چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ - Wednesday 19 February 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 15.02.2025, 22:47

گروه ۷ اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران را محکوم کردند


وزرای امور خارجه گروه هفت با صدور بیانیه‌ای در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، از برنامه هسته‌ای ایران، دخالت حکومت ایران در مسائل منطقه‌ای، جنگ اوکراین و نقض حقوق بشر در داخل ایران انتقاد کردند.

بیانیه وزرای امور خارجه گروه هفت در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ

شنبه ۱۵ فوریه ۲۰۲۵ 

متن بیانیه‌ی زیر توسط وزرای امور خارجه‌ی گروه هفت شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و نماینده عالی اتحادیه اروپا منتشر شد. 

متن بیانیه:

وزرای امور خارجه گروه هفت شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا و همچنین نماینده عالی اتحادیه اروپا، برای نخستین بار تحت ریاست کانادا در سال ۲۰۲۵، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گرد هم آمدند. 

اعضای گروه هفت درباره جنگ ویرانگر روسیه در اوکراین گفت‌وگو کردند. آنان بر تعهد خود به همکاری برای دستیابی به صلحی پایدار و ایجاد اوکراینی قوی و شکوفا تأکید کردند و بار دیگر بر لزوم توسعه ضمانت‌های امنیتی محکم به‌منظور جلوگیری از تکرار جنگ تأکید نمودند. 

اعضای گروه هفت از گفت‌وگوی امروز خود با «آندری سیبیها»، وزیر امور خارجه اوکراین، استقبال کردند. آنان بر نقش مهم گروه هفت در تلاش برای پایان دادن به جنگ در اوکراین تأکید کردند، از جمله از طریق اقدامات ناشی از بیانیه مشترک حمایت از اوکراین، پشتیبانی مالی از اوکراین از طریق استفاده از درآمدهای فوق‌العاده حاصل از دارایی‌های دولتی روسیه، اعمال هزینه‌های بیشتر بر روسیه در صورت عدم مذاکره صادقانه، اعمال سقف قیمت بر نفت و گاز روسیه، و مؤثرتر ساختن تحریم‌ها علیه روسیه. هرگونه تحریم جدید و اضافی پس از ماه فوریه، باید به این امر بستگی داشته باشد که آیا فدراسیون روسیه واقعاً و با حسن نیت برای پایان پایدار جنگ علیه اوکراین تلاش می‌کند یا نه، به نحوی که امنیت و ثبات بلندمدت اوکراین به عنوان کشوری مستقل و دارای حاکمیت حفظ شود. اعضای گروه هفت بار دیگر حمایت قاطع خود را از اوکراین در دفاع از آزادی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی‌اش اعلام کردند. 

اعضای گروه هفت درباره کمک‌های دوگانه (دو منظوره) چین به روسیه و کمک‌های نظامی کره شمالی و ایران به این کشور بحث کردند و هرگونه حمایت از روسیه در این زمینه را محکوم نمودند. 

اعضای گروه هفت درباره موضوعات سیاسی، امنیتی و بشردوستانه در خاورمیانه، از جمله در اسرائیل، غزه، لبنان، سوریه و ایران، و تعهد خود به پیشبرد صلح و ثبات منطقه‌ای گفت‌وگو کردند. آنان بر اهمیت صلحی پایدار میان اسرائیل و فلسطین تأکید کردند. اعضای گروه هفت بار دیگر حمایت خود را از اجرای کامل آتش‌بسی که میان اسرائیل و حماس برقرار شده، از جمله آزادی تمامی گروگان‌ها و گسترش کمک‌های بشردوستانه در غزه، اعلام کردند.

گروه هفت از تلاش‌های مستمر مصر، قطر و ایالات متحده برای دستیابی به آتش‌بس دائمی حمایت می‌کند. آنان بار دیگر محکومیت قاطع خود را نسبت به حماس اعلام کرده و بر لزوم جلوگیری از بازسازی توان نظامی این گروه یا مشارکت آن در حکومت تأکید کردند. همچنین، آنان حق ذاتی اسرائیل برای دفاع از خود را، مشروط به رعایت قوانین بین‌المللی، به رسمیت شناختند. 

