يكشنبه ۲ دي ۱۴۰۳ - Sunday 22 December 2024
ايران امروز
" width="800" />
iran-emrooz.net | Tue, 06.08.2019, 19:57

مادر رهام یگانه: از وضعیت فرزندم بی‌خبرم

مادر رهام یگانه، یکی از بازداشت‌‌شدگان در روز دادگاه متهمان اعتراضات هفت‌تپه به کمپین حقوق بشر در ایران گفت از زمان بازداشت فرزندش تاکنون هیچ اطلاعی از او ندارد. به گفته آتیه نوری، آقای خدابخشی بازپرس شعبه چهارم بازپرسی زندان اوین گفته است «به دلیل اینکه خبر بازداشت آنها در شبکه‌های مجازی پر شده، برای بچه‌هایشان گران تمام می‌شود.» به گفته آتیه نوری مادر رهام یگانه او و بقیه خانواده‌ها از زمان بازداشت فرزندشان هر روز در مقابل زندان اوین در انتظار گرفتن خبری از وضعیت فرزندشان جمع می‌شوند. با این حال تاکنون اطلاعی از محل نگهداریشان در زندان اوین و وضعیت‌شان اطلاعی ندارند.

اولین جلسه دادگاه هفت متهم پرونده اعتراضات کارگران هفت‌تپه که در تاریخ ۱۲ مرداد ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب در حالی برگزار شد که سه فعال کارگری در بیرون ساختمان دادگاه انقلاب از سوی ماموران لباس شخصی بازداشت شدند. نام این سه جوان عبارتند از «پیراد پیربداغی، رهام یگانه و فرید لطف‌آبادی». هر سه آنها در روز اولین جلسه دادگاه متهمان پرونده هفت‌تپه در مقابل ساختمان دادگاه بازداشت شدند و یک روز بعد در تاریخ ۱۳ مرداد ماه در شعبه چهارم و هفتم بازپرسی دادسرای زندان اوین متهم به «اخلال در نظم عمومی» شده و با صدور قرار بازداشت موقت به زندان اوین منتقل شدند.

یکی از این سه بازداشت شده به نام رها یگانه است که متولد ۱۳۷۴ و دانشجوی سابق کارگردانی سینما دانشگاه سوره است. او تا پیش از بازداشت در زمینه ساخت انیمیشن و تدوین فیلم فعال بوده است.

آتیه نوری مادر او به کمپین گفت: «روز ۱۴ مرداد ماه برای پیگیری وضعیت فرزندم به شعبه چهارم دادسرای اوین رفتم و خواستم آقای خدابخشی بازپرس این شعبه را ببینم اما متاسفانه ایشان به من گفتند از آنجا که شبکه‌های اجتماعی پر شده از خبرهای بازداشت آنها، برای بچه‌های ما قرار است گران تمام شود و من را برای صحبت نپذیرفتند. اما پر شدن خبر بازداشت پسرم در شبکه‌های مجازی چه ربطی به او دارد. او که داخل زندان است. حتی خود من اگر چیزی می‌نویسم از سر نگرانی و دلشوره‌ام است، مادرم نگران بچه‌ام هستم اما چه ربطی به او و پرونده‌اش دارد.»

خانم نوری در ادامه گفت: «بعد از این اتفاق من امروز سه‌شنبه ۱۵ مرداد نامه‌ای به آقای ناصری، رییس دادسرای اوین نوشتم  مبنی بر اینکه آقای خدابخشی این حرف را به من زده ولی من به عنوان مادر حق دارم که بچه‌ام را ببینم و با او تلفنی صحبت کنم و از وضعیتش باخبر شوم. آقای ناصری زیر نامه من نوشت که مسوول شعبه یعنی آقای خدابخشی رسیدگی کند. من این نامه را به شعبه آقای خدابخشی بردم که گفتند پرونده بچه‌ام به شعبه هفتم رفته و در آنجا رسیدگی می‌شود.»

مادر رهام یگانه درباره نحو بازداشت فرزندش و دو جوان دیگر در مقابل ساختمان دادگاه انقلاب به کمپین گفت:‌ «رهام، فرید و پیراد دوستان برخی از بچه‌های پرونده هفت‌تپه هستند. آن روز به آنجا رفته بودند تا از دور دوستانشان را ببینند. نه سروصدایی بوده، نه شعاری. فقط جلوی در ایستاده بودند. من آن روز آنجا نبودم بنابراین طبق گفته‌های شاهدان عینی برایتان تعریف می‌کنم، ظاهرا از قبل تصمیم به بازداشت آنها داشتند چون یک آقای از دور می‌آید و کنار رهام می‌ایستد و بعد یک نفر دیگر داد می‌زند کیفم را زدند، کیفم را زدند و رهام را نشان می‌دهد، شخصی هم که بغل رهام ایستاده او را روی زمین می‌خواباند و بازداشت می‌کند.»

