پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ - Thursday 20 February 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 21.01.2025, 8:10

خدا مرا نجات داد تا دوباره به آمریکا عظمت ببخشم!


دونالد ترامپ حدود ۱۵۰۰ نفر از حامیان خود را که چهار سال پیش به کنگره ایالات متحده حمله کرده بودند، عفو کرد. این اقدام ساعاتی پس از بازپس‌گیری ریاست‌جمهوری و به‌منظور اعمال سریع نفوذش بر دولت آمریکا صورت گرفت.

پس از مراسم رسمی آغاز ریاست جمهوری، ترامپ مجموعه‌ای از اقدامات اجرایی را امضا کرد تا مهاجرت را محدود کند، مقررات زیست‌محیطی را لغو کند و طرح‌های متنوع‌سازی نژادی و جنسیتی را کنار بگذارد. او در اقدامی فوری به وعده انتخاباتی خود درباره افزایش تعرفه‌ها عمل نکرد اما اعلام کرد که ممکن است از اول فوریه تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک اعمال کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این خبر باعث شد ارزش پزوی مکزیک یک درصد در برابر دلار کاهش یابد و دلار کانادا به پایین‌ترین سطح خود در پنج سال اخیر، یعنی ۱.۴۵۱۵ دلار کانادا، سقوط کند.

همچنین این اخبار به‌سرعت باعث معکوس شدن روند صعودی بازارهای سهام جهانی شد و ارزش دلار آمریکا در معاملات پرنوسان به‌شدت افزایش یافت.

تصمیم ترامپ برای عفو حامیانی که در حمله به کنگره در تاریخ ۶ ژانویه ۲۰۲۱ شرکت کرده بودند، به‌طور حتم پلیس، قانون‌گذاران و سایر افرادی که جانشان در این رویداد بی‌سابقه در تاریخ مدرن آمریکا در خطر بود را خشمگین خواهد کرد.

در جریان این حمله، حدود ۱۴۰ افسر پلیس مورد حمله قرار گرفتند؛ برخی با مواد شیمیایی تحریک‌کننده هدف قرار گرفتند و برخی دیگر با لوله‌ها، میله‌ها و سایر سلاح‌ها مورد اصابت قرار گرفتند. در این آشوب چهار نفر کشته شدند که یکی از آن‌ها، حامی ترامپ، به ضرب گلوله پلیس جان باخت.

ترامپ دستور آزادی ۱۴ رهبر گروه‌های شبه‌نظامی راست افراطی «اُوث کیپرز» و «پراد بویز» را که در حال گذراندن حکم‌های طولانی زندان بودند، صادر کرد، اما محکومیت آن‌ها را لغو نکرد.

خدا مرا نجات داد تا آمریکا را دوباره عظمت ببخشم!

اوایل همان روز، ترامپ ۷۸ ساله در مراسم تحلیف در تالار روتوندای کنگره سوگند ریاست‌جمهوری یاد کرد؛ جایی که در تاریخ ۶ ژانویه حامیانش به‌طور بی‌رحمانه‌ای تلاش کردند تا شکست او در انتخابات ۲۰۲۰ در برابر جو بایدن را معکوس کنند.

در این مراسم، ترامپ خود را به‌عنوان منجی‌ای که از سوی خدا برای نجات یک ملت در حال افول برگزیده شده است، معرفی کرد. این مراسم تحلیف بازگشتی پیروزمندانه برای یک سیاستمدار جنجالی بود که از دو سوءقصد جان سالم به در برد، با وجود یک محکومیت کیفری و پرونده‌ای مربوط به تلاش‌هایش برای تغییر نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ توانست در انتخابات پیروز شود.

او گفت: «خدا مرا نجات داد تا آمریکا را دوباره عظمت ببخشم.»

ترامپ اولین رئیس‌جمهوری در بیش از یک قرن است که پس از شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری دوباره به کاخ سفید بازمی‌گردد و اولین مجرمی است که این مقام را اشغال می‌کند. او، که مسن‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا هنگام سوگند خوردن است، از حمایت اکثریت جمهوری‌خواه در هر دو مجلس کنگره برخوردار است.

ترامپ به‌سرعت برای سرکوب مهاجرت غیرقانونی که از زمان ورودش به عرصه سیاست در سال ۲۰۱۵ به مسئله‌ای محوری تبدیل شده بود، اقدام کرد.

