دوشنبه ۳ دي ۱۴۰۳ -
Monday 23 December 2024
|
روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی ابراهیم اصغرزاده در بیرجند، سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم موجب تعجب حضار شد.
به گزارش «سحام»، خبرنگار این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران، در حالی که وقت کنفرانس تمام شده بود، به عنوان آخرین سوال از اصغرزاده، درباره برنامه اصلاح طلبان برای «رفع حصر از رهبران جنبش سبز» پرسید.
وی در حالی که از این سوال شگفت زده شده بود، اظهار کرد: «این که رسانهای مانند تسنیم به مسئله زندانیان سیاسی و رفع حصر توجه میکند، بسیار جای خوشحالی دارد و این نشانه پیشرفت این خبرگزاریاست.»
اصغرزاده در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم گفت: «ما دوستان و عزیزانمان را حصر و زندان نکردیم و این دوستان شما هستند که باید دوستانمان را آزاد کنند و حصر را بردارند.»
سخنرانی پرحاشیه اصغرزاده در دانشگاه بیرجند
شب گذشته مراسم آغاز به کار دفتر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بیرجند با سخنرانی ابراهیم اصغرزاده از فعالان اصلاح طلب، درتالار ولایت این دانشگاه انجام شد.
آقای اصغرزاده در این مراسم با بیان اینکه عرصه سیاست در کشور و انقلاب بعد از 37 سال که از عمر انقلاب میگذرد به اینجا برسیم که عدهای قلیل در کشور هرکاری میخواهند به اسم انقلاب بکنند گفت: اینکه عدهای روی صورت زیبای بانوان ما اسید بپاشند به مقامات با لنگ کفش حمله بکنند، کفن بپوشند، تحصن بکنند وهرچه که از دهانشان در میآید به مسئولینی بگویند که شبانهروز برایشان خدمت میکنند، ظاهرا قرارمان در انقلاب این نبود.
این فعال اصلاحطلب با اشاره به صحبتهای مسئولین انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بیرجند که پیش از او صحبت کرده بودند گفت: ما از مسیری طولانی می آییم و من به عنوان کسی که در جنبش دانشجویی نقش داشته و وظیفه خودش میدانسته که در خدمت انقلاب و مردم باشد هیچگاه تصور نمیکردم که به جایی برسیم که باید گوشمان به شنیدن حرفهای لمپنی باز بشود و برایش کف بزنیم.
قبل از انقلاب با مستبد جنگیدم، اما اشتباه کردم، باید با استبداد میجنگیدم
اصغرزاده در ادامه گفت: من یک آرزو داشتم در قبل از انقلاب که آن مبارزه با مستبد بود و اشتباه کردم چرا که به جای مبارزه با مستبد باید با استبداد مبارزه میکردم.
وی افزود: استبداد آن چیزی است که همه ما را تبدیل میکند به آدمهای یکسان و یک شکل و با یک شعار، تفکر و الگوی اندیشه و به ما الگوریتم تفکری میدهد که داخل آن به فکر بیافتیم و ببینیم و بشنویم.
ابراهیم اصغرزاده با بیان اینکه ٬این الگوریتم به ما یک عینک میدهد که همه چیز را سیاه و سپید میبینیم٬ گفت: با این شیوه همه را یا خوب میبینیم یا بد، یا صفر یا صد، یا همه چیز هستند و یا هیچ چیز نیستند، یا پسر خدا هستیم یا پسر شیطان و این عینک، عینکی بود که در دوران مبارزه بر چشم جنبش دانشجویی بود.
نماینده مردم تهران در مجلس سوم بیان داشت: خوشحالم از اینکه در افتتاحیه انجمن فرهنگ و سیاست سخنی که دوستانم گفتند سخن از تحمل، تنوع، نسبی نگری، مذاکره و چیزی بود که در سوابق ما در انقلاب وجود نداشت و شاید آن شرایط انقلابی بود.
