چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ -
Wednesday 22 January 2025
|
علاوه بر چالشهای بزرگ پیشروی طرفداران حزبالله درباره بازیابی توان آن و نحوه بازسازی شهرکهای ویران شده در جنوب لبنان، با نزدیک شدن به پایان مهلت تعیین شده در بیستوهتفم ماه جاری برای عقبنشینی ارتش اسرائیل، اکنون بحثها در این کشور و به ویژه در میان حامیان این گروه شبهنظامی پیرامون آینده حضور نظامی حزبالله در منطقه جنوب رود لیطانی همچنان جریان و شدت گرفته است.
در چنین شرایطی چالش اصلی پیش روی هواداران حزبالله این است که چگونه میتوان مناطق و روستاهای ویرانشده را بازسازی کرد.
از سویی بحث اکنون میان هواداران حزبالله بر بررسی تجربه نظامی آن نیز تمرکز دارد، بهویژه که این گروه با ادعای پشتیبانی آن از جنگ «حماس»، در بیش از یک سال گذشته متحمل خسارتهای سنگینی شده و هزاران تن از اعضای آن کشته و زخمی شدهاند.
براساس اطلاعات دریافتی از منابع نزدیک به حزبالله که به «العربيه.نت» ارائه شده است، یکی از فرماندهان یگان «الرضوان»، شامل نیروهای نخبه حزبالله، از تدارک این یگان نظامی از سال ۲۰۰۶ برای مقابله با اسرائیل و ایجاد صدها تأسیسات و تونل در لبنان پرده برداشت.
این فرمانده حزبالله توضیح داد که شوکزدگی برای اعضای حزبالله در این بوده که اسرائیل چگونه توانسته است نقاط ضعف این ساختارها را شناسایی کند.
بنا به اذعان این فرمانده یگان الرضوان حزبالله اسرائیل موفق شده است بخش عمدهای از این تأسیسات را با استفاده از پهپادها، ابزارهای تکنولوژیکی پیشرفته و همچنین نفوذ عوامل انسانی و جذب جاسوس در میان نیروهای حزبالله، که دیگر از لحاظ امنیتی مانند گذشته مقاوم نیست، تخریب کند.
«بزرگترین ضربه»
این فرمانده حزبالله همچنین اذعان داشت که «بزرگترین ضربهای» که به حزبالله وارد شد و ساختار نظامی و لجستیکی آن را هدف قرار داد، عملیات «پیجر» بود. به گفته او این عملیات ستون فقرات نظامی حزب را فلج کرد، زیرا باعث شد حدود ۳ هزار نفر از کادرهای حزب دچار آسیبهای جدی شوند و به چهرهها، چشمها و دستهایشان آسیب وارد شود.
این فرمانده حزبالله همچنین فاش کرد که پیامی به اطلاعات اسرائیل رسید، زمانی که صدای یکی از فرماندهان حزبالله شنود شد که با استفاده از دستگاه پیجر به فرماندهی خود اطلاع میداد که باتری دستگاه دیگر مانند قبل کار نمیکند و دستگاه بیش از حد داغ شده است.
به گفته وی پیش از آنکه مقامات حزبالله علت این اختلال را کشف کنند، اطلاعات اسرائیل تصمیم گرفت همه دستگاههای پیجر متعلق به حزبالله را منفجر کند.
این فرمانده نیروی رضوان حزبالله نیز تأیید کرد که واحدهای مختلف نظامی حزبالله در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ فارغ از زمان عملیات «حماس» خود را برای یک جنگ طولانی با اسرائیل آماده میکردند. با این حال، اسرائیل از سال ۲۰۰۶ آماده شلیک اولین گلوله بود و با دادههای دقیقی درباره تمام پایگاهها و تأسیسات نظامی حزبالله در جنوب، بقاع، ضاحیه جنوبی، و حتی محل تجمعها و انبارهای موشکی حزب در سوریه، همه این مکانها را به عنوان بانک اهداف خود آماده کرده بود.
تخریب صدها تونل
این فرمانده همچنین اشاره کرد که جنگندهها و پهپادهای اسرائیلی موفق شدند بخش عمدهای از این پایگاهها و صدها تونل را در چندین شهرک مرزی در جنوب لبنان تخریب کنند. برخی از این تونلهای نزدیک به مرز در مجاورت با چندین شهرک اسرائیلی بودند.
این عضو ارشد نظامی حزبالله در پاسخ به این سؤال که آیا حزبالله میتواند توان نظامی خود را دوباره بازسازی کند، بهویژه پس از منع حضور آن در جنوب رودخانه لیطانی طبق مفاد قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل و عدم توانایی آن در دریافت سلاح از طریق سوریه پس از سقوط رژیم اسد، به دشوار شدن چنین امری اذعان کرد.
این فرمانده یگان الرضوان در ادامه اذعان کرد: «شرایط برای ما دشوار شده است؛ بله، ما در ارزیابی خود از توان [نظامی] اسرائیل دچار خطای محاسباتی شدیم.»
با این وجود این فرمانده یگان الرضوان، تأکید کرد که حزبالله مجددا در شمال لیطانی و مناطقی دیگر مانند ضاحیه جنوبی و البقاع فعالیت خواهد کرد و اظهار داشت: «این حزب به سادگی سلاح خود را به هیچ گروهی، حتی ارتش لبنان، تسلیم نخواهد کرد.»
شایان ذکر است که توافق آتشبس در لبنان که با میانجیگری آمریکا و فرانسه حاصل شد و از ۲۷ نوامبر سال گذشته (۲۰۲۴) اجرایی شد، شامل خلع سلاح و خروج حزبالله از جنوب لبنان میشود.
این در حالی است که بر اساس این توافق، خروج تدریجی ارتش اسرائیل از جنوب لبنان طی ۶۰ روز پیشبینی شد.
این توافق همچنین بر انحصار حمل سلاح توسط ارتش و نیروهای امنیتی لبنان و انحلال زیرساختها و پایگاههای نظامی حزبالله یا سایر گروههای مسلح در جنوب لبنان تأکید دارد.
توافق آتشبس در لبنان پس از آن حاصل شد که حزبالله در نوامبر ۲۰۲۳ خسارات سنگینی متحمل شد.
العربیه فارسی
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|