شنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ -
Saturday 12 April 2025
|
هزاران معترض روز شنبه در واشینگتن دیسی و سراسر ایالات متحده گرد هم آمدند تا به سیاستهای دولت ترامپ؛ از مهاجرت گرفته تا مسائل مربوط به اخراجهای گسترده از سوی تیم «وزارت بهرهوری دولت»، تا آموزش و تعرفههای تازه ترامپ، اعتراض کنند.
در این روز حدود ۱۲۰۰ تجمع اعتراضی در سرتاسر ایالات متحده برنامهریزی شده بود و انتظار میرفت بزرگترین روز اعتراض آمریکاییها علیه رئیسجمهور دونالد ترامپ و متحد میلیاردرش ایلان ماسک باشد.
در واشینگتن، مردم زیر آسمانی گرفته و بارانی ملایم، به سوی فضای چمن وسیع اطراف بنای یادبود واشینگتن سرازیر شدند. سازماندهندگان به رویترز گفتند که طبق پیشبینی آنها بیش از ۲۰ هزار نفر در تجمع میدان ملی (National Mall) شرکت کردند.
بر اساس اطلاعات وبسایت تجمع واشینگتن، حدود ۱۵۰ گروه فعال در این تظاهرات شرکت کرده بودند. تظاهراتی در تمام ۵۰ ایالت آمریکا، و نیز در کانادا و مکزیک برنامهریزی شده بود.
تری کلاین، دانشمند بازنشسته علوم زیستپزشکی از پرینستون نیوجرسی، از جمله کسانی بود که در تجمع واشینگتن در پای بنای یادبود گرد آمده بود.
او گفت که برای شرکت در این تجمع و اعتراض به سیاستهای ترامپ – «از مهاجرت گرفته تا مسائل مربوط به DOGE، تا تعرفههای این هفته، و آموزش» – با خودرو به واشینگتن آمده است. «یعنی، کل کشور ما تحت حمله است؛ تمام نهادهای ما، تمام چیزهایی که آمریکا را به آنچه هست تبدیل کردهاند، در معرض تهدید قرار دارند.»
جمعیت اطراف بنای یادبود در طول روز به تدریج بیشتر شد. برخی پرچم اوکراین در دست داشتند و برخی دیگر شال فلسطینی به سر بسته بودند و پلاکاردهایی با شعار «فلسطین را آزاد کنید» حمل میکردند. همزمان نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در روی صحنه به انتقاد از سیاستهای ترامپ پرداختند.
وین هافمن، ۷۳ ساله، مدیر مالی بازنشسته از وست کیپ می، نیوجرسی، گفت که نگران سیاستهای اقتصادی ترامپ است، از جمله استفاده گسترده از تعرفهها.
او گفت: «این کار به کشاورزان در ایالتهای قرمز [جمهوریخواه] ضربه میزند. مردم شغلشان را از دست میدهند – و قطعاً سرمایهگذاریهای بازنشستگیشان را. مردم دهها هزار دلار ضرر کردهاند.»
کایل، کارآموز ۲۰ سالهای از اوهایو، تنها طرفدار ترامپ در محل بود که کلاه «دوباره آمریکا را عظمت ببخش» بر سر داشت و در حاشیه تظاهرات در واشینگتن دیسی قدم میزد و با معترضان وارد گفتوگو میشد.
کایل که نخواست نام خانوادگیاش را اعلام کند، گفت: «اکثر مردم خیلی خصومتآمیز نیستند. فقط چند نفر ناسزا میگویند.»
ترامپ که این هفته با مجموعهای از تعرفههای تجاری، بازارهای مالی را به لرزه درآورد و کشورهایی در سراسر جهان را نگران کرد، روز خود را در فلوریدا گذراند؛ ابتدا در باشگاهش در ژوپیتر گلف بازی کرد و سپس عصر به اقامتگاه مارالاگو بازگشت.
سو-ان فریدمن، ۸۴ ساله، در شهر محل سکونتش، استمفورد در ایالت کنتیکت، به یکی از تظاهرات پیوسته بود. او پلاکاردی دستساز و صورتیرنگ با خود داشت که اعتراضش به اقدام دولت برای کاهش بودجه تحقیقات پزشکی را نشان میداد؛ اقدامی که به گفته او، بر تحقیقات پسرش در زمینه بیماریهای عفونی در یک دانشگاه تأثیر گذاشته است.
