چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ -
Wednesday 22 January 2025
|
گزارشهای رسیده از ایران حاکی است که مأموران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با یورش به مؤسسه آموزش زبان آلمان معروف به گوته در تهران، آن را پلمب کردند.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، روز سهشنبه ۳۰ مرداد بدون اشاره به مؤسسه گوته اعلام کرد: «دو شعبه از مراکز غیرقانونی وابسته به دولت آلمان که با نقض قوانین کشور، مرتکب اعمال غیرقانونی متعدد و تخلفات گسترده مالی شده بودند، با دستور مقام قضایی تعطیل شدند.»
در اطلاعیهای که در حساب ایکس، توئیتر سابق، این خبرگزاری منتشر شد، ادعا شده گزارشهایی از «تخلفات سایر مراکز وابسته به آلمان» در ایران دریافت شده و «تحقیقات» درباره آن جریان دارد.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، تعدادی از ماشینهای نیروی انتظامی را نشان میدهد که مقابل این مؤسسه در خیابان دیباجی توقف کرده و برخی از نیروها در حال کندن تابلوی ورودی آن هستند.
برخی کاربران در شبکههای اجتماعی نوشتهاند که تعطیلی این مؤسسه در زمان برگزاری امتحان زبان آلمانی صورت گرفته است.
انستیتو یا مؤسسه گوته یک سازمان غیرانتفاعی است که وظیفه آن گسترش زبان و فرهنگ آلمانی در کشورهای مختلف است.
برخی گمانهزنیها حاکی است که تعطیلی مؤسسه یادشده در واکنش به تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ از سوی دولت آلمان بوده است.
مرکز اسلامی هامبورگ و نهادهای تابعه آن، بهدلیل پیروی از اهداف اسلامگرایانه تندرو، روز سوم مرداد امسال از سوی وزارت کشور آلمان تعطیل شدند.
«مرکز اسلامی هامبورگ» از سوی سازمان اطلاعات آلمان به عنوان یک مرکز افراطی طبقهبندی شده است و این سازمان پیشتر نیز اعلام کرده بود که مرکز یادشده اغلب «نگرش آشکارا یهودستیزانه و ضد اسرائیلی» را ترویج میکند.
تعطیلی این مرکز با خشم وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روبرو شد و مدیر کل غرب اروپا این وزارتخانه، اقدام دولت آلمان را «اقدام خصمانه و مغایر با اصول بنیادین حقوق بشر» خوانده و آن را محکوم کرد.
محمدهادی مفتح رئیس مرکز اسلامی هامبورگ و نماینده مستقیم علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در این مرکز در آبان سال ۱۴۰۱، در اوج اعتراضات سراسری در ایران، از آلمان اخراج شده بود.
وزارت خارجه آلمان بستن انستیتو گوته تهران را محکوم کرد
وزارت امور خارجه آلمان امروز سهشنبه ۲۰ اوت (۳۰ مردادماه) با انتشار بیانیهای به بستن موسسه زبان آلمانی گوته در تهران از سوی مقامات جمهوری اسلامی واکنش نشان داد. بر اساس پایگاه اطلاعرسانی وزارت خارجه آلمان، سخنگوی این وزارتخانه در بیانیه خود گفت: «ما اقدامات مقامات امنیتی ایران علیه موسسه زبان آلمانی در تهران را محکوم میکنیم. این اقدام را نمیتوان با هیچ چیز توجیه کرد. تبادل زبان اساس درک و تفاهم متقابل است.»
بیانیه میافزاید: «این موسسه یک مکان ملاقات محبوب و به رسمیت شناخته شده است که در آن افراد تلاش شخصی زیادی برای فراگیری زبان در شرایط سخت از خود به خرج میدهند. کارکنان این موسسه بسیار متعهد به کار خود هستند که هدف آن تقویت پیوند میان مردم ایران و آلمان نیز هست.»
تصاویر منتشر شده توسط رسانههای داخلی ایران از “یورش نیروهای انتظامی” به موسسه گوته و از جا در آوردن تابلوی ورودی آن حکایت دارند. همچنین برخی کاربران شبکههای اجتماعی از “ضرب و شتم اساتید، کارکنان و همچنین دانشجویانی که در این موسسه امتحان زبان آلمانی داشتند”، توسط نیروهای انتظامی خبر دادند.
وزارت خارجه آلمان در بیانیه خود گفت که سفیر ایران به وزارت خارجه احضار شده است و افزود: «ما از دولت جدید ایران میخواهیم که اجازه دهد روند تدریس به فوریت از سر گرفته شود.»
انستیتو گوته تنها هفت سال پس از تاسیس در آلمان، شعبهای از این موسسه فرهنگی در سال ۱۳۳۷ (۱۹۵۸ میلادی) در ایران نیز افتتاح شد. این موسسه که برگزارکننده برنامه معروف “شبهای شعر گوته” در دهه ۵۰ شمسی بود، در سال ۱۳۶۶ خورشیدی (۱۹۸۷ میلادی) و به دنبال اظهارات رودی کارل، طنزپرداز هلندی، در یکی از برنامههای سرگرمکننده تلویزیون آلمان که به “توهین به رهبر وقت جمهوری اسلامی، آیتالله خمینی” تعبیر شد، تعطیل شد. پس از آن در سال ۱۹۹۵ (۱۳۷۴) موسسه زبان آلمانی از سوی سفارت آلمان در تهران تاسیس شد.
رادیو فردا، دویچه وله فارسی
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|