جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ -
Friday 21 February 2025
|
حماس روز پنجشنبه اجساد کودک اسرائیلی کیفیر بیباس و برادر چهار سالهاش آریل را تحویل داد. این دو، جوانترین گروگانهایی بودند که در حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توسط حماس گرفته شدند و از نمادهای قدرتمند آسیبهای روانی واردشده در آن روز به شمار میروند.
به گزارش رویترز، خودروهای صلیب سرخ از محل تحویل اجساد در نوار غزه با چهار تابوت سیاه که روی یک سکو قرار داده شده بود، دور شدند. روی هر یک از تابوتها تصویر کوچکی از گروگانها نصب شده بود.
حماس اجساد این دو پسر و مادرشان شیرى بیباس را به همراه گروگان چهارم، اودد لیفشیتز، تحت توافق آتشبس غزه که ماه گذشته با حمایت ایالات متحده و میانجیگری قطر و مصر به دست آمد، تحویل داد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در یک بیانیه ویدئویی کوتاه گفت که پنجشنبه “روز بسیار سختی برای دولت اسرائیل خواهد بود. روزی ناراحتکننده و روزی پر از اندوه.”
صدها نفر در سرمای زمستان پیش از تحویل اجساد در خان یونس در جنوب غزه گرد هم آمدند. شبهنظامیان حماس با لباسهای سیاه و صورتهایی پوشیده در منطقه گشت میزدند.
کیفیر بیباس در زمان ربوده شدن ۹ ماهه بود. خانواده بیباس، از جمله پدرشان یاردن، در کيبوتص نير عوز ربوده شدند. این کيبوتص یکی از چندین جامعهای بود که در ۷ اکتبر توسط مهاجمان مسلح حماس از غزه هدف حمله قرار گرفت.
حماس در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام کرد که این دو پسر و مادرشان در یک حمله هوایی اسرائیل کشته شدهاند، اما مرگ آنها هرگز توسط مقامات اسرائیلی تأیید نشد و حتی تا آخرین لحظه، برخی از پذیرش مرگ آنها خودداری کردند.
یفتاح کوهن، ساکن نير عوز، که حدود یک چهارم ساکنان آن در جریان حمله یا کشته یا ربوده شدند، گفت “شیری و بچهها به یک نماد تبدیل شدند”.
یاردن بیباس در تبادل قبلی گروگانها با زندانیان در این ماه بازگردانده شد. اما خانواده این هفته گفتند که “انتظار آنها تمام نشده” تا زمانی که تأیید نهایی درباره سرنوشت پسران و مادرشان دریافت کنند.
لیفشیتز در زمان ربوده شدن ۸۳ سال داشت و از کيبوتص نير عوز، که خود در تأسیس آن کمک کرده بود، ربوده شد. همسرش، یوخود، که در آن زمان ۸۵ سال داشت، همراه با او ربوده شد و دو هفته بعد به همراه یک زن مسن دیگر آزاد شد.
لیفشیتز سابق براین یک روزنامهنگار بود. او در مقالهای که در ژانویه ۲۰۱۹ در روزنامه چپگرای هاآرتص با عنوان “مدافع اسرائیل نیست” منتشر کرد، صلاحیت امنیتی نتانیاهو را زیر سؤال برد و سیاستهای او از جمله در مورد حماس و غزه را مورد انتقاد قرار داد.
در میان مواردی که لیفشیتز به عنوان شکستهای سیاستی نتانیاهو ذکر کرد، رد راهحل دو دولتی با فلسطینیها و توافق سال ۲۰۱۱ بود که بیش از ۱۰۰۰ زندانی فلسطینی در ازای یک سرباز اسرائیلی ربودهشده، مبادله شد. یحیی سینوار، رهبر حماس در غزه و طراح اصلی حمله ۷ اکتبر، از جمله زندانیانی بود که در جریان این مبادله آزاد شد. نیروهای اسرائیلی سینوار را در جریان جنگ غزه کشتند.
یک پوستر بزرگ در محل تحویل اجساد نصب شده بود که نتانیاهو را به عنوان یک خونآشام نشان میداد که بر روی تصاویر چهار گروگان ایستاده است. روی پوستر نوشته شده بود: “جنایتکار جنگی نتانیاهو و ارتش نازی او، آنها را با موشکهای جنگندههای صهیونیستی کشتند.”
نتانیاهو با انتقاد از متحدان ائتلاف راستگرایش مواجه شده است که معتقدند توافق آتشبس به حماس پاداش میدهد و این گروه نظامی را در غزه باقی میگذارد.
اما نظرسنجیهای متوالی نشان دادهاند که اکثریت مردم از آتشبس حمایت میکنند و هزاران اسرائیلی به خیابانها آمدهاند تا از دولت بخواهند به توافق پایبند بماند تا تمام گروگانهای باقیمانده بازگردانده شوند.
اسرائیل جنگ خود در نوار غزه را پس از حمله ۷ اکتبر حماس آغاز کرد. حماس در حمله ۷ اکتبر حدود ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۵۱ نفر را ربود، آغاز کرد. مقامات بهداشتی فلسطینی میگویند که عملیات نظامی اسرائیل حدود ۴۸۰۰۰ نفر را کشته و غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.
گروگانهای زنده
تحویل اجساد در روز پنجشنبه با بازگشت شش گروگان زنده در روز شنبه همراه خواهد بود و در ازای آن، صدها فلسطینی دیگر که انتظار میرود زنان و افراد زیر سن قانونی باشند از زندانهای اسرائيل آزاد خواهند شد.
در مرحله اول توافق آتشبس، حماس موافقت کرد که ۳۳ گروگان را در ازای آزادی نزدیک به ۲۰۰۰ زندانی و بازداشتی فلسطینی آزاد کند. تاکنون ۱۹ گروگان اسرائیلی و همچنین پنج تایلندی که در یک تحویل غیرمنتظره بازگردانده شدند، آزاد شدهاند.
مذاکرات برای مرحله دوم، که انتظار میرود شامل بازگشت حدود ۶۰ گروگان باقیمانده (تصور میرود کمتر از نیمی از آنها زنده باشند) و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه برای پایان جنگ باشد، در روزهای آینده آغاز خواهد شد.
این موضوع همچنین تحت تأثیر درخواست رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای اسکان مجدد فلسطینیها خارج از غزه قرار گرفته است، اقدامی که منتقدان میگویند به معنای جنایت جنگی و پاکسازی قومی است.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|