سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ -
Tuesday 28 January 2025
|
برای مقابله با گرایشهای راستگرایانه، هزاران نفر در سراسر آلمان به خیابانها آمدند. در برلین، دهها هزار نفر با چراغها و زنجیرههای نوری مقابل دروازهی براندنبورگ تظاهرات کردند.
هدف این تظاهرات مخالفت با تقویت حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) و سایر احزاب راستگرای اروپا، سیاستهای رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ و نفوذ ایلان ماسک، میلیاردر حوزهی فناوری بود. پلیس تعداد شرکتکنندگان را حدود ۳۵ هزار نفر تخمین زد، اما برگزارکنندگان این رقم را ۱۰۰ هزار نفر اعلام کردند.
کریستوف بوتز، یکی از برگزارکنندگان این تظاهرات، تاکید کرد که دیوار آتشین احزاب دموکراتیک در برابر همکاری با AfD باید حفظ شود. او مستقیماً خطاب به «فردریش مرتس»، کاندیدای صدراعظمی از حزب دموکراتمسیحی و سوسیالمسیحی آلمان، گفت: اگر او در مسائل مهاجرتی به دنبال اکثریتی مشترک با AfD باشد، “اعتراض مردم شرافتمند در این کشور آغاز خواهد شد”. معترضان شعار میدادند: “ما دیوار آتشین هستیم”.
پلاکاردهایی علیه رهبر حزب اتحادیه، فردریش مرتس
برای این آخر هفته دهها تجمع علیه راستگرایی و گرایشهای راستگرایانه در سراسر آلمان برنامهریزی شده بود. در کلن، علیرغم بارندگی، حدود ۴۰ هزار نفر به خیابانها آمدند. این تعداد بسیار بیشتر از برآورد اولیه سازماندهندگان تظاهرات بود که انتظار حضور حدود ۵ هزار نفر را داشتند.
بسیاری از پلاکاردها نهتنها علیه حزب «آلترناتیو برای آلمان»(AfD)، بلکه مستقیماً علیه «فردریش مرتس»، رهبر حزب دموکراتمسیحی آلمان نیز بود. او قصد دارد طرحهایی برای تشدید سیاستهای مهاجرتی ارائه کند و برای تصویب آنها از حمایت AfD بهرهمند شود. بر روی یکی از پلاکاردها نوشته شده بود: “نه به زدوبند جناحی با AfD!”
این تجمع با شعار «#۵دقیقهماندهبه۱۲. صدای بلند برای دموکراسی» توسط ائتلاف “کلن مقاومت میکند” برگزار شد که از سوی انجمنها، احزاب، اتحادیهها و ابتکارات متعدد حمایت میشود. کارل لاوترباخ، وزیر بهداشت آلمان از حزب سوسیالدموکرات نیز در میان معترضان حضور داشت. بر اساس گزارش اولیه پلیس، این تظاهرات بدون هیچگونه مشکلی برگزار شد.
تظاهرات برلین
هزاران نفر در تظاهرات آشافنبورگ
حدود ۳ هزار نفر در شهر آشافنبورگ به خیابانها آمدند. این تجمع توسط ائتلاف “آشافنبورگ رنگارنگ است” سازماندهی شده بود. مردم قصد داشتند پس از حمله با چاقو که دو کشته به جا گذاشت و بار دیگر بحثهایی درباره تشدید سیاستهای مهاجرتی ایجاد کرد، پیامی روشن ارسال کنند. بر اساس گزارش پلیس، تجمع آرام بود و شرکتکنندگان با خواندن سرودهایی پیام خود را اعلام کردند. همچنین، در تجمعات کوچکتر نیز اوضاع آرام بود.
در نویمونستر در ایالت شلسویگ-هولشتاین واقع شمالشرق آلمان، حدود ۲ هزار نفر علیه تجمع AfD تظاهرات کردند. همچنین در شهرهای مونستر، زیگن و کارلسروهه نیز مردم برای اعتراض به خیابانها آمدند.
