پنجشنبه ۶ دي ۱۴۰۳ - Thursday 26 December 2024
ايران امروز

آزمایشگاه بیولوژیک در ووهان چین

iran-emrooz.net | Tue, 03.12.2024, 12:56

نتایج تحقیقات کنگره آمریکا: ویروس کرونا منشا آزمایشگاهی داشته است

نتایج تحقیق دو ساله کنگره آمریکا نشان می‌دهد منشا شیوع ویروس کرونا احتمالا آزمایشگاهی در ووهان چین بوده است.

به گزارش «آسوشیتدپرس»، کمیته فرعی کنگره آمریکا در گزارش خود درباره منشا شیوع ویروس کویید ۱۹ به ابتلای کارکنان و پژوهشگران آزمایشگاه موسسه ویروس شناسی ووهان در چین در پاییز سال ۲۰۱۹ به ویروس کرونا مبتلا شده بودند. همچنین اولین موارد انتشار این ویروس در سطح جامعه نیز در بازار فروش حیوانات در همین منطقه ثبت شده است اما مقامات چینی در پایان سال ۲۰۱۹ همه‌گیری یک ویروس ناشناخته در شهر ووهان را به سازمان جهانی بهداشت اطلاع دادند.

در این گزارش ۵۲۰ صفحه‌ای همچنین به کارآیی راهکارهای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا نیز پرداخته شده و از جمله فاصله‌گذاری اجتماعی را برای جلوگیری از سرایت این ویروس چندان موثر ندانسته است.

یافته‌های این گزارش مدعی است ماسک نیز تاثیر چندانی در جلوگیری از انتقال ویروس ندارد. با این حال در کمتر از ۲۴ ساعتی که از انتشار این گزارش گذشته است برخی از متخصصان بهداشتی در آمریکا به برخی از ایرادات آن پرداخته‌اند.

با این حال این گزارش نیز همچون گزارش‌های تحقیقی و اطلاعاتی تایید می‌کند که این ویروس «منشا آزمایشگاهی» و نه بیولوژیکی داشته و پژوهشگران آزمایشگاه ویروس شناسی ووهان اولین بیماران شناخته شده با علائم این ویروس بوده‌اند.

جمهوریخواهانی که اکثریت را در کنگره آمریکا در اختیار دارند آنتونی فائوچی، ایمنی‌شناس مشهوری که از مشاوران بهداشتی دولت آمریکا در زمان همه‌گیری بود و صراحتا از دونالد ترامپ برای اهمال در زمینه مقابله با کرونا انتقاد کرده بود را متهم می‌کنند که بر روی منشا اصلی سرایت ویروس از چین سرپوش گذارده است ولی فاوچی می‌گوید جهش ویروسی از خفاش‌های آزمایشگاهی در موسسه ویروس شناسی ووهان و انتقال آنها به انسان هنوز قابل اثبات نیست ولی او منکر احتمال نشت آزمایشگاهی ویروس نشده است او پیش‌تر از مقامات این آزمایشگاه خواسته بود پرونده پزشکی کارکنان این آزمایشگاه را برای تحقیقات لازم در اختیار پژوهشگران ایمنی‌شناسی قرار دهد.

چین نیز روز سه‌شنبه در واکنشی خشم‌آلود نشان داد و آن را غیرعلمی و درجهت «کارکردهای سیاسی» خواند.

همه‌گیری ویروس کرونا در جهان با وجود جهش‌های پیاپی آن سبب مرگ بیش از ۷ میلیون نفر شد که در برخی از کشورها نظیر بریتانیا، ایران، چین، آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی به بحرانی گسترده بدل شد. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از کسانی که در دوران همه‌گیری به ویروس کرونا مبتلا شدند ممکن است تا پایان عمر از ضعف سیستم ایمنی، اختلالات تنفسی و سایر اختلالات و همچنین کارکرد ضعیف مغز و سیستم عصبی رنج ببرند.

العربیه فارسی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024