خانم نوری در ادامه گفت: «با من تماس گرفتند و گفتند بچه‌ات را بردند. بعد از آن سریع به دادگاه انقلاب رفتم گفتند اینجا نیست، به پلیس فتا و بازداشتگاه وزرا رفتم گفتند اینجا نیست و نهایتا بهم گفتند «نگرد تا خودش بهت زنگ بزند.» بعد از آن یکی از دوستان با من تماس گرفت و گفت رهام در بازداشتگاه وزرا است، ما دوباره به وزرا برگشتیم که دیدم، بچه‌ام را سوار بر ماشینی دارند وارد وزرا می‌کنند. رهام فقط سرش را از ماشین بیرون آورد و گفت مامان، مامان، من خوبم.»

آتیه نوری درباره تفهیم اتهام در دادسرای زندان اوین یک روز پس از بازداشت فرزندش و دو جوان دیگر گفت: «رهام چند ساعت پس از ورودش به بازداشتگاه وزرا با من تماس کوتاهی گرفت و گفت فردا آنها را برای تفهیم اتهام به دادسرا خواهند آورد. من و بقیه خانواده‌ها فردا صبح جلوی در دادسرا بودیم. اما متاسفانه نتوانستیم بچه‌هایمان را ببینیم و با آنها صحبت کنیم.»

پیراد پوربداغی و فرید لطف‌آبادی یک روز پس از بازداشت در تاریخ ۱۳ مرداد ماه در شعبه هفتم بازپرسی دادسرای اوین به اتهام «اخلال در نظم عمومی» متهم و رهام یگانه در شعبه چهارم بازپرسی همین اتهام به او تفهیم می‌شود و پس از آن هر سه با صدور قرار بازداشت موقت راهی زندان اوین می‌شوند.

آتیه نوری که نسبت به وضعیت فرزنش نگران است به کمپین گفت:‌ «من تقاضایم از مقامات قضایی این است که بگذارند من از وضعیت بچه‌ام خبردار شوم و بچه‌ام را ببینم. همین‌طور می‌خواهم بدانم برای چه متهم شده، او که نه شعاری داده و نه شلوغ کرده است.  من هم مثل هر مادر دیگری نگران فرزندم هستم. ما نمی‌دانیم که او الان در کدام بند زندان اوین است.»

اما بازداشت این سه جوان در مقابل ساختمان دادگاه انقلاب تنها حاشیه‌های دادگاه متهمان پرونده هفت‌تپه نبود بلکه در دومین روز دادگاه، عسل محمدی یکی از متهمان که پیش‌تر با قرار وثیقه آزاد شده بود نیز به دستور قاضی مقیسه بازداشت و روانه زندان اوین شد. از سوی دیگر فرزانه زیلابی، وکیل اسماعیل بخشی متهم اول این پرونده که در روز اول دادگاه مورد اهانت‌های قاضی مقیسه قرار گرفت در تاریخ ۱۵ مرداد ماه برای حضور در شعبه ۲۲ بازپرسی دادسرای اوین برای «پاره‌ای از توضیحات» احضار شد.

کانال تلگرامی سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه با اعلام خبر احضار فرزانه زیلابی نوشت: «خانم فرزانه زیلابی وکیل اسماعیل بخشی، علی نجاتی و دیگر کارگران هفت‌تپه به داسرا احضار شده است. وی باید امروز ۱۵ مرداد در شعبه ۲۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اهواز حضور یابد.» این کانال در خبر دیگری نیز نوشته بود قاضی مقیسه از ابتدا جلسه دفاع اسماعیل بخشی با او و وکیلش «برخورد توهین آمیز» داشته است. این کانال نوشته بود: «قاضی مقیسه حتی حداقل‌های قانونی دادگاه را رعایت نکرده و به اعتراض وکیل اسماعیل بخشی به این شرایط نیز با الفاظ توهین‌ آمیز برخورد کرد. برخورد قاضی مقیسه نشان داد که این دادگاه نمایشی است و حکم در جای یدگری صادر شده است. همکاران عزیز این دادگاه در واقع اسماعیلی بخشی را به نمایندگی از همه ما کارگران هفت‌تپه محاکمه می‌کند.»

دادگاه متهمان پرونده اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه روز شنبه و یکشنبه ۱۲ و ۱۳ مرداد ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران در روندی غیرقانونی «غیرعلنی» و بدون اجازه حضور خبرنگاران برگزار شد. طبق اعلام قبلی دادگاه متهمان اعتراضات نیشکر هفت‌تپه که شامل دو عضو سندیکای کارگری به نام اسماعیل بخشی و علی نجاتی به همراه، سپیده قلیان، فعال مدنی و کارگری و چهار عضو نشریه کارگری «گام» به نام‌های امیر امیرقلی، عسل محمدی، ساناز الهیاری و محمدحسین محمدی‌فر صبح شنبه ۱۲ مرداد ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شد.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024