کمپین انتخاباتی AfD با شرکت ایلان ماسک
در شهر هاله در ایالت زاکسن-آنهالت آلمان، معترضان به تجمع انتخاباتی مرکزی حزب AfD اعتراض کردند. حدود ۹ هزار نفر در این تجمع شرکت کردند. گزارشها حاکی از آن است که نیروهای پلیس از چندین ایالت برای حفظ امنیت اعزام شده بودند.
در اطراف محل تجمع انتخاباتی AfD در شهر هاله، صفهای طولانی خودروها تشکیل شده بود و پلیس ورودیها را کنترل میکرد. برخی از معترضان تلاش داشتند به محوطه تحمع وارد شوند، اما پلیس از این کار جلوگیری کرد.
در مراسم کمپین انتخاباتی AfD، علاوه بر رهبران حزب مانند «آلیس وایدل» و «تینو کروپالا»، ایلان ماسک، میلیاردر حوزه فناوری و مدیرعامل تسلا، از طریق ارتباط ویدیویی حضور داشت. او بار دیگر حمایت خود از این حزب را اعلام کرد.
ماسک در برابر جمعیتی ۴۵۰۰ نفری و در کنار آلیس وایدل، رهبر این حزب ، درباره حفظ فرهنگ آلمان و حمایت از مردم این کشور سخن گفت. او گفت: «افتخار به فرهنگ آلمانی، ارزشهای آلمانی و تلاش برای از دست ندادن آنها در نوعی چندفرهنگی که همه چیز را بیمعنی کرده، خوب است.»
ماسک در مراسم تحلیف ریاستجمهوری دونالد ترامپ با حرکتی سبیه به «سلام نازیها» جنجالآفرین شده بود.
این کارآفرین حوزه فناوری در اظهاراتی که ظاهراً به گذشته نازیسم در آلمان اشاره داشت، گفت: «بچهها نباید بابت گناهان والدینشان احساس گناه کنند، چه برسد به گناهان پدربزرگها و مادربزرگهایشان.» ماسک اضافه کرد: «تمرکز بیش از حد روی گناهان گذشته وجود دارد و ما باید از آن گذر کنیم.»
بنیانگذار شرکت تسلا همچنین درباره سرکوب آزادی بیان توسط دولت آلمان صحبت کرد. وی پیش از این اولاف شولتس صدراعظم آلمان را مورد حمله قرار داده بود.
در واکنش، شولتس گفته بود که او از آزادی بیان برای ترویج دیدگاههای راست افراطی حمایت نمیکند.
ایلان ماسک در حمایت از رأی دادن به حزب راست افراطی گفت: «من برای حزب آلترناتیو برای آلمان خیلی هیجانزدهام، فکر میکنم شما واقعاً بهترین امید آلمان هستید ... برای آیندهای بزرگ برای آلمان مبارزه کنید.»
تجمعات بیشتر در روزهای آینده
قرار است امروز یکشنبه ۲۶ ژانویه، تجمعات بیشتری برگزار شود، از جمله در شهرهای هامبورگ، فرایلاسینگ، شواینفورت و وستربورگ. پلتفرم demokrateam.org بیش از ۶۰ تجمع را فهرست کرده است، اگرچه همه تجمعات در این لیست گنجانده نشدهاند.
تقریباً یک سال پیش، صدها هزار نفر در سراسر آلمان علیه راستگرایی اعتراض کردند. یکی از دلایل اصلی این تجمعات، گزارشهایی از شبکه Correctiv بود که به جلسهای در ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳ در پوتسدام اشاره داشت. در این جلسه، ظاهراً برنامههایی برای اخراج افراد از آلمان مورد بحث قرار گرفته بود.
منابع: وبسایت شبکه اول تلویزیون آلمان، یورونیوز فارسی
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|