جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در توضیح تشکیل کلینیکهای ترک بیحجابی گفت: خود کسانی که درگیر بیحجابی شده بودند و ناخواسته نقض قانون کرده بودند و درگیر این حرام شرعی شده بودند نیز با ستاد امر به معروف تماس میگرفتند و از ما راهکار میخواستند.
به گزارش دیدبان ایران، محمدرضا میرشمسی، معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره کلینیکهای ترک بیحجابی توضیح داد: در راستای دغدغه جناب رئیسجمهور درباره مسائل مربوط به گشت ارشاد و تاکید آقای پزشکیان مبنی بر این که باید در این زمینه، کار فرهنگی انجام شود و امروز هم مجددا تاکید کردند که مساله حجاب قطعا یک موضوع تربیتی است، اخیرا محافلی برای ارائه آموزش به کسانی که تمایل دارند بیحجابی را کنار بگذارند، دایر شده است. البته تاسیس این محافل، دلایل دیگری هم داشت، از جمله این که برخی خانوادهها که فرزندشان درگیر این مساله شده بودند، به ما مراجعه میکردند یا تماس میگرفتند و ابراز نگرانی میکردند که خانوادههایشان در حال از همپاشیدگی است.
وی ایران، افزود: خود کسانی که درگیر بیحجابی شده بودند و ناخواسته نقض قانون کرده بودند و درگیر این حرام شرعی شده بودند نیز با ستاد امر به معروف تماس میگرفتند و از ما راهکار میخواستند. آنها دلایل مختلفی را برای درگیر شدن به بیحجابی مطرح میکردند، از جمله این که میگفتند به صورت ناخواسته با موج رسانهای که دشمن علیه حجاب و عفاف ایجاد کرده است، همراه شده بودند.
آنها همچنین میگفتند به دلیل حفظ حجاب، توسط برخی دوستان و همسالان خود تمسخر میشدند و برخی از آنها نیز ترس محرومیت از شغل داشتند، زیرا متاسفانه بعضی کارفرمایان بخش خصوصی به خانمها تاکید میکنند که باید در محیط کار کشف حجاب کنید؛ این دغدغههای مطرحشده توسط افرادی که خودشان هم تمایل داشتند که بیحجابی را کنار بگذارند، از دیگر دلایل راهاندازی این محافل بود.
میرشمسی همچنین تعیین حکم جایگزین جریمه برای افرادی که به عمل غیرقانونی کشف حجاب دست میزنند را از دیگر دلایل راهاندازی محافل ترک بیحجابی دانست و گفت: قضات محترم قوه قضاییه درخواست کرده بودند که مجازاتهای جایگزینی برای افرادی که به دلیل کشف حجاب دستگیر میشوند، تعیین شود که در همین راستا، ما پیشنهاد دادیم که حضور در محافل ترک بیحجابی بهنوعی به عنوان حکم جایگزین جریمه در نظر گرفته شود، زیرا احساس میکنیم که اگر با این افراد گفتوگو کنیم و آنها نسبت به مضرات این عمل غیرشرعی و غیرقانونی آگاه کنیم، بهتر است از این که برای این افراد پرونده قضایی تشکیل دهیم و از آنها جریمه نقدی بگیریم.
معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به دیده بان ایران گفت: خوشبختانه پیشنهاد ستاد مورد موافقت قوه قضاییه قرار گرفته و در حال حاضر برخی افرادی که قرار است دادگاه به آنها حکم جریمه نقدی بدهد، بهجای این که درگیر پرونده قضایی شوند، به ستاد معرفی میشوند و ما هم آنها را به محافل مذکور معرفی میکنیم تا با شرکت در جلسات این محافل، نسبت به مضرات کشف حجاب آگاه شوند و خودشان این عمل غیرشرعی و غیرقانونی را کنار بگذارند. این آمادگی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که محافل مذکور را با استفاده از نیروهای آموزشدیده خود گسترش دهد. مدیریت این محافل با تشکلهای اجتماعی است، اما در آنها، افرادی دیگران را راهنمایی میکنند که خودشان در گذشته بیحجاب بودهاند و حالا به حجاب روی آوردهاند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به ضرورتهایی که بیان شد، محفلهایی در برخی مناطق تهران از جمله در برخی بوستانهای پایتخت که بیشتر با مساله بیحجابی درگیر هستند، راهاندازی شد که در آنها، کسانی که در گذشته خودشان دست به کشف حجاب میزدند و از این عمل خود آسیب دیده بودند و امروز به زینت حجاب آراسته شدهاند، با دخترانی که به گذشته این افراد شباهت دارند، یعنی هنوز هم مرتکب حرام شرعی و سیاسی کشف حجاب میشوند، صحبت میکنند و ضمن آگاهیبخشی، تجارب خود را درباره آسیبهایی که در دوره بیحجابی خود با آن مواجه بودند، به این افراد منتقل میکنند.
میرشمسی با بیان این که به نظر میرسد که استفاده از عنوان «محفل» بهجای «کلینیک» برای این مراکز بهتر است، اظهار داشت: استفاده از واژه «کلینیک» به هیچ وجه به معنای داشتن نگاه بیمارگونه به افرادی که درگیر بیحجابی شدهاند، نیست و هیچگاه چنین رویکردی در ستاد وجود نداشته است. بلکه از نظر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، این افراد کسانی هستند که به هر دلیلی در گذشته قانون را رعایت نکردهاند و حالا با حضور در محافل فرهنگی ما و صحبتهایی که با آنها میشود، توجیه میشوند که بهتر است حجاب را رعایت کنند.
معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ادامه با اشاره به نحوه کار محافل به دیده بان ایران گفت: این مراکز در واقع نوعی محفل است، نه کلینیک، چون صندلیهایی در آنها قرار داده شده است که خانمها روی آنها مینشینند و درباره تجربیات خود از آسیبهای مربوط به بیحجابی صحبت میکنند. خیلی از افرادی که در محافل ما شرکت کردهاند، از همکارانمان تشکر کردهاند و تاکید داشتهاند که این محافل منجر به آگاهیبخشی آنها شده است. همچنین بسیاری از خانوادههای این افراد از همکاران ما تشکر کردهاند و تاکید داشتهاند که بنیان خانواده آنها با روی آوردن عزیزانشان به حجاب محکمتر شده است.
میرشمسی با اشاره به استفاده از عبارت «کلینیک ترک بیحجابی» توسط برخی مدیران ستاد امر به معروف در استان تهران، اظهار داشت: استفاده از واژه «کلینیک» باعث شد که برخی دوستان و بعضی رسانهها نگران شوند که آیا نگاه بیمارگونه به افرادی که کشف حجاب میکنند، وجود دارد، در پاسخ باید گفت که ستاد امر به معروف به این افراد نه نگاه بیمارگونه دارد و نه نگاه امنیتی، بلکه تماما به فکر این است بهجای این که موضوع بیحجابی یک مساله امنیتی باشد، یک موضوع فرهنگی و تربیتی محسوب شود.
در همین راستا براساس بند ۱۱ ماده ۱۶ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر که شورای عالی انقلاب فرهنگی موظف به پیگیری راهکارهای فرهنگی ستاد امر به معروف است، راهاندازی محافل مذکور یکی از راهکارهایی است که از چند ماه قبل شروع شده و الحمدلله نتایج بسیار خوبی هم به همراه داشته است.
معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: در محافل مذکور، سه دسته از خانمها شرکت میکنند، یکی خانوادههایی که به دنبال راهکاری برای رفع معضل بیحجابی در فرزندان خود هستند که خودشان به این محافل مراجعه میکنند، دوم دخترانی که خودشان درگیر این مشکل هستند و با مراجعه به این محافل با دختران همسن و سال خودشان که به حجاب روی آوردهاند، صحبت میکنند تا مشکل خود را حل کنند و گروه سوم هم کسانی که از طرف مرجع قضایی به ما معرفی میشوند؛ مراجعه دسته سوم به محافل ما نیز به خاطر پیشنهاد ستاد امر به معروف به قوه قضاییه برای تعیین حکم جایگزین دریافت جریمه بوده است. البته ما دورههای عمومی هم در این محافل برگزار میکنیم که افراد از طریق فضای مجازی در آنها ثبتنام میکنند، ولی به شکل حضوری در دوره شرکت میکنند و مدرک میگیرند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که راهاندازی محافل ترک بیحجابی، چه مقدار بر کاهش میزان کشف حجاب در کشور تاثیر میگذارد، توضیح داد: الان نمیتوانیم در این زمینه آمار دقیقی بدهیم، ولی بالاخره میبینیم دخترخانمهایی که قبلا بیحجاب یا بدحجاب بودهاند، امروز با میل خودشان به محافل ما میآیند و میگویند حاضر هستند که دیگران را راهنمایی کنند. این نشان میدهد که حداقل تعدادی از این دخترخانمها به خاطر راهاندازی این محافل از وضعیت بیحجابی خارج شدهاند. همچنین خانوادههای بسیاری از کسانی که قبلا درگیر بیحجابی بودهاند، با ما تماس گرفته و تشکر کردهاند و تعداد زیادی از مسئولان نیز از این اقدام ستاد تقدیر کردهاند. به نظر میرسد که برگزاری محافل ترک بیحجابی آثاری داشته است که امروز در قالب تقدیر و تشکر به ما میرسد.
میرشمسی در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه مواجهه ستاد امر به معروف با موسسات بخش خصوصی که از کارکنان خانم خود میخواهند که بدون حجاب بر سر کار حاضر شوند، اظهار داشت: مواردی به ما گزارش داده شده است که چنین رفتاری از برخی شرکتها یا کارخانجات یا موسسات سر زده است. در گام اول، نیروهای آموزشدیده ما به این مراکز مراجعه کردهاند و از مدیران آنها خواستهاند که دست به چنین اقداماتی نزنند. همکاران ما در مراجعات خود، فوایدی را که حفظ حجاب توسط بانوان در محیط کار برای خود کارفرمایان دارد را برای مدیران این موسسات تبیین کردهاند.
معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: اگر خدای ناکرده توصیههای همکاران ما توسط مدیران شرکتها و موسسات خصوصی مذکور مورد پذیرش قرار نگیرد، آنها به مجموعههایی معرفی میشوند که میتوانند از طریق قانونی با آنها برخورد کنند، چون به هر حال ترویج بیحجابی یک رفتار قانونشکانه است. البته ما سعی میکنیم که کار به اینجا نرسد، چون نگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر، یک نگاه ایجابی و فرهنگی است.
وی در پایان تصریح کرد: در بحث محافل ترک بیحجابی نیز نگاه ما کاملا ایجابی است، چون هیچکس را به اجبار نمیتوانیم وارد این عرصه کنیم، بلکه به خانمها پیشنهاد میدهیم که آیا تمایل دارید درباره این موضوع صحبت کنیم و کسانی که آمادگی دارند، در محافل ما حضور مییابند و در این زمینه، صحبت میکنند.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
سنگینتر شدن بار مشکلات اقتصادی بر دوش افراد، همواره آنها را به سمت استفاده از راهکارهایی که بتواند کمی از مخارج آنها بکاهد سوق میدهد. در میان این شیوهها، گاه روشهای غیرمتعارف و در عین حال دردناکی دیده میشود که به راحتی نمیتوان از آن عبور کرد.
به گزارش اقتصاد24، به عنوان مثال پدیده پشتبام خوابی افرادی که توانایی اجاره کردن یک خانه مستقل نداشتند یا به هر دلیل برای آنها این کار به صرفه نبود، طی چند سال اخیر بسیاری از توجهات را به خود جلب کرد و گزارشهای مختلفی در این باره به گوش رسید. هر چند که با بلندتر شدن صدای این ناهنجاری اجتماعی ناشی از رشد قیمت مسکن، دولت کاملا آن را تکذیب کرد، ولی نمیتوان به قطع گفت مردم در ایران بهویژه اقشاری که در محدودهای نزدیک به خط فقر و یا کمی بالاتر از آن زیست میکنند، طی چند سال اخیر تن به تحمل هر شرایطی برای ادامه بقا میدهند.
یکی از این تلاشها برای مواجهه با مشکلات اقتصادی، پدیده «پله نشینی در قطارهای برون شهری» است که به نظر میرسد اینبار دولت کمی سخت بتواند آن را تکذیب کند.
پدیده «پله نشینی در قطارهای برون شهری» را میتوان اینگونه توضیح داد که در ایستگاههای نزدیک شهرهای بزرگ و مناطقی مربوط به حومه، اغلب کارگرانی سوار قطارهای بینشهری شده و به جای استفاده از کوپه یا صندلی مخصوص مسافر، بر روی پلههای میان واگنها مینشینند. این افراد که مسیری طولانی را به ناچار هر روزه برای رفتن سرکار طی میکنند، هزینه سفر خود را نقدی به مسئول بخش مربوطه میپردازند.
این روند که میتوان از آن به عنوان جدیدترین ناهنجاری اقتصادی-اجتماعی یاد کرد، دلایل متعددی دارد؛ در وهله نخست هزینه پلهنشینی طبیعتا کمتر از قیمت بلیت صندلی قطار است. از این رو افرادی که ناچارند هر روز مسافت طولانی را برای رفتن سرکار و بازگشت به خانه طی کنند، توانایی پرداخت ارقام سنگین برای تردد خود را ندارند.
نباید فراموش کرد این اتفاق اغلب برای ایستگاههای بین راهی و مناطق حومهای شهرها رخ میدهد؛ اغلب ساکنان این مناطق از قشر ضعیف جامعه محسوب شده و امکانات زیادی برای تردد ندارند. پس مجبورند از تنها خط راهآهن نزدیک به خود برای جابهجایی استفاده کنند. قرارگیری این افراد در شرایط نامساعد جغرافیایی و کمبود توان مالی، فرصت را برای سوء استفاده برخی شرکتهای مسافربری فراهم کرده و پلههای خود را برای یک الی چند ساعت نشستن، به قیمتی حدود یک سوم نرخ صندلیهای قطار میفروشند.
سوءمدیریتهای دولتی ادامه دارد
دلیل بعدی شکلگیری پدیده پلهنشینی در قطار، وجود محدودیت در تهیه بلیت این وسیله حمل و نقل عمومی است. به منظور ساماندهی بازار بلیت قطار، دولت روند را به این شکل تغییر داد که افراد ۱۵ ام تا ۱۷ام هر ماه، پیش خرید بلیتهای قطار خود را باید انجام دهند. هر فرد اگر نیاز به سفر با قطار داشته باشد، باید از ماه قبل تصمیم خود را گرفته و صندلی خود را رزرو کند.
طی کردن چنین روندی آن هم برای افرادی که در حومه شهرها و یا حتی شهرستانهای کوچک زندگی میکنند، به تبع دشوار است. پس آنها چارهای ندارند که در صورت نیاز به سفر فوری با قطار، از هر شیوه غیرمتعارفی که فضا را برای سودجویی شرکتها فراهم میکند، بهره گیرند؛ بهویژه اگر این تردد، روتین روزانه باشد. نکته قابل توجه، آنجاست که هیچ یک از نهادها به این موضوع توجهی نداشته و شرکتهای مسافربری نیز انگار از این درآمدهای بادآورده، اما ثابت، راضیاند.
باطن اقتصاد ایران، سرمایهداریست
نشستن روی پله قطار برای رفتن به سرکار در شهری یا شهرستانی دیگر، جدای از بحثهای اقتصادی و پررنگتر شدن مشکلات مدیریتی، یک بعد اجتماعی هم دارد؛ کرامت انسانی که برای کاهش هزینههای اقتصادی زیر سوال میرود، نکته حذف شده در نگاه افرادیست که با فراغ بال تورم را افزایش میدهند و از هر شیوهای برای کسب درآمد بیشتر از مردم استفاده میکنند.
کارگرانی که اغلب روزمزد هستند یا با پایه حقوق نهایت ۹ میلیون تومانی یک خانوار را اداره میکنند، از ارزشی پایینتر برخوردار نیستند که حق آنها نشستن روی پله قطار باشد. ادعای مسئولان، آن است که ایران یک کشور سرمایهداری نیست، اما با نحوه مدیریت و شیوههای قانونگذاری فعلی انگار اگر پول نداشته باشی، ارزشی هم نداری.
تنها در یک نظام سرمایهداری کارگر روزمزد ساکن حومه، برای رفتن سرکار و بازگشت به خانه باید روی پله قطار بنشیند. البته اگر مدیران این موضوع را مثل تمام چالشهای اقتصادی-اجتماعی دیگر تکذیب نکنند.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمهوری آذربایجان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در چارچوب توافقی برای ساخت نیروگاههای بادی با ظرفیت ۳/۵ گیگاوات در بخشهای متعلق به آذربایجان در دریای خزر به توافق رسیدند.
شرکت نفت دولتی آذربایجان (سوکار) در اطلاعیهای اعلام کرد: روشن نجف، رئیس سوکار، در چارچوب بیست و نهمین کنفرانس طرفهای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی (COP29) که در باکو در حال برگزاری است، با مارکو آرچلی، مدیرعامل شرکت «آکوا پوار» عربستان سعودی و محمد جمیل الرمحه، مدیرعامل شرکت مصدر امارات متحده عربی دیدار کرده است.
در این بیانیه آمده است که پس از این دیدار، نجف، آرچلی و رمحه توافقنامهای برای تولید ۳/۵ گیگاوات انرژی بادی در بخشهای متعلق به آذربایجان در دریای خزر امضا کردند.
خبرگزاری آنادولو
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه به قطعنامهای رای دادند که هدف از آن مقابله با دور زدن تحریمهای اتحادیه اروپا و گروه هفت از سوی روسیه و صدور نفت و گاز این کشور است.
این قطعنامه بخشی از تلاشهای گستردهتر اتحادیه اروپا برای مقابله با دور زدن تحریمها از سوی روسیه محسوب میشود. در این قطعنامه بر لزوم مقابله با استفاده روسیه از کشتیهای متروک و قدیمی برای صادرات نفت و گاز تاکید شده است.
نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه از کشورهای عضو و نهادهای اتحادیه اروپا خواستهاند تا با آنچه به «ناوگان شبح» روسیه برای صدور نفت و گاز معروف شده است مقابله کنند.
استفاده از پهپاد و ماهواره برای تقویت نظارت بر کشتیها و جریمه کشتیهایی که بدون بیمهنامه در آبهای اتحادیه اروپا تردد میکنند از جمله راهکارهای پیشنهادی در این قطعنامه است.
اعضای پارلمان اروپا همچنین خواستار ممنوعیت کامل واردات و استفاده از سوختهای فسیلی روسیه از جمله گاز طبیعی مایع این کشور شدند.
تخمین زده میشود که مسکو در واکنش به تحریمهای اتحادیه اروپا و گروه هفت ۹ میلیارد یورو به تجهیز و استفاده از کشتیهای قدیمی و فرسوده برای صادرات نفت و گاز خود اختصاص داده است. فرسودگی این کشتیها و تردد آنها بدون بیمهنامه باعث میشود تا ردیابی آنها برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا دشوار باشد.
این کشتیها اغلب با پرچم کشورهایی همچون گابن، پاناما، لیبریا و جزایر کوک تردد میکنند.
برخی دیگر از کشورهایی که تحت تحریمهای شدید بینالمللی قرار دارند مانند ایران، ونزوئلا و کرهشمالی نیز از این روش برای دور زدن تحریمها استفاده میکنند. با این حال روش روسیه به دلیل گستردگی و تخصصی شدن آن مورد توجه بیشتری در اتحادیه اروپا قرار گرفته است.
مقصد اصلی کشتیهای فرسوده روسی کشورهایی همچون چین، هند و ترکیه است. نفت و گاز روسیه پس از صدور به این کشورها به صورت پالایش شده یا بدون امکان ردیابی به کشورهای دیگر از جمله اعضای اتحادیه اروپا میرسد.
به گفته یکی از اعضای پارلمان اروپا حدود ۶۰۰ کشتی فرسوده روسی بدون بیمهنامه تنها در دریای سیاه و دریای بالیتیک تردد میکنند. تخمین زده میشود که مسکو در مجموع از حدود ۱۴۰۰ کشتی کهنه برای صدور نفت و گاز خود و دور زدن تحریمها استفاده میکند.
