چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - Wednesday 22 January 2025
ايران امروز

یکی از سربازان اسیر شده کره شمالی

iran-emrooz.net | Sat, 18.01.2025, 16:11

سربازان کره‌ای با هویت روسی در جنگ علیه اوکراین


لوک هاردینگ / گاردین

اسارت دو نظامی کره شمالی در هفته گذشته لحظه‌ای فوق‌العاده در جنگ خونین روسیه علیه اوکراین بود. کرملین تلاش زیادی کرده بود تا حضور ۱۲ هزار نیروی زبده‌ای را که پاییز گذشته از سوی پیونگ‌یانگ به روسیه فرستاده شده بودند، پنهان کند. این نیروها در اردوگاه‌هایی در شرق دور روسیه، تجهیزات روسی از جمله یونیفرم، تفنگ و مدارک جعلی نظامی دریافت کردند.

این سربازان خارجی حتی نام‌های جعلی روسی دریافت کردند. همگی «متولد» جمهوری تووا واقع در جنوب سیبری رسیه بودند، جایی که مردم ظاهری آسیایی دارند و به گروه قومی ترک‌تبار تعلق دارند. سپس کره‌ای‌ها به واحدهای عادی نیروی دریایی و نیروهای تهاجمی روسیه پیوستند و هزاران کیلومتر به سمت غرب، به خط مقدم در اطراف شهر روسی اشغال‌شده سودژا اعزام شدند.

این تظاهر قانونی هفته گذشته زمانی فروپاشید که دو گروه جداگانه اوکراینی این سربازان را در میدان نبرد یافتند. هر دو زخمی شده بودند و چند روزی در سرما افتاده بودند. ویدئویی نشان می‌دهد که چتربازان یکی از آن‌ها را در میان جنگل کاج حمل می‌کنند. آن‌ها به کی‌یف منتقل شدند، جایی که سازمان اطلاعات اوکراین (SBU) به همراه سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی از آن‌ها بازجویی کرد.

برخی جزئیات اولیه مشخص شد. یکی از این سربازان «لی جونگ نام» نام داشت، گروهبان ۲۵ ساله‌ای از پیونگ‌یانگ که در سال ۲۰۱۶ به ارتش پیوسته و در گروهان شناسایی تک‌تیرانداز در گردان پنجم ارتش خلق کره خدمت می‌کرد. نخستین مأموریت رزمی او در ۸ ژانویه بود که در آن از ناحیه فک زخمی شد. سایر اعضای گروه هفت‌نفره‌اش کشته شده بودند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، ویدئویی از سرباز دوم که هویت او مشخص نیست، در تخت بیمارستان به اشتراک گذاشت. او گفت که برای «سه، چهار یا پنج روز» در فضای باز افتاده بود و تأیید کرد که نام درج‌شده در کارت شناسایی نظامی روسی‌اش جعلی بود. او گفت: «آن را به یاد نمی‌آورم. مال من نبود.» این سرباز که از ناحیه پا زخمی شده بود، فکر می‌کرد در یک تمرین نظامی شرکت دارد.

اووچارِنکو که از زمان حمله اوکراین در اوت گذشته در روسیه می‌جنگد، این اسرا را «ارزشمند» توصیف کرد؛ دارایی‌هایی مهم در نبرد برای جلب نظر افکار عمومی بین‌المللی. او گفت: «سازمان‌های غربی می‌دانند که کره شمالی در جنگ روسیه دخیل است. این یک واقعیت است. این مدرک است.» او افزود: «یک انسان واقعی مقابل شماست. می‌توانید سؤال بپرسید. پیونگ‌یانگ نه‌تنها سلاح، بلکه نیروی پیاده‌نظام هم به مسکو می‌فرستد.»

به گفته زلنسکی، این سربازان در «خلأ اطلاعاتی» رشد کرده و هیچ چیز درباره اوکراین نمی‌دانستند. او گفت مسکو از آن‌ها «تنها برای طولانی‌تر کردن و تشدید جنگ» استفاده می‌کند. اسارت این دو نفر در زمانی حساس برای کی‌یف رخ داده است؛ در آستانه بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به کاخ سفید و پیشروی نیروهای روسی در شرق اوکراین، روستا به روستا ویران شده.

