چهارشنبه ۱۹ دي ۱۴۰۳ -
Wednesday 8 January 2025
|
فرانسه روز سه شنبه از شهروندان خود خواست تا زمانی که اتباع فرانسوی «گروگان» آزاد نشدهاند از سفر به ایران خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، از اتباع این کشور خواست تا زمانی که «گروگانهای ما» آزاد نشدهاند از سفر به ایران خودداری شود.
او تاکید کرد: «وضعیت هموطنان ما که در ایران گروگان گرفته شدهاند غیرقابل قبول است. آنها چندین سال است که به ناحق بازداشت شدهاند.»
پیش از نیز وزارت امور خارجه فرانسه روز پنجشنبه ۲۶ مهر شرایط سه تبعه این کشور را که توسط جمهوری اسلامی ایران بازداشت و حبس شدهاند «غیرقابل قبول» خواند و گفته بود دولت این کشور به تلاش خود برای آزادی فوری آنها ادامه خواهد داد.
پاسکال کانفاورو، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیهای گفته بود که ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه این کشور با خانوادههای سه شهروند فرانسوی در ایران دیدار کرد و گفت آن سه توسط حکومت ایران «گروگان» گرفته شدهاند.
پیش از این رسانههای ایران گزارش داده بودند که سیسیل کوهلر، فعال سندیکایی فرانسوی که تاکنون بیش از ۹۵۰ روز است در ایران در بازداشت به سر میبرد، قرار بود روز یکشنبه چهارم آذر، در دادگاه انقلاب اسلامی محاکمه شود.
خانم کوهلر و همسرش؛ ژاک پاری، از زمان بازداشت در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ تاکنون در بند ۲۰۹ زندان اوین، بند تحت نظارت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، زندانی بودهاند.
به نوشته کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، نوئمی کوهلر، خواهر سسیل کوهلر، تأکید کرده بود که در ایران امکان برگزاری یک محاکمه عادلانه وجود ندارد.
سسیل کولر، عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ سندیکای نیروی کارگران فرانسه، و همسرش ژاک پاریس که با روادید گردشگری به ایران سفر کرده بودند، در نیمه اردیبهشت سال ۱۴۰۱ و پس از دیدار با شماری از فعالان کارگری و معلمان، به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و سپس به «جاسوسی» متهم شدند.
بسیاری از تشکلها و سندیکاها در جهان با اشاره به قانونی بودن این دیدارها بر اساس مقاولهنامههای سازمان بینالمللی کار، بازداشت این زوج فرانسوی و نیز دهها فعتا کارگری و معلمان را محکوم کردهاند.
وزارت خارجه فرانسه نیز در اردیبهشت سال جاری و در دومین سالگرد بازداشت سسیل کوهلر و ژاک پاری، ضمن محکوم کردن سیاست گروگانگیری و تداوم باجگیری جمهوری اسلامی، به طور علنی اعلام کرد که این حکومت، خانم کوهلر و دیگر شهروندان فرانسوی زندانی در ایران را گروگان گرفته است.
همچنین عفو بینالملل روز هفتم تیر در بیانیهای با اشاره به شواهد متعدد تاکید کرد که جمهوری اسلامی برای «وادار کردن مقامات فرانسوی به انجام اقدامات خاص»، سسیل کوهلر را از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به «گروگان» گرفته است.
عفو بینالملل با یادآوری بلاتکلیفی سسیل کوهلر و تاکید بر ضرورت آزاد شدن او، از مقامات ایران خواست که از او در مقابل شکنجه بیشتر و دیگر بدرفتاریها محافظت کنند و دسترسی او به تماس تلفنی با خانواده، خدمات درمانی، وکیل انتخابی و خدمات کنسولی را فراهم کنند.
در سالهای اخیر، جمهوری اسلامی دهها شهروند دوتابعیتی و خارجی را عمدتاً با اتهامات جاسوسی و امنیتی بازداشت کرده است.
در یکی از آخرین نمونهها، چچیلیا سالا، روزنامهنگار ایتالیایی توسط نهادهای امنیتی حکومت ایران بازداشت شده است. خانم سالا که با ویزای خبرنگاری در ایران بود، تنها سه روز پس از دستگیری محمد عابدینی نجفآبادی در روز ۲۵ آذر در فرودگاه میلان، از سوی جمهوری اسلامی بازداشت شد.
دادستانهای آمریکا عابدینی نجفآبادی و مهدی محمدصادقی را متهم کردهاند که فناوری ناوبری پهپادی برای حمله مرگبار ژانویه ۲۰۲۴ به یک پایگاه نظامی آمریکا در اردن را فراهم کردهاند.
تحلیلگران ایتالیایی معتقدند که بازداشت سالا با هدف فشار بر ایتالیا برای آزادی عابدینی انجام شده است.
صدای آمریکا
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|