یورونیوز فارسی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
ایلنا: مریم فربودی اقتصاددان ایرانی و استاد مالی دانشگاه امآیتی برنده جایزه پژوهشی الین بنت (Elaine Bennett Research Prize) در سال ۲۰۲۴ شد.
این جایزه از سال ۱۹۹۸ هر ساله برای شناسایی و ارج نهادن به پژوهشهای برجسته در هر زمینهای از اقتصاد توسط زنی که بیش از ده سال از دریافت مدرک دکترای او نگذشته باشد، اعطا میشود.
فربودی فارغالتحصیل دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه مریلند در رشتههای مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است.
او همچنین کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته اقتصاد به ترتیب در دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه شیکاگو گذرانده است.
این اقتصاددان ایرانی سابقه تدریس در دانشگاههای پرینستون و امآیتی را دارد.
پژوهشهای فربودی بر اقتصاد کلان داده (Big Data) و کاربردهای مالی اقتصاد کلان متمرکز است. همین پژوهشها جایزه پژوهشی الین بنت را برای فربودی به ارمغان آورد.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
استعفا از حزب چپ ایران،
حزبی که قرار بود، حزب فراگیر چپ باشد! اما دریغ از یک گام برای فراگیر شدن!
جعفر حسین زاده، علی صمد، وهاب انصاری
در ژوئن ۲۰۲۳ و در آخرین روز از سومین کنگره حزب چپ ایران، استعفای خود را به صورت شفاهی اعلام کردیم. این تصمیم، حاصل انباشتی از رخدادهای غیردموکراتیک و منفی بود که از زمان تاسیس حزب در ساختارهای آن رخ داده بود. پس از پایان کنگره، دلایل این تصمیم را به صورت کتبی با اعضای حزب به اشتراک گذاشتیم تا روشن شود که این استعفا یک واکنش ناگهانی نبوده بلکه نتیجه تجربیات و ارزیابی های چندین ساله ماست.
در همان روزهای کنگره و پس از آن، نماینده هیئت رئیسه از ما خواست تا استعفای خود را پس گرفته و از طریق گفتگو با مسئولان حزب به حل مشکلات بپردازیم. اما ما در پاسخ به صراحت بیان کردیم که در طول پنج سال گذشته همواره در تلاش بودیم تا از طریق گفتگو، راه حلی برای مشکلات پیدا کنیم، ولی این تلاش ها با بیتوجهی و مقاومت از سوی ارگانهای مرکزی حزب مواجه شد. در واقع، تصمیم ما به استعفا نه از سر ناتوانی در گفتگو، بلکه به دلیل بنبست های ایجاد شده و فقدان گوش شنوایی در میان مسئولان حزب برای رسیدگی به مشکلات عمیق و ساختاری بود.
ما با هدف ایجاد حزبی دموکراتیک و چپ وارد این فرآیند شدیم، اما فضای حاکم و محدودیت های داخلی حزب مانع تحقق این هدف شدند. از نظر ما حزب چپ ایران از اهداف اولیه خود فاصله گرفته و به جای تمرکز بر همبستگی و توسعه پایگاه اجتماعی حزب و تقویت چپ، گرفتار نگرش های تنگ نظرانه و تمامیت خواهانه ای شده است که از سنت های ناکارآمد «سانترالیسم-دمکراتیک» چپ سنتی به ارث رسیده است. با چنین نگاهی، نه تنها امکان ساختن یک حزب دموکراتیک و فراگیر وجود ندارد، بلکه حزب در این وضعیت نمیتواند نیرویی موثر در عرصه سیاسی ایران و خارج از کشور باشد.
هدف اصلی از تاسیس حزب چپ ایران گردهم آوردن جریانهای مختلف چپ و گسترش پایگاه اجتماعی آن بود، اما متاسفانه برخی ارگان های رهبری حزب با برخوردهای یکدست سازی و حذفی در دستیابی به این هدف شکست خورد. به جای احترام به تنوع درون حزبی و تقویت همبستگی میان اعضا، سالهاست که حزب چپ با انبوهی از بحران ها و اختلافات درونی دست و پنجه نرم می کند. در نهایت، هنگامی که جلسهای با نمایندگان هیئت سیاسی-اجرایی برگزار شد، به وضوح برای ما مشخص شد که این ارگان هیچ برنامهای برای حل مشکلات و بحران های موجود حزب ندارد. گزارشهایی که از این جلسه به اعضا ارائه شد، ناقص، سطحی و بیتوجه به عمق مشکلات بود و بیشتر برای رفع تکلیف تنظیم شده بود تا ارائه راهحل.
با در نظر گرفتن تمامی این مسائل و پس از ماه ها از اعلام استعفا و انتظار برای گفتگوهای موثر، سرانجام چند ماه پیش هیئت سیاسی حزب، استعفای ما را به دلیل نداشتن راهحل و برنامهای روشن، پذیرفت. با این حال، به احترام درخواست برخی از اعضای حزب که خواهان عدم اعلام عمومی استعفای ما برای مدتی بودند، از علنی کردن آن خودداری کردیم. اکنون، با تکیه بر این تجربه، تصمیم گرفتیم استعفای خود را به صورت رسمی و علنی در سطح جنبش اعلام کنیم.
این استعفا به هیچ وجه به معنای کنارهگیری از مبارزه دموکراتیک نیست؛ ما همچنان عمیقا به آرمانهای دموکراتیک چپ عدالت خواه و ضد تبعیض پایبندیم. مبارزه ما برای تقویت بلوک چپ دموکرات، برای دموکراسی، آزادی، عدالت اجتماعی و گذار از جمهوری اسلامی به یک جمهوری سکولار و دموکراتیک ادامه خواهد داشت. هدف اصلی از این اعلام عمومی، نه تنها شفاف سازی موضع ما در قبال حزب چپ ایران است، بلکه امیدواریم که این اقدام به عنوان درسی از تجربه های تلخ گذشته، به تقویت و پیشبرد جنبش چپ ایران نیز یاری رساند.
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴
****
متن استعفانامه ما در زیر آمده است:
سیاست يکدست سازی در حزب چپ ایران با ابزارهای تشکیلاتی!
متن استعفای رسمی سه تن از کادرهای حزب چپ ایران
پروژهی فعالیت برای تشکیل «تشکل بزرگ چپ ایران»، در ابتدا با شرکت چهار تشکل سیاسی چپ: سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)، سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران، شورای موقت سوسیالیستهای چپ ایران و تعدادی از کنشگران چپ، آغاز و در ادامهی فعالیت با موانع و چالشهای جدی مدیریتی، سیاسی و تشکیلاتی مواجه شد. همین چالشها هم زمینهساز کنارهگیری، انشعاب و انشقاق در میان هر چهار مولفه اولیهی این پروژه شد.
ما اعتقاد عمیق داریم، که وحدت جریانهای چپ که در تشکلهای مختلف گردهم آمده اند، از ضرورتهای جنبش چپ دموکرات کشور برای تاثیرگذاری قوی و گسترده در روندهای سپهر سیاسی ایران است. با این وجود از همان ابتدا با روشهای مدیریتی پیش رفته از طریق نمایندگان ارگانهای رهبری از بالا و آمرانه برای پیشبرد این پروژه موافق نبودیم. در این ارتباط تلاش جدی و همه جانبهای را در درون این پروژه انجام دادیم تا در حد میسر از انشعابها و انشقاقها جلوگیری کنیم. در همین چارچوب نیز مجموعهای از پیشنهادات مشخص برای مشارکت حداکثری اعضا، تغییراتی در مدیریت، علنی کردن مباحث و انجام فعالیتهای مشترک با عناصر تشکیلدهندهی پروژه مطرح کردیم.
مسالهی مرکزی در انتقادات هم باور متکی بر تجربیات تاریخی به این امر بود که یکی از الزامات مهم همگرایی برای تشکیل «تشکل بزرگ چپ ایران»، نزدیک شدن فرهنگ تشکیلاتی از یک سو و همسویی سیاسی-نظری و برنامهای میان مولفههای تشکیلدهندهی آن از سوی دیگر است. اما بدون طی دوره تجانس واقعی، که خود این دوره از دل گفتگوهای همهجانبه، همکاریها، هماهنگیها، انجام فعالیتهای مشترک و اتحادها در روندهای جاری سیاسی و اجتماعی میگذرد، وحدتی که منجر به تشکیل حزب فراگیر و دمکراتیک و پایدار شود، شکل نخواهد گرفت. وحدت واقعی باید از پایین و طی دورهی واقعی تجانس شکل بگیرد و نه از بالا و به شکل آمرانه!
اولین نتایج پیشبرد روند پروژه، با کنارهگیری «شورای موقت سوسیالیستهای انقلابی» و تحمیل انشعاب در سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران رقم خورد. بدین ترتیب پروژهی تشکیل «تشکل بزرگ چپ ایران» از جریانات تشکیلدهندهی اولیهی آن به سرانجام نرسید. با این وجود در ادامه با انجام یکسری تغییرات و قبول برخی انتقادات و عقبنشینی ها، نیروهای باقی مانده در این پروژه با برگزاری یک کنگرهی مشترک، بنیانگذاری حزب چپ ایران (فدائیان خلق) را اعلام بیرونی کردند.
ما در کنگره بنیانگذاری حزب چپ ایران(فدائیان خلق) مشارکت فعال داشتیم و یک سند سیاسی به کنگره ارائه دادیم. این سند سیاسی33درصد آرای شرکت کنندگان در کنگره را با خود داشت. از فردای بنیانگذاری حزب چپ ایران (فدائیان خلق) ما با وجود داشتن انتقادات روشن به مدیریت این پروژه و برخی اختلافات سیاسی و نظری، با همهی توان و نیروی خود، با گرفتن مسئولیت و عضویت در ارگانهای مرکزی و کشوری (هیات سیاسی و اجرایی،شورای مرکزی و گروههای کاری و تشکیلاتهای محلی) تلاش برای استحکام حزب جدید با تمام وجود فعالیت کردیم، تا بلکه صدای چپ دموکرات عدالت خواه در سپهر سیاسی ایران طرح و تقویت شود.
متاسفانه زیاد طول نکشید که مناسبات غیر دموکراتیک و از بالا به پایین در روند تاسیس حزب بر مناسبات درون هم سایه انداخت. ما چنانکه پیشتر بارها در پیشنهادات، مقالات و اظهار نظرها در درون حزب توضیح داده بودیم، معتقد بودیم حزبی فراگیر و معطوف به جذب پایگاه اجتماعی وسیع از میان جوانان و زنان چپ ایران که در جنبش کارگری، دانشجویی، معلمین، محیط زیستی و دیگر نهادها و تشکلهای مدنی و سیاسی در سراسر کشور، حضور موثر داشته باشد، میبایست به تنوعات موجود، ارزشهای دموکراتیک و دمکراتیسم تشکیلاتی، احترام بگذارد و در عرصهی سیاسی و تشکیلاتی در عمل حزب را در درون و بیرون مجهز به این ساختار دموکراتیک درونی کند.
از فردای بنیانگذاری حزب، نگاه «سانترالیزم-دمکراتیک» رسوخ کرده در عملکرد و فکر بخشی از حزب، خود را در مناسبات درون حزبی نشان داد. تقسیم اعضای حزب به خودی و غیر خودی، تبعیض در مناسبات تشکیلاتی، حذف اعضای منتقد از کمیسیون های سیاسی پیش کنگره ای و مانع ایجاد کردن در فعالیت این اعضا در برخی گروه های کار ارگانهای مرکزی و بیتوجهی به پیشنهادات و انتقادات از مصادیق این نگاه بودند. این برخوردها، تنی چند از اعضا را در همان سالها منفعل و یا از حزب دور کرد. در انتشار مقالات و تولیدات اعضای منتقد حزب اجحافات، تبعیضات علنی و فاحشی انجام گرفت. در صورتی که مقالات و تولیدات برخی از اعضای دیگر حزب به دلیل خودی بودن در همان لحظهی انتشار در جایگاه ویژهای در رسانههای حزب واقع میشد. کنگرههای حزبی توسط بخشی از حزب به شکل غیردموکراتیکی مهندسی شد.
علیرغم هشدارها و اعتراضات، جریان غالب هیات سیاسی که ناظر اعمال تبعیض، سانسور، ایجاد محدودیت، حذف منتقدین از گروه های کار ارگانهای مرکزی حزبی بود، در مقابل چنین رویکردهای منفی با سکوت، نادیده گرفتن، نپرداختن به مشکلات و مسائل پیشآمده و یا علیرغم پذیرش برخی انتقادها آن رفتارهای غیردموکراتیک را توجیه و حمایت میکرد. این رویکرد منفی و غیردمکراتیک با مشارکت و حمایت بخشی از اعضا هیات سیاسی و شورای مرکزی همراهی میشد. در واقع حذف منتقدین حزبی، تبعیض، محدود کردن آنها در ارگانهای مرکزی به اشکال گوناگون و بیپاسخ گذاشتن اعتراضات و نامههای منتقدین، در تمام این چهار سال اخیر در درون تشکیلات حزب چپ ایران (فدائیان خلق) به شکل زشت، ناهنجار و غیردموکراتیکی اعمال شده است.
دموکراسی درونی از دید ما، نه نگاه عددی مبتنی بر غلبهی اکثریت، که تامین مشارکت تمام گرایشها در حیات حزبی است. این درست است، که آخرالامر این رای ارگانهای حزبیست، که تعیینکنندهی تصمیمات درونی و اسناد راهنمای حزب خواهند بود. اما قبل از به نتیجه نهایی رساندن هر سیاست و تصمیمی، جاری شدن مباحث و تلاش و ایجاد امکانات برای مشارکت همهی اعضای حزب و به وِیژه گرایشهای مختلف سیاسی و نظری در حزب اهمیت دارد. اما گرایشی قوی در ارگانهای رهبری حزب دمکراسی را تسلط رای اکثریت عددی میدانستند و همچنان این فکر در عمل غالب بود که کمیسیون سیاسی و سایر ارگانهای تصمیمساز و مرکزی هر چه یکدستتر باشد، سیاستسازی برای حزب راحتتر خواهد بود. در واقع بخشی از مسئولین هسا با در دست داشتن ارگان های تشکیلات و تبلیغات، سیاست به اصطلاح “یکسان سازی” یا “یک دست تر کردن” حزب به اشکال گوناگون را رقم زدند.
ما از کنگره بنیانگذاری با همان هدفی که در بالا ذکر کردیم، خواهان حزب چپی دمکراتیک با درک دمکراسی مشارکتی در درون معطوف به سیاست و برنامه و آرمانهای چپ دموکرات و عدالتخواهانه بودیم. بر همین مبنا هم سند مستقلی را در کنگرهی بنیانگذاری و کنگرههای بعدی ارایه دادیم. سند ما حدود 33درصد آرا کنگره بنیانگذاری را کسب کرد. مسئولین حزب به جای سازماندهی بحث سیاسی و مشارکت دادن اعضای حزب و بردن این بحثها به میان تشکیلات حزب، همواره بر فرعیاتی مانند ارائه سند موازی توسط ما و اینکه چرا سند پیشنهادیمان از طریق کمیسیون تهیه سند سیاسی کنگره، به درون تشکیلات حزب ارایه نشده و چندین توجیه تشکیلاتی دیگر برای کوچک شماری آن میآوردند، تا عملاً امکان شکلگیری یک بحث سیاسی جدی حول سند ارائه شده منتفی باشد و این روال تا پایان ادامه داشت. حداکثر کاری هم که در باره سند کمیسیون سیاسی انجام میگرفت، برگزاری چند جلسهی پیشکنگره برای اظهار نظر بود که عموماً برای هر نفر سه الی چهار دقیقه زمان برای صحبت میرسید و پس از آن مشارکت تشکیلات حزب در بحث اسناد کنگره فیصلهیافته فرض میشد.
مسائل تشکیلاتی و مناسبات غیر دموکراتیک درونی اما تنها عارضهی همزاد حزب نبوده است. انعکاس این وضعیت در سیاستورزی حزب نیز معضل مستقل دیگریست. در تمام سالهای بعد از بنیانگذاری، به جای مواضع صریح و روشن در رابطه با مسائل مختلف و پاسخگویی در مورد سیاستها، ما با سیاستهای دوپهلو و گنگ بهویژه در عرصهی اتحادها مواجه بودیم. بهطور مشخص در رابطه با همکاری با سلطنتطلبان، بخشی از رهبری حزب با توجیهاتی مانند «انجام گفتگوهای دموکراتیک» یا « ما گفتگو را برای فقط برای گفتگو کردن انجام نمی دهیم» زمینهسازی برای چنین همکاریهایی را در دستور کار خود داشتند. کار به جایی رسید که پنج نفر از اعضای هسا و شورای مرکزی، بیتوجه به اساسنامه و سند سیاسی کنگرهی دوم، اراده ای مخالف مصوبات حزب در عرصه سیاسی در بیرون حزب انجام دادند. حتی یکی از اعضای حزب به نیروی تدارکاتی و سازمانده همکاری با سلطنتطلبان و طیف های نزدیک به آنها تبدیل شد و ارگان های حزبی( تشکیلات و هیات سیاسی- اجرایی) به خلاف های انجام گرفته وقعی نگذاشتند. برخی از مسئولین تشکیلاتی حزب به سیاهیلشکر تجمعات جریانات راست ناسیونالیست افراطی و سلطنت طلبان پان ایرانیست در بروکسل تبدیل شدند. مسئولین تشکیلات آلمان حزب علنا در تجمعی در بروکسل در تاریخ ۲۰ فوریه ۲۰۲۳با انتشار پوستری اعلام شرکت و حمایت کردند که یکی از نمایندگان پارلمان فدرال بلژیک از حزب نوین فلاندر در بروکسل ” تئو فرانکن” در این برنامه سخنرانی کرد. او در صحبتهایش گفت؛ دبیرکل ناتو از تظاهرات شما ایرانیان حمایت می کند. در این تظاهرات پیام های جرج دبیلو بوش و جان بولتوناز پشت تربیون تظاهرات خوانده شد. با وجود اینکه تشکیلات بلژیک حزب چپ ایران اطلاعات لازم از سازماندهندگان و برنامه این تظاهرات به حزب و ارگان های مرکزی آن ارائه داده بود اما برخی ازمسئولین تشکیلات آلمان حزب چپ ایران در این تظاهرات شرکت کردند. در این بین مسئولین هسا با عدم اتخاذ موضع روشن و شفاف علنا از خود سلب مسئولیت کردند و فضا برای اعضای خودسر در حزب باز گذاشته شد. از این نمونه پیشنهادات و تصمیمات خلق الساعه در حزب کم نیستند. در واقع می توان تاکید کرد که پروژهی جمهوریخواهی، به مثابهی مانعی در مقابل شکستن پرنسیبهای سیاسی توسط این دوستان حزبی تبدیل شده بود و هم از همین رو به مخالفان دورنحزبی و برونحزبی آن تبدیل شدند. سیاست «همهباهمی» که با نامهای مختلفی از جمله کنگرهی ملی، منشور مهسا و اتحاد دموکراسیخواهان در سالهای اخیر بارها شکست خورده است، بیتالترجیع سیاستورزی این نیرو در عرصهی اتحادها بود و از همین مَجرا هم برای خلع سلاح جنبش دموکراتیک و جمهوریخواهی و محدود کردن آن، تلاشهای هدفمندی را انجام دادند.
از نظر ما اتحاد با نیروهای غیردموکراتیک عواقب و تبعاتی دارد که نمیتوان به آنها بیتوجه بود. سرنوشت اتحاد و سیاست همهباهم زیر رهبری خمینی برای برکناری شاه و سیستم شاهنشاهی را فراموش نکنیم. سلطنت در ایران یک ارتجاع و بازگشت به استبداد موروثی است. تکرار دوباره اتحاد با ارتجاع، بعد از تجربه انقلاب بهمن، سیاستی نابخشودنی است که فقط از بخشی از اپوزیسیون ایران و بخشی از اعضا و مسئولین حزب چپ ایران بر میآید. حقیقتا باید آرزو این را کرد که شاهکارهای رفقای ما، بار دیگر قربانی اتحاد دوباره شاه و ملا که تاریخی چند هزار ساله دارد، نشود!
