چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ -
Wednesday 30 October 2024
|
قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی خبر داد. شارمهد تابستان ۱۳۹۹ در دوبی توسط مأموران حکومت ایران ربوده شد. وی در ایران زندانی و در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی محاکمه و به اعدام محکوم شد.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه نوشت؛ «پس از طی روال قانونی و تایید نهایی رای دادگاه در دیوان عالی کشور، حکم جمشید شارمهد سرکرده گروه تروریستی تندر صبح امروز به اجرا درآمد.»
جمشید شارمهد به اتهام «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» به اعدام محکوم شده بود در حالیکه خانواده او در تمامی مراحل دادرسی که در روندی ناعادلانه صورت گرفته است اتهامات انتسابی به او را رد کرده بودند.
قوه قضاییه ایران آقای شارمهد را «سرکرده گروهک مزدور انجمن پادشاهی معروف به تندر» معرفی کرده و گفته این گروه در «عملیات تروریستی» دست داشته است.
انفجار سال ۱۳۸۷ حسینیه شیراز که ۱۴ نفر در آن کشته شدند، از جمله اتهامهای اصلی آقای شارمهد عنوان شده است. پیشتر افراد بسیاری در رابطه با این انفجار محاکمه اعدام و زندانی شدند، از جمله آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی که متهم به همکاری با گروه تندر وابسته به انجمن پادشاهی بودند.
خانواده آقای شارمهد این اتهامات را رد کرده و تاکید کرده بودند که او فقط سخنگوی تندر بود و فعالیتهایش هیچ ربطی به حملات در داخل ایران نداشت.
مهاجرت و تحصیل در آلمان
جمشید شارمهد متولد ۱۳۳۴ تهران بود و تحصیلات خود را در ایران و آلمان به اتمام رساند. او در سال ۱۳۶۲ به همراه همسر و فرزند یک ساله خود به آلمان مهاجرت کرد و در سال ۱۳۶۸ در رشته مهندسی الکترونیک و رشته فناوری اطلاعات دانشآموخته شد.
شارمهد دارای سابقه همکاری با شرکتهای چندملیتی اروپایی مانند زیمنس، بوش، فولکسواگن، در زمینه «اجرای پروژههای خودکارسازی» است. او در سال ۱۳۷۶ شرکتی به نام «شرکت مهندسی شارمهد» را در آلمان تأسیس کرد. فعالیت این شرکت در زمینه «طراحی و اجرای پروژههای نرمافزاری برای صنایع الکترونیک و خودروسازی» بود.
جمشید شارمهد مهندس نرمافزار بود و گفته میشود در زمان آغاز به کار انجمن پادشاهی، به وبسایت این گروه خدمات میداد.
«تندر» نام رسانه گروه «انجمن پادشاهی ایران» در لسآنجلس در جنوب ایالت کالیفرنیای آمریکاست که حکومت ایران از آن به عنوان یک «گروه تروریستی» یاد میکند.
بعد از ناپدید شدن فرود فولادوند که در بین اعضای این گروه با نام «استاد فرود» شناخته میشد، جمشید شارمهد دومین فردی بود که با اتهام همکاری با انجمن پادشاهی ربوده میشد.
سازمان حقوق بشر ایران خواستار واکنش جدی جامعه جهانی شد
سازمان حقوق بشر ایران؛ ۷ آبان ۱۴۰۳: جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی و مدیر رادیو تندر که مرداد ۱۳۹۹ بهدست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از دوبی ربوده شده بود، صبح روز دوشنبه ۷ آبان در ایران اعدام شد.
سازمان حقوقبشر ایران ضمن محکوم کردن اعدام جمشید شارمهد خواستار واکنش شدید جامعهجهانی به این اعدام و موج اعدامها در ایران شد.
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، گفت: «اعدام جمشید شارمهد مصداق قتل فراقضایی یک گروگان به منظور سرپوش گذاشتن بر شکستهای اخیر گروگانگیران جمهوریاسلامی است. جمشید شارمهد پس از آدمربایی در امارات متحده عربی و انتقال غیر قانونی به ایران، بدون دادرسی عادلانه در دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده بود. تمامی این پروسه شامل دستگیری، محکومیت و اجرای حکم اعدام نقض جدی قوانین بین المللیست. جامعه جهانی باید قتل فراقضایی جمشید شارمهد را به شدیدترین وجه محکوم کند.»
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، از اعدام جمشید شارمهد در روز ۷ آبان ۱۴۰۳ خبر داد. سازمان حقوق بشر ایران از روز ربایش جمشید شارمهد، بارها نسبت به خطر اعدام او هشدار داده و از جامعه جهانی خواسته بود تا واکنش مناسب نشان دهد.
روز شنبه ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۹، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با صدور بیانیهای از بازداشت جمشید شارمهد، «رئیس گروه تندر، در پی عملیاتی پیچیده» خبر داد. تندر رسانه گروهی به نام «انجمن پادشاهی ایران» است، که از گروههای سیاسی مخالف حکومت ایران بهشمار میرود.
محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۹ در در یک برنامه تلویزیونی مدعی شد که شارمهد «بازداشت» شده است. با این حال فرزندان جمشید شارمهد از ربایش پدرشان که در خاک امارات متحده عربی بود، پرده برداشتند.
جمشید شارمهد، شهروند آلمان است و مدتی طولانی در آمریکا اقامت داشت. همسر و فرزندان او در آمریکا زندگی میکنند.
دستگیری فعالان سیاسی درخارج از مرزهای ایران بیسابقه نیست. روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی آمد نیوز، مهر ماه ۱۳۹۸ در عراق بازداشت و به ایران منتقل شد. او که پناهنده سیاسی مقیم فرانسه بود، ۲۲ آذر ۱۳۹۹ اعدام شد.
همچنین حبیب چعب، شهروند ایرانی سوئدی، در آبان ۱۳۹۹ توسط یک باند بینالمللی قاچاق مواد مخدر از خاک ترکیه ربوده و به ایران برده شد. او روز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ اعدام شد.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|