پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ -
Thursday 21 November 2024
|
برنار-آنری لِوی، فیلسوف مشهور فرانسوی، در مصاحبهای اختصاصی با ایراناینترنشنال گفت که دور دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ یا میتواند حکومت ایران را به سمت یک معامله بزرگ با ایالات متحده سوق دهد یا حتی منجر به سقوط آن شود، مشابه اتفاقی که برای آلمان نازی افتاد.
او گفت: «ترامپ اساسا عاشق معامله است. ایدئولوژی او معامله کردن است، هنر معامله - همان عنوان کتابش. نمیتوان مطمئن بود که او وسوسه نشود حتی با جمهوری اسلامی یک معامله بزرگ انجام ندهد. او عمیقا به معامله باور دارد.»
لِوی افزود که اگر چنین اتفاقی رخ دهد، ممکن است اسرائیل با «یک شگفتی بزرگ» روبهرو شود.
ترامپ روز سهشنبه ۱۵ آبان، پس از انداختن رای خود به صندوق گفت که در پی آسیب رساندن به ایران نیست، اما تاکید کرد که تهران نباید به تسلیحات هستهای دست یابد.
ترامپ گفت: «شرایط من بسیار ساده است… آنها نباید تسلیحات هستهای داشته باشد. دوست دارم آنها یک کشور موفق باشند.»
با این حال، او جزئیاتی از برنامههای مشخص خود برای روابط آمریکا و ایران ارائه نکرد.
پیشینه سیاست ترامپ در قبال ایران
در دوره اول ریاستجمهوری، ترامپ ایالات متحده را از توافق هستهای موسوم به برجام خارج کرد و مدعی شد که این توافق به جمهوری اسلامی امکان تقویت مالی و افزایش حمایت از نیروهای نیابتی مسلح خود را در خاورمیانه داده است. همچنین، دستور او برای کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در حمله پهپادی سال ۲۰۲۰، خشم علی خامنهای، رهبران جمهوری اسلامی، را برانگیخت. بنا به گفته مقامات آمریکایی، حکومت ایران در تلاش برای انتقام از ترامپ و دستیاران کلیدی او بوده است.
هرچند روزنامه نیویورکتایمز روز جمعه ۲۵ آبان گزارش داد که علی خامنهای در پیامی به جو بایدن تاکید کرده است که جمهوری اسلامی قصد کشتن ترامپ را ندارد.
پیش از آن، روزنامه والاستریت ژورنال، گزارش داده بوده که تهران به واشینگتن درباره ترور نکردن ترامپ تضمین کتبی داده است.
هیات نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، در یک چرخش آشکار و در واکنش به گزارش روزنامه والاستریت ژورنال اعلام کرد که جمهوری اسلامی به اصول حقوق بینالملل «پایبندی کامل» دارد و کشته شدن قاسم سلیمانی را «از طریق مراجع حقوقی و قضایی دنبال میکند».
سناریوهای آینده
لِوی در گفتوگوب اختصاصی با ایراناینترنشنال گفت که اگر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، بتواند بر چالشهای داخلی خود غلبه کند، ممکن است اسرائیل و یک دولت جدید تحت رهبری ترامپ ائتلافی برای «سقوط نظام اسلامی ایران» تشکیل دهند.
او گفت: «ممکن است ائتلافی شکل بگیرد که نه تنها حزبالله و حماس را شکست دهد، بلکه ایران را نیز آزاد کند.»
او افزود: «در نهایت، هدف واقعی آزادی ایران است. زمانی که ایران آزاد شود، مانند زمانی است که آلمان در سال ۱۹۴۵ آزاد شد. لحظهای از رهایی.»
جامعه مدنی ایران و غرب جهانی
لِوی، جامعه مدنی ایران را بخشی از «غرب جهانی» توصیف کرد که شامل تایوان، اسرائیل و مدافعان حقوق بشر در ترکیه میشود.
او گفت: «غرب یک مقوله روحی است و جامعه مدنی ایران یکی از بخشهای اصلی این جهان است.»
لوی تاکید کرد که نیروهای داخلی تغییر در ایران، علیرغم سرکوب و زندان، پیشرفتهایی در جهت براندازی نظام موجود داشتهاند.
او خطاب به جامعه مدنی ایران گفت: «هیچکس نمیتواند شک کند که نیروهای جوشان کرامت، جوانی و تمدن در ایران حضور دارند و در حال پیروز شدن هستند. شما بخش زیادی از راه را با شجاعتی شگفتانگیز طی کردهاید، حتی زیر فشار، زیر چکمه، در زندان و اتاقهای شکنجه.»
ایراناینترنشنال
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|