دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ -
Monday 28 April 2025
|
ایران امروز: بنی گانتز، وزیر دفاع سابق و رئیس حزب اتحاد ملی اسرائیل، در مقالهای که روز شنبه ۵ اکتبر ۲۰۲۴ در نیویورک تایمز منتشر کرده، به تحلیل شرایط پیرامون حملات حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و نقش ایران در این حوادث میپردازد. گانتز در این مقاله مینویسد: «اسرائیل درس ۷ اکتبر را آموخت؛ اکنون ما مسئولیت داریم که این درس را با جهان به اشتراک بگذاریم. زمان اقدام علیه ایران اکنون است. این تنها یک ضرورت برای اسرائیل نیست، بلکه یک نیاز استراتژیک برای منطقه و یک الزام اخلاقی برای جهان برای صلح و شکوفایی در خاورمیانه است.»
ترجمه متن کامل مقاله بنی گانتز:
بنی گانتس: آنچه جهان باید در مورد ایران بفهمد
۷ اکتبر ۲۰۲۳، بدترین تراژدی برای کشور اسرائیل و مردم یهودی پس از هولوکاست رقم خورد. حدود ۱۲۰۰ نفر در اسرائیل کشته شدند و تقریباً ۲۵۰ نفر در یک روز به گروگان گرفته شدند؛ از این تعداد، ۱۰۱ نفر هنوز در غزه در اسارت هستند. روز بعد حزبالله در لبنان حمله به شمال اسرائیل را آغاز کرد و حدود ۷۰ هزار اسرائیلی را مجبور به ترک خانههایشان کرد. ایران که حملات خود را یکبار در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ و بار دیگر در ۱ اکتبر ۲۰۲۴ انجام داد، میلیونها اسرائیلی را به پناهگاهها فرستاد.
یک سال بعد، باید پرسید: رهبران حماس به دنبال چه چیزی بودند و رهبران ایران چه هدفی دارند؟
آنچه که نهادهای نظامی و سیاسی اسرائیل نتوانستند بهطور کامل درک کنند، میزان انگیزه حماس برای جنگ مذهبی بود. یکی از فرماندهان ارشد اطلاعات ارتش اسرائیل اوایل جنگ به من گفت: «اطلاعات موجود بود، اما من اهمیت عنصر جهادی در محاسبات حماس و یحیی سنوار را دستکم گرفتم.» یحیی سنوار رهبر حماس است.
ما همچنین به هشدارهایی درباره این موضوع که چگونه حماس بیثباتی داخلی اسرائیل را بهعنوان ضعفی که میتواند اراده و توانایی این کشور را برای پاسخ به حمله تضعیف کند، بیتوجه بودیم. اطلاعات بعدی نشان داد که رهبران حماس باور داشتند که در ضعیفترین حالت، ما قادر به متحد شدن نخواهیم بود.
بر اساس برنامه حماس، پس از حمله به اسرائیل، سایر اجزای محور شر ایران – حماس در کرانه باختری، حزبالله در لبنان، حوثیها در یمن و شبهنظامیان شیعه در سوریه، عراق و ایران – در جنگی منطقهای با هدف نهایی نابودی تنها دولت یهودی جهان شرکت خواهند کرد. یک سند مخفی حماس که ظاهراً در غزه کشف شد، این ادعا را تایید میکند: در این سند که توسط رهبر حماس در ۸ ژانویه ۲۰۲۳ نوشته شده بود، وی مدعی شد که تعهدی از ایران دریافت کرده است که محور شر پس از اجرای عملیات “توفان الاقصی” از سوی حماس، به حمله علیه اسرائیل خواهد پیوست.
بنابراین سه دلیل پشت حمله حماس وجود داشت: افراطگرایی جهادی، ارزیابی اینکه اسرائيل در موقعیت ضعف قرار دارد و وفاداری ایران و محور شر آن. به همین دلایل، حمله ۷ اکتبر و حملات بعدی ایران به اسرائیل باید بهعنوان هشداری جدی برای منطقه و جهان در مورد نیتهای بیامان جمهوری اسلامی و دیدگاه آن در مورد غرب تلقی شود.
رهبری مذهبی ایران به صدور ایدئولوژی بنیادگرایانه خود متعهد است؛ با انگیزه تسلط منطقهای و شیفته اندیشه سرکوب خشونتآمیز مخالفان خود. از دیگر کشورها میخواهم همان اشتباهی که ما مرتکب شدیم، نکنند و این عنصر محاسبات آیتالله علی خامنهای را دستکم نگیرند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، در اطراف اسرائیل، کشورهای همسایه و نیروهای بینالمللی در منطقه، “حلقه آتشی” از ارتشهای تروریستی با قابلیتهایی در سطح کشورها ایجاد کرده است. این نیروها دهها هزار موشک، پهپاد و نیروهای کماندو آماده برای حمله دارند. همان قابلیتهایی که ایران برای هدف قرار دادن اسرائیل استفاده میکند، قبلاً توسط تهران و نیروهای نیابتیاش علیه عربستان سعودی و امارات متحده عربی در یمن استفاده شده است. افزون بر این، در حالی که بهطور مداوم اقداماتی از تجاوزات منطقهای را به نمایش میگذارد، به سرعت برای دستیابی به قابلیتهای هستهای میکوشد، هم بهطور مخفی و هم آشکار.