وی اظهار داشت: بعد از انقلاب جنبش دانشجویی به رغم اشتباهاتی که داشت خودش را با نیازهای جامعه تطبیق داد و من افتخار میکنم در شهر و دانشگاه بیرجند و در جمع خوش فکر و خوش اندیش دارم با شما گفتوگو میکنم که آنها بنای فعالیت سیاسی خود را گفتوگو گذاشتهاند.
قرار نبود انقلاب اسلامی توسط عدهای مصادره شود
فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه ٬استبداد از جایی می آید که خودت را بر حق بدانی و دیگران را آدم حساب نکنی٬ گفت: استبداد از جایی رشد میکند که فکر کنی خودت شهروند درجه یک ولایتمدار مسلمان ایرانی که دارای تمام حقوق هستی و میتوانی هر کسی را که خواستی متهم کنی اما اجازه به دیگری نمیدهی و او را تحمل نمیکنی.
اصغرزاده انقلاب اسلامی را انقلاب «محصول مشترک» دانست و افزود: قرار نبود انقلاب اسلامی توسط یک عده مصادره بشود.
وی در ادامه گفت: در کنار شعار استقلال و عدالت خواهی، شعار آزادی و آزادی خواهی هم وجود دارد. چه چیز باعث شده که ما فکر میکنیم که باید آزادی خواهی که از اصول جنبش مشروطه بود و جنبش دانشجویی از ابتدا برای آن فداکاری کرد، به راحتی کنار بگذاریم؟
در دوران مبارزه هم با استبداد مبارزه کردیم
وی در خصوص مرزبندی دانشگاه با حوزههای علمیه گفت: ما دانشگاهی، استاد دانشگاه و دانشجو هستیم و با علم سر و کار داریم که مبنای آن بر شک کردن و سوال کردن و پرسشگر بودن است و دانشگاه از اینجا دانشگاه میشود.
اصغرزاده افزود: حتی در دوران مبارزه هم با مستبد مبارزه میکردیم و مبارزه با استبداد در ذهنمان نمیگنجید و در ذهنمان این بود که دانشگاه محل تولید دانش و کشف حقیقت است. نمیتوانید در دانشگاه را ببندید و خم رنگ ریزی درست کنید و در این خم همه را یک شکل و یک رنگ درست کنید، نمیتوانید کاری بکنید که همه طراز تفکری بشوند که شما به آن معتقدید.
ترور فیزیکی ما حصل ترور زبانی و فکری است
فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: تفکری که ابتدا ترور زبانی و فکری میکند و تو را کنار موساد و سازمان سیا مینشاند و خاتمی و هاشمی را کنار اوباما قرار میدهد، بعد از این ترور زبانی میبایست به فکر ترور فیزیکی بیفتد و ترور فیزیکی بعد از ترور زبانی رخ خواهد داد.
ابراهیم اصغرزاده اظهار داشت: ما در سی چهل سال گذشته از انقلاب با گروههای فشار و لباس شخصیها مواجه بودیم که فکر میکردند در راه خدا مجازاتها را انجام میدهند و یک جنبش انقلابی هستند.
وی افزود: برخی فکر میکنند که یک جنبش اجتماعی همان چیزی است که در خیابان رخ میدهد و در صورت یک خانم اسید میپاشند یا یک لنگ کفش به صورت یک سیاستمدار پرت میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس سوم اقدامات دانشگاهها و مردم را در اوایل انقلاب خودجوش خواند و گفت: الان دیگر پذیرفته نیست که بعد از تثبیت و استقرار نظام و ایجاد دستگاههای مربوطه، هنوز عدهای رگ گردنشان بیرون بزند و بخواهند اسلام را تفسیر و از انقلاب دفاع کنند.