در رابطه با بحث اتحادها ما امضاکنندگان این نوشته فکر میکنیم یکی از وظایف اصلی و مهم حزب چپ تلاش و کوشش برای تشکیل جبههی جمهوریخواهان برای گذار از جمهوری اسلامی به یک جمهوری دموکراتیک سکولار و غیر متمرکز است. تشکیل «ائتلاف همگامی» یکی از دستاوردهای مهم جمهوریخواهان است که باید مانند مردمک چشم از آن محافظت کرد. اما از هنگام تشکیل ائتلاف همگامی در گروه های کار تشکیلات و تبلیغاتی حزب فعالیت جدی و همهجانبهای برای تقویت ائتلاف «همگامی» صورت نگرفته است. مسئولین گروههای کار تشکیلات، تبلیغات و هسا و شورای مرکزی تلاش جدی برای کشاندن اعضای حزب به همراهی با «همگامی» نمیکنند و عملاً مانع گسترش نفوذ “همگامی” در درون حزب شدهاند. در این ارتباط اهمیت دارد که حزب چپ چهره عدالتخواهانه و ضد تبعیض «همگامی» را با گفتگو با جریانات تشکیلدهندهاش تقویت کند و همزمان با جریانات دیگر جمهوریخواه دموکرات سکولار وارد گفتگو برای همکاری های گستردهتر برای تشکیل ثقل جمهوریخواهی شوند. ما متاسفانه با شناختی که از مسئولین و ارگان های برشمرده در بالا داریم چندان خوشبین به تداوم پیش بردن چنین سیاست مهمی در حزب چپ ایران نیستیم.
روندهای مخرب در حزب به مناسبات غیر دموکراتیک در تشکیلات و عدم شفافیت در سیاست محدود نماند. حذف پسوند «فدائیان خلق» از انتهای نام حزب در کنگرهی اخیر حزب در ژوئن ۲۰۲۳ ، قدمی مهم در این رابطه بود. توجیه اصلی در حذف این نام، جذب نیروهایی با سبقهی غیر فدایی به حزب چپ بود. غاقل از اینکه حذف پسوند حزب یعنی بریدن از پنجاه سال تاریخ مبارزاتی بخش شناسنامهدار چپ ایران و پیامی روشن به نیروهایی است که همهی تلاش خود را معطوف به سلب اعتبار و تاریخزدایی از چپ ایران کردهاند. چپ ایران بدون شناسنامه و عقبه نیست. این چپ دارای بیش از یک قرن سابقهی مبارزاتی است. راه تقویت و گسترش چپ ایران نه بریدن از هر بخش از تاریخ آن، بلکه در پیوندیابی و گسترش و نشان دادن پیوستگی خود با این تاریخ از بنیانگذاران اولیه آن تا به امروز است. آن تشکل چپی میتواند رشد و گسترش پیدا بکند و از نیروی بیکران چپ حاضر در صحنه سیاست ایران تغذیه بکند که بتواند با اتکا به تجارب جنبش چپ جهانی و ایران حزبی مدرن، با پذیرش معیارهای دمکراتیک درونی، اعتقاد عمیق به مبانی چپ دمکراتیک سوسیالیستی و در پیوند گسستناپذیر از تاریخ چپ ایران را بسازد. مشکل متوقف شدن رشد حزب و تضعیف تدریجی آن در روندی پنج ساله، نه در نام حزب، که در محتوای سیاستیست که تاکنون پیش رفته است. مسالهی جذب نیرو به حزب در این پنج سال همچون یک چماق تشکیلاتی عمل کرده است. حذف اعضای دوعضویتی سازمان سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) از حزب و تحمیل انشعابی دیگر بر حزب بود، یکدستکردن حزب در بخشهای مختلف، و اتخاذ برخی سیاستهای رادیکال، دقیقاً با توجیه جذب اعضای جدید اتفاق افتاد. پس از پنج سال شاهدیم که این سیاستها نه تنها تاثیری در گسترش حزب نداشته است، بلکه به تدریج حضور حزب در سپهر سیاسی ایران را کماثرتر کرده و به ناامیدی اعضای حزب دامن زده است.
اکنون ما در جایی ایستادهایم که علیرغم همهی تلاشها و مبارزه برای ساختن یک حزب چپ دمکراتیک عدالتخواه ضد تبعیض معطوف به برآمد سیاسی قوی در سپهر سیاسی کشور، از تحول حزب چپ ایران به یک جریان چپ دموکرات عدالتخواه، فمینیست و اکولوژیست ناامید شدهایم. این ناامیدی از چپ دمکرات عدالتخواه و سوسیالیستی و از آرمانها و تاریخ جنبش چپ ایران، که صدای آن از جای جای میهن به گوش میرسد نیست. ما عمیقاً خود را در پیوند و همبسته با جنبش جاری چپ ایران، که در وجوه برنامهای و آرمانی در کنار کارگران، زحمتکشان، زنان، جوانان، معلمان، بازنشستگان و دانشجویان و... است میدانیم. در وجه سیاسی نیز خود را در همبسته با جنبش سیاسی عظیم جمهوریخواهان دموکرات سکولار، که علیه هر نوع نظام غیرانتخابی و استبدادی برای گذار از جمهوری اسلامی هستند، میدانیم.
ما بیش از پنج سال است که با وجود موانع و محدودیت های بسیار فعالیت همه جانبه و موثر سیاسی و تشکیلاتی در ارگان های مرکزی و کشوری حزب چپ ایران (فدائیان خلق) انجام دادیم تا حزب در عرصه سیاست و تبلیغات بتواند بعنوان یک جریان چپ و جمهوریخواه دموکرات ضد استبدادی حضور قوی در سپهر سیاسی ایران داشته باشد. ما علاوه بر تقویت فعالیتهای سیاسی و تشکیلاتی حزب به مدت پنج سال بطور همه جانبه در مبارزه درون حزبی تلاش برای ایجاد تغییرات اساسی و دموکراتیک در ساختار، رفتار، منش و روش های غیردموکراتیک برخی از مسئولین و ارگان های حزبی که رویکرد غیردموکراتیک به فعالیت های تشکیلاتی و سیاسی دارند انجام دادیم. اما حالا اعلام میکنیم در تلاشهای خود موفق نشدیم زیرا که برای این مبارزات درون حزبی با محدودیت های سیاسی و تشکیلاتی و رفتارها و عملکردهای حذفی مواجه شدیم. ما در تمام این پنج سال برای تغییر در درون حزب تلاش گسترده فکری، نظری، تشکیلاتی و اجرایی کردیم. برخی گروه های کار، اکثریت هیات سیاسی اجرائی و شورای مرکزی مانع تغییرات دموکراتیک شدند و در برابر ایجاد محدودیت و حذف منتقدین در عرصه های مختلف تشکیلاتی و سیاسی با بی تفاوتی، سکوت و در مواقعی بجای پاسخگویی پشت ارگان ها پنهان شدند و حتی علنا به همراهی با حذف کنندگان پرداختند. ما در طی یک روند پنج ساله در کنگره سوم حزب به این نتیجه رسیدیم که دیگر در این حزب جایی برای ادامه فعالیت برای ما امضاکنندگان این متن وجود ندارد.
ما علنا اعلام می کنیم نه تنها در تشکیل حزب بزرگ چپ ایران شکست خوردیم بلکه حتی در گسترش نفوذ و فعالیت حزب چپ ایران هم موفق نشدیم. یک نیروی غیر دموکرات با منشهای غیر دموکراتیک در حزب چپ ایران حضور دارد که بجای تلاش برای مشارکت دادن مجموعه اعضای حزب به فعالیت دموکراتیک و سیاسی، سخت بدنبال تسخیر ارگان های رهبری و خودی و غیرخودی کردن، خالص سازی و یکدست کردن اعضای حزب است. اکثریت مسئولین اجرایی حزبی که به حذف اعضای منتقدش بپردازد نمی تواند به لحاظ سیاسی و برنامه ای حزبی جدی و دموکرات برای ایجاد تغییرات سیاسی و گذار از جمهوری اسلامی به یک جمهوری دموکرات و سکولار باشد. اگر همچنان این روندهای غیردموکراتیک ادامه و گسترش یابد ما برای رشد و گسترش چنین حزبی متاسفانه آینده ای نمی بینیم و بر این باوریم که نیروهای حزب چپ ایران روز بروز به سمت ریزش بیشتر، گسست و کناره گیری رو خواهند آورد.
ما از طریق این متن مشترک رسما و کتبا کناره گیری و استعفای خود را از حزب چپ ایران اعلام می کنیم و با انتشار این نوشته دیگر خود را عضو حزب مربوطه نمی دانیم. ما در ادامه به کنشگری سیاسی، اجتماعی و مدنی خود به عنوان چپ مستقل، دموکرات، عدالتخواه و جمهوریخواه ادامه خواهیم داد و هر آنجا که منافع ملی مردم کشورمان ایران ایجاب کند در حمایت از مبارزات مردم کشورمان لحظه ای درنگ نخواهیم کرد.
سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱۵ اوت۲۰۲۳
جعفر حسین زاده، علی صمد، وهاب انصاری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
منوچهر بختیاری، زندانی سیاسی، روز پنجشنبه ۲۴ آبان به اعتصاب غذای خود در زندان چوبیندر قزوین پایان داد. این در حالی است که همچنان از حق تماس با خانواده و درمان محروم مانده و وضعیت جسمانی نامناسبی دارد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، خواهر این زندانی سیاسی با انتشار خبری نوشت: از زندان چوبیندر قزوین خبر رسید که برادرم به اعتصاب غذای خود خاتمه داده است. حالشان ناگوار است و هنوز ممنوع تماس هستند. خبری هم از آزادی، مرخصی و درمان نیست.
منوچهر بختیاری از روز دوشنبه هفتم آبان ماه به دلیل عدم موافقت با درخواست مرخصی درمانی اش، دست به اعتصاب زده بود.
آقای بختیاری در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم در منزل شخصی خود واقع در تهران بازداشت شد. وی نهایتا توسط دادگاه انقلاب به سه سال و شش ماه حبس، دو سال و شش ماه تبعید و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده و از بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی به ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شد. این شهروند در تیرماه ۱۴۰۱، به زندان چوبیندر قزوین منتقل شد.
آقای بختیاری در تاریخ ۱۰ آبان ماه سال گذشته، از بابت پرونده ای دیگری که در دوران حبس علیه وی گشوده شد، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب قزوین به شش ماه حبس محکوم شد. حکم مذکور اواخر بهمن ماه سال گذشته، توسط شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان قزوین عینا تایید شد.
لازم به ذکر است، منوچهر بختیاری اواخر دی ماه ۱۴۰۲، از بابت پرونده دیگری که در دوران حبس علیه وی گشوده شده بود، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی سید موسی آصف الحسینی، به ۱۸ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. حکم مذکور اوایل اردیبهشت ماه سال جاری، توسط شعبه یک دادگاه تجدیدنظر استان البرز نقض و پرونده وی جهت رسیدگی مجدد به دادگاه انقلاب ارجاع داده شد
آقای بختیاری اوایل اردیبهشت ماه سال جاری، از بابت پرونده ای که در دوران حبس علیه وی گشوده شده، توسط شعبه ۱۱۰ دادگاه کیفری دو استان قزوین به ۱۳ ماه و ۱۵ روز حبس محکوم شده بود. این حکم در تیرماه، توسط شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان قزوین عینا تایید شد.
آقای بختیاری پیشتر نیز به دلیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت داشته است.
منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری اعلام کرد که پسر ۲۷ سالهاش در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در فاز ۴ مهرشهر کرج به ضرب گلوله کشته شد. به گفتهٔ او، پویا به همراه خواهر و مادرش در دومین روز از اعتراضات مردمی به افزایش قیمت بنزین به راهپیمایی معترضان پیوست که جمجمهاش هدف گلوله قرار گرفت و پیش از رسیدن به بیمارستان جان باخت. پویا بختیاری (زاده ۱۹ شهریور ۱۳۷۱ – درگذشتهٔ ۲۵ آبان ۱۳۹۸ در مهرشهر کرج) یکی از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۳۹۸ ایران است.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
شاهزاده رضا پهلوی، ولیعهد پیشین ایران، روز پنجشنبه ۲۴ آبان، در یک پیام ویدئویی تازه، با ذکر اینکه «تحولات جهانی و منطقهای، فرصت تازهای را برای … نجات ایران پیش روی ما قرار داده است»، اعلام کرد که «آمادگی خود را برای هدایت این تغییر، و رهبری دوران گذار اعلام کردهام.»
او دربارهٔ چگونگی راهبری این «دوران گذار» نیز توضیح داد که قصد دارد «توان و نیروی» خود را «در مسیر استقرار دولتی ملی، و جلب حمایت حداکثری جهانی برای تحقق آن» بهکار بگیرد.
آقای پهلوی بزرگترین نقطه ضعف جمهوری اسلامی را «فقدان مشروعیت مردمی» نامید و گفت که ایران، کشوری با منابع غنی و ثروت انسانی، نباید درگیر مشکلات اولیهای چون آب و غذا، دارو و سوخت باشد.
او افزود که «اما اکنون، در این دورهٔ حساس، در این فرصت نو، دو راه پیش روی ماست: یا نظارهگر و منتظر باشیم تا شاید دیگران، تغییرات دلخواه خود را برای ما رقم بزنند؛ یا اینکه با عزم و ارادهٔ ملی، خود، موتور محرک تغییر باشیم؛ و خواست ملتِ ایران را در میهنمان، و در اتاقهای فکر و دالانهای قدرت در سراسر جهان، به کرسی بنشانیم. انتخاب من، بدون تردید، گزینهٔ دوم است.»
رضا پهلوی سال گذشته در یک مصاحبه تأکید کرده بود که در صورت تغییر حکومت در ایران، «هیچ جاهطلبی شخصی» برای رسیدن به قدرت ندارد و قصد دارد در روند تقویت جامعه مدنی در کشور و رسیدن به دموکراسی، تنها نقش «تسهیلکننده» داشته باشد.
آقای پهلوی پیش از این نیز تأکید داشته است که او سودای پادشاهی در سر ندارد و گزینش نوع حکومت آتی ایران، در صورت سقوط حکومت فعلی، «تنها بر عهده ملت ایران است.»
ولیعهد پیشین ایران، در ادامه پیام ویدئویی روز پنجشنبه خود، دورهٔ کنونی را «دورهٔ حساس» و «فرصت نو» نامید و گفت که اکنون «جمهوری اسلامی از هر زمان دیگری ضعیفتر است.»
اشاره رضا پهلوی در مورد تضعیف حکومت جمهوری اسلامی میتواند به تضعیف گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه به دلیل حملات پیدرپی اسرائیل، و همچنین تضعیف سپر پدافندی حکومت ایران پس از حمله هوایی مستقیم اسرائیل به این زیرساختها باشد.
اشاره او به «دورهٔ حساس» و «فرصت نو» نیز میتواند مربوط به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ایالات متحده باشد که سیاست خود را «فشار حداکثری» بر حکومت جمهوری اسلامی از طریق افزودن بر تحریمها اعلام کرده است.
پیش از این در ۱۹ اسفند ۱۴۰۱، شش چهره شناختهشده مخالف جمهوری اسلامی شامل رضا پهلوی، شیرین عبادی، حامد اسماعیلیون، مسیح علینژاد، عبدالله مهتدی و نازنین بنیادی، منشوری با عنوان «همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» منتشر، و هدف از آن را «ایجاد همدلی برای پیروزی انقلاب ‘زن زندگی آزادی’ و سرنگونی جمهوری اسلامی و رسیدن به ایران آزاد و دموکراتیک» اعلام کردند.
پس از انتشار این منشور، برخی فعالان سیاسی نسبت به مسئله «رهبری» شدن جنبش ‘زن زندگی آزادی’ از خارج از کشور انتقاداتی مطرح کردند، اما حامد اسماعیلیون در مصاحبهای با اعلام اینکه متن منشور یادشده در داخل ایران تهیه شده، تأکید کرد که «ارتباط با داخل و تأثیرگذاری بر فضای داخل بههیچوجه بهنظرم ناممکن نیست.»
پس از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، نازنین بنیادی، از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی، در توئیتی اعلام کرد که از ائتلاف «منشور همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» معروف به «منشور مهسا» کنارهگیری کرده است.
پیش از تشکیل «منشور مهسا»، رضا پهلوی روز ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ همزمان با سالمرگ روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، در پیامی تلویزیونی گفته بود که بزرگترین «اپوزیسیون و آلترناتیو جمهوری اسلامی، ملت ایران» است و خواستار اولویتبخشی به ایجاد سازوکاری هماهنگکننده برای مدیریت جنبشهای اعتراضی و اعتصابات در ایران شده بود.
در آن زمان، در واکنش به این اظهارات، شش سازمان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی با انتشار بیانیهای، شاهزاده رضا پهلوی را به تلاش برای «نفی اپوزیسیون» و «مصادره اعتراضات مردمی به سود خود» به منظور پیشبرد «پروژه رهبرتراشی» سلطنتطلبان متهم کردند.
امضاکننده این بیانیه، حزب چپ ایران (فدائیان خلق)، اتحاد جمهوریخواهان ایران، جبهه ملی ایران-اروپا (سامان ششم)، حزب جمهوریخواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران، سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و همبستگی جمهوریخواهان ایران بودند.
رادیو فردا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
بیطرفی یکی از هنجارهای اصلی روزنامهنگاری محسوب میشود!
نامه اعتراضی به مسولین نشریه اشپیگل در مورد سفر خبرنگار زن این مجله به ایران و مصاحبه یکجانبه با عباس عراقچی وزیر خارجه حکومت اسلامی
خانمها و آقایان محترم،
در تاریخ ۸ نوامبر ۲۰۲۴، در مجله شما مصاحبهای با عنوان «نباید اینقدر از خودراضی باشید» منتشر شد. در این مصاحبه، خانم سوزان کُلب، روزنامهنگار، با آقای عراقچی، وزیر امور خارجه رژیم ایران، گفتگو کرده است.
سالهاست که زنان ایران برای زندگی آزاد و حق تعیین سرنوشت خود مبارزه میکنند و بسیاری از آنها بهای این مبارزه را با تحمل شکنجه، بدرفتاری و حتی مرگ پرداختهاند.
در این میان، حجاب اجباری یکی از ابزارهای سرکوب رژیم است. در تصاویر مربوط به این مصاحبه، خانم کلب نیز روسری به سر دارد. این امر برای ما قابل درک نیست، زیرا این رفتار به نوعی مشروعیت بخشیدن به این ابزار سرکوب رژیم به حساب میآید.
ما همچنین از خود میپرسیم که هدف از انجام این مصاحبه چه بوده است.
مایل هستیم بدانیم این مصاحبه به چه شکل و تحت چه شرایطی صورت گرفته است.
در کشور آلمان، بسیاری از لابیگران رژیم ایران فعال هستند و این پرسش را مطرح میکنیم که آیا این مصاحبه به درخواست دولت ایران انجام شده است؟
آنچه به وضوح مشهود است، اینکه این مصاحبه برای رژیم ایران بسیار خوشایند بوده و آنها به خوبی توانستهاند از آن در جهت اهداف تبلیغاتی خود استفاده کنند، به طوری که شواهد آن در برخی از برنامههای تلویزیونی ایران دیده میشود. تأسفبار است که در این مصاحبه، جرائم حقوق بشری رژیم علیه مردم خود نادیده گرفته شدهاند.
مایلیم بدانیم آیا حذف این موارد به خواست رژیم ایران بوده است؟
جمشید شارمهد، شهروند آلمانی-ایرانی، پس از چهار سال حبس در ایران، اعدام یا در زندان شکنجه و کشته شد. این خبر به وضوح، وحشیگری رژیم ایران را به جهانیان نشان میدهد.
گزارشها، مصاحبهها و نظرات، طیف گستردهای از دیدگاهها را به نمایش میگذارند و با ارائه تنوع نظرات، به جامعه نگاهی جامع و بدون جانبداری ارائه میدهند.
اساس اصول حرفهای روزنامهنگاری، استقلال و صحت در تحقیقات، گزارش و تفسیر است. بیطرفی، یکی از اصول اساسی روزنامهنگاری محسوب میشود و عینیت در روزنامهنگاری به عنوان نمایش دقیق پدیدههایی که قابل درک و پذیرش هستند، تعریف میشود.