اعضای گروه هفت از نتایج کنفرانس بین‌المللی درباره سوریه که در تاریخ ۱۳ فوریه ۲۰۲۵ به میزبانی فرانسه برگزار شد، استقبال کردند. آنان بار دیگر بر تعهد مشترک خود به مردم سوریه و حمایت از یک روند گذار سیاسی فراگیر تأکید کردند که مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد. همچنین، آنان از تحولات مثبت در لبنان، از جمله انتخاب ژوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور، تعیین نواف سلام به‌عنوان نخست‌وزیر، و تشکیل دولت جدید استقبال کردند. اعضای گروه هفت بر تعهد خود نسبت به ثبات، حاکمیت و تمامیت ارضی هر دو کشور (سوریه و لبنان) تأکید نمودند. 

اعضای گروه هفت اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران را به‌طور قاطع محکوم کردند، از جمله: پیشرفت سریع در غنی‌سازی اورانیوم بدون توجیه غیرنظامی معتبر، حمایت از سازمان‌های تروریستی و گروه‌های مسلح در سراسر خاورمیانه و دریای سرخ، گسترش موشک‌های بالستیک و پهپادها، و سرکوب فرامرزی و نقض حقوق بنیادین بشر. 

اعضای گروه هفت بار دیگر بر تعهد خود نسبت به ایجاد منطقه‌ای آزاد، باز و امن در اقیانوس هند و اقیانوس آرام (ایندو-پاسیفیک) که مبتنی بر احترام به حاکمیت کشورها و حاکمیت قانون باشد، تأکید کردند. آنان به‌شدت با هرگونه تلاش برای تغییر یک‌جانبه وضعیت موجود از طریق زور مخالفت ورزیدند و بر اهمیت حل و فصل مسالمت‌آمیز منازعات تأکید کردند. همچنین، آنان تلاش‌های چین برای محدود کردن آزادی ناوبری از طریق نظامی‌سازی و اقدامات اجبارآمیز در دریای چین جنوبی را به‌شدت محکوم کردند. 

اعضای گروه هفت نگرانی جدی خود را نسبت به برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی اعلام کرده و بار دیگر بر تعهد خود به خلع سلاح کامل هسته‌ای شبه‌جزیره کره تأکید نمودند. آنان از کره شمالی خواستند تا تمامی سلاح‌های هسته‌ای، برنامه‌های هسته‌ای موجود و هرگونه سلاح کشتار جمعی (WMD) و برنامه‌های موشکی بالستیک خود را به‌صورت کامل، قابل‌راستی‌آزمایی و غیرقابل‌بازگشت، مطابق با قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت سازمان ملل، کنار بگذارد. آنان تأکید کردند که حمایت مستقیم کره شمالی از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، گسترش خطرناک این درگیری را به‌دنبال دارد و پیامدهای جدی برای امنیت اروپا و منطقه ایندو-پاسیفیک خواهد داشت.

اعضای گروه هفت از کره شمالی خواستند تا فوراً تمامی کمک‌های خود به جنگ روسیه علیه اوکراین، از جمله اعزام نیرو، را متوقف کند. آنان همچنین از کره شمالی خواستند که مسئله ربودن اتباع خارجی را فوراً حل و فصل کند. 

اعضای گروه هفت همچنین درباره وضعیت‌های اضطراری ناشی از درگیری و بی‌ثباتی در نقاط دیگر جهان، از جمله در جمهوری دموکراتیک کنگو و سودان، و نیز در هائیتی و ونزوئلا، گفت‌وگو کردند. 

وزرای امور خارجه گروه هفت منتظر برگزاری نشست خود در شارلووای، کبک، کانادا در تاریخ ۱۲ تا ۱۴ مارس هستند. 

پایان متن.

منبع: وبسایت وزارت خارجه آمریکا

 



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net