فریدمن گفت: «فکر میکردم دوران راهپیماییهایم به پایان رسیده، تا اینکه با افرادی مثل ماسک و ترامپ روبهرو شدیم.»
پاول کرچمن، وکیل بازنشسته ۷۴ ساله در استمفورد، گفت این نخستین باری است که در یک تظاهرات شرکت میکند.
او گفت: «نگرانم که تأمین اجتماعی به طور کامل نابود شود، ما مزایایمان را از دست بدهیم و اصلاً کسی باقی نماند که آن را اداره کند.» او افزود: «میترسم که این همه بخشی از یک نقشه بزرگتر برای فروپاشی دولت و حفظ قدرت توسط ترامپ باشد.»
«وزارت بهرهوری دولت» زیر ضرب
با تأیید ترامپ، تیم «وزارت بهرهوری دولت» (Department of Government Efficiency – به اختصار DOGE) به رهبری ایلان ماسک، اصلاحاتی گسترده در ساختار دولت ایالات متحده آغاز کرده و تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار شغل را از مجموع ۲.۳ میلیون نیروی کار فدرال حذف کرده است. این اقدام در مواردی بدون برنامهریزی منسجم صورت گرفته و باعث شده برخی از متخصصان حیاتی ناچار به بازگشت به کار شوند.
روز جمعه، اداره خدمات مالیات داخلی (IRS) اعلام کرد که بیش از ۲۰ هزار کارمند خود را، معادل ۲۵ درصد از کارکنانش، اخراج خواهد کرد.
چند صد نفر در برابر ساختمان مرکزی اداره تأمین اجتماعی – یکی از اهداف اصلی DOGE – در نزدیکی بالتیمور گرد آمدند تا علیه کاهش بودجه این سازمان که خدمات آن به سالمندان و افراد دارای معلولیت ارائه میشود، اعتراض کنند.
لیندا فالکائو، که تنها دو ماه با ۶۵ سالگیاش فاصله دارد، به جمعیت حاضر گفت که از ۱۶ سالگی به صندوق تأمین اجتماعی پول واریز کرده است.
او گفت: «من وحشتزدهام، عصبانیام، خشمگینم، گیجم که چطور ممکن است چنین چیزی در ایالات متحده اتفاق بیفتد. من عاشق آمریکا هستم و دلم شکسته. من به پولم نیاز دارم. من پولم را میخواهم. من مزایایم را میخواهم!»
جمعیت در پاسخ فریاد زد: «این پول ماست!»
لیز هیوستون، معاون دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، ادعای معترضان مبنی بر اینکه ترامپ قصد دارد بودجه تأمین اجتماعی و مدیکید را کاهش دهد، رد کرد.
او در ایمیلی نوشت: «موضع رئیسجمهور ترامپ روشن است: او همواره از تأمین اجتماعی، مدیکر و مدیکید برای افراد واجد شرایط حمایت خواهد کرد. در مقابل، موضع دموکراتها این است که مزایای تأمین اجتماعی، مدیکید و مدیکر را به مهاجران غیرقانونی بدهند؛ اقدامی که این برنامهها را ورشکسته خواهد کرد و به سالمندان آمریکایی آسیب خواهد رساند.»
بخش بزرگی از برنامههای ترامپ با شکایتهای قضایی مواجه شده است؛ این شکایتها او را متهم کردهاند که در تلاش برای اخراج کارمندان دولت، اخراج مهاجران، و لغو حقوق افراد ترنسجندر، از حدود اختیاراتش فراتر رفته است.
ترامپ در تاریخ ۲۰ ژانویه با مجموعهای از فرمانهای اجرایی و اقدامات دیگر به قدرت بازگشت؛ اقداماتی که منتقدان میگویند با دستورکار طرحی به نام «پروژه ۲۰۲۵» همراستا هستند – یک ابتکار سیاسی شدیداً محافظهکارانه برای بازطراحی دولت و تمرکز قدرت در دست رئیسجمهور. حامیان ترامپ، جسارت او را در اجرای این اقدامات ستوده و آن را ضرورتی برای مقابله با منافع تثبیتشده لیبرالها میدانند.
چند ساعت پیش از آغاز تظاهرات در ایالات متحده، صدها آمریکایی مخالف ترامپ که در اروپا زندگی میکنند، در شهرهای برلین، فرانکفورت، پاریس و لندن گرد هم آمدند تا مخالفت خود را با تغییرات گسترده ترامپ در سیاست داخلی و خارجی آمریکا ابراز کنند.
خبرگزاری رویترز
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|