روزنامهنگاری نباید طرفداری یا جانبداری یکجانبه داشته باشد.
با کمال میل برای پاسخ به سؤالات شما در دسترس خواهم بود!
با احترام،
از طرف انجمن زن زندگی آزادی بهروز اسدی
انجمن «زن، زندگی، آزادی» (فرانکفورت، ماینتس و ویسبادن)
تلفن: 01712279232
رونوشت به مطبوعات و سازمان های حقوق بشری و مسول کمسیون حقوق بشر آلمان فدرال
۱۴.۱۱.۲۰۲۴
توضیح: سرپرست بخش گزارش بین المللی مجله اشپیگل جوابی ارسال کرده اند که بزودی در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
رسانههای سوریه و همچنین رسانههای مخالفان حکومت بشار اسد از وقوع حملات سنگین هوایی اسرائیل در دمشق در سوریه در ظهر روز پنجشنبه ۲۴ آبان خبر میدهند.
این حملات همزمان با ورود علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، در سفر رسمی او به دمشق انجام شده است.
سانا، خبرگزاری رسمی سوریه، اعلام کرد حملات «دشمن اسرائیلی» به کشته شدن دستکم ۱۵ تن و زخمی شدن ۱۶ نفر دیگر در پایتخت منجر شده است.
سانا افزود ساختمانهای مسکونی دمشق هدف حملات هوایی اسرائیل قرار گرفتند.
ارتش اسرائیل هم خبر داد که به ساختمانهای نظامی، مقر «سازمان جهاد اسلامی» در سوریه حمله کرده است.
درپی اعلام این خبر، سایت خبری جماران نوشت که «دقایقی قبل ساختمانی در نزدیکی محل جلسه علی لاریجانی با رئیس شورای عالی امنیت ملی سوریه مورد اصابت سه موشک قرار گرفت.» این سایت خبری افزود که «علی لاریجانی در سلامت کامل است.»
رادیو ارتش اسرائیل روز پنجشنبه در مورد این حمله هوایی گفته است که «هدف از عملیات انجام شده، حمله هدفمند علیه فرد یا افراد مشخصی نبوده است.» این شبکه رادیویی در مورد تقبل مسئولیت این حمله از سوی ارتش اسرائیل سخنی نگفته است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، یکی از ساختمانهایی که به آن موشک شلیک شد، در محله المزه و بقیه در محله قدسیا در غرب پایتخت قرار داشت.
المزه یکی از محلههای مرفهنشین پایتخت سوریه است که برخی از ساکنان آن مقامات و خانوادههای نزدیک به حکومت بشار اسد هستند و گزارشهای متعددی در گذشته حاکی بوده که عوامل ارشد حزبالله و جمهوری اسلامی ایران در این محله ارتباطات و رفت و آمد زیادی دارند.
تصاویر و فیلمهای منتشرشده در فضای مجازی از وارد شدن آسیب زیاد به خانهها و خودروها در پی حملات ظهر پنجشنبه نشان دارد.
رادیو ارتش اسرائیل بدون پذیرش مسئولیت این کشور در این حملات، اعلام کرد هدف حمله، سایتهای وابسته به «سازمان جهاد اسلامی فلسطین» در دمشق بوده است. این سازمان نزدیک به جمهوری اسلامی ایران به رهبری زیاد نخاله در این باره گزارش نداده است.
اسرائیل بیش از یک دهه است که اهداف وابسته به حزبالله و سایر گروههای نیابتی ایران در سوریه را هدف قرار میدهد اما مقامات ارشد اسرائیل به تازگی با صراحت بیشتری از هدف قرار دادن افراد و تأسیسات این گروهها در سوریه سخن میگویند.
رسانههای جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاری رسمی سوریه روز چهارشنبه سفر برنامهریزیشده علی لاریجانی به دمشق برای دیدار با بشار اسد را اعلام کرده بودند اما معلوم نیست او قرار بوده با سران سازمان جهاد اسلامی فلسطین نیز دیدار کند یا نه.
مقامات ایرانی در اکثر سفرهای خود به سوریه با نمایندگان گروههای مسلح فلسطینی که در سوریه مستقر هستند، ملاقات میکنند. آخرین مورد از این دیدارها در سفر ماه گذشته عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران بود.
مشاور رهبر ایران در ورود به دمشق از سوی سفیر ایران در سوریه مورد استقبال قرار گرفت. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در این رابطه گفته بود «آخرین تحولات منطقه و روابط دوجانبه، محور اصلی مذاکرات آقای لاریجانی با مقامات سوری است».
روزنامه واشینگتنپست چهارشنبه گزارش داد که اخیراً تماسهایی میان اسرائیل و روسیه برقرار شده تا مسکو نقش خود را در اعمال فشار بر بشار اسد و جلوگیری از انتقال تجهیزات ایرانی از سوریه به حزبالله در لبنان ایفا کند.
به نوشته این روزنامه، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نیز برای دستیابی به آتشبس با حزبالله برای ارائه آن به عنوان یک «هدیه» به دونالد ترامپ در آغاز ریاستجمهوری او شتاب دارد.
به گزارش برخی رسانههای منطقه، علی لاریجانی در ادامه سفر خود، قرار است روز جمعه به بیروت برود تا غیر از دیدار با مهرههای ارشد باقیمانده از گروه حزبالله، با مقامات دولت لبنان هم دیدار کند.
ارتش اسرائیل در ادامه چهار موج حملات پیاپی هوایی در شامگاه چهارشنبه به چند تأسیسات در شهر ضاحیه در نزدیکی بیروت که مقر حزبالله محسوب میشود، روز پنجشنبه نیز حملات بیشتری در این منطقه انجام داد.
رادیو فردا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
از زمان اعلام نامزدی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، «کای ترامپ» نوه او به شدت مورد توجه قرار گرفته و جایگاهی ویژه در میان اطرافیان رئیسجمهور منتخب پیدا کرده است.
حضور فعال این نوجوان ۱۷ ساله در شبکههای اجتماعی به ابزاری موثر برای دونالد ترامپ جهت جذب قشر کم سنوسال تبدیل شد و صدها هزار نفر شروع به دنبال کردن حسابهای او در شبکههای اجتماعی کردند.
دونالد ترامپ که سه بار ازدواج کرده، پنج فرزند و ۱۰ نوه دارد. کای، نوه بزرگ او، دانشآموز سال سوم دبیرستان بنجامین در فلوریدا است. او فقط یک سال از بارون ترامپ، کوچکترین فرزند دونالد ترامپ که ۱۸ سال دارد، کوچکتر است.
فعالیت کای ترامپ از چند هفته پیش از پیروزی پدربزرگش در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا آغاز شد. او در طول کارزار انتخاباتی بهطور مکرر در شبکههای اجتماعی و حتی در کنوانسیون جمهوریخواهان دیده شد.
حضور او در کنوانسیون جمهوریخواهان در میلواکی باعث شد نامش بیش از پیش بر سر زبانها بیافتد.
کای ترامپ در یک سخنرانی سهدقیقهای در این گردهمایی، که پس از اقدام به ترور نافرجام دونالد ترامپ ایراد شد، توانست توجهات زیادی را به خود جلب کند.
نوه ترامپ در این سخنرانی از رابطه خود با کسی که او را بهعنوان یک «پدربزرگ معمولی» میشناسد صحبت کرد و به «وجوه ناشناختهای از او که مردم معمولاً نمیبینند» پرداخت.
او در این سخنرانی که در حضور دونالد ترامپ و هزاران هوادار جمهوریخواه او ایراد میشد گفت: «وقتی پدر و مادرمان حواسشان نیست، او به ما آبنبات و نوشابه میدهد. پدربزرگم همیشه دوست دارد بداند در مدرسه چه میکنیم. وقتی به فهرست دانشآموزان برگزیده مدرسه راه یافتم، او فهرست را چاپ کرد تا به دوستانش نشان دهد که چقدر به من افتخار میکند.»
وی اضافه کرد: «خیلیها پدربزرگم را به سختی انداختهاند، اما او هنوز ایستاده است.»
کای ترامپ در این سخنرانی کوتاه تمام تلاشش را کرد تا تصویری انسانی از پدربزرگش، که او را «الهامبخش» میداند، ارائه دهد. موضوعی که تشویق شنوندگان حاضر در سالن را در پی داشت تا حدی که آنان با فریادهای «کای ۲۰۴۰» از او استقبال کردند.
از آن زمان، دختر دونالد ترامپ جونیور و ونسا ترامپ (که در سال ۲۰۱۸ از یکدیگر جدا شدند) حسابی در شبکه اجتماعی تیکتاک ایجاد کرده که اکنون بیش از یک میلیون دنبالکننده دارد. در این حساب تصاویری از او بهطور منظم در کنار پدربزرگش و در زمینهای گلف دیده میشود.
کای ترامپ که در این ورزش مهارت دارد، عضو تیم گلف زنان دانشگاه میامی است و اخیراً در یک مسابقه قهرمانی در زمین گلف خصوصی پدربزرگش در پام بیچ فلوریدا پیروز شد.
او بلافاصله پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا با ارسال پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به او ادای احترام کرد. او نوشت: «هیچکس سختتر از او کار نمیکند و هیچکس به اندازه او به مردم آمریکا اهمیت نمیدهد. تبریک میگویم پدربزرگ، دوستت دارم!»
چند روز بعد، در تاریخ ۱۰ نوامبر، این اینفلوئنسر جوان در حسابش در شبکههای اجتماعی عکسی از خود در کنار ایلان ماسک منتشر کرد و گفت که از این به بعد او را «عمو» صدا خواهد زد.
کای ترامپ همچنین در کانال یوتیوب خود که سه هفته پیش راهاندازی کرده است، یک ویدئوی دهدقیقهای منتشر کرد که در آن پشتصحنه شب انتخاباتی ۵ نوامبر در اقامتگاه مار-آ-لاگو در فلوریدا را نشان میدهد.
در این رویداد خصوصی که بدون حضور خبرنگاران برگزار شد، کای ترامپ از آماده شدن خود برای شرکت در جشن تا انتخاب لباس و حضور در مهمانی را به تصویر کشید.
او در این ویدیو روند این شب پیروزمندانه را روایت میکند و تصاویری از خانواده ترامپ را نشان میدهد که در برخی از آنها ایلان ماسک نیز حضور دارد.
این ویدیو در کمتر از ۲۴ ساعت بیش از ۲.۲ میلیون بار دیده شده و کانال او اکنون ۲۲۰ هزار دنبالکننده دارد.
یورونیوز فارسی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
پنج نکته درباره گزینه دونالد ترامپ برای وزارت خارجه؛ دشمن برجام و مخالف گفتگو با ایران
رئیسجمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، مارکو روبیو را به عنوان گزینه خود برای وزیر امور خارجه معرفی کرده است.
در این گزارش به پنج نکته مهم درباره زندگی این سناتور اهل فلوریدا که اصالتی کوبایی دارد میپردازیم.
فرزند مهاجران کوبایی
مارکو روبیو، ۵۳ ساله، در میامی آمریکا متولد شد و هنوز هم این شهر را خانه خود میداند. پدرش یک پیشخدمت و مادرش خدمتکار هتل بود.
در اولین کارزار انتخاباتی سنای خود، او بارها به رأیدهندگان یادآوری میکرد که از یک خانواده طبقه کارگر است و آمریکا به او کمک کرده است تا به چنین جایگاهی برسد. داستان پسری که از مهاجران کوبایی توانست خود را به مقام سناتوری ایالات متحده برساند. روبیو که کاتولیک است، حدود شش سال از کودکی خود را در لاسوگاس گذراند. در آنجا در کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخرالزمان غسل تعمید یافت و در مراسم مورمونها شرکت میکرد. خانوادهاش وقتی او هشت ساله بود به این شهر نقل مکان کردند و والدینش در صنعت هتلداری شغل پیدا کردند.
آنها وقتی روبیو ۱۴ ساله بود به میامی بازگشتند.
بازی فوتبال دانشگاهی و ازدواج با یک تشویقکننده ورزشی
مارکو روبیو علاقه زیادی به فوتبال دارد و در دوران دبیرستان رؤیای ورود به لیگ ملی فوتبال (NFL) را داشت. اما فقط از دو دانشگاه پیشنهاد جدی برای بازی دریافت کرد.
او کالج تاکریو را انتخاب کرد، کالجی کمتر شناخته شده در شهری کوچک با کمتر از دو هزار نفر جمعیت در شمال غربی ایالت میسوری. اما با نزدیک شدن کالج به ورشکستگی و مصدومیت روبیو، او فوتبال را کنار گذاشت و به دانشگاهی در فلوریدا منتقل شد. او از دانشگاه فلوریدا و مدرسه حقوق دانشگاه میامی فارغالتحصیل شد.
او با ژانت دوسدبز که یکی از اعضای تشویق کننده تیم میامی بود آشنا و در سال ۱۹۹۸ با او ازدواج کرد. این زوج تاکنون ۴ فرزند دارند.
حضور در مجلس سنا
مارکو روبیو پس از فارغالتحصیلی به تدریج وارد دنیای سیاست شد و توانست به مجلس نمایندگان ایالت فلوریدا راه یابد. او در آنجا به عنوان رئيس مجلس انتخاب و خود را بیش از پیش به دنیای سیاست آمریکا معرفی کرد.
روبیو در سال ۲۰۱۰، او به عنوان یک نامزد دور از انتظار برای کسب نامزدی سنای جمهوریخواهان در مقابل فرماندار چارلی کریست رقابت کرد. اگرچه رهبران حزب از او خواستند تا از رقابت انصراف داده و برای دادستان کل نامزد شود و قول دادند که عرصه رقابت را برای او باز کنند، اما روبیو قبول نکرد و معتقد بود که نمیتواند پس از تعهد به رقابت سنا، عقبنشینی کند.
او در رقابت باقی ماند و توانست به پیروزی هم دست یابد. او در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۲ دو بار دیگر انتخاب شد اما با حضور در وزارت خارجه او دیگر در مجلس سنا حضور نخواهد داشت.
رقابت برای ریاستجمهوری و درگیری با ترامپ در سال ۲۰۱۶
روبیو در سال ۲۰۱۶ وارد رقابتهای ریاستجمهوری شد و با یک میدان شلوغ از نامزدهای جمهوریخواه از جمله دونالد ترامپ روبهرو شد.
او در ایالت مینهسوتا، واشنگتن دیسی و پورتوریکو پیروز شد، اما در ایالت خانگی خود، فلوریدا، از ترامپ شکست خورد. ترامپ ۴۵.۷ درصد آرا و روبیو ۲۷ درصد آرا را به دست آوردند.
در طول کارزار انتخاباتی، آن دو به یکدیگر توهین میکردند. ترامپ او را «مارکو کوچولو» خطاب میکرد و روبیو نیز ترامپ را «حقهباز» مینامید و اندازه دستان او را به سخره میگرفت.
با این حال، پس از پیروزی ترامپ، رابطه آنها بهبود یافت. روبیو بعدها اظهارات خود در سال ۲۰۱۶ را عادی و بخشی از رقابت انتخاباتی دانست. او در ادامه در کنار ترامپ باقی ماند و در مراحل پایانی کمپین انتخاباتی این نامزد جمهوری خواه به تلاش برای پیروزی ادامه داد.
ضد چین، ضد ایران و البته روسیه
مارکو روبیو در سال ۲۰۱۰ با موج جنبش «تی پارتی» همراه و علیه سیاستهای باراک اوباما و کنگره دموکرات مشغول فعالیت شد.
او به عنوان معاون رئيس کمیته منتخب اطلاعات سنا و عضو کمیته روابط خارجی بارها علیه تهیدهای چین، روسیه، ایران و کره شمالی صحبت کرده است. او یکی از مخالفان سفت و سخت توافق هستهای با ایران در سال ۲۰۱۵ بود و تلاشهای فراوانی در مجلس سنا برای رد این توافق انجام داده بود.
روبیو در دولت ترامپ هم از خروج آمریکا از برجام حمایت و آن را یکی از اقدامات درست دونالد ترامپ نامید. برخلاف ادعاهای ترامپ که وعده داده بود خواستار کاهش مداخلات آمریکا در نقاط مختلف دنیا است، روبیو را به عنوان یکی از نیروهای طرفدار مداخله بیشتر و نقشآفرینی فزونتر ایالات متحده در جهان میشناسند. او مدعی است که چین، روسیه، کره شمالی و ایران با همکاری یکدیگر در حال فعالیت علیه ایالات متحده هستند و باید برای این امر تدبیری اندیشیده شود.
او در یکی از سخنرانیهای خود در ماه مارس گذشته در این خصوص چنین گفته بود: «همه آنها یک هدف مشترک دارند، و آن این است که میخواهند آمریکا را تضعیف کنند، اتحادهای ما را تضعیف کنند، موقعیت و توانایی و اراده ما را ضعیف کنند.»
یورونیوز فارسی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
دبیرکل خانه صمت ایران گفت: صنایع این نگرانی را دارند که قطعی برق خانوار به تولید نیز سرایت یابد بنابراین تولیدکنندگان حتی اگر قرار باشد به مراجع قضایی طرح دعوا کنند بر تامین انرژی پافشاری دارند.
آرمان خالقی، دبیرکل جدید خانه صمت ایران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا به تاکید مدیرعامل شهرکهای صنعتی مبنی بر تسری نیافتن قطعی برق خانوار به صنایع اشاره کرد و گفت: در نشست اخیری که با آقای انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی داشتیم ایشان در امتداد فرمایشات دیگر مقامات دولتی اظهار کردند که قطعی برق خانوار به دلیل کاهش مازوتسازی نباید به صنایع سرایت پیدا کند و کمبود برق علاوه بر تابستان در زمستان هم گریبانگیر تولید نشود با این حال صنایع این نگرانی را دارند که با پیامدهای کمبود برق روبهرو شوند.
وی افزود: براساس قانون صنایع نباید در اولویت قطعی باشند و تلاش دولت در مجموعه وزارت صمت هم این است که قانون اجرا شود به ویژه که بخش تولید امسال به قدر کافی از قطعی برق آسیب دیده و در همین حال به نظر میرسد کشور با ناترازی ۳۰ درصدی گاز نیز روبهرو است و چنانچه قطعی گاز هم با افزایش سرما به مشکل قطعی برق اضافه شود تولید در ماههای پیش رو بیش از ۳۰ درصد افت خواهد داشت.
خالقی تصریح کرد: بنابراین تولیدکنندگان حتی اگر قرار باشد به مراجع قضایی طرح دعوا کنند بر تامین انرژی پافشاری دارند.
دبیرکل خانه صمت ایران خاطرنشان کرد: مدیرعامل شهرکهای صنعتی همچنین برای کمک به تامین برق صنایع اعلام آمادگی کردهاند و از تلاش برای پیشنیازهای این امر مانند تامین زمین برای ایجاد مزارع خورشیدی، تامین مالی این پروژه و اتصال برق آن به برق شبکه سخن گفتند همچنین پیشنهاد کردند صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی با توجه به کمبودی که برای هر یک از شهرکها متصور است در قالب کنسرسیومهایی به سرمایهگذاری در تولید برق اقدام کنند.
وی یادآور شد: در نهایت بخش خصوصی به دلیل کمبود کنونی چارهای ندارند جز اینکه با اتخاذ رویکرد خودتامین شدن با این چالش مقابله کنند، این چالش برآمده از کمکاریهای سالهای گذشته و دفع سرمایهگذاریها از تولید انرژی است و در همین حال در بودجه کشور نیز منابع کافی برای افزایش تولید برق و گاز دیده نشده و یا راهکارهایی ارائه نشده که مشوق جذب سرمایه به تولید انرژی باشد ضمن اینکه افزایش تولید باید همزمان با اِعمال راهکارهایی برای بهینهسازی مصرف در بخشهای خانگی و صنعتی باشد.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران از ممنوعیت صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا از ۲۸ آبان و به دلیل آلودگی به افلاتوکسین خبر داد و گفت: اتحادیه در تلاش برای جلب رضایت اتحادیه اروپا و حل این مشکل است.
