پنجشنبه ۲۰ دي ۱۴۰۳ - Thursday 9 January 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 08.01.2025, 8:21

الهام علی‌اف: ملای اردبیل باید مجازات شود


الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان روز گذشته در گفت‌وگو با شبکه‌های تلویزیونی آن کشور به رفتار آخوند حسن عاملی، نماینده خامنه‌ای در اردبیل اعتراض کرد.

اعتراض رئیس جمهور آذربایجان به اظهارات مداح مراسمی بود که روز ۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی به طور زنده پخش شد.

در این مراسم که حسن عاملی نماینده خامنه‌ای نیز در آن شکت داشت، با الفاظ تندی به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و الهام علی‌اف، جمهوری آذربایجان توهین شد.

یکی از مداحان مراسم گفت: «سلطان سلیم عثمانی گفت می‌خواهد ادامه‌دهنده راه معاویه حرام‌زاده باشد و جلوی شاه اسماعیل ایستاد؛ حالا جبهه کفر، اردوغان و علی‌اف حرام‌زاده‌ و حرام‌لقمه جلوی جبهه مقاومت ایستاده‌ است اما ان‌شاالله پرچم امام زمان را در باکو، نخجوان، لنکران و شیروان برافراشته خواهیم کرد.»

به گزارش رسانه‌های آدربایجان، الهام علی‌اف روز گذشته (سه‌شنبه ۷ ژانویه ۲۰۲۵)، گفت: «این اولین رفتار کینه‌توزانه ملای استانی نسبت به ما نیست. آن آخوند شهر اردبیل بارها عبارات توهین آمیزی علیه آذربایجان و مردم آذربایجان از جمله علیه من به کار برده است. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که شخصی که او را به آن سمت منصوب کرده چه موضعی نسبت به آن دارد. به هر حال، او خودسرانه نیامده و آنجا بنشیند. ما خوب می‌دانیم چه کسی او را منصوب کرده است. واکنش او چیست، آیا از آن حمایت می‌کند یا خیر و چه کسی از آذربایجان عذرخواهی خواهد کرد؟ عذرخواهی خواهند کرد یا نه؟»

رئیس جمهور افزود: «احساس پشیمانی در بیانیه وزارت امور خارجه ایران کافی نیست، در اینجا به طور آشکار توهین شده است: هم به رؤسای جمهور ترکیه و آذربایجان و هم به مردم ما، و هم زمانی که مراسم رسمی پخش زنده می شده است. فقط تاسف؟ این قطعا غیر قابل قبول است. به همین دلیل ما معتقدیم که ملای استانی باید مجازات شود. حداقل باید از سمت خود اخراج شود و از آذربایجان عذرخواهی کند.»

مراسم جنجالی در اردبیل در حضور حس عاملی

سه روز پیش (۹ دی) مراسمی در اردبیل با عنوان «مقاومت از عاشورا تا چالدران تا انقلاب اسلامی تا ظهور» در مسجد اعظم اردبیل برگزار شد. حسن عاملی، نماینده خامنه‌ای در استان اردبیل هم در این مراسم حاضر بود.

این مراسم که پس از سرنگونی اسد و خروج ناگهانی نیابتی‌های جمهوری اسلامی از سوریه برگزار می‌شد، کاملا تحت تاثیر فضای شکست جمهوری اسلامی در سوریه و احساسات ضد ترکیه‌ای در میان گروهی از حامیان نظام اسلامی برگزار شد که سرنگونی سریع اسد را نتیجه اقدامات رئیس جمهور ترکیه می‌دانند.

در این مراسم که شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی آن را به طور زنده پخش کرد، با الفاظ تندی به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و الهام علی‌اف، جمهوری آذربایجان توهین شد.

یکی از مداحان مراسم گفت: «سلطان سلیم عثمانی گفت می‌خواهد ادامه‌دهنده راه معاویه حرام‌زاده باشد و جلوی شاه اسماعیل ایستاد؛ حالا جبهه کفر، اردوغان و علی‌اف حرام‌زاده‌ و حرام‌لقمه جلوی جبهه مقاومت ایستاده‌ است اما ان‌شاالله پرچم امام زمان را در باکو، نخجوان، لنکران و شیروان برافراشته خواهیم کرد.»

علی‌اکبر رائفی‌پور، از سخنرانان آیین‌های مذهبی و نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، در شبکه اجتماعی ایکس اظهارات سخنران یادشده را گفته‌های «یک شیربچه اردبیلی در مقابل نوادگان ابوسفیان» خوانده و گفته بود: «اگر می‌خواهید بدانید که چطور آذربایجانی باغیرت با ۳۰ تا ۴۰ هزار نیرو در حماسه چالدران در مقابل حداقل ۱۰۰ هزار مزدور عثمانی ایستاد، نوادگان شاه اسماعیل را امروز در اردبیل ببینید».

جنگ چالدران جنگی میان شاه اسماعیل یکم (شاه صفوی) و سلطان سلیم یکم (پادشاه عثمانی) در سال ۱۵۱۴ میلادی بود. در این جنگ شاه اسماعیل شکست مفتضحانه‌ای از لشکر سلطان سلیم عثمانی خورد و همه لشکریانش نابود شدند. در نتیجه آن، عثمانی‌ها مدتی تبریز را که پایتخت وقت صفویان بودند، به اشغال خود درآوردند.

به نظر می‌رسد اظهارات بیان‌شده نشانهٔ خشم شدید نیروهای حکومت جمهوری اسلامی از فروپاشی حکومت بشار اسد در سوریه است که موجب شد او به سرعت به روسیه فرار کند. جمهوری اسلامی ایران برای دهه‌ها میلیاردها دلار صرف بقای حکومت اسد کرده بود.

یک کارشناس تلویزیون ایران پیشتر در تحلیل سرنگونی بشار اسد گفت: «با شش هزار شهیدی که جبهه مقاومت در سوریه تقدیم کرد، در اوج محبوبیت بودیم. اما با هزینه جانی و نظامی که جمهوری اسلامی داد، نتوانستیم قدرت سخت و نظامی را به دیپلماسی و قدرت نرم امتداد بدهیم و با این غفلت، رقبای منطقه‌ای ما مانند ترکیه، قطر، امارات و عربستان سعودی میوه آن را برداشت کردند و ما قافیه را باختیم.»

رسانه‌های آذربایجان، رادیو فردا، شبکه‌های اجتماعی

 



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025