جمعه ۷ دي ۱۴۰۳ - Friday 27 December 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 12.12.2024, 21:29

ترامپ احتمال جنگ با ایران را رد نکرد


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، احتمال جنگ با ایران را در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش رد نکرد و در مصاحبه‌ای اخیر گفت: «هر چیزی ممکن است.» 

به گزارش رسانه‌های آمریکا،  ترامپ در مصاحبه‌ای ۶۵ دقیقه‌ای با مجله تایم که او را به عنوان شخصیت سال معرفی کرده است، در مورد احتمال جنگ با ایران تحت دولت جدیدش مورد پرسش قرار گرفت و پس از مکثی، این پاسخ را داد: «هر چیزی ممکن است.»

این مجله اشاره کرد که رئیس‌جمهور منتخب در جریان کمپین انتخاباتی هدف یک طرح ترور توسط ایرانی‌ها قرار گرفته بود. همچنین، رژیم ایران به دلیل درگیری‌ها در لبنان و غزه و اکنون فروپاشی رهبری بشار اسد در سوریه تضعیف شده است. 

روسیه و اوکراین

در حالی که ترامپ احتمال جنگ با ایران را رد نکرد، به صراحت اعلام کرد که می‌خواهد جنگ‌های بین روسیه و اوکراین و اسرائیل و حماس پایان یابد. او به تایم گفت که وضعیت خاورمیانه «مشکلی آسان‌تر برای حل کردن نسبت به آنچه که در روسیه و اوکراین در حال وقوع است» می‌باشد. 

او گفت: «تعداد سربازان جوان کشته شده که در سراسر میدان‌ها افتاده‌اند، بسیار زیاد است. آنچه در حال وقوع است دیوانگی است.» 

ترامپ، که از شلیک موشک‌های ساخت آمریکا به قلمرو روسیه توسط کی‌یف در نوامبر پس از کاهش محدودیت‌ها توسط رئیس‌جمهور جو بایدن انتقاد کرده بود، افزود: «من به شدت با ارسال موشک‌هایی که صدها مایل به روسیه شلیک می‌شوند مخالفم. چرا داریم این کار را می‌کنیم؟ فقط این جنگ را تشدید کرده و بدتر می‌کنیم.» 

بر اساس گزارش تایم، ترامپ گفت که از حمایت ایالات متحده از اوکراین به عنوان اهرمی علیه روسیه برای تلاش در جهت مذاکره برای پایان دادن به جنگ استفاده خواهد کرد. 

او افزود: «من می‌خواهم به توافقی دست پیدا کنم، و تنها راهی که می‌توانید به توافق برسید این است که رها نکنید.» 

دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، فوراً به درخواست اظهار نظر ان‌بی‌سی نیوز پاسخ نداد. 

عفو شورشیان ۶ ژانویه

ترامپ در این مصاحبه تکرار کرد که یکی از اولین اقداماتش به عنوان رئیس‌جمهور در دوره دوم، عفو بیشتر شورشیانی خواهد بود که در حمله به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ متهم یا محکوم شده‌اند. 

او گفت: «این [فرآیند عفو] در ساعت اول شروع خواهد شد. شاید در ۹ دقیقه اول.» 

تقریباً ۱۶۰۰ نفر در رابطه با حمله ۶ ژانویه متهم شده‌اند و بیش از ۱۲۵۰ نفر محکوم شده یا اتهامات خود را پذیرفته‌اند که تقریباً نیمی از آن‌ها به زندان با مدت‌هایی از چند روز تا ۲۲ سال محکوم شده‌اند. 

او درباره یکی از زندان‌ها به ان‌بی‌سی گفت: «آن‌ها سال‌ها آنجا بوده‌اند و در مکانی کثیف و نفرت‌انگیز هستند که حتی نباید اجازه باز بودن داشته باشد.» 

ترامپ به “میت د پرس” گفت که ممکن است «استثناهایی» برای برنامه‌اش وجود داشته باشد برای متهمانی که «رادیکال» یا «دیوانه» هستند. 

استفاده از ارتش در اخراج مهاجران

ترامپ به مجله تایم گفت که او حاضر است ارتش ایالات متحده را برای جمع‌آوری و اخراج افرادی که به صورت غیرقانونی در کشور حضور دارند، به کار گیرد. او اظهار داشت که قانون «Posse Comitatus Act» که استفاده از ارتش علیه غیرنظامیان را ممنوع می‌کند، «مانع از به کارگیری ارتش نمی‌شود اگر این موضوع به منزله تهاجم به کشور ما باشد.»

