چهارشنبه ۱۹ دي ۱۴۰۳ -
Wednesday 8 January 2025
|
نماینده مسعود پزشکیان در توسعه اقتصاد دریامحور میگوید مجموعه حاکمیت ایران به «مذاکره رودررو» با آمریکا رسیده و باید با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، مذاکره کرد.
علی عبدالعلیزاده روز سهشنبه ۱۱ دیماه در ادامه تصریح کرد که جمهوری اسلامی به یک «سیاست خارجی جدید» نیاز دارد.
ایران پیشتر نیز مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا داشته و حتی کمال خرازی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ایران، نیز اخیرا از آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکا خبر داد، اما تاکید یک مقام اجرایی بلندپایه جمهوری اسلامی بر لزوم مذاکره مستقیم با آمریکا کمسابقه است.
پیشتر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بارها مخالفت قطعی خود با مذاکرات با آمریکا را علنا اعلام کرده و حتی مهرماه ۱۳۹۴ گفته بود که «مذاکره با آمریکا ممنوع است؛ به خاطر ضررهای بیشماری که دارد و منفعتی که اصلاً ندارد».
او در مرداد ۹۹ و در دوره اول ریاستجمهوری دونالد ترامپ نیز ضمن مخالفت با مذاکره با آمریکا، آقای ترامپ را متهم کرد که قصد «استفاده شخصی» از پیشنهاد مذاکره با ایران را دارد.
با گذشت چند سال از موضع سرسختانه علی خامنهای و بدترشدن وضعیت اقتصادی ایران و همچنین تضعیف گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه و سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، اکنون آقای عبدالعلیزاده میگوید «مجموعه حاکمیت به مذاکره رودررو رسیده است».
آقای عبدالعلیزاده رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان بود و روز سهشنبه تصریح کرد: «من در انتخابات هم گفتم باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم».
او گفت که نمیشود که مسائل کشور را «معلق» نگه داشت و افزود: «بنابراین باید شرافتمندانه حرف بزنیم و از منافع ملی دفاع کنیم».
این در حالی است که به دنبال انتشار گزارشهایی درباره انتقال پیام آمریکا طی سفر وزیر خارجه عمان به ایران، عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، انتقال چنین پیامی را رد کرد و گفت انتقال پیام میان ایران و آمریکا در «زمان مقتضی» از طریق سفارت سوئیس در تهران انجام میشود.
دونالد ترامپ حدود سه هفته دیگر دوباره سکان کاخ سفید را در اختیار خواهد گرفت و احتمال احیای سیاست «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی قوت گرفته است.
در دور اول ریاستجمهوری آقای ترامپ و اعمال «فشار حداکثری»، صادرات روزانه نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه به زیر ۳۵۰ هزار بشکه سقوط کرد، اما با روی کار آمدن دولت جو بایدن، صادرات نفت ایران هر سال افزایش یافت و امسال به یک میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه جهش کرد.
با اینحال، آمارهای شرکت اطلاعات کالا، کپلر، نشان میدهد در آستانه روی کار آمدن دولت ترامپ، صادرات نفت ایران طی دو ماه گذشته به کمتر از ۱.۳ میلیون بشکه سقوط کرده است.
هنوز کسی نمیداند دونالد ترامپ میخواهد با جمهوری اسلامی چه کند. در کارزار انتخاباتیاش، هم از توافق با ایران حمایت کرد و هم اسرائيل را تشویق کرد که به تأسیسات هستهای ایران حمله کند.
او از یک سو تیمی از نیروهایی را که مخالف هرگونه مذاکره با تهران هستند در کابینۀ خود قرار داده و از سوی دیگر گفته تنها خواستهاش این است که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نکند.
رادیو فردا
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025
|