پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ - Thursday 20 February 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 17.02.2025, 13:51

فرمانده ارشد حماس در جنوب لبنان کشته شد


ارتش اسرائیل اعلام کرد که روز دوشنبه ۲۹ بهمن در یک حمله هوایی در جنوب لبنان، یکی از فرماندهان گروه افراطی حماس را کشته است و او را متهم کرد که از خاک لبنان برای انجام حملاتی علیه اسرائیل برنامه‌ریزی می‌کرد.

در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است: «محمد شاهین پس از برنامه‌ریزی برای انجام حملات تروریستی، که تحت هدایت و تأمین مالی ایران از خاک لبنان علیه شهروندان اسرائیل صورت می‌گرفت، از بین برده شد.»

این بیانیه افزود که محمد شاهین در منطقه صیدا کشته شده و او «یک منبع اطلاعاتی مهم در سازمان تروریستی بود و در طول جنگ مسئول اجرای حملات مختلف و پرتاب راکت‌هایی به سمت غیرنظامیان اسرائیلی بوده است.»

منابع امنیتی لبنان نیز در این روز اعلام کردنده بودند که حمله هوایی اسرائیل به یک خودرو در شهر بندری صیدا در جنوب لبنان صورت گرفته بود و نیروهای امدادی پیکر یک فرد را از خودرو خارج کرده‌اند، اما هویت او را اعلام نکردند.

روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحرونوت نیز به نقل از منابع سیاسی اسرائیل نوشت محمد شاهین مسئول شاخه عملیاتی حماس در لبنان و طراح شماری از حملات مرگبار علیه یهودیان در کشورهای دیگر بود.

این حادثه در حالی رخ داده است که جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، از کشورهای حامی توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله خواسته است که برای خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان تا مهلت تعیین‌شده در روز سه‌شنبه، فشار بیاورند. وی تأکید کرد که لبنان در سطوح مختلف برای وادار کردن اسرائیل به پایبندی به توافق و بازگرداندن اسرا، در حال مذاکره است.


تصویر محمد شاهین، از نیروهای حماس که امروز در لبنان ترور شد

آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله که از اواخر نوامبر برقرار شده بود، در ۲۶ ژانویه تمدید شد و بر اساس توافق، دو طرف باید تا ۱۸ فوریه از جنوب لبنان عقب‌نشینی کنند.

تجمع گسترده اسرائیلی‌ها برای آزادی گروگان‌ها

شهروندان اسرائیلی، شامل خانواده‌های ۷۳ گروگان باقی‌مانده در غزه و گروگان‌هایی که تازه آزاد شده‌اند، روز دوشنبه ۲۹ بهمن به مناسبت پانصدمین روز از ربوده شدن شهروندان، در سراسر این کشور تجمع‌ها و راهپیمایی‌های اعتراضی برگزار کرده‌اند.

هزاران اسرائیلی از بامداد دوشنبه ۲۸ بهمن از اقامتگاه نخست‌وزیری در مرکز اورشلیم/بیت‌المقدس تا عمارت کنست، پارلمان اسرائیل، راهپیمایی کرده و سپس در بیرون از کنست برای ابراز همبستگی با گروگان‌های «گرسنه» روزه‌ای به مدت ۵۰۰ دقیقه را آغاز کردند.

هم‌زمان، تجمع‌های اعتراضی در تل‌آویو، حیفا و سایر شهرهای اسرائیل در حال برگزاری است.

هدف از اعتراضات روز دوشنبه تشدید فشار بر دولت بنیامین نتانیاهو برای ورود به مذاکراتِ مرحله دوم توافق آتش‌بس است تا به آزادی بقیه گروگان‌ها در غزه منجر شود.

گروه افراطی حماس و سازمان جهاد اسلامی فلسطین که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا نیز تروریستی طبقه‌بندی شده‌اند، در چارچوب مرحله نخست از توافق آتش‌بس در ۶ دور تبادل، تا کنون ۱۹ گروگان اسرائیلی و ۵ کارگر ربوده‌شده تایلندی را آزاد کرده و اگر این مرحله از توافق بدون مانع ادامه یابد، باید ۶ گروگان زنده دیگر و پیکر ۸ گروگان کشته‌شده را تا کمتر از دو هفته دیگر به اسرائیل تحویل دهد.

با این حال، هنوز ۵۹ گروگان در دست شبه‌نظامیان در غزه باقی خواهند بود.

گروگان‌های تازه آزاد شده دست‌کم از زنده بودن ۱۱ گروگان مرد جوان خبر داده و گفته‌اند که آن‌ها با پای بسته شده در زنجیر در اعماق شبکه تونلی حماس، زخمی، گلوله خورده، گرسنه و زیر شکنجه‌های سخت هستند که در صورت ادامه این وضع، ممکن است جان خود را به زودی از دست بدهند. رهاشدگان در پیام‌های ویدیویی یا از طریق خانواده خود هر لحظه را برای ادامه حیات گروگان‌ها مهم نامیده‌اند.

تأخیر در مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس

با گذشت دو هفته از موعد مقرر، مذاکرات برای مرحله دوم توافق آتش‌بس هنوز آغاز نشده است. رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند بنیامین نتانیاهو برای حفظ دولت راستگرای خود، از ورود به این مذاکرات خودداری کرده است.

وزیران راستگرای اسرائیل خواستار ادامه جنگ برای آزادی گروگان‌ها شده‌اند و جنبش «اقتدار یهودی» به رهبری ایتامار بن‌گویر در اعتراض به آتش‌بس از دولت خارج شده است.

نتانیاهو در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه آمریکا هشدار داد که در صورت عدم آزادی گروگان‌ها، «درهای جهنم» به روی غزه گشوده خواهد شد.

در همین حال، استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، تأکید کرده که مذاکرات ادامه دارد و آمریکا خواهان آزادی یکجای گروگان‌هاست. رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که یک هیئت از این کشور برای مذاکره راهی قاهره خواهد شد، اما هنوز اختیارات لازم را دریافت نکرده است.

هم‌زمان، آمریکا و اسرائیل بر عدم کنترل غزه توسط حماس تأکید دارند و گزارش‌هایی منتشر شده که میانجی‌گران قطر و مصر، این گروه را برای کناره‌گیری از حکومت غزه تحت فشار گذاشته‌اند. با این حال، مقامات حماس همچنان عملیات نظامی خود را «پیروزی تاریخی» می‌دانند.

رادیو فردا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net