سیامک شهریاری، عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران در گفتوگو با ایلنا آلودگی پستههای صادراتی ایران به سم قارچی افلاتوکسین را تائید کرد و توضیح داد: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به اخطار اتحادیه اروپا عملکرد مطلوبی نداشته و پاسخ قانعکنندهای به آنها نداد. ضمن اینکه خیلی دیر پاسخ داد و اتحادیه اروپا هم اعلام کرد که از تاریخ ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان) اجازه واردات پسته ایران را نمیدهد، با این حال وزارت کشاورزی در این زمینه اطلاعرسانی نکرد تا اینکه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران حدود دو هفته پیش از این موضوع آگاهی پیدا کرد و اکنون رئیس اتحادیه به همراه یک متخصص آزمایشگاهی به اروپا سفر کردهاند و در نشستهای گوناگون به طرف اروپایی قول دادند شرایطی را فراهم کنند که رضایت اتحادیه برای تداوم خرید پسته از ایران جلب شود، اتحادیه اروپا اعلام کرده این آخرین فرصتی است که به ایران داده میشود تا بتواند مانع افزایش افلاتوکسین در محصول پسته شود.
وی افزود: در نهایت بخش خصوصی خود اقدام به حل این مشکل کرد و وزارت کشاورزی اقدام مقتضی را در این زمینه انجام نداد. این در حالی است که اتحادیه جلسات گوناگونی در این زمینه با وزارتخانه داشت و واکنش وزارت جهاد کشاورزی این بود که در برابر این ایرادگیری اتحادیه اروپا صادرات پسته ایران را به این منطقه ممنوع میکند.
شهریاری ایجاد افلاتوکسین را برآمده از فرآوری نادرست و برداشت دیرهنگام پسته دانست و تاکید کرد: وزارت کشاورزی باید به این امر ورود کند و مانع این خطاها شود.
عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران تصریح کرد: در پی چنین عملکردهایی است که ارزش صادرات پسته ایران از ۲.۵ میلیارد دلار به کمتر از یک میلیارد دلار افت کرده و امریکا و ترکیه در رقابت با ایران در این بازار جولان میدهند.
استانداردها را رعایت کنیم تا پسته را تحریم نکنند
سیدرضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران نیز در اظهارنظر در این باره گفت: باید استانداردهای جهانی را رعایت کنیم تا این موضوع تبدیل به دستاویزی برای اروپاییها نشود و اقدام به تحریم پسته ایران نکنند.
وی افزود: آنچه به ایجاد افلاتوکسین در پسته صادراتی میانجامد تنها به فرایند تولید و فرآوری محدود نمیشود حتی ممکن است پسته در داخل ایران آزمایش شود و عاری از افلاتوکسین باشد اما در مسیرهای طولانی حمل دریایی و یا زمانی که در انبارها نگهداری میشود به این سم آلوده شود.
نورانی ادامه داد: علاوه بر این شماری از صادرکنندگان کشور پسته را برای صادرات دوباره ابتدا به کشورهای حاشیه خلیج فارس میبرند و در انبارهای این کشورها در گونیهای ۳۰ تا ۵۰ کیلویی نگهداری میکنند، این امر از آنجا که به دپوی طولانیمدت پسته میانجامد زمینه آلودگی آن را فراهم میکند و در نهایت این عوامل به کمرنگ شدن جایگاه پسته ایران در بازار جهانی میانجامد.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
فرزانه فراهانی / خبرآنلاین: “آلودگی هوا” همان معضلی است که سالانه جان هزاران نفر از هموطنان در تهران و دیگر شهرهای کشور را میگیرد و مسئولان هنوز نتوانستهاند راهکار خوب و موثری برای کاهش و حذف منابع آلاینده لحاظ کنند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت آمار میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ هزار نفر بوده، این درحالیست که قانون هوای پاک سال ۱۳۹۳ به تصویب رسید اما با اینکه ۱۰ سال از تصویب قانون گذشته، آلودگی هوا نه تنها کم نشده بلکه بیشتر هم شده است.
درباره معضل آلودگی هوا در تهران با یوسف رشیدی، عضو هئیت علمی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس آلودگی هوا، گفتگو کردهایم که در ادامه متن این گفتگو را مشاهده میکنید.
چرا حتی در زمانهایی که هوا بارانی میشود، باز هم هوای تهران آلوده است؟
چون در تهران درصد تولید آلودگی هوا که صنایع مختلف و همچنین خودروها مهمترین علت آن محسوب میشوند، بالا است، حتی در زمان بارش باران هم هوای پایتخت در وضعیت آلودگی قرار دارد. در بسیاری از مواقع زمان بارش باران مردم از خودروهای شخصی خود استفاده میکنند و اتمسفر نمیتواند قدرت پاک کنندگی بیشتری از قدرت تولید آلایندهها داشته باشد و بنابراین در این مواقع هم به خاطر ترافیک زیاد و شرایطی که ایجاد میکند، آلودگی هوا به شکلی که انتظار داریم رفع نمیشود.
بیشترین آلایندهای هوای در شهر تهران هم اکنون چه چیزهایی هستند؟
تردد خودروها و به ویژه خودروهای شخصی و مصرف بنزین آنها در تهران زیاد است و به دلیل سایش لاستیک و اگزوز خودروها هم ذرات معلق داریم و بیشترین آلایندهای که در زمستان با آن مواجه میشویم، همین ذرات معلق هستند و تا نتوانیم تردد خودروها را کاهش بدهیم و خودروهایی با سوخت پاکتر را جایگزین کنیم، شرایط آلودگی هوا به همین شکل خواهد بود.
به عبارتی باید در گام نخست ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران را ساماندهی و به روز کنیم؛ شاهکلید و اصل داستان آلودگی هوا و کنترل آن در همه جای دنیا، توسعه حمل و نقل عمومی است. توسعه مترو و به روزرسانی اتوبوسهای ویژه حمل و نقل عمومی مهمترین بخش انجام توسعه حمل و نقل عمومی به شمار میآیند. اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند و هر کسی برای رفت و آمد از خودروی شخصی خود استفاده کند، وضعیت آلودگی هوا به همین منوال خواهد بود.
تاثیر برقی کردن ناوگان حمل و نقل عمومی در کاهش آلودگی هوا چقدر است؟
برای اتوبوسهایی که مثل مترو سیستم حرکت برقی دارد، توصیه میشود که خطوطی طراحی شود که مثل قبل از اتوبوسهای برقی در این خطوط استفاده شود.
اگر بتوانیم با تکنولوژی جدیدتر و بهتر در حمل و نقل عمومی در اوتوبوسهایمان هم به جای اینکه از سوخت دیزل مصرف کنند، از سوختهای پاک مثل برق استفاده شود، نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت. هزینه تعمیرات و نگهداری اتوبوسهای برقی خیلی کمتر از هزینهای اتوبوسهای دیزلی است و اتوبوسهای برقی برای انجام سفرهای درون شهری هم گزینه مناسبی هستند. برای خودروهای شخصی و به روز کردن آنها فکر میکنم که هنوز ما زیرساختهای لازم را نداریم و باید بیشتر تمرکز و بیشترین بودجه را روی حمل و نقل بخش عمومی بگذاریم.
راهکار اصلی کاهش آلودگی هوای تهران چیست؟
در بخشهای مختلف با ناترازیهای انرژی مواجه هستیم و یکی از این ناترازیها بحث ناترازی بنزین است؛ اگر بتوانیم مسئله توسعه حمل و نقل عمومی را دنبال کنیم، اولا از مصرف بیرویه بنزین جلوگیری میکنیم و با صرفهجویی میتوان این محصول باارزش را صادر کرد و دومین اقدام که هزینه کمتری هم در بر دارد توسعه خدمات الکترونیک است که مردم برای انجام کارها مجبور به رفت و آمد به ادارهها نباشند.
در کنار انجام اقدامات فوق، خودروسازیهای ما باید خودروهایی تولید کنند که سیستم موتورشان طوری باشد که مصرف سوخت کمتری داشته باشند. شهر تهران طی سالهای اخیر در بسیاری از روزها با معضل آلودگی هوا روبرو بوده است و با افزایش استفاده مردم از خودروهای شخصی، تعداد روزهای آلوده سال هم افزایش پیدا کرده است.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
دو روز پس از اعلام تشکیل «کلینیک ترک بیحجابی» که ادعا شده بود مراجعه به آن «اختیاری» است، یک مقام ستاد امر به معروف، اعلام کرد زنان «بدحجاب» با دستور قاضی به این مراکز معرفی میشوند.
محمدرضا میرشمسی، معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، «تعیین حکم جایگزین جریمه» برای افرادی که به عمل «غیرقانونی کشف حجاب» دست میزنند، را از دلایل راهاندازی این کلینیکها عنوان کرد. او افزوده که قضات قوه قضاییه «درخواست کرده بودند که مجازاتهای جایگزینی برای افرادی که به دلیل کشف حجاب دستگیر میشوند، تعیین شود.»
میرشمسی تأکید کرده که احساس میکنیم که اگر با این افراد «گفتوگو کنیم و آنها نسبت به مضرات این عمل غیرشرعی و غیرقانونی آگاه کنیم، بهتر است از این که برای این افراد پرونده قضایی تشکیل دهیم و از آنها جریمه نقدی بگیریم».
این اظهارات در حالی بیان میشود که مهری طالبی دارستانی، رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران، در روزهای اخیر گفته بود قرار است در این مراکز به افرادی که «تمایل» به رعایت حجاب دارند و «ممکن است به دلیل فشارهای اجتماعی یا تاثیرات محیطی در این زمینه دچار چالش شده باشند، خدمات روانشناختی، مشاورهای و مددکاری» ارائه شود.
با این حال بر اساس اظهارات میرشمسی، مشخص شد که اعزام افراد به این کلینیکها نه بر اساس «تمایل»، بلکه بر اساس حکم قضایی صورت خواهد گرفت. معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اظهارات خود بارها گفته بهتر است به جای «کلینیک»، از واژهٔ «محفل» برای این مراکز استفاده شود.
اصرار او برای استفاده از واژهٔ جایگزین برای کلینیک، پس از اعتراضهای گسترده نسبت به برخورد با بیاعتنایی به حجاب اجباری و تأکید بر پوشش اختیاری، به عنوان یک «بیماری» صورت میگیرد. میرشمسی پس از انتقادهای بسیار در این زمینه، افزوده: «استفاده از واژه «کلینیک» به هیچ وجه به معنای داشتن نگاه بیمارگونه به افرادی که درگیر بیحجابی شدهاند، نیست و هیچگاه چنین رویکردی در ستاد وجود نداشته است.»
پس از انتشار خبر تصمیم ستاد امر به معروف برای راهاندازی این مراکز، کاربران بسیاری در شبکههای اجتماعی، این اقدام را نشانهٔ «ضدستیزی نهادین» در جمهوری اسلامی دانسته و به شدت از آن انتقاد کردند. پس از اعتراضات شهریور سال ۱۴۰۱ که مرگ مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، بر سر حجاب، جرقهٔ آن را کلید زد، موضعگیری در قبال پوشش اختیاری و مخالفت علنی با حجاب اجباری در ایران، هم از طرف شهروندان و هم از سوی حکومت ابعاد کمسابقهای یافته است.
با این حال شماری از هواداران جمهوری اسلامی در کلابهاوس فارسی، باتوجه به بیفایده بودن تلاشهای پلیسی و قضایی در برخورد با این پدیده، راهاندازی این کلینیکها را پوششی برای اختصای بودجههای کلان و حیفومیل بیتالمال نامیدهاند.
رادیو فردا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
همزمان با ادامه شمارش آرای نامزدهای انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا در چند حوزه، گزارشها نشان میدهد جمهوریخواهان با دستیافتن به ۲۱۸ کرسی، که حدنصاب برای کنترل این نهاد قانونگذار است، توانستند تسلط خود بر کنگره را کامل کنند.
این پیروزی برای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب، و حزب او مسیر هموارتری به منظور پیشبرد برنامهها فراهم میکند چرا که جمهوریخواهان اکثریت سنا را نیز در کنترل گرفتهاند.
تا پیش از انتخابات روز سهشنبه گذشته، دموکراتها با اختلاف بسیار اندکی سنا را کنترل میکردند و جمهوریخواهان مجلس نمایندگان را در اختیار داشتند.
در عین حال، جمهوریخواهان در سنای آمریکا روز چهارشنبه ۲۳ آبان جان تون، سناتور ایالت داکوتای جنوبی، را به عنوان رهبر تازه خود انتخاب کردند.
به این ترتیب در پی کنارهگیری سناتور میچ مک کانل، رهبر باسابقه حزب جمهوریخواه سنا، جان تون جانشین او میشود.
در همین حال به گزارش فاکس، مایک جانسون، رئیس کنونی جمهوریخواه مجلس نمایندگان پس از کسب حمایت ترامپ، دوباره حمایت جمهوریخواهان برای ریاست مجلس نمایندگان را به دست آورد. ریاست او در ماه ژانویه باید در معرض رایگیری تمامی اعضای مجلس قرار بگیرد و او برای حفظ سمتش به اکثریت آرای نمایندگان «مجلس نمایندگان آمریکا» نیاز خواهد داشت.
صدای آمریکا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
دیدهبان حقوق بشر در یک گزارش ۱۷۲ صفحهای که روز پنجشنبه ۲۴ آبان منتشر کرد، میگوید دستورات مکرر اسرائیل برای تخلیه غزه به منزله «جنایت جنگی انتقال اجباری» و «پاکسازی قومی» است.
در این گزارش آمده است: «دیده بان حقوق بشر شواهدی را جمع آوری کرده که نشان می دهد مقامات اسرائیلی... مرتکب جنایت جنگی انتقال اجباری میشوند.»
دیدهبان حقوق بشر میافزاید: «به نظر میرسد که اقدامات اسرائیل با تعریف پاکسازی قومی در مناطقی که فلسطینیها قادر به بازگشت نیستند، مطابقت دارد».
اگرچه اسرائیل میگوید آوارگی برای امنیت غیرنظامیان یا الزامات نظامی موجه است، اما این گزارش ادعا میکند: «اسرائیل نمیتواند صرفاً به حضور گروههای مسلح برای توجیه آوارگی غیرنظامیان تکیه کند.»
اسرائیل پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس وارد غزه شد تا این گروه را نابود و ۲۵۱ گروگان را آزاد کند. اسرائیل نقض قوانین بینالمللی را انکار میکند و همواره از غیرنظامیان خواسته است هنگام نبرد ارتش این کشور با حماس، که در زیرساختهای غیرنظامی و در مجموعهای از تونلها در زیر مناطق مسکونی پنهان شده است، به مناطق بشردوستانه بروند.
«جنایت جنگی»
ماه گذشته نیز در پی هجوم تانکهای ارتش اسرائیل به ورودی یک پایگاه نیروهای حافظ صلح در جنوب لبنان، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد هرگونه حمله به نیروهای حافظ صلح ممکن است «جنایت جنگی» تلقی شود.
به گزارش رویترز، استفان دوجاریک سخنگوی گوترش گفت، «دبیرکل بار دیگر تاکید میکند که اماکن یونیفل و کارکنان آن هرگز نباید هدف قرار گیرند. حملات علیه حافظان صلح ناقض قوانین بینالمللی، از جمله قوانین بشردوستانه، است.»
در میانه حملات ارتش اسرائیل به مواضع شبهنظامیان حزبالله مورد حمایت حکومت ایران در جنوب لبنان، مقر نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در منطقه دو بار هدف حمله قرار گرفت و چند صلحبان زخمی شدند.
نخست وزیر اسرائیل ضمن ابراز تاسف از زخمیشدن صلحبانان گفت ارتش اسرائیل نهایت تلاش خود را میکند از وقوع مجدد چنین رویدادهایی جلوگیری کند، اما «راه ساده و واضح برای اطمینان از آن، خروج آنها از منطقه خطر است.»
بنیامین نتانیاهو در پیامی به آنتونیو گوترش گفت: «خودداری شما از تخلیه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل [از مناطق نبرد] آنها را به گروگان حزبالله تبدیل میکند» و این مساله جان سربازان اسرائیل و این نیروها را به خطر میاندازد.
روابط دولت اسرائیل و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در چند ماه گذشته، به دلیل رویکرد او در برابر جنگ اسرائیل با گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در نوار غزه و لبنان، رو به تیرگی گذاشته است.
صدای آمریکا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
وکیل پایه یک دادگستری
روزنامه اعتماد
خشونت خانگی در ایران یکی از بحرانهای جدی اجتماعی و حقوقی است که پیامدهای عمیقی برای جامعه دارد. با وجود آمارهای رو به افزایش، هنوز قوانین جامع و کارآمدی برای مقابله با این معضل وجود ندارد. وقوع دو حادثه دردناک مشابه، به فاصله دو روز، نشاندهنده شدت این بحران است.
دو مرد وکیل در این هفته، زنان خود را به قتل رساندند. در مورد اول، مرد وکیل، همسر خبرنگار خود، خانم منصوره قدیری جاوید را با ضربات چاقو و دمبل به قتل رساند. قاتل به پلیس گفته بود که با خوراندن قرص خواب قصد کشتن فرزندشان را نیز داشته ولی موفق نشده بود.
در مورد دوم، یک مرد وکیل دیگر پس از قتل همسر و پسرش، به زندگی خود نیز پایان داد. در این ماجرا دختر ۱۸ ساله خانواده موفق به فرار شده است. حال روایت حادثه و پرده برداشتن از مسائلی که منجر به این قتل خانگی شده برعهده دختری قرار گرفته که خود نیز قربانی این خشونت خانگی هولناک است.
دو ماجرای قتل اخیر که توسط دو مرد وکیل صورت گرفته، گواه بر این امر است که خشونت خانگی در همه اقشار جامعه وجود دارد و محدود به گروه خاصی نیست. بیشک این دو قتل خانگی، بار دیگر پرده از مسائل و مشکلات زیادی برمیدارد که جامعه با آن دست به گریبان است.
بیتردید بنا به دلایل بیشماری که بر هیچ کس پوشیده نیست، خشونت به اشکال متفاوت در جامعه وجود دارد. در قضیه خشونت خانگی نباید از نظر دور داشت که خشونت فقط گریبان زنان خانواده را نمیگیرد، بلکه همه اعضای خانواده از جمله خود مردان نیز، قربانی این خشونت هستند. سوال مهم آن است که چه اقدامات موثری برای متوقف کردن چرخه خشونت صورت گرفته است؟
نگاهی به آمارهای منتشر شده سالهای گذشته از قتلهای خانگی عمق فاجعه را نمایان میکند. طبق آمار رسمی منتشر شده، طی سه ماهه نخست سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، دستکم ۸۵ زن و دختر توسط شوهر، پدر، برادر یا سایر مردان نزدیک خود کشته شدهاند. بیشترین موارد قتل در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ در شهرهای ارومیه، تالش، تبریز، مشهد، ایرانشهر و تهران بوده که تهران با ۵ مورد زنکشی در صدر قرار دارد.
از خرداد ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۲، حداقل ۱۶۵ مورد زنکشی در ایران گزارش شده است؛ به طور میانگین، هر چهار روز یک زن در نقاط مختلف کشور به دست یکی از مردان خانواده خود به قتل رسیده است. از این تعداد، علت ۸۷ مورد قتل «اختلافات خانوادگی»، ۳۸ مورد «ناموسی»، ۱۰ مورد «مسائل مالی» و برای ۳۰ مورد دیگر، دلیل روشنی ذکر نشده است.
در بیشتر موارد، زنکشی توسط شوهر انجام گرفته است. از ۱۶۵ زن کشته شده، ۱۰۸ نفر به دست شوهرشان، ۱۷ نفر توسط برادر، ۹ نفر توسط پسر، ۱۳ نفر توسط پدر و ۱۹ نفر نیز توسط سایر اعضای خانواده همچون پدرشوهر، برادرشوهر، شوهر سابق یا پسرخاله به قتل رسیدهاند.
خشونت خانگی در ایران بهطور گسترده بر زنان در طبقات و گروههای مختلف جامعه تاثیر میگذارد. ساختارهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شرایط را برای زنان دشوارتر میکند و مانع از آن میشود که بسیاری از قربانیان بتوانند برای نجات خود درخواست کمک کنند. ترس از پیامدهای اجتماعی، نبود حمایت کافی و ناآگاهی از حقوق، زنان را در موقعیتهای خطرناک نگه میدارد. قتل زنان به دلایل مختلف، نمود تلخی از خشونت خانگی است.
