جمعه ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - Friday 18 April 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 15.04.2025, 14:18

خامنه‌ای درباره مذاکرات: نه بیش از حد خوش‌بینم و نه بدبین


خبرگزاری رویترز

علی خامنه‌ای روز سه‌شنبه اظهار داشت که درباره مذاکرات با ایالات متحده در مورد برنامه هسته‌ای ایران نه “بیش از حد خوش‌بین” است و نه “بدبین”. این اظهارات ظاهراً تلاشی از سوی تهران برای کاهش انتظارات عمومی فزاینده نسبت به دستیابی به توافق است.

سیاستمداران و منابع داخلی ایران گفته‌اند که ناکامی در رسیدن به توافق با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای پایان دادن به مناقشه چندین دهه‌ای ایران با غرب می‌تواند به شدت به جمهوری اسلامی آسیب برساند، حتی اگر تهران بعداً واشنگتن را مقصر جلوه دهد.

پس از مذاکرات آخر هفته گذشته بین تهران و واشنگتن در عمان، که هر دو طرف آن را مثبت توصیف کردند، انتظارات ایرانیان برای بهبود وضعیت اقتصادی به شدت افزایش یافته است. این موضوع بر اساس تماس‌های تلفنی با ایرانیان و پیام‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، مشخص است. دو طرف توافق کرده‌اند که مذاکرات بیشتری در ۱۹ آوریل در عمان برگزار کنند.

ارزش پول ملی ایران، ریال، که به شدت تضعیف شده بود، در روزهای اخیر حدود ۲۰ درصد در برابر دلار تقویت شده است. بسیاری از ایرانیان امیدوارند که توافقی برای پایان دادن به انزوای اقتصادی ایران در دسترس باشد.

طبق گزارش رسانه‌های دولتی، خامنه‌ای در دیدار با نمایندگان مجلس گفت: “ما نه بیش از حد خوش‌بین هستیم و نه بدبین. به هر حال، این یک فرآیند است که تصمیم‌گیری شده و گام‌های اولیه آن به خوبی اجرا شده است.”

تهران با احتیاط به این مذاکرات نزدیک شده و نسبت به احتمال دستیابی به توافق تردید دارد. همچنین به ترامپ، که در دوره اول ریاست‌جمهوری خود در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران با شش قدرت جهانی خارج شد و بارها تهدید به بمباران ایران در صورت عدم توافق کرده، بدبین است.

خامنه‌ای افزود: “از این پس، باید این مذاکرات با دقت دنبال شود و خطوط قرمز برای هر دو طرف و برای ما به وضوح مشخص شود. مذاکرات ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد.” وی همچنین هشدار داد: “از گره زدن سرنوشت کشور به این مذاکرات خودداری کنید.”

از زمان فروپاشی روابط با واشنگتن پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ که شاه مورد حمایت آمریکا را سرنگون کرد، دشمنی با ایالات متحده همواره نقطه اتحاد حاکمان مذهبی ایران بوده است.

اما تورم، بیکاری و کمبود سرمایه‌گذاری ناشی از تحریم‌های فلج‌کننده، که پس از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ دوباره اعمال شدند، خامنه‌ای را متقاعد کرد که از مذاکرات با دولت ترامپ حمایت کند.

ایالات متحده، اسرائیل و قدرت‌های غربی، تهران را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای می‌کنند، اما ایران تأکید دارد که برنامه هسته‌ای‌اش صرفاً برای اهداف غیرنظامی است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net