کمی پس از ادای سوگند، مقامات مرزی آمریکا برنامه‌ای را که به صدها هزار مهاجر امکان ورود قانونی به ایالات متحده را از طریق گرفتن وقت ملاقات با گوشی‌های هوشمند می‌داد، متوقف کردند. تمامی وقت‌های ملاقات قبلی نیز لغو شدند.

نزدیک به ۱۶۶۰ افغان که از سوی دولت آمریکا برای اسکان مجدد در این کشور تأیید شده بودند، از جمله اعضای خانواده‌های پرسنل نظامی فعال آمریکا، پروازهایشان لغو شدند. این موضوع را یک مقام آمریکایی و یکی از مدافعان برجسته اسکان پناهندگان روز دوشنبه اعلام کردند.

اعلام وضعیت اضطراری در مرز و لغو توافق اقلیمی

ترامپ در کاخ سفید دستوری را امضا کرد که وضعیت اضطراری ملی در مرز ایالات متحده و مکزیک اعلام می‌کرد. این وضعیت بودجه لازم را تأمین کرده و به او اجازه اعزام نیرو به مرز را می‌دهد.

او همچنین دستوری را امضا کرد که به سیاست اعطای تابعیت به افراد متولد در ایالات متحده پایان می‌دهد، که به‌طور قطع به چالش‌های حقوقی طولانی‌مدت منجر خواهد شد.

دستور اجرایی دیگری نیز کارتل‌های مواد مخدر مکزیکی را به‌عنوان سازمان‌های تروریستی معرفی کرد.

ترامپ بار دیگر ایالات متحده را از توافق اقلیمی پاریس خارج کرد و برای دومین بار در یک دهه اخیر، بزرگ‌ترین تولیدکننده تاریخی گازهای گلخانه‌ای جهان را از تلاش‌های جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی کنار گذاشت.

ترامپ هنگام امضای انبوهی از دستورات اجرایی در دفتر بیضی شکل گفت: «ما تمام این سرطان‌ها را که توسط دولت بایدن ایجاد شده است، از بین می‌بریم.»

دستورات دیگر ترامپ سیاست‌های دولت بایدن در حوزه هوش مصنوعی و خودروهای الکتریکی را لغو کردند. او همچنین استخدام در دولت فدرال را متوقف کرد و کارمندان دولتی را ملزم کرد که به‌جای دورکاری، به دفاتر کاری بازگردند.

ترامپ همچنین اسنادی را برای ایجاد «وزارت کارآمدی دولت» امضا کرد، نهادی مشورتی خارج از دولت که به ریاست میلیاردر ایلان ماسک برای کاهش گسترده هزینه‌های دولتی طراحی شده است.

در وزارت امور خارجه، بیش از دوازده دیپلمات ارشد غیرحزبی خواسته شد تا به‌عنوان بخشی از برنامه گسترده‌تر برای جایگزینی کارمندان غیرحزبی با وفاداران ترامپ استعفا دهند.

ترامپ در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که تیمش در حال برکناری بیش از هزار نفر از منصوبان دولت بایدن است.

او همچنین اعلام کرد که دستوراتی برای لغو برنامه‌های تنوع فدرال صادر خواهد کرد و دولت را ملزم خواهد کرد تنها جنسیت‌های ثبت‌شده در زمان تولد را به رسمیت بشناسد.

برخی از مهم‌ترین فرمان‌‌های ترامپ در روز نخست:
• مهاجرت غیرقانونی و اعلام وضعیت اضطراری ملی در مرز مشترک با مکزیک
• بازگرداندن دوباره کوبا به فهرست دولت آمریکا از حامیان حکومتی تروریسم
• توقف روند استخدامی در دولت فدرال و پایان دورکاری کارمندان دولت فدرال
• تشکیل «سازمان بهره‌وری دولت» برای کاهش اندازه و افزایش کارایی دولت
• اعلام وضعیت اضطراری ملی در حوزه انرژی، تکمیل ذخایر استراتژیک نفتی
• ازسرگیری بررسی تقاضاهای مرتبط با پروژه‌های صادرات گاز مایع در وزارت انرژی
• عفو حدود ۱۵۰۰ نفر در پرونده یورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به کنگره آمریکا
• خروج ایالات متحده از توافق اقلیمی پاریس
• خروج ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی
• تعلیق ارائه کمک‌های توسعه خارجی به مدت ۹۰ روز برای مرور سیاست‌ها
• فرمان به وزارت دادگستری درباره استفاده از مجازات مرگ برای جرائم فجیع
•  فرمان لغو ۷۸ فرمان اجرایی دوران جو بایدن