اصغرزاده با اشاره به داعش و اینکه آنها هم میگویند ما از طرف خدا مامور به این کارها هستیم خطاب به برخی گروههای داخلی گفت: حرف ما این است که اگر شما در تفسیر اسلام و بیان احکام اسلام و نگاه به دین دچار این آفت و بیماری بشوید که حریف و رقیب خودتان را ابتدا ترور شخصیتی بکنید، مسلما کسی هم پیدا میشود که در خیابان او را ترور فیزیکی بکند.
وی در ادامه خطاب به شورای نگهبان گفت: وقتی شما دیگران را به جاسوسی و وابستگی و لیبرال بودن متهم میکنید، برخی هم هستند که به خود اجازه می دهند که او را رد صلاحیت بکنند و او را از قطار انقلاب حذف کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ٬انقلاب اسلامی ایران را یک انقلاب انسانگرا٬ به مفهوم کامل دانست و گفت: قرار بود که این انقلاب یک بهشت ایجاد کند و جنبش دانشجویی در مرکز این تفکر بود.
وی انقلاب اسلامی ایران را محصول مشترک مبارزه همه نیروهای سیاسی و اجتماعی در کشور دانست و گفت: ما حق نداریم پس از پیروزی انقلاب، «محصول مشترک» انقلاب را به نام خود مصادره کنیم چرا که آن انقلاب قرار بود یک زیست مشترک و شرافتمندانه برای همه آحاد جامعه ایجاد کند.
تشکیل انجمنهای اسلامی و گروههای اصلاح طلب در دانشگاه از آرزوهای من بوده است
نماینده مردم تهران در مجلس سوم با بیان اینکه ٬جنبش دانشجویی واقعی هیچگاه دست به حصر نزد اما دچار اشتباه شد٬ گفت: آن چیزی که موجب بروز اشتباه شد این بود که جنبش دانشجویی تصور کرد که میتواند برود در خیابان و جلوی تودههای مردم حرکت کند درحالی که وظیفه جنبش دانشجویی آگاهی بخشی است.
اصغرزاده با ابراز خوشحالی از تشکیل انجمنهای اسلامی و گروههای اصلاح طلب در محیطهای دانشجویی گفت: این از آرزوهای من بوده است که درحال تحقق یافتن است.
هیچ حکومتی بی نیاز از نقد کردن نیست
وی اساس دانشجو و دانشگاه را بر نقد وضع موجود دانست و افزود: هیچ حکومتی بی نیاز از نقد کردن نیست و نمیشود جنبش دانشجویی به دستگاههای دولتی وصل باشد.
فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه تصور کنید حکومت یا مدیریتهای دانشگاهها و وزارت علوم مسئول بنگاه سازی و انجمن سازی باشند گفت: هیچکس به شما نمیگوید ما را نقد کنید و ایجاد فضای نقد کردن و نشاط سیاسی محتاج مبارزه می باشد.
مبارزه یعنی هرکسی حق دارد راجع به مملکتش انتقاد کند
اصغرزاده با اعلام اینکه مبارزه درگیری در فضای خیابان نیست بلکه یعنی اینکه «هر انسان ایرانی که شناسنامه ایرانی با هر رنگ و قومیتی داشته باشد، حق دارد راجع به سیر تا پیاز مملکتش حرف بزند و انتقاد کند و این نیازمند مبارزه است.»
وی با تعریف از نظام سرمایهداری و لیبرالی در ادامه افزود: نظام سرمایهداری و لیبرالی مبارزه کردند و حق را به دست آوردند و برای همین است که در آمریکا رئیسجمهورسیاه پوست می بینیم.
اصغرزاده با اشاره به فیلمی که مربوط به مسائل صنفی در سال 90 بوده است گفت: از همینجا درود می فرستم به آن دانشجویان و اگرچه آنجا مسئله صنفی بود ولی چه کسی نمیداند که مسئله صنفی در دانشگاه یعنی سیاست؟!
وی دفاع از مسائل صنفی را دفاع از عدالت دانست و اظهار داشت: دانشجویان هیچگاه منافع شخصیشان بر منافع جامعه مقدم نداشته است.