یکی از پیام‌های کلیدی زلنسکی به متحدان غربی‌اش این است که اوکراین دیگر فقط با روسیه نمی‌جنگد بلکه با گروهی مخرب از دولت‌های استبدادی مواجه است. این گروه به نام Crink شناخته می‌شود: چین، روسیه، ایران و کره شمالی. همگی به جنگ روسیه کمک می‌کنند. پیونگ‌یانگ نیرو، موشک‌های بالستیک، توپخانه و گلوله ارسال می‌کند. تهران پهپادهای انتحاری ارائه می‌دهد. پکن قطعات میکروالکترونیکی مورد استفاده در سیستم‌های تسلیحاتی می‌فروشد و شریک سیاسی مسکو است.

کی‌یف معتقد است که مشارکت عمیق‌تر پیونگ‌یانگ در بزرگ‌ترین درگیری اروپا از سال ۱۹۴۵ پیامدهایی برای منطقه آسیا-اقیانوسیه به‌ویژه برای کره جنوبی دارد. به گفته سازمان اطلاعات نظامی اوکراین (HUR)، کرملین به رژیم کیم جونگ اون اژدر و فناوری ساخت پهپاد می‌دهد. گفته می‌شود کره شمالی به‌شدت مایل است اطلاعات ماهواره‌های نظامی روسیه و موشک‌های هوا به هوا را دریافت کند.

کسب تجربیات ارزشمندی از جنگ قرن بیست‌و‌یکم

سرتیپ وادیم اسکِـبیـتسکی، معاون رئیس سازمان اطلاعات نظامی اوکراین (HUR)، گفت که این نیروها از اشتباهات خود درس می‌گیرند. او توضیح داد: «در ابتدا به‌صورت گروه‌های بزرگ از میان دشت‌های برفی پیشروی می‌کردند. گروه بعدی این اشتباه را تکرار نخواهد کرد. آن‌ها در حال یادگیری تاکتیک‌های جدید و چگونگی نبرد در محیطی مملو از پهپاد هستند.» وی افزود که بازماندگان این جنگ، به‌عنوان مربیان نظامی به کشور خود بازخواهند گشت.

اسکِـبیـتسکی در گفت‌وگو با «آبزرور» اظهار داشت که سربازان کره شمالی با انگیزه و ایدئولوژیک هستند. تلفات – ۳۰۰ کشته و ۲۷۰۰ مجروح بنا بر آمار سئول – روحیه آن‌ها را تضعیف نکرده است. برخی از سربازان برای جلوگیری از اسارت، خود را منفجر کرده‌اند. در یک آی‌پد که از جسد یک سرباز کره شمالی کشف شد، ۶۷ گیگابایت محتوای تبلیغاتی یافت شد. اسکِـبیـتسکی گفت: «همکارم آن را بررسی کرد. پس از دو ساعت گفت: “کره شمالی بهترین کشور جهان است!”»

برخی از سربازان اوکراینی نیروهای کره شمالی را جنگجویانی ناتوان می‌دانند که روسیه آن‌ها را به مأموریت‌های انتحاری فرستاده است. با این حال، اووچارِنکو گفت که برخی از آن‌ها سازمان‌یافته و تک‌تیراندازان ماهری هستند: «روس‌ها وقتی پهپاد می‌بینند پنهان می‌شوند، اما کره‌ای‌ها تلاش می‌کنند آن‌ها را سرنگون کنند. آن‌ها جنگ ترکیبی شامل پیاده‌نظام، هواپیما و تانک را درک می‌کنند.» او معتقد است این مهارت‌ها می‌تواند در جنگی احتمالی در شبه‌جزیره کره نقش‌آفرین باشد.

کرملین حملات بی‌وقفه‌ای را به منطقه کورسک اوکراین ترتیب داده است و نیروهای کره شمالی اغلب در صف مقدم این حملات قرار دارند. در هر دو جناح نبردهای شدیدی در جریان است. یکی از دو اسیر کره شمالی در نزدیکی روستای «اورلووکا»، ۱۸ کیلومتری شمال سودژا، دستگیر شد. واحدهای کره شمالی در روستای «ماخنووکا»، در حومه جنوبی شهر اوکراینی تحت کنترل مستقر شده‌اند.