عواملی مانند غیرت، سوءظن و اختلافات خانوادگی، بهانهای برای این قتلها میشود. در مواردی، قوانین سنتی مرتبط با «آبرو» و «حیثیت» خانواده به گونهای عمل میکنند که مجازات عاملان این جرایم کاهش مییابد.
دو مورد اخیر قتل خانگی، نمونهای نگرانکننده از خشونت خانگی در ایران است. این دو پرونده بهخصوص از این جهت قابل تامل هستند که افرادی که باید مدافع قانون و حقوق باشند، به این جنایت دست زدهاند. در هر دو مورد، مردان قاتل، که خود قربانیان خشونت هستند، قصد پایان دادن به زندگی خود را نیز داشتهاند، که یکی از آنها موفق به گرفتن جان خود نیز شده است.
این دو پرونده نشاندهنده نقصهای عمیق در جامعه و دستگاه قضایی است. در جامعهای که حمایت کافی از حقوق زنان وجود ندارد، چنین اتفاقاتی ضرورت بازنگری جدی در قوانین را بهوضوح نمایان میکند. نبود قوانین حمایتی مشخص و تبعیضآمیز بودن برخی قوانین موجود، یکی از موانع اصلی مقابله با خشونت خانگی در ایران است. تلاشهایی برای تصویب قوانین حمایتی صورت گرفته، اما این قوانین به کندی اجرا میشوند و در بسیاری موارد کارآمدی کافی ندارند.
علاوه بر این، دیدگاههای سنتی و فرهنگ جامعه باعث میشود که زنان قربانی خشونت به سکوت وادار شوند و نتوانند از حمایت قانونی بهرهمند شوند. علاوه بر اصلاح قوانین تبعیضآمیز و تصویب قوانین حمایتی مناسب، آموزش عمومی درباره حقوق زنان و ارائه مشاورههای روانشناسی و حقوقی به خانوادهها برای مقابله با خشونت خانگی بسیار ضروری است. همچنین، سیستم آموزشی باید نوجوانان و جوانان را با مبانی مقابله با خشونت و احترام به حقوق زنان آشنا کند تا امید به کاهش خشونت خانگی در نسلهای آینده افزایش یابد.
دولت و نهادهای قضایی باید نقش فعالتری در حمایت از زنان و اجرای قوانین حمایتی ایفا کنند. تقویت سیستم قضایی، آموزش قضات و نیروهای انتظامی برای برخورد مناسب با پروندههای خشونت خانگی و ایجاد مکانیزمهای حمایتی برای زنان قربانی، از اقداماتی است که میتواند در کاهش این جرایم موثر باشد. بیشک، خشونت خانگی در ایران یک چالش جدی است که نیاز به توجه و اقدام فوری دارد.
دو حادثه اخیر قتل خانگی توسط دو مرد وکیل، ضعفهای ساختاری در مقابله با خشونت خانگی را برجسته کرده است. افزایش آگاهی عمومی، رفع تبعیض علیه زنان در قانون و عرف، تقویت قوانین حمایتی و تغییر دیدگاههای سنتی میتواند به کاهش این جرایم و ایجاد جامعهای امنتر برای زنان و مردان کمک کند. امید است که با همکاری دولت، نهادهای قضایی و سازمانهای مدنی، گامهای موثری در این راستا برداشته شود.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
آن زمان که من کیانوش سنجری را دیدم، جوانی سرزنده و با انگیزه و شاد بود. داستان به سال ۱۳۸۲ برمیگردد. در آن سال، زندانیان سیاسی را از سالن سه اندرزگاه ۷ زندان اوین به سالن یک انتقال داده بودند، اما من و اکبر گنجی را جدای از آنها در سالن ۶ در کنار زندانیان مالی نگهداری میکردند. از این رو، امکان تماس با زندانیان سالن یک را نداشتیم مگر اینکه تصادفی بخصوص به هنگام ملاقات با خانواده، با هم روبرو میشدیم.
از قضا ساعت ملاقات من و کیانوش دو سه باری همزمان شد. بار اول، او بدون پوشیدن شلوار زندان از اندرزگاه بیرون آمده بود و به همین جهت، نگهبانان مانع سوار شدن او به مینیبوسِ عازم محل ملاقات شدند. کیانوش بدون آنکه از کوره در برود به نزد رئیس اندرزگاه رفت و گفت؛ اگر به اندازۀ قد من شلوار زندان پیدا میشود، بدهید تا بپوشم! رئیس بند نگاهی به قد و بالای او انداخت و با لبخندی به لب از نگهبانان خواست که مانع سوار شدن او به مینیبوس نشوند.
در بین راه اندرزگاه و سالن ملاقات، کیانوش مسائل آن روز سیاسی را پیش کشید و کلی با هم صحبت کردیم.
تصویری که من از کیانوش سنجری در ذهن دارم همان تصویر ۲۱ سالِ پیش اوست، جوانی رعنا و قدبلند و سرزنده و با انگیزه و خوش برخورد و منطقی. اینک که کیانوش با اعلام قبلی به زندگی خود پایان داده است، همان تصویر از او در برابرم رژه میرود و از خود می پرسم چرا؟ چرا این همه خودکشی و افسردگی و قتل و اعدام و دیگر ناهنجاریها، جامعۀ ما را فرا گرفته است؟ چرا تعادل این جامعه تا این اندازه به هم خورده است؟ چرا به وضع آنامیک دچار شدهایم؟
پاسخ این پرسشها روشن است! انواع فشارهای اقتصادی و سیاسی و روانی در پیچیدهترین وضعیتِ سطح و نوع آگاهی ملی و شرایط جهانی، “وضع عادی” جامعه را به هم زده تا جایی که سخن از “بازگشت به وضع عادی یا نرمال” هم نزد عدهای به عنوان “جرم” تلقی میشود! گویی از نگاه آنان جامعه باید همیشه در وضعیت غیرعادی و نابهنجار باشد و دعوت به “نرمالیزاسیون” گناهی نابخشودنی است!
خیرخواهی و نوعدوستی و مروت و احسان در جامعۀ ما به بیمقترین نقطۀ خود رسیده است! بحرانی خطرناکتر از این، جوامع بشری را تهدید نمیکند. خودکشی یک جوان با هر نوع خط و مرام سیاسی، بدن تردید باید هر دل سالمی را بلرزاند و به ابراز همدردی و همدلی بیانجامد. اما به واکنش برخی مدعیان “ارزشها” به مرگ خودخواستۀ کیانوش سنجری نگاهی بیاندازید! آنچه در آن دیده نمیشود همانا “ارزش” است مگر آنکه ضدارزشها نام ارزش به خود گرفته باشند که بدبختانه در سطح وسیعی گرفتهاند!
باری، مرگ دلخراش کیانوش سنجری مایۀ اندوه و تأسف است. خداوند روح او را شاد بدارد و به خانواده و دوستانش تسلای خاطر دهد.
احمد زیدآبادی
@ahmadzeidabad
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
دادبان دریافته، زهرا رضایی روزنامهنگار و فعال سیاسی، برای اجرای حکم ۱۴ ماه حبس از سوی دایره اجرای احکام کیفری احضار شده است.
بنا بر جزییات رسیده به دادبان، این فعال سیاسی پیشتر در جریان انتخابات ریاست جمهوری به دلیل فعالیتهای خود در فضای مجازی و همچنین مخالفت با حجاب اجباری، در نتیجه پروندهسازی اطلاعات سپاه به دادسرای امنیت تهران احضار شد.
شعبه ۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری در مهر ماه سال جاری، زهرا رضایی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی و مداومت در حضور در انظار عمومی بدون حجاب شرعی» به ۱۴ ماه حبس تعزیری و ۳۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرد.
این حکم بعدتر در دادگاه تجدیدنظر نیز تایید شد و اکنون این روزنامهنگار و فعال سیاسی برای اجرای حکم فراخوانده شده است.
دادبان
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
در آمریکا مردی که برای دولت این کشور کار میکرد، به افشای اطلاعاتی حساس و فوق سری متهم شده که حاوی ارزیابی اطلاعاتی این کشور از نقشههای پیشین اسرائیل برای حمله به ایران بوده است.
به گزارش اسوشیتدپرس، این مرد که آصف ویلیام رحمان نام دارد، این هفته توسط پلیس فدرال آمریکا،افبیآی، در کامبوج دستگیر شد و قرار است برای محاکمه در دادگاهی در جزیره گوآم حاضر شود.
دستور پیگرد او هفته گذشته از سوی دادگاهی در ایالت ویرجینای آمریکا به اتهام دو فقره انتقال عمدی اطلاعات مرتبط با دفاع ملی صادر شد. این اتهامات در صورت اثبات میتواند مجازات زندان قابل توجهی در پی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس هنوز مشخص نیست که آقای رحمان وکیل داشته یا کدام آژانس فدرال او را استخدام کرده است، اما مقامات میگویند که او دارای مجوز امنیتی فوق سری بوده است.
این اتهامات مربوط به درز اسناد منتسب به آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی - فضایی و آژانس امنیت ملی است. آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی-فضایی به تحلیل تصاویر و اطلاعات جمعآوریشده توسط ماهوارههای جاسوسی آمریکا میپردازد.
این اسناد را که مهر فوق محرمانه دارند و تاریخ آنها ۱۵ و ۱۶ اکتبر (۲۴ و ۲۵ مهر) است، ماه گذشته کانالی تلگرامی به نام «میدل ایست اسپکتیتور» منتشر کرد. این کانال نوشته فردی که هویتش را اعلام نکرده این اسناد را در اختیارش قرار داده است. به گزارش آسوشیتدپرس، این کانال میگوید مقرش در تهران است و اخبار «محور مقاومت» را پوشش میدهد.
در این اسناد اشاره شده بود که اسرائیل همچنان در حال جابجایی تجهیزات نظامی خود برای انجام یک حمله نظامی در پاسخ به حمله موشکی بالستیک ایران در اول اکتبر است.
اسرائیل مدتی بعد از درز این اسناد، در اواخر اکتبر یک حمله تلافیجویانه به چندین پایگاه نظامی در ایران انجام داد.
به نوشته روزنامه نیویورک تایمز که اولین بار این خبر را منتشر کرد، اسناد دادگاه نشان میدهد که رحمان کارمند آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا و دارای مجوز امنیتی فوق سری با دسترسی به اطلاعات حساس و طبقهبندیشده بوده است. امری که برای بسیاری از کارمندان سیا که با اطلاعات محرمانه سر و کار دارند، معمول است.
سازمان سیا از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.
افبیآی ماه گذشته اعلام کرد که در حال تحقیق در مورد افشای این اسناد است و گفت: «ما بهطور نزدیک با شرکای خود در وزارت دفاع و سازمانهای اطلاعاتی همکاری میکنیم.»
این اداره مسئول تحقیق در مورد نقض قانون جاسوسی است که نگهداری غیرمجاز اطلاعات مرتبط با دفاع را که میتواند به ایالات متحده آسیب بزند یا به دشمنان خارجی کمک کند، جرم تلقی میکند.
اسناد افشا شده با «فایو آیز» که ائتلاف سازمانهای اطلاعاتی پنج کشور آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزیلند است به اشتراک گذاشته شده بود.
بیبیسی فارسی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
درپی تماس ساکنان یک آپارتمان مسکونی در شهر آنتالیا با مرکز فوریتهای ۱۱۲ تیمهای پزشکی، پلیس و آتشنشانی به محل اعزام و پس از باز کردن در آپارتمان در طبقه هشتم این ساختمان با جسد سه شهروند ایرانی روبرو شدند.
براساس تحقیقات اولیه، هویت افراد مذکور محمدرضا ۳۴ ساله، محسن ۲۶ ساله و امیرحسین ۲۳ ساله بوده و برای تحقیقات بیشتر درباره نحوه مرگ به پزشکی قانونی استان آنتالیا انتقال یافتهاند.
یکی از آشنایان افراد مذکور در گفتگو با خبرنگار آنادولو با اعلام اینکه این سه برادر مدتی پیش برای کار از ایران به شهر آنتالیا مهاجرت کرده بودند، گفت که آنها برای آخرین بار ۲۸ اکتبر با خانواده خود در ایران به صورت تلفنی گفتگو کردهاند.
همچنین امرالله شهروند ایرانی و دوست خانوادگی سه برادر فوت شده نیز با بیان اینکه همراه پلیس وارد آپارتمان شده است، گفت: از این واحد بو به مشام میرسید. خانواده آنها نیز از مدتی پیش از فرزندان خود بیاطلاع بودهاند. خانواده با من تماس گرفتند. من هم با آنها تماس گرفتم اما جواب ندادند. خیلی متاسف هستم.
خبرگزاری آنادولو
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
زهرا بهروزآذر معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه تشکیل کلینیک حجاب هیچ ارتباطی با دولت ندارد، افزود: این موضوع هیچ ارتباطی به دولت ندارد و شکلگیری آن در دولت تصویب نشده است.
وی با اشاره به اینکه موضوع حجاب یک موضوع تربیتی است و باید در درون خانوادهها شروع شود، تصریح کرد: ما حتماً در برنامه خود داریم که خانوادهها فرزندان خود را متقاعد کنند، حجاب را انتخاب کنند. نباید با این موضوع شبیه موضوعات دیگر برخورد کنیم که موجب وهن اسلام و هم وهن موضوع امر به معروف و نهی از منکر است.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میگوید در ادامهٔ رزمایش عملیاتی خود، در ۴۸ ساعت گذشته چهار «تروریست وابسته» به اسرائیل را کشته و ۱۲ نفر دیگر بازداشت کرده است.
احمد شفایی، سخنگوی «رزمایش عملیاتی شهدای امنیت» قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه، روز چهارشنبه ۲۳ آبان گفت این عملیات توسط نیروهای مختلف سپاه و نیروی انتظامی انجام شده است.
او توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرد.
مقامات سپاه و رسانههای ایران دربارهٔ چندوچون اجرای این «رزمایش» تا این لحظه توضیحی نداده و تنها اعلام کردهاند این رزمایش از ۱۰ آبان در شهرستانهای سرباز، کلات، نیکشهر، راسک، مهرستان و قصرقند آغاز شده است.
با این حال از زمان آغاز این رزمایش، بهطور مکرر، آماری از کشتن و بازداشت شماری از افراد مسلح مخالف جمهوری اسلامی از سوی نهادهای نظامی در ایران منتشر شده است.
پیش از این خبرگزاریهای تسنیم و ایرنا، روز جمعه ۱۸ آبان بهنقل از آقای شفایی نوشتند در ادامهٔ اجرای این «رزمایش» در استان سیستان و بلوچستان، «در منطقه عمومی شهرستان راسک، چهار نفر از تروریستها» کشته شدند.
سخنگوی رزمایش در آن زمان بدون اشاره به جزئیات بیشتر افزود در این عملیات یک نفر از نیروهای سپاه هم کشته شد.
ولی برخی رسانهها از جمله پایگاه خبری حالوش که خبرهای این منطقه را پوشش میدهند، اعلام کردند کاروان نیروهای سپاه متشکل از دهها خودرو که از سمت شهرستان سرباز به سمت راسک در حرکت بودند، در پنج کیلومتری شهر راسک هدف حملهٔ افراد مسلح قرار گرفتند.
پس از آن خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران روز یکشنبه ۲۰ آبان به نقل روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران از کشته شدن پنج «نیروی بومی بسیج» در شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه نیز اعلام کرد پس از وقوع این حادثه مأموران به محل اعزام شدهاند و تعقیب «اشرار» ادامه دارد.
مقامها و نهادهای جمهوری اسلامی برای اشاره به مخالفان مسلح خود همواره از عنوانهایی چون «اشرار»، «معاند» و «تروریست» استفاده میکنند.
از سوی دیگر، پایگاه خبری حالوش گزارش داد افراد مسلح به پایگاه نیروهای سپاه پاسداران در منطقه سیرکان حمله کرده و شماری از «نیروهای سپاه پاسداران» در جریان این حمله کشته شدهاند.
درگیری مسلحانهٔ مخالفان مسلح جمهوری اسلامی در استان سیستان و بلوچستان سابقه دارد و تاکنون شمار قابلتوجهی از طرفین، از جمله سربازان مرزبانی ایران، در جریان درگیریها کشته شدهاند.
رادیو فردا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
یک عضو انجمن صنایع فولاد از اعمال محدودیت شدید تحویل گاز به این صنعت از ماه گذشته خبر داده است.
وحید یعقوبی روز چهارشنبه ۲۲ آبان به خبرگزاری تسنیم گفت درحالی که سالهای گذشته محدودیت گاز در اواسط آذرماه اعمال میشد، اما سال گذشته محدودیت گاز صنایع فولادی از اواخر آبان ماه و امسال از نیمه مهرماه آغاز شده است.
به گفته او، محدودیت گاز صنایع فولادی از ۲۰ درصد شروع شده و در برخی از واحدها به ۵۰ درصد رسیده است: «همین موضوع اثر کاهش ۵۰ درصدی تولید را هم به وجود آورده است. بیش از ۷۰ درصد زنجیره فولاد در آهن اسفنجی انجام میشود و افت تولید در بخش آهن اسفنجی تأثیر قابلتوجهی بر تولید فولاد کشور خواهد گذاشت.
ایران تا چند سال پیش فقط در زمستان کسری هنگفت گاز داشت، اما پارسال کسری گاز کشور از پاییز آغاز شد و امسال در تمام فصول سال شاهد کسری گاز بوده؛ بطوری که در نیمه ابتدایی امسال مصرف مازوت و گازوئیل نیروگاهها به ترتیب ۱۰۰ درصد و ۸۰ درصد جهش کرده و ذخایر سوخت مایع نیروگاههای برقی به شدت افت کرده است.
افت ذخایر مازوت و گازوئیل نیروگاهها به همراه کسری شدید گاز باعث شده دولت طی چند روز گذشته فعالیت سه نیروگاه کرج، اصفهان و اراک را متوقف کند و اقدام به اعمال خاموشی سراسری کند.
دولت در تابستان امسال نیز به خاطر کسری شدید برق، تحویل برق به صنایع، خصوصا حوزه فولاد را به شدت کاهش داده بود.
آمارهای مجمع جهانی فولاد نشان میدهد تولید فولاد خام ایران در تابستان امسال نسبت به فصل بهار با سقوطی ۴۵ درصدی به ۴.۷ میلیون تن رسیده است.
یعقوبی نیز گفته است محدودیت انرژی صنایع فولادی در طول سه سال و نیم گذشته یعنی ۱۴۰۰ تا شش ماه اول ۱۴۰۳ فقط ارزش تولید ازدسترفته صنایع فولادی را به ۳۱۰ هزار میلیارد تومان رسانده است.
آمارهای شرکت بیپی نشان میدهد متوسط رشد سالانه تولید گاز ایران در دهه گذشته بالای ۵ درصد بود، اما طی سه سال گذشته به ۲ درصد رسیده است؛ موضوعی که باعث شدت گرفتن کسری گاز زمستانی شده است.
ایران در زمستانها با ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب کسری روزانه گاز مواجه است؛ رقم عظیمی که با کل مصرف گاز ترکیه در فصل زمستان برابری میکند.
علت چنین اختلاف عظیمی در مصرف گاز ایران و ترکیه در این نکته است که گاز سهمی ۷۰ درصدی و نفت سهمی تقریبا ۳۰ درصدی در تامین انرژی ایران دارد، اما سبد انرژی ترکیه بسیار متنوع است. برای نمونه ترکیه ۳۰ برابر ایران تولید انرژی خورشیدی و بادی دارد.
ایران همچنین روزانه ۸۰ میلیون متر مکعب تلفات گاز در مرحله تولید و انتقال دارد و از طرفی نیروگاههای برقی حرارتی با راندمان نازل و تکنولوژی قدیمی، سهمی ۳۳ درصدی در کل مصرف گاز کشور دارند.
به رغم کسری فزاینده گاز، ایران در سال جاری صادرات گاز را افزایش داده است. برای نمونه آمارهای رسمی ترکیه نشان میدهد در هشت ماه ابتدایی امسال ۴.۲ میلیارد متر مکعب گاز از ایران دریافت کرده که ۴۰۰ میلیون متر مکعب بیشتر از دورهٔ مشابه پارسال است. ایران به عراق نیز گاز صادر میکند.
