و این حکم اسلام است و در شرعیت موسیقی ناروا است، هم از نظر قرآن و هم از نظر احادیث.»

در این میان سخنگوی امارت اسلامی با اشاره به فرمان پسین رهبر امارت اسلامی در باره زنان می‌گوید که رهبر شان در این فرمان زنان را به حوران بهشتی تشبیه کرده است.

بلال کریمی، سخنگوی امارت اسلامی گفت: «مولوی هبت الله آخنده زاده رهبر امارت اسلامی حدود سه هفته پیش فرمانی درباره حقوق زنان صادر کرد که زنان را به مثابه حور تشبیه کرد و به مهر، میراث و حقوق زنان پرداخته است.»

با این هم این اعتراضات نیز مانند حرکت‌های اعتراضی دیگر زنان در چهار ماه گذشته دیری دوام نیاورد و با شلیک و خشونت نیروهای امنیتی پایان یافت.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024