سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ -
Tuesday 22 April 2025
|
ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که بررسی کشتار ماه گذشته امدادگران در غزه نشان داده است که “چندین اشتباه حرفهای” رخ داده و یک فرمانده در پی این حادثه برکنار خواهد شد.
به گزارش رویترز، پانزده تکنسین فوریتهای پزشکی و دیگر امدادگران در روز ۲۳ مارس در سه حادثه تیراندازی جداگانه در یک مکان نزدیک شهر رفح در جنوب غزه کشته شدند. اجساد آنها یک هفته بعد توسط مقامات سازمان ملل و هلال احمر فلسطین در یک گور کمعمق پیدا شد.
ارتش اسرائیل در بیانیهای که روز یکشنبه منتشر کرد، گفت که یک افسر فرمانده توبیخ خواهد شد. ارتش همچنین اعلام کرد که معاون فرمانده، یک نیروی ذخیره که فرمانده میدانی بود، به دلیل ارائه گزارش ناقص و نادرست از سمت خود برکنار خواهد شد.
ارتش اعلام کرد: «این بررسی چندین اشتباه حرفهای، نقض دستورالعملها و عدم گزارش کامل حادثه را مشخص کرد.»
در ادامه آمده است: «آتش در دو حادثه اول ناشی از سوءتفاهم عملیاتی نیروها بود که تصور میکردند با تهدید ملموسی از سوی نیروهای دشمن مواجه هستند. حادثه سوم شامل نقض دستورالعملها در جریان یک درگیری نظامی بود.»
به گفته ارتش، دادستان نظامی در حال انجام تحقیقات خود است و ممکن است اتهامات جنایی مطرح شود.
ویدئویی که از تلفن همراه یکی از کشتهشدگان به دست آمده و توسط هلال احمر فلسطین منتشر شده است، نشان میدهد که امدادگران یونیفرمپوش و آمبولانسها و کامیونهای آتشنشانی با علامت مشخص و چراغهای روشن، مورد اصابت گلوله سربازان قرار میگیرند.
سرلشکر یوآو هار-اون، که این بررسی را انجام داده است، به خبرنگاران گفت که سربازان پس از شلیک به آنچه در ابتدا یک وسیله نقلیه حماس تشخیص داده بودند اما در واقع یک آمبولانس بود، تصور میکردند که تحت تهدید قرار گرفتهاند. در این حادثه دو نفر کشته و یک نفر دیگر به ظن ارتباط با حماس بازداشت و بازجویی شد.
این فرد روز بعد پس از بازجوییهای بیشتر آزاد شد.
ارتش میگوید که حماس اغلب فعالیتهای خود را در میان غیرنظامیان پنهان میکند و در گذشته مواردی وجود داشته که این گروه شبهنظامی از آمبولانسها برای انجام عملیات استفاده کرده است. با این حال، ارتش میگوید که به سربازان دستور داده شده است تا بین خودروهای امدادی واقعی و خودروهای مورد استفاده حماس تمایز قائل شوند.
افی دفیرین، سخنگوی ارتش، به خبرنگاران گفت: «بله، ما اشتباه میکنیم.» او افزود که این حادثه در یک «منطقه جنگی پیچیده» رخ داده است.
هار-اون گفت که ۱۲ نفر در حادثه تیراندازی دوم و یک نفر دیگر در حادثه سوم کشته شدند.
مجروحین
مقامات هلال احمر و سازمان ملل گفتهاند که ۱۷ تکنسین فوریتهای پزشکی و امدادگر از هلال احمر، سازمان امداد و نجات غیرنظامی و سازمان ملل برای رسیدگی به گزارشهای مربوط به مجروحان ناشی از حملات هوایی اسرائیل اعزام شده بودند.
ارتش در این بیانیه اعلام کرد که در حادثه تیراندازی دوم، معاون فرمانده در ابتدا به دلیل آنچه “دید کم در شب” خوانده شده، خودروها را به عنوان آمبولانس تشخیص نداده و به نیروها دستور داده است تا به گروهی از افراد که از یک کامیون آتشنشانی و آمبولانسها بیرون آمده بودند، شلیک کنند.
منتصر عابد، تکنسین فوریتهای پزشکی که توسط ارتش بازداشت و بعداً آزاد شد، گفته است که سربازان به خودروهای امدادی با علامت مشخص شلیک کردهاند.
صلیب سرخ در ۱۳ آوریل اعلام کرد که یک امدادگر فلسطینی دیگر توسط مقامات اسرائیلی بازداشت شده است. ارتش روز یکشنبه گفت که او همچنان در بازداشت اسرائیل است.
ارتش بدون ارائه مدرک گفته است که شش نفر از ۱۵ امدادگر کشته شده بعداً به عنوان “تروریستهای حماس” شناسایی شدهاند. حماس این اتهام را رد کرده است.
حدود ۱۵ دقیقه پس از آنکه سربازان به گروهی از امدادگران شلیک کردند، ارتش اعلام کرد که سربازان به یک خودروی سازمان ملل متعلق به فلسطینیان نیز شلیک کردهاند. ارتش “اشتباهات عملیاتی مغایر با مقررات” را عامل این حادثه دانست.
ارتش اعلام کرد: «در سپیدهدم، تصمیم گرفته شد اجساد جمعآوری و پوشانده شوند تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود و خودروها از مسیر برای تخلیه غیرنظامیان پاکسازی شوند.» ارتش افزود که برداشتن اجساد “در آن شرایط” منطقی بوده است، اما له کردن خودروها “اشتباه” بوده است.
ارتش در پایان گفت: «به طور کلی، هیچ تلاشی برای پنهان کردن این رویداد صورت نگرفت و این موضوع با سازمانهای بینالمللی و سازمان ملل، از جمله هماهنگی برای انتقال اجساد، مورد بحث قرار گرفت.»
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|