ایران سال گذشته نیز ۱۲ میلیارد متر مکعب صادرات گاز به عراق و ترکیه داشت و اگر آن را در نیروگاههای برقی استفاده میکرد، نه تنها نیازی به مازوتسوزی نداشت و هوای پاکتری را تجربه میکرد، بلکه از مصرف گازوئیل کشور نیز ۴ میلیارد لیتر کاسته میشد.
رادیو فردا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
سیاست خارجی ایران و ایالات متحده، در قبال یکدیگر، پس از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا، پیچیدهتر شده و گمانه زنیها درباره رفتارهای احتمالی دونالد ترامپ در قابل ایران ادامه دارد. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، اخیرا، با تاکید بر این که انتخاب ترامپ به مردم آمریکا مربوط است، گفت: «درسالهای گذشته با ۱+۵ صحبت و مذاکره کردیم و به توافق هستهای رسیدیم، اما آن که از توافق خارج شد آمریکا بود و نه ما. آمریکا بود که سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفت و ادعا کردند که ایران ۴۰ سالگی خود را نخواهد دید، اما الحمدالله مردم ایران علی رغم همه مشکلات سربلند بیرون آمدند.»
به گزارش فرارو، این بخش از سخنان مهاجرانی با برداشتهای متنوعی رو به رو شد که بخشی مبتنی بر افزایش احتمال مذاکره بود. با توجه به این شرایط پرسشهایی در خصوص آینده روابط ایران و ایالات متحده و به ویژه نوع مذاکرات مطرح است. عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپلیتیک و تحلیلگر سیاست خارجی به این پرسشها پاسخ داده است:
مذاکره مستقیم با امریکا منتفی است
عبدالرضا فرجی راد گفت: «صحبتهای اخیر سخنگوی دولت ایران، نشان از آن دارد که بعد از پیروزی ترامپ، گفتگوهایی در سطح دولت و حاکمیت شروع شده و مورد بحث قرار گرفته که از حالا به بعد باید چه سیاستی را باید در پیش بگیرند. پیش از این که نشستی برگزار شود و تصمیم جدیدی گرفته شود، اظهارنظرهایی که میشد، بیشتر در رابطه با این بحث بود که برای ما فرقی نمیکند چه شخصی در قدرت باشد.
اما به نظر میرسد بعد از چند روز، تصمیم گیریهای جدیدی گرفته شده که چگونه باید در قبال ترامپ رفتار شود و تصمیم بر ان شده که عجله به خرج داده نشود و صبر شود تا مشخص شود بعد از ظهور مجدد ترامپ، قرار است چه پالسهایی از سوی او به کشور ما ارسال شود. بخش آخر مصاحبه خانم مهاجرانی کاملا نشان میدهد که در یک جمع بندی، مذاکره مستقیم با ترامپ تقریبا منتفی است، اما مذاکره غیرمستقیم (همانطور که با بایدن، در طول ۴ سال گذشته انجام شد)، منوط خواهد بود به این که ترامپ چگونه برخورد خواهد کرد.»
وی افزود: «اگر برخورد ترامپ مثل همان برخوردهایی باشد که در کارزار انتخاباتی انجام داد، تا حدودی میتوان گفت در مقایسه با گذشته مثبتتر است و طبیعتا بر اساس این موضوع میتوان حدس زد که ترامپ مذاکره غیرمستقیم را میپذیرد، بنابراین منتظر پیغامها هم هستند. شاید نخستین پیام را ایران با حضور مسئول امنیتی عراق که وارد تهران شد، یا رئیس ستاد کل ارتش سعودی که به ایران آمد، گرفته باشد. البته ممکن است یکی از آنها حامل پیامی در رابطه با بحث حمله احتمالی ایران به اسرائیل بوده باشد. اما در دو ماهی که ترامپ در حال تشکیل کابینه است و هنوز به کاخ سفید ورود نکرده، احتمال بسیار بالایی وجود دارد که پیام یا پیامهایی از جانب ترامپ به جمهوری اسلامی برسد و بر اساس آن پیامها، جمهوری اسلامی تصمیم بگیرد که مذاکره غیرمستقیمی داشته باشد یا خیر. تصور من این است که ترامپ پیام منفی اولیه نخواهد فرستاد، چون در کارزارهای انتخاباتی نشان داده است که تاکید دارد میخواهد با ایران به تفاهم برسد. در مرحله فعلی، معتقدم مذاکره غیرمستقیم با دولت جدید ایالات متحده، پذیرفته شده است.»
باید دید مذاکره کننده با ایران تندرو خواهد بود یا خیر
این استاد ژئوپلیتیک در ادامه گفت: «تنها چیزی که ممکن است مذاکرات غیرمستقیم را تحت الشعاع قرار دهد این است که افرادی که ترامپ انتخاب کرده و اشخاص مطرحی هم هستند، گرایشهایی تندرو دارند. برای مثال نماینده آمریکا در سازمان ملل، یک ایران ستیز است و بارها هم مخالفت خود را با جمهوری اسلامی ثابت کرده است. همینطور، روبیو که گفته میشود برای وزارت امور خارجه گزینه مطرحی است، وزیر احتمالی امنیت ترامپ نیز ایران ستیز است. اگر این اشخاص بتوانند روی تفکر ترامپ تاثیر بگذارند و ترامپ را با توجه به شرایط منطقه از مذاکره منصرف کنند که بحثی جدا است، اما این را میدانیم که ترامپ فردی خودمحور است و وقتی خود تصمیمی را گرفته باشد، در مرحله نخست، به دنبال پیگیری تصمیم خود میرود، مگر این که نتیجه نگیرد و تازه به فکر مشورت با اطرافیان بیفتد؛ بنابراین معتقدم که اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، فعلا تصمیم بر این است که مذاکرات غیرمستقیم ادامه پیدا کند.»
وی افزود: «وقتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ به قدرت رسید، پمپئو به عنوان یک فردِ محوری در دولت ترامپ، طرح ۱۲ مادهای بسیار تندی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کرد. در نهایت نتیجه آن تحریمها و خروج از برجام و عدم ورود ایرانیان به امریکا شد. در نتیجه این تندروی جواب نداد. درواقع ترامپ این تجربه را دارد و شاید بر اساس همین تجربه افراد قدیمی را سر کار نیاورده است. ایران بعد از همه ان اتفاقات، به دنبال احیای مذاکرات بود و واسطههایی هم فرستاده بود؛ بنابراین ما تجربه تیم قبلی سیاست خارجی ترامپ را که تندرو هم بودند داریم؛ بنابراین نمیتوانیم اکنون بگوییم وزیر امور خارجه جدید ترامپ یا سایر افرادی که تندرو هستند، نظرات انتخاباتی ترامپ را کاملا تغییر دهند. ترامپ در جریان انتخابات مسئله صلح و عدم جنگ را بسیار پررنگ کرده بود و طبیعتا نمیتواند در مرحله اول نظرات انتخاباتی خود را تغییر دهد. من معتقدم باید دقت کنیم که ترامپ چه شخصی را برای گفتگو با ایران انتخاب میکند و این موضوع مهمتر از هر چیزی است. باید ببینیم مذاکره کننده با ایران تندرو است یا فردی اهل مذاکره. بر اساس همین موضوع است که میتوان اظهار نظر دقیق تری داشته باشیم.»
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
عزتالله سحابی، فعال سیاسی مخالف حکومت شاه که مدتی ریاست سازمان برنامه و بودجه را در دولت مهدی بازرگان در دست داشت، در کتاب خاطرات خود مینویسد که بسیاری از برنامههای محمدرضا شاه، از نظر اصولی به نفع ایران بوده اما اغلب مخالفان، از جمله خودش، آن زمان این را متوجه نمیشدند.
سحابی مینویسد: «بسیاری از کارشناسان صدیق اذعان میکنند که تعدادی از برنامههای شاه از نظر اصولی به نفع ایران بود. مثلاً وقتی که قرارداد ۱۹۷۵ میان شاه و صدام حسین بسته شد، دو دولت امضاء کردند، در دو مجلس نیز تصویب شد و به سازمان ملل رفت و بسیار در آن محکمکاری شد. این قرارداد خیلی به نفع ایران بود و خطی را به عنوان خط مرز تعیین کردند که قسمت پرعمق اروندرود بود. شرق این خط به ایران تعلق گرفت ولی ما این را متوجه نمیشدیم.»
سحابی دربارهٔ خریدها و ساختوسازهای نظامی حکومت سابق ایران نیز با ذکر مثال پایگاههای هوایی وحدتی و شاهرخی، نوشته است: «از دههٔ ۴۰ رژیم شاه در غرب کشور شروع به ایجاد استحکاماتی نمود. پایگاه وحدتی و پایگاه شاهرخی که در حقیقت شهری زیرزمینی است و فرودگاه آن نیز زیر زمین است. من خود در زمان جنگ پایگاه وحدتی دزفول را دیدم. هواپیماهای جت اف-۱۴ از زیر زمین با سرعت تمام بیرون میآمدند و به هوا میرفتند یا از بالا میآمدند، چتری پشت آنها باز میشد و یکراست به زیر زمین میرفتند؛ تشکیلات عظیمی بود.»
سحابی در جای دیگری از کتابش میگوید: «در آن روزها یعنی در دوران حاکمیت مطلقهٔ شاه، بیشتر دوستان و حتی خود من میگفتیم شاه خیانت میکند و میخواهد جنگ اصلی ما را که باید با اسرائیل باشد، به جنگ با اعراب بدل کند! باری انقلاب شد و عراق به ایران حمله کرد، آن روز تازه دانستیم که در اساسنامهٔ حزب بعث ‹وحدت سرزمینهای عربی زبان› یک اصل شمرده شده است.»
«منظور از سرزمینهای عربی زبان همین استانهای عربی زبان بود که در ایران است. یعنی ایلام، گیلانغرب و خوزستان. پس عراق به طور ذاتی به ایران نظر داشت و میخواست قسمتی از ایران را ضمیمه خاک خود نماید. شاه این را فهمیده بود و در غرب استحکامات میساخت اما ما به همین خاطر به او ناسزا میگفتیم.»
عزت الله سحابی مسألهٔ منابع طبیعی را مثال میآورد و مینویسد: «منصور روحانی وزیر کشاورزی وقت، یک زمان اعلام کرد که باید هشت میلیون رأس دام، از مراتع کشور خارج شوند وگرنه مراتع از بین میروند. خود شاه نیز در سخنرانی خود گفت حیوان شریری به نام بز وجود دارد که ریشههای گیاهان را میکند. این حیوان باید از بین برود. من در زندان این مطالب را در روزنامه خوانده بودم و پیش خود تحلیل میکردم که شاه با این کار میخواهد روستاییان را وابسته نماید.»
او ادامه میدهد: «روستاییان از بز، پشم و شیر به دست میآورند و از همهچیز و حتی شاخ و گوشت آن استفاده میکنند. این حیوان اساس زندگی روستاییان است و آنان با همین حیوانات و زندگی سادهشان از دولت مستقلاند. و ما فکر میکردیم شاه میخواهد به این دسیسه روستاییان را به دولت وابسته کند.»
سحابی در ادامه مینویسد: «در حالی که پس از انقلاب، هنگامی که به عنوان نمایندهٔ مردم به مجلس راه یافتیم، در کمیسیون برنامه و بودجه، مسؤلین وزارت کشاورزی پس از انقلاب به کمیسیون میآمدند، برخی از آنان مسؤلان سازمان جنگلها بودند و میگفتند باید سی میلیون رأس دام از مراتع خارج شوند، تا کنون مراتع از بین رفته است و برای احیای باقیماندهاش، این کار باید انجام بشود، و ما آن زمان فهمیدیم که واقعاً در کنار گود بودن و شعارهای بزرگ دادن با مسوولیت اجرایی داشتن تفاوت دارد.»
* از جلد دوم خاطرات عزتالله سحابی (سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۹) به نام «نیم قرن خاطره و تجربه» که در ایران اجازهٔ چاپ نیافت و از سوی نشر خاوران پاریس منتشر شده و در کتابفروشیهای خارج از کشور در دسترس است. یادداشت بالا از صفحات ۲۶ و ۲۷ کتاب آورده شدهاند.
مدیران نامدار ایران
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
مصطفی داننده در عصر ایران نوشت: خانم مهری طالبی دارستانی، رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران، اخیراً اعلام کرده که در پاسخ به مراجعات متعدد خانوادهها و دختران تهرانی، اولین «کلینیک ترک بیحجابی» با هدف «درمان علمی و روانشناختی بیحجابی» در تهران راهاندازی میشود. این مرکز با رویکرد مشاوره و حمایت، قصد دارد به دخترانی که پوششی خارج از حجاب شرعی دارند، کمک کند تا دوباره به پوشش مدنظر این نهاد برگردند.
خواندن نام «کلینیک ترک بیحجابی» احتمالاً برای بسیاری تداعیکننده کلینیکهای ترک اعتیاد است؛ گویی نیت بر این است که دختران را به تخت ببندند و به درمان اجباری بپردازند. این نوع تصمیمها از همان ابتدا سوالبرانگیز و دور از درک عمومی به نظر میرسد.
اینکه چطور در جلسات اداری چنین طرحهایی به تصویب میرسد، جای شگفتی دارد! آیا هیچکس در این جلسات تردید نمیکند که چنین تصمیماتی، بهجز خنده و تمسخر، دستاوردی برای جامعه نخواهند داشت؟ کدام بحران اجتماعی و فرهنگی در جهان با این نوع برخوردها حل شده که ما امید داشته باشیم کلینیکهای ترک بیحجابی بتوانند تغییر مثبتی ایجاد کنند؟
تاسیس این کلینیکها پیام ضمنی نگرانکنندهای به دختران و جوانانی میفرستد که مثل ستاد امر به معروف فکر نمیکنند؛ پیام این است که آنها دچار «بیماری» هستند و نیاز به درمان دارند. این برخوردی است که پیشتر دربارهٔ اعتیاد به کار گرفته شده و حالا بدون توجه به تاثیرات آن، به مسئله پوشش تسری داده میشود.
حال پرسش این است که در این کلینیک چه برنامه جدیدی برای این جوانان ارائه میشود؟ آیا کاری متفاوت از آنچه در مدارس از طریق معلمان پرورشی و کتب تعلیمات دینی انجام میدادند، صورت خواهد گرفت؟ بسیاری از جوانانی که امروز در پوشش خود، آزادی بیشتری میجویند، سالها از سخنان و نصایح دینی در دوران مدرسه بهرهمند بودهاند، اما این اقدامات آنها را متقاعد نکرده است. چه دلیلی وجود دارد که تصور کنیم این کلینیکها کارایی بیشتری خواهند داشت؟
چنین تصمیماتی نشان میدهد که برخی مسئولان هنوز به درک کاملی از مسئله حجاب و مطالبات نسل جوان نرسیدهاند. تا زمانی که نگاه آنها تغییر نکند، همچنان با این نوع برخوردها درجا خواهیم زد. نسل امروز بهواسطهٔ گسترش شبکههای اجتماعی و دنیای کوچکی که بهراحتی در یک گوشی جای گرفته، دیگر همانند نسلهای پیشین فکر نمیکند. برای تعامل با آنها، شناخت دقیقتر و احترام به تفاوتهایشان ضروری است، نه اینکه آنان را بیمارانی نیازمند درمان بدانیم.
البته این کلنیکها میتوانند بودجههای خوبی بگیرند و اشتغال زایی کنند و اگر از این جنبه به این ماجرا نگاه کنیم میشود برای آن توجیهی پیدا کرد. بالاخره به بهانه این تصمیم میشود کار تولید کرد و کمی آمار اشتغال را بالا برد!
در نهایت، اگر ستاد امر به معروف به دنبال تصمیمهای پربازده است، بهتر است از جامعهشناسان، پژوهشگران علوم اجتماعی و همچنین جوانانی که اعتقادی به حجاب ندارند، دعوت کند تا با یک رویکرد علمی و پژوهشی و پس از مطالعات چند ساله، به فهمی دقیقتر از نسل امروز ایران دست یابند. هر تصمیمی بدون پشتوانه علمی و با این پیشفرض که «ما درست میگوییم و آنها اشتباه میکنند»، محکوم به شکست خواهد بود.بهتر است به جای تلاش برای «اختراع دوباره چرخ»، از تجارب جهانی در حل مسائل اجتماعی بهره بگیریم و از تکرار اشتباهات پرهیز کنیم.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۲ آبان ۱۴۰۳
یک زندانی بهنام احمد علیزاده که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده، در زندان قزلحصار کرج برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد. این زندانی اردیبهشت سال جاری یکبار به پای چوبه دار منتقل شده و حکم اعدام در مورد او به اجرا درآمده بود، اما قبل از مرگ شکات پرونده رضایت دادند که او پایین کشیده شود. احمد علیزاده را با احیاء و رسیدگی پزشکی به زندگی بازگرداندند. فردا صبح (۲۳ آبان) قرار است حکم او دوباره اجرا شود.
سازمان حقوق بشر ایران دو بار به دار کشیدن یک زندانی را شکنجه مضاعف میداند و خواستار توقف سریع حکم اعدام احمد علیزاده است.
محمود امیریمقدم، مدیر این سازمان در این خصوص گفت: «علاوه بر غیر انسانی بودن مجازات مرگ، و عدم وجود دادرسی عادلانه در این پرونده، احمدعلیزاده یک بار این مجازات بیرحمانه و تحقیرآمیز را تجربه کرده و اعدام مجدد او بر اساس همه معیارهای جهانی یک جنایت است. ما از جامعه جهانی و بخصوص کشورهایی که روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی دارند میخواهیم تا در ساعات پیش رو برای نجات جان احمد علیزاده تمام تلاش خود را بکنند.»
بنا بر اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، احمد علیزاده، ۲۶ ساله که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده، طی روزهای گذشته در زندان قزلحصار کرج، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد. این درحالی است که او پیشتر در اردیبهشت سال جاری، یکبار به پای چوبه دار منتقل شده، و به دار کشیده شده بود، اما بعد از مدت کوتاهی که بالای چوبه دار بود، به درخواست شکات پرونده از دار پایین کشیده شد و پس از احیاء ورسیدگیهای اورژانسی به بند خود بازگشت.
یکی از نزدیکان این زندانی در خصوص جزئیات پرونده او به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «احمد علیزاده از تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۳۹۷، یعنی زمانی که ۲۰ ساله بود، به اتهام قتل در زندان بهسر میبرد. او ۸ اردیبهشت ماه امسال در زندان قزلحصار بهپای چوبه دار رفت و حکم اعدام در موردش به اجرا درآمد. احمد ۲۸ ثانیه از طناب دار آویزان بوده و سپس به درخواست ولی دم که فریاد میزد “گذشت، گذشت” پایین کشیده شد و در نهایت با احیا و سیپیآر به زندگی بازگشت.»
این منبع در ادامه بیان داشت: «او دانشجوی نخبه بوده و اتهام قتل را نپذیرفته و زیر شکنجه مجبور به اعتراف شده است. اما فردا صبح دوباره میخواهند او را اعدام کنند.»
احکام اعدام در زندان قزلحصار کرج معمولا روزهای چهارشنبه و به صورت گروهی به اجرا درمیآید. احتمال میرود تعداد زندانیانی که قرار است صبح فردا در قزلحصار اعدام شوند، بیش از این باشد.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
در ساعت ۱۲:۴۵ امروز سه شنبه از طریق مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ به کلانتری ولنجک تهران، وقوع یک فقره تیراندازی در خانه ای در خیابان ساسان اعلام شد.
مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اعلام کرد: در ساعت ۱۲:۴۵ سهشنبه ۲۲ آبان ماه از طریق مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ به کلانتری ولنجک تهران، وقوع یک فقره تیراندازی در خانهای در خیابان ساسان اعلام شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، با حضور ماموران در محل و بررسیهای اولیه مشخص شد مردی ۴۲ ساله به هویت مشخص با یک قبضه اسلحه کمری اقدام به ارتکاب جنایت خانوادگی کرده؛ در این اقدام همسر ۴۰ ساله و پسرش (۱۲ ساله) را با شلیک گلوله به قتل رسانده و در ادامه با شلیک گلوله به زندگی خود پایان داده است.
