دوشنبه ۲۴ دي ۱۴۰۳ - Monday 13 January 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 01.11.2024, 20:21

آلمان از شهروندانش خواست خاک ایران را ترک کنند


دولت آلمان ممنوعیت سفر شهروندان خود به ایران را تمدید کرد و از آلمانی‌های ساکن ایران خواست که خاک کشور را ترک کنند.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز جمعه ۱۱ آبان هشدار داد که شهروندان این کشور در ایران خود را در معرض خطر گروگان‌گیری از سوی جمهوری اسلامی قرار می‌دهند.

این سخنگو افزود: دولت آلمان احتمال می‌دهد که به‌دنبال اعدام جمشید شارمهد، شهروند آلمانی- ایرانی مقیم آمریکا، جمهوری اسلامی شهروندان آلمانی در کشور را به گروگان بگیرد.

او افزود آلمان می‌خواهد سایر شهروندان خود در ایران را از دچار شدن به سرنوشت مشابه بازدارد.

به‌دنبال اعدام جمشید شارمهد در روز هفتم آبان توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی، دولت آلمان هر سه کنسولگری ایران را در این کشور بست.

آقای شارمهد چهار سال پیش در جریان سفر کاری خود از آمریکا به هند رفته بود که در راه بازگشت به آمریکا در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ مدتی در هتلی در فرودگاه دوبی در امارات بود و مرداد ۱۳۹۹ توسط عوامل اطلاعاتی ایران از هتل ربوده شد.

چند روز بعد از ناپدید شدن رد پای او، وزیر وقت اطلاعات در دولت حسن روحانی خبر از انتقال شارمهد به ایران داد.

جمهوری اسلامی ایران این شهروند آلمانی- ایرانی را که دارای یک رادیوی خصوصی در خاک آمریکا بود، به عنوان ریاست گروه تندر (انجمن پادشاهی ایران در آمریکا)، و «طراح و مجری» یک بمبگذاری در حسینیه شیراز معرفی کرد. در آن انفجار ۱۴ تن کشته شده بودند.

آقای شارمهد و خانواده او در آمریکا اتهام برنامه‌ریزی یا هر نوع دخالت در آن انفجار را قویاً رد کردند.

صدراعظم، وزیر خارجه و شمار زیادی از مقام‌های آلمان در روزهای گذشته اعدام شارمهد را محکوم کردند. آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، تأکید کرد که حکم اعدام او «کاملا غیر قابل قبول» و یک اقدام خودسرانه از سوی تهران بود.

اتحادیه اروپا نیز بیانیه‌هایی در محکومیت ایران به خاطر اعدام این شهروند اروپایی صادرکرد.

جمهوری اسلامی ایران جمشید شارمهد را به‌طور ناگهانی و دو روز پس از تشدید تنش‌های نظامی میان ایران و اسرائیل که موجب نگرانی آمریکا، آلمان و سایر کشورهای غرب و منطقه شده است، اعدام کرد.

یک روز پس از این رویداد، سفیر آلمان در ایران کشور محل مأموریت خود را به نشانه اعتراض ترک کرد و برای مشورت با برلین به آلمان فرا خوانده شد.

رسانه‌های آلمان گزارش داده‌اند این اقدامات همراه با احضار کاردار سفارت ایران در برلین به وزارت خارجه آلمان برای اعتراض، تنها گام‌های این کشور نیست و احتمال کاهش سطح روابط دیپلماتیک و تروریستی نامیدن سپاه پاسداران نیز ممکن است مورد بحث قرار گیرد.

عراقچی: بستن کنسولگری‌ها در آلمان تحریم ایرانیان است

وزیر خارجه جمهوری اسلامی دستور وزارت خارجه آلمان به بستن کنسولگری‌های ایران در خاک آلمان را «تحریم ایرانیان» دانست.

عباس عراقچی در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «بستن کنسولگری‌های ایران در آلمان تحریمی علیه ایرانیانی است که ساکن آلمان هستند و اکثراً نیز تابعیت آلمانی دارند».

او به ایرانیان ساکن آلمان «قول داد» با تقویت بخش کنسولی در سفارت ایران در برلین که کماکان فعال است، و در سایر مراکز نمایندگی ایران در کشورهای نزدیک به آلمان، امور کنسولی مربوط به آن‌ها انجام شود.

کشورهای غربی و نهادهای بین‌المللی حقوق بشری می‌گویند جمهوری اسلامی ایران از آغاز موجودیت خود ید طولایی در گروگان گرفتن شهروندان دوتابعیتی‌ در راستای خواسته‌های خود داشته است.

خانواده شارمهد نظر به حق اقامت او در آمریکا امیدوار بودند که وی در جریان معامله اوایل پاییز سال گذشته دولت جو بایدن با ایران که به آزادی گروگان‌های آمریکایی در ایران منجر شد، آزاد شود. خانواده شارمهد، آمریکا و آلمان را به کوتاهی در حق این شهروند اروپایی و ساکن آمریکا متهم کرده‌اند.

رادیو فردا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025