هنوز مشخص نیست کی‌یف تا چه زمانی می‌تواند عملیات خود در کورسک را ادامه دهد. این منطقه ممکن است بخشی از مذاکرات صلح با مسکو شود. با این حال، ولادیمیر پوتین تاکنون اعلام کرده که اهداف جنگی‌اش تغییری نکرده است. این اهداف شامل الحاق چهار منطقه اوکراینی – از جمله شهرهای بزرگی که روسیه کنترل آن‌ها را در دست ندارد – و وتوی عضویت اوکراین در ناتو است؛ چیزی که به نظر می‌رسد ترامپ مایل به پذیرش آن است.

ساکنان مناطق اوکراینی در مجاورت کورسک نگران وقوع حمله دوم روسیه هستند. آناستاسیا کژوخُوا می‌پرسد: «وقتی عملیات تمام شود، چه بلایی سر سرزمین ما می‌آید؟» او در شهر «بیلوپیلیا» زندگی می‌کند که همسرش اولکساندر معاون شهردار آن است. این شهر تنها ۵ کیلومتر با مرز روسیه فاصله دارد. حصاری در روستای ویران‌شده مرز را مشخص می‌کند.

در ماه‌های منتهی به حمله مرزی اوکراین در تابستان گذشته، روسیه بیلوپیلیا را با بمب‌های سرسره‌ای هوایی هدف قرار داد. این حملات برج تلویزیونی، شهرداری، فروشگاه‌ها و ساختمان‌های دیگر را تخریب کرد. یکی از این بمب‌ها ساختمان اداره پلیس را که روبه‌روی آپارتمان کژوخُوا قرار داشت، ویران کرد. او به یاد می‌آورد: «من با پسر ۱۲ ساله‌ام رومان و سگ‌مان در وان حمام پنهان شدم.» انفجار باعث شکستن پنجره‌ها و افتادن در شد که به شانه اولکساندر برخورد کرد.

معاون شهردار گفت که روس‌ها همچنان بیلوپیلیا را با موشک و پهپاد هدف قرار می‌دهند، گرچه شدت این حملات کمتر از گذشته شده است. او پناهگاهی زیرزمینی را که همکاران عمدتاً زن او در آن کار می‌کنند، نشان داد، همچنین پارک یادبود بیلوپیلیا و قبرستانی که چند تن از دوستان سربازش در آن دفن شده‌اند. وقتی از او پرسیدند آیا برای کره‌ای‌هایی که در نزدیکی می‌جنگند، همدردی دارد؟ پاسخ داد: «نه. آن‌ها برای کشتن ما اینجا آمده‌اند.»

سربازان اوکراینی مستقر در اطراف سودژا نیز بی‌تفاوتی مشابهی داشتند. «بوهدان»، عضو یگان پهپادی «روبیکون» از تیپ ۱۷، گفت: «برایم فرقی نمی‌کند که کره‌ای باشند یا روس. دشمن، دشمن است. همه‌شان یک‌جور می‌میرند.» به نظر او، کره‌ای‌ها از تاکتیک‌های قدیمی شبیه به جنگ جهانی دوم استفاده می‌کنند. او افزود: «شاید آن‌ها نمی‌دانند ما دوربین‌های حرارتی داریم و می‌توانیم شب‌ها به‌راحتی آن‌ها را ردیابی کنیم.»

وادیم ریدیک، فرمانده این یگان، گفت که نیروهای کره شمالی متحمل تلفات سنگینی شده‌اند. او گفت: «ما آن‌ها را با پهپادهایمان می‌کشیم. آن‌ها به‌صورت گروهی ۳۰ یا ۴۰ نفره حرکت می‌کنند، اما روس‌ها محتاط‌ترند و دو یا سه نفره جابه‌جا می‌شوند.» برای اثبات حرفش، ویدئوهایی از پهپادهای انتحاری نشان داد که یکی پس از دیگری بر سر گروه بزرگی از کره‌ای‌ها که در زمین باز راه می‌رفتند، سقوط می‌کردند و آن‌ها کشته یا زخمی می‌شدند.

ریدیک معتقد است که ماهیت جنگ کاملاً تغییر کرده است – چیزی که پیونگ‌یانگ اکنون با بهایی خونین بهتر درک می‌کند. تانک‌های گران‌قیمت می‌توانند توسط پهپادهای ارزان نابود شوند. هر دو طرف در حال آزمایش پهپادهای فیبر نوری هستند که در برابر جنگ الکترونیک مقاوم‌اند.

او گفت: «این نبرد فناوری است. جنگ موتور پیشرفت است.» اما افزود: «فکر می‌کنم ما از آن‌ها بهتر هستیم.»



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025