ترامپ افزود: «اگر ارتش از انجام چنین دستوری امتناع کند، من فقط در چارچوب قانونی عمل خواهم کرد، اما تا حداکثر سطح ممکن پیش خواهم رفت.» 

تام هومن، که به عنوان مسئول مرزی جدید ترامپ منصوب شده، درباره برنامه‌های استفاده از ارتش برای اجرای سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی اظهارنظر کرده است. 

هومن ماه گذشته در برنامه “The David Webb Show” شبکه SiriusXM گفت که وزارت دفاع «به چندین دولت در مسائل مرزی کمک کرده است. آن‌ها می‌توانند نیرویی تقویت‌کننده باشند.» وی افزود که ارتش «می‌تواند برای کاهش وظایف اداری افسران مجری قانون به کار گرفته شود تا آن‌ها بتوانند در خیابان‌ها وظایف اصلی خود را انجام دهند.» 

عدم حذف احتمال جدایی خانواده‌ها

ترامپ در این مصاحبه گفت که قصد ندارد سیاست جداسازی کودکان از خانواده‌هایشان در مرز آمریکا و مکزیک را احیا کند، اما این گزینه را نیز کاملاً کنار نمی‌گذارد. 

او گفت: «من فکر نمی‌کنم نیاز باشد، چون ما کل خانواده را برمی‌گردانیم. ترجیح می‌دهم آن‌ها را با هم اخراج کنیم.» 

مجله تایم گزارش داد که هومن گفته است: «هیچ سیاست عمدی برای جداسازی خانواده‌ها در دست اجرا نیست،» اما افزود: «نمی‌توان گفت که صفر است و چنین اتفاقی نمی‌افتد.» 

بیش از ۵,۶۰۰ کودک در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، از والدین خود جدا شدند، و دولت بایدن تلاش کرده است تا بسیاری از این خانواده‌ها را دوباره متحد کند. 

ترامپ انتظار می‌رود سیاست رها کردن مهاجران در ایالات متحده بدون تاریخ دادگاه و بدون راهی برای ردیابی آن‌ها را پایان دهد و وعده داده است که ساخت دیواری که در دوره اولش آغاز کرده بود را ادامه دهد. 

حمایت ترامپ از فیلیباستر

ترامپ به تایم گفت که او از حفظ فیلیباستر (filibuster) قانون‌گذاری در مجلس سنا حمایت می‌کند. این قانون نیازمند ۶۰ رأی برای پیشبرد طرح‌ها در مرحله تصویب نهایی است. در سال‌های اخیر، تحت ریاست جمهوری بایدن، بحث‌هایی درباره حذف فیلیباستر مطرح شده است، به ویژه از سوی قانون‌گذاران مترقی که با موانع جمهوری‌خواهان مواجه شده‌اند. 

رهبران جمهوری‌خواه سنا نیز گفته‌اند که فیلیباستر را حفظ خواهند کرد، حتی اگر مانعی برای برنامه‌های ترامپ باشد. این تاکتیک تاخیری احتمالاً مانعی برای تصویب پیشنهادات ترامپ خواهد بود، زیرا جمهوری‌خواهان اکثریت قاطع در سنا ندارند و نیاز به حمایت برخی دموکرات‌ها خواهند داشت. 

اما اگر فیلیباستر مانعی برای پیشنهادات رئیس‌جمهور منتخب شود، ترامپ به تایم گفت: «اگر حتی کمی مشکل داشته باشم، به سراغ دستور اجرایی می‌روم، چون می‌توانم کار را انجام دهم.» 

عقب‌نشینی ترامپ از کاهش قیمت مواد غذایی

در طول کمپین انتخاباتی، ترامپ بارها قول داد که قیمت کالاها و خدمات، از جمله مواد غذایی، را کاهش دهد. اما او به تایم گفت: «وقتی قیمت‌ها بالا رفتند، پایین آوردن آن‌ها سخت است. می‌دانید، خیلی سخت است.» 

او در سخنرانی‌ای در آگوست، که دیدگاه خود را برای بازگشت به کاخ سفید مطرح کرد، گفته بود: «قیمت‌ها پایین خواهند آمد. فقط نگاه کنید. آن‌ها پایین خواهند آمد و سریع پایین خواهند آمد، نه فقط در مورد بیمه، بلکه در مورد همه چیز.» 



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024