جمعه ۲۱ دي ۱۴۰۳ - Friday 10 January 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 09.01.2025, 19:14

ادعای خودکشی یک شهروند سوئیس در زندان سمنان


رئیس کل دادگستری استان سمنان می‌گوید یک «شهروند سوئیسی» که به اتهام «جاسوسی» در این استان بازداشت شده بود، صبح روز پنجشنبه ۲۰ دی در محل نگهداری خود، «خودکشی» کرده و جان باخته است.

وزارت خارجه سوئیس با تائید مرگ شهروند زندانی خود در ایران اعلام کرد که سفارتش در تهران برای روشن شدن شرایط جان باختن او با مقامات محلی در تماس است.

به گزارش میزان، محمدصادق اکبری، رئیس کل دادگستری استان سمنان تاکید کرده است که این حادثه «بر اساس شواهد موجود خودکشی» بوده است.

آقای اکبری گفت که «این تبعه سوئیسی در یک سوئیت به همراه یک زندانی دیگر در زندان سمنان نگهداری می‌شد که صبح امروز از هم‌بندی خودش درخواست می‌کند که از بوفه زندان برای وی مواد غذایی تهیه کند » و افزود که این زندانی «از مدت زمانی که در سویئت تنها مانده بود، استفاده کرد و خودکشی می‌کند.»

خبر بازداشت این تبعه سوئیسی در ایران پیش از این اعلام نشده بود و نام این فرد هم اعلام نشده است.

در سال‌های اخیر، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران ده‌ها شهروند دوتابعیتی و خارجی را عمدتاً به اتهامات جاسوسی و امنیتی بازداشت کرده است.

سوئیس نقش میانجی‌گری بین واشنگتن و تهران ایفا می کند، زیرا حافظ منافع ایالات متحده آمریکا در ایران است و پیام‌هایی را بین دو کشور رد و بدل می‌کند.

بازداشت شهروندان خارجی در ایران از جمله روزنامه‌نگاران و خبرنگاران که اغلب به‌عنوان ابزاری برای فشارهای دیپلماتیک استفاده می‌شود، سابقه طولانی دارد؛ از رکسانا صابری، روزنامه‌نگارایرانی-آمریکایی که در سال ۲۰۰۹ حدود ۱۰۰ روز بازداشت بود، تا جیسون رضاییان، خبرنگار واشنگتن‌پست که بیش از ۵۴۰ روز در حبس به سر برد.

چچیلیا سالا، روزنامه‌نگار ایتالیایی هم که به تازگی در ایران بازداشت شده بود، چند روز پیش آزاد شد و به کشور خود بازگشت.

چندین شهروند اروپایی دیگر هم‌اکنون در زندان‌های ایران به‌سر می‌برند و در سال‌‌های اخیر جمهوری اسلامی ایران و کشورهای متبوع زندانیان غربی با میانجی‌گری عمان و قطر زندانیان خود را مبادله کرده‌اند.

سسیل کوهلر، معلم فرانسوی و همسرش ژاک پاریس از بهار ۱۴۰۱، مه ۲۰۲۲ در پی دیدار با فعالان صنفی و کارگری در ایران به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور» در زندانند. فرانسه پیشتر ایران را به «گروگان‌گیری و باج‌گیری» متهم کرده و خواستار آزادی فوری اتباعش شده بود.

در خرداد ۱۴۰۳ حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت که در سوئد زندانی بود، درجریان تبادل با یوهان فلودرس و سعید عزیزی با وساطت عمان به ایران بازگشت. آقای نوری به جرم مشارکت و قتل عام زندانیان سیاسی ایران در سال ۱۳۶۷ به حبس ابد محکوم شده بود.

عمان در سال گذشته میلادی در آزادی و بازگشت شش شهروند اروپایی از ایران میانجی‌گری کرده است؛ از جمله اولیویه وندکاستیل، امدادگر بلژیکی که با محکومیت جاسوسی و پس از بیش از یک سال از زندان در ایران آزاد شد و به کشورش بازگشت. به خانواده آقای وندکاستیل گفته شده بود که او به ۲۸ سال زندان محکوم شده است.

بی‌بی‌سی فارسی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025