رهبر حماس و آیتالله خامنهای هر دو یک هدف مشترک دارند: نابودی اسرائیل. آیتالله خامنهای تنها صبر استراتژیک بیشتری داشت که او را به نتیجهگیری متفاوتی در مورد زمان مناسب برای حمله گسترده به ملت ما رساند. اشتباه نکنید: ایران در حال آمادهسازی، ساخت و انتظار برای لحظهای از ضعف است که ضربهای بزند. این کار را در لبنان انجام داد، از حزبالله برای بهرهبرداری از مشکلات اقتصادی لبنان برای تقویت جای پای خود استفاده کرد. در سوریه نیز همین کار را کرد، در میان هرج و مرج جنگ داخلی سوریه.
این وضعیت در یمن نیز تکرار شد، جایی که ایران با بهرهبرداری از خلأ سیاسی و شرایط وخیم انسانی، نفوذ خود را گسترش داد. در حال حاضر نیز ایران به گسترش نفوذ خود در منطقه ساحل آفریقا میپردازد و از بیثباتی این منطقه بهرهبرداری میکند.
در شرایط پس از ۷ اکتبر، مشخص است که اسرائیل باید — و جهان باید — به صورت فعال و قاطعانه در برابر تهدیدی که رژیم ایران برای موجودیت اسرائیل و آینده منطقه ایجاد میکند، اقدام کند. جهان نمیتواند نقش ایران را در خفه کردن آزادی ناوبری و ضربه زدن به تجارت جهانی در دریای سرخ یا حمایت نظامی و تکنولوژیکی آن از روسیه در اوکراین نادیده بگیرد. این رژیم و محور آن باید با یک خاورمیانه قوی و متحد مواجه شوند که به رهبری و پشتیبانی ایالات متحده آماده است تا پیشگامانه مانع تحقق چشمانداز ایران از یک ۷ اکتبر منطقهای شود. اکنون زمان تقویت همکاریهای منطقهای و تلاش گسترده برای مقابله با ایران است.
در جبهه نظامی: دولتها باید بهطور قاطعانه و فعالانه با تجاوزات ایران مقابله کنند و بهطور سیستماتیک تواناییهای نیروهای نیابتی آن را تضعیف کنند. این همان مسئولیتی است که اسرائیل این هفته در اقدامات نظامی خود علیه حزبالله و حوثیها بر عهده گرفته و همچنین در حال بررسی نحوه پاسخ به آخرین حمله موشکی ایران است. همچنین باید برای لحظه مناسب آماده شویم تا در صورت عبور ایران از خط قرمز مشخص، تهدید توسعه سلاح هستهای توسط ایران را برطرف کنیم.
در جبهه منطقهای: ما باید ساختار منطقهای مبتنی بر مکانیسم دفاع هوایی خاورمیانه (MEAD) و توافقات ابراهیم را تقویت کنیم. باید به توسعه هماهنگیهای هوایی در خاورمیانه ادامه دهیم و در عین حال به بررسی چشماندازهای هماهنگیهای تهاجمی بپردازیم که در صورت لزوم قابل اجرا باشد.
در جبهه اقتصادی: کشورها باید مسیرهای مالی که تروریسم را تأمین مالی میکنند قطع کنند، تحریمها را تقویت کنند، صنایع کلیدی ایران را هدف قرار دهند و داراییهای آن را در خارج از کشور دنبال کنند.
در جبهه قانونی: دولتهایی که هنوز این کار را نکردهاند، باید جمهوری اسلامی و شاخههای آن، از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرستهای تروریستی خود قرار دهند. همچنین باید سلولهای ایرانی فعال در سراسر جهان را سرکوب کنند.
در جبهه سیاسی: آنها باید اپوزیسیون ایران را تقویت کنند و رژیم ایران را در مجامع بینالمللی منزوی کنند.
چنین کمپین هماهنگی نیاز به زمان، منابع و تعهدی قوی و پایدار دارد. اسرائیل، همراه با اوکراین و تایوان، یک پایگاه دموکراتیک است که توسط محوری از خرابکاری تهدید میشود. اگر یکی از این کشورها سقوط کند، یک اثر دومینو رخ خواهد داد و کشورهای درگیر باید یک طرف را انتخاب کنند.
اسرائیل در ۷ اکتبر بزرگترین تراژدی خود را تجربه کرد، اما همچنین بیداری دردناکی را پشت سر گذاشت: یک دولت تروریستی بنیادگرا نمیتواند تواناییهای مرگبار به دست بیاورد و انتظار داشته باشیم که منطقی عمل کند، همانطور که یک زمانی انتظار داشتیم حماس چنین کند. به عنوان کسی که به عنوان وزیر دفاع اسرائیل و رئیس ستاد ارتش اسرائیل خدمت کردهام، باور دارم که اسرائیل قویترین کشور در خاورمیانه است، در حال جنگی عادلانه برای آینده ملت و شهروندان خود است و به همین دلیل پیروز خواهد شد.
اسرائیل درس ۷ اکتبر را آموخت؛ اکنون ما مسئولیت داریم که این درس را با جهان به اشتراک بگذاریم. زمان اقدام علیه ایران اکنون است. این تنها یک ضرورت برای اسرائیل نیست، بلکه یک نیاز استراتژیک برای منطقه و یک الزام اخلاقی برای جهان برای صلح و شکوفایی در خاورمیانه است.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|