چهارشنبه ۱۹ دي ۱۴۰۳ -
Wednesday 8 January 2025
|
ویدیویی که یک زن بدون حجاب اجباری در فرودگاه مهرآباد عمامه یک معمم را برمیدارد و مثل شال بر سر میکند در شبکههای اجتماعی بسیار همرسان شده است.
مشخص نیست که این درگیری برسر حجاب بوده یا نه. اما در این ویدیو، زن که عصبانی و ناراحت است به معمم میگوید: «غیرت داری دیگر؟» و عمامه او را از سر برمیدارد و به جای شال روی سر خود می گذارد.
واکنشها به این ویدیو از همان لحظه انتشار شروع شد و سیلآسا رو به افزایش است.
این ویدیو بار دیگر بحث حجاب اجباری و فشارهای حکومت برای کنترل پوشش زنان را در شبکههای اجتماعی داغ کرده است.
رسانههای داخلی نزدیک به حکومت هم خیلی زود واکنش نشان دادند. مشرق نیوز نوشت این زن از «مشکلات روحی رنج میبرد» و «بدون دلیل شروع به فریاد زدن در فرودگاه کرد.»
کانال تلگرامی صابریننیوز هم نوشت که این زن در فرودگاه «دچار حمله عصبی شد و بدون دلیل به افراد حاضر در فرودگاه حمله کرد.»
برخی از کاربران درباره سرنوشت این زن ابراز نگرانی کردهاند. با اینکه روشن نیست بعد ازآنچه در ویدئو دیده میشود چه اتفاقی برای این زن میافتد، به گزارش رسانهها او پس از ساعاتی آزاد شده است.
با وجود اینکه این زن در ویدیو بدون حجاب اجباری دیده میشود، رسانههای داخلی ایران میگویند به او هیچگونه تذکر حجاب داده نشده است.
این روایت رسانههای نزدیک به حکومت برای برخی از کاربران خیلی تکراری است. عدهای میگویند در موارد مشابه وقتی زنان لب به اعتراض گشودند، از پوشیدن حجاب اجباری سرباز زدند و یا از تذکر خشمگین شدند، حکومت اعتراض آنها را به «مشکلات روحی» نسبت داده است.
برخی روایتهای مشابه درباره آهو دریایی را یادآور شدهاند، دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی است که در شبکههای اجتماعی به «دختر علوم و تحقیقات» معروف شد.
ویدیوهای او که با لباس زیر در محوطه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران و خیابان راه میرفت و سپس بازداشت او در روز شنبه ۱۲ آبان واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی ایران و رسانههای جهان به همراه داشت.
عفو بینالملل اقدام او را اعتراض به حجاب اجباری دانست. به گفته مقامهای دولت او به مرکز روانپزشکی منتقل و بستری شده بود.
برخی از کاربران از فشار مدام حکومت برای تحمیل حجاب و خشم زنان از این اجبار گفتهاند.
آنها میگویند فریادی که از گلوی این زن بیرون آمد، خشم فروخورده زنان بسیاری است که هر روز برای حقوق اولیه خود مبارزه میکنند.
به اعتقاد گروهی از کاربران، اینکه زنان با اطلاع از پیامدهای احتمالی همچنان به اعتراض، برداشتن پوشش سر و ایستادگی برای حق پوشش خود ادامه میدهند، نشان میدهد که سیاستهایی مثل قانون عفاف و حجاب هم کارساز نخواهد بود.
برخی از کاربران در شبکه ایکس با هشتگ «زن، زندگی، آزادی» نوشتند که زنان ایران دیگر به پیش از اعتراضات ۱۴۰۱ بازنمیگردند.
در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی»، کارزاری به راه افتاد که در آن برخی عمامه افراد ملبس به لباس روحانیت را از سرشان پرت میکردند. برخی از منتقدان آن را «اسلامهراسی» میخواندند اما برخی دیگر آن را خشم معترضان به حجاب اجباری در ایران میدانند.
اکنون برخی از کاربران آنچه در فرودگاه مهرآباد رخ داد را «عمامه برداری» خواندهاند و نوشتهاند این دیگر «عمامهپرانی» نیست.
بیبیسی فارسی
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|