دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ -
Monday 3 February 2025
|
کاناداییها پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز شنبه تعرفههای ۲۵ درصدی را بر بیشتر کالاهای کانادا اعمال کرد، سفرهای خود به جنوب مرز را لغو کرده، مشروبات الکلی و سایر محصولات آمریکایی را تحریم کردند و حتی در رویدادهای ورزشی به نشانه اعتراض هو کردند.
به گزارش رویترز، اگرچه ترامپ پیش از به قدرت رسیدن قول داده بود که بر کانادا و مکزیک تعرفه اعمال کند، اما این اقدام که به عنوان یک جنگ اقتصادی علیه کشوری که از نظر فرهنگی و جغرافیایی بسیار به آمریکا نزدیک است تلقی میشود، برای بسیاری از کاناداییها شوکهکننده بود.
«درو دیلکنس»(Drew Dilkens)، شهردار شهر مرزی وینزور در کانادا، در مصاحبهای گفت: «به نظر میرسد ترامپ میخواهد نظم جهانی را بازسازی کند. او حاضر است از نزدیکترین متحد خود شروع کند... اگر او حاضر است چنین کاری را با کانادا انجام دهد، پس با دیگران چه خواهد کرد؟»
دیلکنس گفت که روزانه حدود ۴۰۰ میلیون دلار کانادا (۲۷۲ میلیون دلار آمریکا) کالا از پل آمباسادور که دیترویت و وینزور را به هم متصل میکند، عبور میکند. برای جامعه ۲۴۰ هزار نفری شهر او، تأثیرات تعرفههای ترامپ فوری خواهد بود. او امیدوار است که اهالی شهر وینزور از تولیدکنندگان محلی شراب و مشروبات الکلی حمایت کنند.
کن لیما-کوئلیو (Ken Lima-Coelho)، ساکن کلگری، میگوید که خبر اعمال تعرفهها باعث افزایش حس غرور کانادایی در خانواده او شده است. پسر ۱۹ سالهاش حالا برنامهریزی میکند که یک پرچم کوچک کانادا به کولهپشتیاش بدوزد تا در سفر آیندهاش به اروپا همراه داشته باشد، همزمان دخترش شب شنبه را صرف تهیه فهرستی از محصولات غذایی کانادایی در آشپزخانه خانواده کرد.
لیما-کوئلیو گفت: «من نمیتوانم کاری در مورد این وضعیت پیچیدهای که از نظر سیاسی با رژیم همسایهمان به آن دچار شدهایم، انجام دهم. اما میتوانم نوع خمیردندانی که میخرم را تغییر دهم... و این کاری است که میتوانیم انجام دهیم. با این حال امیدواریم رهبران سیاسی و تجاریمان این مسئله را حل کنند.»
ترامپ تعرفههای ۲۵ درصدی را بر تمام کالاهای کانادایی به جز محصولات انرژی اعمال کرد که برای آنها تعرفه ۱۰ درصدی در نظر گرفته شده است.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، بلافاصله تعرفههای تلافیجویانهای بر ۱۵۵ میلیارد دلار کانادا (۱۰۷ میلیارد دلار آمریکا) از کالاهای آمریکایی اعلام کرد. او گفت که تعرفههای مربوط به ۳۰ میلیارد دلار کانادا از روز سهشنبه، همزمان با اعمال بیشتر تعرفههای ترامپ، اجرایی میشود و تعرفههای مربوط به ۱۲۵ میلیارد دلار کانادای باقیمانده نیز طی ۲۱ روز اعمال خواهند شد.
ترودو همچنین از کاناداییها خواست که محصولات محلی بخرند و در کانادا تعطیلات خود را سپری کنند، نظری که بسیاری از مقامات محلی نیز آن را تکرار کردند.
داگ فورد(Doug Ford)، نخستوزیر انتاریو، دستور داد که مشروبات الکلی ساخت آمریکا تا روز سهشنبه از قفسههای هیئت کنترل مشروبات الکلی انتاریو (LCBO)، که تنها توزیعکننده مشروبات الکلی در پرجمعیتترین استان کاناداست، جمعآوری شوند.
فورد در شبکه ایکس نوشت: «هر سال، LCBO نزدیک به ۱ میلیارد دلار شراب، آبجو، مشروبات الکلی و آب گازدار آمریکایی میفروشد. دیگر تمام شد!»
لورین مکنزی شپرد، پس از حضور در کلیسا در وینیپگ، گفت که عادات خرید مواد غذایی او تغییر خواهد کرد و امیدوار است که از محصولات مکزیکی و کانادایی حمایت کند.
او گفت: «در این کشور شاهد از دست دادن شغلها خواهیم بود... میدانیم که این اتفاق خواهد افتاد. ما باید راههایی پیدا کنیم تا با دیگرانی که تحت تأثیر خشم غیرمنطقی قرار میگیرند، اعلام همبستگی کنیم.»
در اتاوا شب شنبه، کاناداییها در یک بازی هاکی واکنش خشمگینتری نشان دادند: آنها سرود ملی آمریکا را قبل از بازی سناتورهای اتاوا با مینهسوتا وایلد هو کردند. تصاویر تلویزیونی نشان داد که هو کردن سرود ملی آمریکا روز یکشنبه نیز قبل از بازی تورنتو رپتورز با لسآنجلس کلیپرز تکرار شد.
واب کینو، نخستوزیر مانیتوبا، خواستار آرامش شد. او در یک کنفرانس خبری گفت: «فکر میکنم باید بپذیریم که مشکل ما با مردم آمریکا نیست... برای بسیاری از خانوادههای ما، بستگانمان در آن سوی مرز ۴۹ درجه هنوز دوستان و خویشاوندان ما هستند. ما هنوز تاریخ مشترکی داریم که در آن کهنهسربازانمان شانه به شانه هم جنگیدند... ما با هم فاشیسم را شکست دادیم.»
اما مایک دیویس، ۶۴ ساله، ساکن بریتیش کلمبیا، از زمانی که ترامپ شروع به ارسال نظراتی در شبکههای اجتماعی درباره الحاق کانادا به عنوان پنجاه و یکمین ایالت آمریکا کرد، عصبانی بوده است.
دیویس، ساکن وایت راک در نزدیکی مرز آمریکا، گفت: «اینکه آمریکاییها به کانادا توهین کنند، مرا عصبانی کرده است... فکر میکنم هر کاناداییای حالش به هم میخورد، درست است؟ من فکر میکنم (این تعرفهها) خیانت است.»
دیویس یک گروه فیسبوکی ایجاد کرده که مردم را به تحریم کالاهای آمریکایی تشویق میکند. او اشتراک نتفلیکس خود را لغو کرده و سعی میکند از آمازون استفاده نکند. او همچنین برنامههای خود برای دیدار از دوستی در کارولینای شمالی را لغو کرد. او میگوید: «ما اصلاً به آمریکا نمیرویم.»
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|