دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۴ -
Monday 31 March 2025
|
«فايننشال تايمز» در گزارشی نوشت که ارتش اسرائیل در تلاش برای شکست نهایی حماس قصد دارد بار دیگر کنترل نوار غزه را به دست گیرد، اقدامی که راه را برای اشغال بلندمدت این منطقه محاصرهشده هموار میکند.
چند منبع آگاه به این روزنامه گفتهاند این پیشنهاد، که هنوز به تأیید کابینه امنیتی اسرائیل نرسیده، توسط رئیس جدید ستاد کل ارتش اسرائیل تدوین شده و از حمایت غیررسمی وزرای راستگرای افراطی برخوردار است که از مدتها پیش خواهان اتخاذ رویکردهای سختگیرانهتر در مقابله با حماس بودهاند.
دو مقام آگاه نیز به این روزنامه گفتهاند که این برنامهها پس از بازگشت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به کاخ سفید امکانپذیر شده است، چراکه این امر اسرائیل را از فشارهای دولت جو بایدن برای جلوگیری از اشغال مجدد غزه یا الحاق اراضی آزاد ساخت.
مقام سوم اسرائیلی نیز اظهار داشت: «دولت پیشین میخواست که ما جنگ را پایان دهیم، اما ترامپ میخواهد که در آن پیروز شویم. همچنین، ایالات متحده نیز منافع راهبردی بالایی در شکست حماس دارد.»
بر اساس این طرح، ارتش اسرائیل یگانهای رزمی را برای حمله مجدد به غزه، تسلط بر بخشهای گستردهای از این منطقه و سرکوب آن فرا خواهد خواند. این برنامه همچنین شامل محدود کردن ۲.۲ میلیون اهالی غزه به یک منطقه انسانی کوچک در امتداد ساحل دریای مدیترانه خواهد شد.
به گفته این مقامات، اسرائیل اداره غزه را در دست خواهد گرفت، و بدین ترتیب پس از بیست سال از خروج خود، بار دیگر این منطقه ناآرام را اشغال خواهد کرد.
اسرائیل پیشتر نزدیک به چهار دهه، تا سال ۲۰۰۵، کنترل نوار غزه را در اختیار داشت که در جنگ ۱۹۶۷ آن را به اشغال خود درآورد.
آوارگی میلیونها غیرنظامی
به گزارش «فایننشال تایمز»، اجرای این طرح منجر به آوارگی میلیونها غیرنظامی فلسطینی و محدود کردن آنها به منطقهای کوچک و خشک خواهد شد، جایی که برای بقا کاملاً وابسته به کمکهای غذایی خواهند بود. علاوه بر این، این اقدام احتمالاً جرقه یک انتفاضه بلندمدت علیه نیروهای اسرائیلی را خواهد زد.
یکی از منابع آگاه از این رایزنیها گفته است که اسرائیل ممکن است توزیع تمام کمکهای بشردوستانه را در دست بگیرد و حتی میزان کالری موردنیاز هر فلسطینی را محاسبه کرده است. منبعی دیگر نیز اشاره کرده که ارتش در حال بررسی گزینههایی برای توزیع مستقیم کمکها یا از طریق پیمانکاران بخش خصوصی است تا اطمینان حاصل شود که حماس از آنها بهرهمند نشود.
خروج کارمندان سازمان ملل
به گفته استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان، این سازمان دوشنبه ۴ فروردین اعلام کرد که پس از حمله یک تانک اسرائیلی به یک مجموعه متعلق به این سازمان در هفته گذشته، که به کشته شدن یک امدادگر اروپایی و زخمی شدن پنج نفر دیگر انجامید، یکسوم کارکنان بینالمللی خود را از غزه خارج خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، طرحهای جدید برای حمله مجدد به غزه، که ابتدا توسط روزنامه «هاآرتص» منتشر شد، نشاندهنده تغییری در نحوه مدیریت جنگ از سوی اسرائیل در مقایسه با سیاستهای مسئولان امنیتی پیشین، ازجمله یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق، و هرتسی هالوی، رئیس پیشین ستاد کل ارتش است.
تغییر تاکتیک ارتش
تا کنون، رویکرد اسرائیل بر دورههای جنگ شدید و مقطعی متمرکز بوده، بهگونهای که نیروهای اسرائیلی پس از هر درگیری، بارها و بارها به مناطق مختلف غزه حمله میکردند تا بقایای نیروهای حماس را نابود کرده و سپس عقبنشینی میکردند.
یکی از فرماندهان ارشد نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل، که اکنون از او خواسته شده برای چندین ماه عملیات جنگی شامل «جنگ، پیروزی و اداره منطقه» آماده شود، اظهار داشت: «این نوعی جنگ کاملاً متفاوت است.»
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، پس از حمله حماس به اسرائیل وعده داد که این گروه را بهطور کامل نابود کند.
ارتش اسرائیل بخش زیادی از نوار غزه را ویران کرده که این اقدام باعث بروز یک بحران انسانی گسترده شده است. به گفته مقامات محلی فلسطینی، بیش از ۵۰ هزار فلسطینی در این حملات کشته شدهاند.
اسرائیل هفته گذشته با انجام حملات هوایی و ازسرگیری عملیات زمینی، آتشبس در غزه را نقض کرد.
العربیه فارسی
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|