حتی احزاب سیاسی اصلاح طلب لغو فعالیت شده نیز به اندازه جنبش دانشجویی هزینه پرداخت نکردهاند
فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه در هیچ قشر و مجموعهای این مقدار هزینهای که جنبش دانشجویی پرداخته است، سراغ نداریم گفت: حتی احزاب سیاسی اصلاح طلب که لغو فعالیت هم شدهاند به اندازه جنبش دانشجویی هزینه پرداخت نکردهاند.
ابراهیم اصغرزاده با برشماری هزینههای این جنبش گفت: جنبش دانشجویی شهید، زندانی، محروم از تحصیل و کمیته انضباطی و اخلاقی داده است.
وی تصریح کرد: اساسا جنبش دانشجویی قابل خفه کردن و کتمان کردن نیست و هرجا که دانشگاه وجود دارد، حضور دارد.
کار دانشجو ایدئولوژی و گفتمان سازی نیست/ جنبش دانشجویی از صلح طلبی دفاع کند
اصغرزاده با بیان اینکه جنبش دانشجویی احتیاج به سازمان و گفتمان دارد گفت: کار دانشجو ایدئولوژی و گفتمان سازی نیست، اما باید سازمان و آرمان داشته باشد و نسبت به مسائل درون و بیرون دانشگاه حساس باشد و موضع بگیرد.
وی با انتقاد از اینکه در خاورمیانهای که یک خدا و پیامبر و قرآن دارد همه با زشتترین رفتار نسبت به همکیشان خود برخورد میکنند اما در جوامع دیگر مردم همدیگر را تحمل میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس سوم بیان داشت: امیدم به این است که جنبش دانشجویی در کنار آزادیخواهی از صلح طلبی به مفهوم واقعی دفاع کند.
اصغرزاده افزود: یکی از واقعیترین شعارهای جنبش دانشجویی دفاع از واقعیت صلح است.
اتفاقات سوریه مبنایش بر استبداد بشار اسد بود
وی با اشاره به اتفاقات سوریه گفت: این اتفاقات مبنایش بر استبداد بشار اسد بود و او مردمش را سرکوب کرد.
فعال سیاسی اصلاح طلب به بیان خاطره خود در سالهای ۶۰-۵۹ در سفر به لبنان پرداخت و گفت: حافظ اسد به خاطر اعتراضات اهل تسنن در شهر حلب با هواپیمای میگ آنها را سرکوب کرده بود و من همان زمان که یک دانشجوی انقلابی چپ ضد امپریالیسم بودم، آمدم در ایران و گفتم مراقب این فرد باشید چرا که ملت خودش را سرکوب میکند.
اصغر زاده با بیان اینکه اگر بشار اسد در مقدمه بهار عربی و در زمانی که همه کشورهای عربی به دنبال اعاده حیثیت بودند، این پیام را میفهمید و اجازه میداد گروههای سنی مذهب و اخوان المسلمین وارد کابینه شوند، این شرایط پیش نمی آمد.
وی تصریح کرد: همین اتفاق در عراق افتاد و اگر نوری مالکی اجازه میداد که گروههای سنی مذهب شریک باشند در کابینه امکان رشد خشونت و داعش فراهم نمی شد.
نماینده مردم تهران در مجلس سوم با بیان اینکه جایی گروههای خشونت طلب رشد میکنند که جامعه دچار انسداد سیاسی باشد گفت: جایی که جامعه تحمل شنیدن حرف مخالف را داشته باشد جریان ای رادیکالیسم متوقف می شوند.
اصغرزاده با اشاره به اینکه در گذشته هرکس که انقلابی بود یک ارزش تلقی میشد و این به خاطر بسته بودن فضای سیاسی در دوره شاه بود گفت: انسداد سیاسی در دوره سلطنت پاشنه آشیل خود حکومت شد.
وی افزود: بسته بودن فضای سیاسی به ضرر همه است و این به دلیل این است که مقاومت و خشونت را توجیه میکند.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|