چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - Wednesday 12 March 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 10.03.2025, 13:34

متهمان طرح ترور مسیح علی‌نژاد محاکمه می‌شوند


دو مرد که متهم به عضویت در یک گروه تبهکاری روسی هستند، روز دوشنبه در ایالات متحده محاکمه خواهند شد. دادستان‌ها این پرونده را به عنوان تلاش ناموفق جمهوری اسلامی ایران برای قتل یک مخالف ایرانی مقیم نیویورک توصیف کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دادستان‌های فدرال می‌گویند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در سال ۲۰۲۱ رفعت امیروف و پولاد عمروف، که اعضای یک زیرمجموعه از «مافیای روسی» هستند، را برای قتل یک روزنامه‌نگار و فعال ایرانی-آمریکایی که علیه رفتار حکومت ایران با زنان موضع‌گیری کرده، استخدام کرده است.

امیروف ۴۵ ساله و عمروف ۴۰ ساله، اتهام‌های «استخدام برای قتل» و «تلاش برای قتل در راستای فعالیت‌های تبهکاری سازمان‌یافته» را رد کرده‌اند.

وکیل عمروف، «النا فَست»(Elena Fast)، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «آقای عمروف بی‌گناه فرض می‌شود.» وکلای امیروف به درخواست برای اظهار نظر پاسخ ندادند. در اسناد دادگاهی، وکلای هر دو متهم تأکید کرده‌اند که اطلاق عنوان «مافیای روسی» به آن‌ها نادرست است.

دادستان‌ها نام هدف این طرح ترور را فاش نکرده‌اند، اما گفته‌اند که این فرد در دادگاه شهادت خواهد داد.

مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگاری که در سال ۲۰۰۹ از ایران خارج شد، به رویترز گفته است که هدف هر دو توطئه ادعایی قتل و تلاش پیشین برای ربودن وی و انتقالش به ایران بوده است.

علی‌نژاد با فعالیت‌هایش توجه جهانی به اعتراضات زنان ایران علیه قوانین حجاب اجباری و همچنین کشته‌شدگان اعتراضات سال ۲۰۱۹ را جلب کرده است.

او در مصاحبه‌ای که روز جمعه انجام شد، گفت: «بسیار خوشحالم که در این دادگاه علنی به عنوان شاهد شرکت می‌کنم و علیه کسانی که توسط جمهوری اسلامی برای قتل من استخدام شده بودند، شهادت می‌دهم. این احساس را دارم که زندگی دوباره‌ای به من داده شده است.»

این محاکمه، که در دادگاه فدرال منهتن و تحت نظر قاضی کولین مک‌ماهون برگزار می‌شود، از روز دوشنبه با روند انتخاب هیئت منصفه آغاز خواهد شد.

اتهامات مطرح‌شده بخشی از تلاش گسترده‌تر وزارت دادگستری آمریکا در دوران ریاست جمهوری جو بایدن برای مقابله با «سرکوب فراملی» است؛ اقدامی که در آن کشورهایی مانند ایران و چین برای ساکت کردن مخالفان خود در خاک آمریکا تلاش می‌کنند.

این محاکمه دو هفته‌ای ممکن است اطلاعاتی درباره ارتباطات ادعایی بین حکومت ایران و گروه‌های جنایتکار سازمان‌یافته‌ای که دادستان‌ها می‌گویند برای انجام «کارهای کثیف» جمهوری اسلامی استخدام شده‌اند، فاش کند.

نماینده هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل به درخواست رویترز برای اظهار نظر درباره محاکمه امیروف و عمروف پاسخ نداد.

دادستان‌های آمریکایی در سال ۲۰۲۱ چهار افسر اطلاعاتی ایرانی را به دلیل مشارکت در طرح ادعایی ربودن علی‌نژاد متهم کردند. این افراد همچنان متواری هستند و تهران این اتهامات را بی‌اساس خوانده است.

طرح قتل ادعایی در سال ۲۰۲۲ فاش شد، زمانی که خالد مهدی‌یِف، که به عنوان همدست امیروف و عمروف شناخته می‌شود، در حالی که یک اسلحه AK-47 در اختیار داشت، در نزدیکی خانه علی‌نژاد در نیویورک دستگیر شد.

دادستان‌ها می‌گویند که یک سرتیپ سپاه پاسداران به نام روح‌الله بزغندی از ژوئیه ۲۰۲۱ علی‌نژاد را تحت نظر داشت. آن‌ها مدعی‌اند که بزغندی بعداً امیروف را که در آن زمان در ایران ساکن بود و او را رهبر یک گروه مافیایی روسی می‌دانند، برای قتل علی‌نژاد استخدام کرد. به گفته دادستان‌ها، عمروف و مهدی‌یِف نیز در این گروه مافیایی عضویت دارند.

بزغندی نیز متهم شده، اما در بازداشت آمریکا نیست.

مهدی‌یِف، ۲۶ ساله، در فوریه ۲۰۲۳ اتهام «استخدام برای قتل» را رد کرد، اما وضعیت پرونده‌اش مشخص نیست. سوابق زندان نشان می‌دهد که او در ۱۹ مه ۲۰۲۳ از بازداشت آمریکا آزاد شده است.

نه سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا و نه وکیل مهدی‌یِف به درخواست‌های رویترز برای اظهار نظر پاسخ ندادند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net