در حالی که ترامپ در سخنرانی نیم‌ساعته خود تلاش کرد خود را به‌عنوان صلح‌طلب و متحدکننده معرفی کند، لحن او اغلب به‌شدت جناحی بود. او ادعاهای نادرست کمپین انتخاباتی خود را مبنی بر اینکه کشورهای دیگر زندان‌های خود را تخلیه کرده و به آمریکا می‌فرستند، تکرار کرد و از پیگردهای کیفری خود شکایت کرد.

ترامپ با حضور بایدن در نزدیکی‌اش، انتقاد شدیدی از سیاست‌های دولت قبلی از مهاجرت گرفته تا روابط خارجی مطرح کرد.

ترامپ گفت: «ما دولتی داریم که بودجه نامحدودی را برای دفاع از مرزهای خارجی اختصاص داده، اما از دفاع از مرزهای آمریکا و مهم‌تر از آن، مردم خودش امتناع می‌کند.»

تعدادی از مدیران برجسته فناوری که به دنبال جلب رضایت دولت جدید بودند – از جمله سه مرد ثروتمند جهان، ایلان ماسک مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس، جف بزوس بنیان‌گذار آمازون، و مارک زاکربرگ مدیرعامل متا – صندلی‌های برجسته‌ای روی صحنه داشتند و در کنار نامزدهای کابینه و اعضای خانواده ترامپ نشسته بودند.

ترامپ گفت که فضانوردان را به مریخ خواهد فرستاد. این وعده موجب شد ماسک – که مدت‌ها درباره استعمار این سیاره صحبت کرده بود – مشت‌هایش را بالا ببرد.

ترامپ همچنین وعده داد که نام «خلیج مکزیک» را به «خلیج آمریکا» تغییر دهد و قصد خود را برای بازپس‌گیری کنترل کانال پاناما تکرار کرد؛ اظهاراتی در حوزه سیاست خارجی که باعث نگرانی در میان متحدان ایالات متحده شده است.

بازگشت به قدرت

ترامپ سوگند ریاست‌جمهوری را برای «حفظ، حمایت و دفاع» از قانون اساسی ایالات متحده در ساعت ۱۲:۰۱ بعدازظهر به وقت شرقی (۱۷:۰۱ به وقت گرینویچ) به جا آورد. این سوگند توسط رئیس دیوان عالی، جان رابرتز، انجام شد. معاون رئیس‌جمهور، جی‌دی ونس، اندکی پیش از او سوگند یاد کرد.

معاون رئیس‌جمهور پیشین، کامالا هریس، که در ماه نوامبر از ترامپ شکست خورده بود، در کنار بایدن در بخشی که شامل رؤسای جمهور پیشین باراک اوباما، جورج دبلیو. بوش و بیل کلینتون بود، نشسته بود. هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق که در سال ۲۰۱۶ از ترامپ شکست خورده بود، در کنار همسرش بیل نشسته بود. میشل اوباما، همسر اوباما، تصمیم گرفت در این مراسم شرکت نکند.

این مراسم به دلیل سرمای شدید که بخش زیادی از کشور را در برگرفته بود، به داخل ساختمان منتقل شد.

ترامپ مراسم تحلیف بایدن را نادیده گرفت و همچنان به دروغ ادعا می‌کند که انتخابات ۲۰۲۰ که در آن به بایدن باخت، دستکاری شده بود.

بایدن، در یکی از آخرین اقدامات رسمی خود، تعدادی از افرادی را که ترامپ تهدید به انتقام از آن‌ها کرده بود، عفو کرد. از جمله این افراد، ژنرال مارک میلی، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش بود که ترامپ پیشنهاد کرده بود به دلیل برقراری مذاکرات مخفیانه با چین اعدام شود. پرتره میلی اندکی پس از مراسم تحلیف ترامپ از پنتاگون برداشته شد.

بایدن همچنین پنج نفر از اعضای خانواده خود را دقایقی پیش از ترک کاخ سفید عفو کرد و دلیل این اقدام را نگرانی از هدف قرار گرفتن آن‌ها توسط ترامپ اعلام کرد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net