براساس اعلام پلیس پایتخت، دختر ۱۴ ساله این جنایت خانوادگی، در زمان ارتکاب جنایت موفق به فرار از منزل شده و در خانه همسایگان پناه گرفته است.
طبق اعلام پلیس پایتخت، اکنون تحقیقات درباره انگیزه جنایت و دیگر زوایای این جنایت در دستور کارآگاهان ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است که اطلاعات تکمیلی متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
همچنین بازپرس ویژه قتل، کارآگاهان اداره دهم و عوامل تشخیص هویت پلیس آگاهی تهران بزرگ در محل جنایت حضور دارند.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
ایرنا: انتشار خبر قتل هولناک یک زن در شمال پایتخت روز یکشنبه ۲۰ آبان رسانهها را بهتزده کرد؛ طبق اعترافات همسر این خانم، انگیزه و عامل وقوع این جنایت مشاجره خانوادگی عنوان شد اما زمزمه این رخداد جنایی آن زمان پررنگتر شد که مشخص شد مقتول «منصوره قدیریجاوید» خبرنگار و پژوهشگر خبرگزاری ایرنا بوده و همسرش نیز پروانه وکالت داشته است البته بارها مقامات قضایی اعلام کردهاند که شغل و پیشه اشخاص در اتهام انتسابی تاثیرگذار نیست و هر فردی ممکن است در هر جایگاه و موقعیت اجتماعی مرتکب بزه شود؛ به هر روی از آن جهت که طرفین این رخداد به لحاظ پایگاه اجتماعی مطمح نظر بودند، بازتاب این خبر در رسانهها نمود بیشتری پیدا کرد.
با انتشار این خبر در خبرگزاری ایرنا همه بهت زده، همکاران شوکه از اینکه شاید اشتباهی رخ داده باشد یا تشابه اسمی باشد با چشمانی گریان به دفتر کار او در طبقه پنجم رفتند. متاسفانه این خبر تلخ صحت داشت حتی در لحظات اولیه انتشار خبر بسیاری از همکاران در ایرنا نمیدانستند که خانم قدیری جاوید دقیقا کدام یک از همکاران است و دنبال عکسی از او بودند. چهرهای متین و محجوب که همیشه لبخندی بر لب داشت.
ایرنا به سوگ نشست
اشک و ماتم خانواده ایرنا را فرا گرفت و ایرنا به سوگ نشست.
هر لحظه که در برخی از رسانهها جزئیات بیشتر از این واقعه هولناک جنایی منتشر میشد؛ غلیان احساسات و افسوسها و دریغ ها و سوالات و ابهامات هم بیشتر می شد؛ یعنی چه شده که همکارمان که هر روز در کنار ما بود روز شنبه سرکار نیامد و ... .
ابعاد این حادثه تنها به ایرنا محدود نشد و روح جمعی رسانههای کشور را نیز جریحهدار کرد تا جایی که بسیاری از رسانههای مجازی و مکتوب به این مهم پرداختند و سوالاتی از باب خشونت خانگی، خشونت علیه زنان، طلاق و از همه مهمتر سرنوشت لایحه «پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» مورد پرسش قرار گرفت.
روح بلند همکارمان پرکشید و پیکرش روز دوشنبه ۲۱ آبان در خانه ابدی آرام گرفت؛ منصوره با صبر و مهر مادری، بغضهای فروخورده و ترسهای هر روز رفت اما ممکن است زنانی با وضعیت منصوره هر روز در اطراف ما باشند از اینرو در ادامه اظهارات خواهر مقتول به جهت بیان روایت دقیق و با هدف تنویر افکار عمومی از وقوع یک قتل ناگوار آمده است.
خانم منصوره قدیری جاوید، در خانواده به «فلور» مشهور بود. خواهر او که به واسطه ارتباط نزدیک با او همیشه همراهش بوده است، میگوید: با توجه به تسلط شوهر خواهرم و خواهر او به قوانین و فنون وکالت، نگرانیم از عقوبت خلاص شود و درخواست قصاص داریم.
روز واقعه به روایت خواهر منصوره
خواهر منصوره روز وقوع حادثه را چنین روایت میکند:
حوالی ساعت ۱۵ بود که همکار منصوره با من تماس گرفت و از من پرسید، چرا خواهرت امروز سر کار نیامده است؟ آن روز من و منصوره ساعت ۵ بعد از ظهر وقت دکتر داشتیم و قرار بود به خیابان کارگر برویم. بنا داشتم جلوی محل کارش با او قرار بگذارم. وقتی همکارش از غیبت او خبر داد، من با منصوره تماس گرفتم اما جواب نداد. به بهانهای با مادرم تماس گرفتم تا ببینم از منصوره خبر دارد یا نه که او هم خبری نداشت.
با برادرم تماس گرفتم و گفتم از منصوره خبر داری یا نه؟ چون از محل کار او با من تماس گرفتند و گفتند که امروز سر کار نرفته است؛ دلشوره داشتم. برادرم گفت چه کار کنیم؟ گفتم میخواهم به خانه او بروم.
قاتل ۶ سال یا بیشتر بود که با ما ارتباط خانوادگی نداشت و ما فقط خواهرم را بیرون از منزلش میدیدیم؛ با برادرم به سمت منزل او راه افتادیم و نزدیک ساعت ۴ بود که به درب منزل منصوره رسیدیم. چون شرایط را میدانستم، گفتم اگر زنگ در را بزنم ممکن است از آیفون تصویر مرا ببینند و در را باز نکنند؛ به همین خاطر زنگ طبقه پنجم را که صاحبخانه ساکن است، زدم و گفتم مستاجرتان در را باز نمیکند که ایشان گفت باید زنگ سرایداری را بزنی. زنگ سرایدار را زدم و در باز شد و از در پارکینگ وارد شدم.
سرایدار از من پرسید کجا میروی؟ حق نداری از پارکینگ به داخل بروید. به او توضیح دادم که از صبح خواهرم گم شده و در جستجو برای یافتن او هستم و میخواهم ببینم خانه است یا نه؟ این موضوع را که گفتم، سرایدار همراه من به طبقه بالا آمد. درب آکاردئونی واحد باز بود و درب چوبی بسته بود. با دست و انگشترم محکم به در کوبیدم اما در را باز نمیکردند؛ در حالی که با سرایدار مشغول صحبت بودم، یکباره در باز شد و شوهر خواهرم که گوشی دستش بود، با خونسردی و ظاهری مرتب جلوی در آمد.
با این که ۶ سال یا بیشتر بود او را ندیده بودم، اصلا از دیدن من تعجب نکرد. از او پرسیدم منصوره کجاست؟ با بیتفاوتی گفت با پسرم به سینما رفتهاند. گفتم تلفنش را جواب نمیدهد. گفت حتماً سایلنت است.
روز شنبه بسیار بعید بود منصوره به سینما برود و تازه ساعت ۵ با من قرار داشت و وقت دکتر داشتیم. اینجا بود که شک کردم. به دروغ به او گفتم در خیابان بودم و کیف مرا زدند؛ آمده بودم که از منصوره پول نقد بگیرم. از او پرسیدم که شما پول نقد ندارید؟ گفت پول نقد ندارم اما میتوانم کارت به کارت کنم که من گفتم کارتهای بانکی مرا در کیفم زدند و کارت همراهم نیست. پرسید پس میخواهید چه کار کنید؟ گفتم با پسرم تماس میگیرم و از او میخواهم که برای من اسنپ بگیرد. به من گفت بیا داخل بنشین تا من برایت اسنپ بگیرم که قبول نکردم.
به دلیل اینکه نمیخواستم برادرم با شوهر خواهرم روبرو شود؛ او در کوچه منتظر ایستاده بود؛ از پلهها پایین رفتم و شوهر خواهرم همچنان ایستاده بود و در را نمیبست. به محض اینکه جلوی در نزد برادرم رسیدم از گوشی منصوره به من پیام داد.
برای من نوشته بود که گوشی من در جوی آب افتاده و نمیتوانم تلفنها را جواب دهم. برایش نوشتم منصوره کجایی؟ جواب داد: بیرونم. برای او نوشتم من جلوی خانه شما هستم. پاسخ داد: نگران شدی؟ این پیام را که دیدم متوجه شدم که او نیست؛ چون ادبیات و بیان او را میشناختم. متوجه شدم که گوشی دست همسرش است. از او سوالی درباره موضوعی پرسیدم که بین خودمان بود و جواب نداد؛ از اینجا بود که مطمئن شدم گوشی دست همسرش است.
برادرم گفت من اینجا میمانم اما تو اسنپ بگیر و به خانه برگرد؛ اما چون نگران بودم در نبودنم با برادرم روبرو شود، گفتم بیا با هم به خانه برویم و اگر منصوره با من تماس گرفت و صدای او را شنیدم که هیچ؛ اما اگر تماسی نگرفت، دوباره به اینجا برمیگردیم.
وقتی به منزل رسیدم و همسرم نگرانی مرا دید و گفتم از صبح از خواهرم بیخبر هستم، گفت برای چه به خانه برگشتی؟ باید با پلیس تماس میگرفتید؛ نگرانیها و دلشورههایم بیشتر شد. با برادرم تماس گرفتم و بعد از هماهنگی، همراه او، همسرم و پسرم حدود ساعت ۹ به درب منزل آنها رسیدیم.
باز هم هرچه در زدیم، باز نکرد. ناچار با پلیس تماس گرفتیم؛ پلیس هم هرچه در زد، در را باز نکرد. از مامور پلیس خواستیم در را باز کنند که گفت امکان این کار را ندارند و باید حکم قضایی داشته باشند. همان موقع به کلانتری رفتند و حکم ورود به منزل گرفتند؛ گویا با پلیس جنایی هم تماس گرفتند. آتشنشانی هم آمد؛ صاحبخانه به آتش نشانی گفت درب منزل را بشکنید.
صاحبخانه و همسایه روبهرویی واحد خواهرم هم حضور داشتند. همسایه واحد روبرویی گفت، ساعت هشت صبح در این خانه دعوا شد و ما صدای خانم را شنیدیم.
آتشنشانی در را شکست و با تعجب دیدیم همسر خواهرم پشت در است؛ پسرش هم در اتاق بود و وقتی در باز شد، هولناک جلوی در آمد. با اینکه این همه داد زدیم و در زدیم، تا در باز شد، همسر خواهرم گفت چه خبر است و اعتراض کرد که چرا وارد خانه من شدهاید؟
به پسر خواهرم گفتم مادرت کجاست؟ گفت پدرم گفته او در بیمارستان بستری شده؛ به او گفتم اما پدرت به من گفت که تو با او امروز سینما بودید. نگاهی به پدرش انداخت و متوجه شد به او دروغ گفته است.
گویا قاتل صبح پسرش را از خانه بیرون برده و قبل از اینکه منصوره به سر کار برود، به خانه برگشته و او را تنها گیر انداخته و به قتل رسانده است. بعد مجدد پسرش را به خانه آورده و به مدرسه هم نفرستاده است. به او گفته بود مادرت اتاق خواب را سمپاشی کرده و نباید در آن اتاق بروی و در تمام مدت پسرش هم در خانه بوده است.
همسایه روبرویی گفت، به چشمی درب منزلم چسب قطرهای چسبیده است؛ در حالی که صبح چنین چیزی نبود. گویا میخواسته همسایه روبرویی انتقال جنازه را نبیند و ماشین هم جلوی در آماده بوده که جنازه را به بیرون از خانه ببرد. رفتن من فقط توانست منصوره را از اینکه جنازه اش را بسوزاند نجات دهد.
در برخی خبرها آمده است که او گفته من بعد از کشتن همسرم میخواستم فرزندمان را هم بکشم و خودکشی کنم اما بعد پشیمان شدم و با پلیس تماس گرفتم؛ در حالی که اینطور نبود و با حکم قضایی و توسط آتشنشانی در باز شد.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا از مایک والتس، عضو مجلس نمایندگان این کشور دعوت کرده است تا در دولت آینده به عنوان مشاور امنیت ملی فعالیت کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس این خبر را به نقل از یک منبع آگاه منتشر کرد. مایک والتس به این ترتیب احتمالا به همراه الیز استفانیک و مارکو روبیو که نامشان برای مقامهای سفیر آمریکا در سازمان ملل و وزیر خارجه ایالات متحده مطرح شده است به تیم امنیت ملی در دولت دوم دونالد ترامپ خواهد پیوست.
مایک والتس نماینده یکی از حوزههای انتخاباتی ایالت فلوریدا در مجلس نمایندگان است و همچون مارکو روبیو همایالتی دونالد ترامپ محسوب میشود. او افسر بازنشسته گارد ملی آمریکا و کهنه سرباز ارتش این کشور است.
از جمله چالشهای پیشروی مایک والتس در مقام مشاور امنیت ملی آمریکا میتوان به جنگ اوکراین، بحران خاورمیانه و نزدیک شدن پیونگیانگ به مسکو اشاره کرد.
مایک والتس از جمله اعضای وفادار به دونالد ترامپ در مجلس نمایندگان است. او در سال ۲۰۲۰ از موضع دونالد ترامپ مبنی بر به رسمیت نشناختن نتیجه انتخابات ریاستجمهوری دفاع کرد. مایک والتس همچنین با مواضع سرسختانهاش در قبال پکن شناخته میشود. او در سال ۲۰۲۲ خواستار تحریم بازیهای المپیک زمستانی در چین به دلیل پرونده جنجالی منشاء ویروس کرونا شد.
مایک والتس به شدت از نحوه خروج آمریکا از افغانستان در ابتدای دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ انتقاد کرده و خواستار تحقیق در مورد کشته شدن سربازان آمریکایی در فرودگاه کابل شده است. او به عنوان کهنهسرباز سابقه حضور در افغانستان، خاورمیانه و آفریقا را دارد.
مایک والتس در دوران وزارت دونالد رامسفلد و رابرت گیتس به عنوان مشاور پنتاگون فعالیت کرده بود.
طرفداری از «گزینه نظامی» علیه ایران
مایک والتس هوادار تهدید به استفاده از «گزینه نظامی» علیه ایران است تا به گفته او علی خامنهای، رهبر ایران از طرح «وسواسگونه» خود برای دستیابی به سلاح هستهای دست بر دارد. او تاکید کرده است که طرفدار جنگ نیست اما باید تهدید هستهای ایران و خطر دستیابی تهران به سلاح هستهای «مهار» شود.
به گفته مایک والتس رئیسجمهوری آمریکا باید به وضوح ایران به استفاده از «گزینه نظامی» تهدید کند و حضور نظامی خود را در منطقه برای تهدید تهران افزایش دهد.
مایک والتس همچنین از تحویل سلاح به اسرائیل به عنوان متحد نزدیک واشنگتن در منطقه حمایت میکند. این عضو مجلس نمایندگان آمریکا تا چند هفته پیش از طرفداران حمایت از اوکراین بود اما اکنون بر این باور است که حمایت واشنگتن از کییف باید بار دیگر مورد ارزیابی قرار گیرد.
مایک والتس معتقد است که آمریکا باید خود را بیش از پیش برای رویارویی با چین در منطقه اقیانوس هند-آرام آماده کند.
یورونیوز فارسی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
آیا آمادهاید تا سفر با نسل جدید وسایل حمل و نقل ریلی را تجربه کنید؟ قطارهایی که با باتری کار میکنند تحولی در آینده صنعت راهآهن اروپا رقم خواهند زد.
قطارهای باتریدار نخستین آزمایش بینشهری را در شمال شرقی انگلستان با موفقیت پشت سر گذاشتند؛ این نوع قطارها که اصطلاحا «تریپید» هستند با سه منبع انرژی کار میکنند و به راحتی قادرند بین باتری، دیزل و برق سوئیچ کنند.
خطوط راهآهن بریتانیا در حال حاضر از قطارهایی با سوخت دیزل استفاده میکنند که انرژی محرک خود را از کابلهای برق هوایی یا ژنراتورهای دیزلی درون قطار میگیرند.
با این حال، آخرین نسل قطارهای دیزلی به زودی جایگزین خواهد شد و به همین دلیل، مرحلهی حذف تدریجی آنها به نفع گزینههای پاکتر در حال انجام است.
آزمایش قطار باتریدار در منطقهای انجام شد که پیشتر برای نخستین بار موتورهای زغال سنگی در آن به جهان معرفی شده بودند؛ این در حالیست که بریتانیا قرار است سال آینده جشن دویستمین سالگرد راهآهن مدرن خود را برگزار کند.
این تحول میتواند بستری مناسب برای کمک به آیندهای سبزتر و پایدارتر در صنعت حمل و نقل ریلی اروپا باشد.
سریع و ارزانتر؟ قطارهای باتریدار بر قی نویدبخش هستند
این فناوری نوآورانه با استفاده از تنها یک باتری قدرتمند ۷۰۰ کیلوواتی میتواند قطارها را با سرعتی بیش از ۷۵ مایل در ساعت (۱۲۰ کیلومتر در ساعت) به حرکت درآورد و آنها را به قطارهای سریعالسیر تبدیل کند.
در طول آزمایش انجام شده در شمال شرق انگلستان، یکی از همین قطارها مسافتی ۷۰ کیلومتری را به طور کامل با انرژی باتری پیمود و سپس به انرژی موتور دیزل خود سوئیچ کرد.
مهندسان میگویند که این مسافت برای پوشش یک مسیر بینشهری معمولی که پلها، تونلها و ایستگاههای متعدد را شامل میشود، کافی است.
این قابلیت نشان میدهد که قطارهای باتریدار برقی نقش مهمی در بهبود حمل و نقل ریلی خواهد داشت و میتوانند به افزایش سرعت و کاهش هزینهها کمک کنند.
انتظار میرود که دامنه عملیاتی این نوع قطارها پس از راهاندازی به۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتر افزایش یابد.
قطارهای تکباتری نه تنها عملکرد بهتری دارند، بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرونبهصرفهتر از قطارهای دیزلی هستند.
این ویژگی میتواند به کاهش هزینههای عملیاتی و بهبود بهرهوری در سفرهای ریلی کمک کند و در عین حال تأثیر منفی کمتری بر محیط زیست داشته باشند.
با پیشرفت در فناوری باتری، قطارها میتوانند آیندهای روشن برای حمل و نقل پاک و سریع در اروپا رقم بزنند.
طبق آزمایش صورت گرفته در انگلستان، این قطارها میتوانند هزینههای سوخت را حدود ۳۵ تا ۵۰ درصد کاهش دهند.
مسافران بدون شک امیدوارند که هرگونه صرفهجویی در هزینهها به آنها منتقل شود، بهویژه با توجه به بالا رفتن هزینههای تهیه بلیت که نرخ آن هر ساله در بسیاری از نقاط اروپا افزایش مییابد.
قطارهای باتریدار، سازگارتر با محیط زیست هستند
قطارهای برقی در حال حاضر بهترین راه حل برای ارائه خدمات ریلی پاک به شمار میروند که به نوعی بخشی از گذار صنعت ریلی جهانی به سوی «صفر خالص» در زمینه انتشار کربن و گازهای گلخانهای در نظر گرفته میشود.
سایر گزینهها، مانند قطارهایی که از هیدروژن خاکستری استفاده میکنند، همانطور که یورونیوز در گزارشهای قبلی محیط زیستی خود به آن اشاره کرده کربنبر هستند.
استفاده از قطارهای باتریدار، نیاز اپراتورهای ریلی به نصب یا ارتقاء کابلهای برق هوایی در سایر خطوط غیربرقی را کاهش میدهد. در نتیجه، این رویکرد میتواند با میلیاردها یورو صرفهجویی در پروژههای برقیسازی خطوط راهآهن اروپا همراه باشد.
این همچنین خبر خوبی برای افرادی است که در نزدیکی ایستگاههای قطار زندگی میکنند. قطارهای باتریدار میتوانند بدون انتشار آلایندگی به ایستگاهها وارد و از آن خارج شوند؛ این فناوری همچنین به طور چشمگیری با کاهش آلودگی صوتی و آلایندگی هوا همراه است.
لرد هندی، وزیر صنعت حمل و نقل ریلی بریتانیا، میگوید: «موفقیت این آزمایش، راه را برای سفرهای سبزتر و قابلاعتمادتر برای میلیونها مسافر هموار خواهد کرد.»
چه زمانی همه میتوانند با قطارهای باتریدار سفر کنند؟
تکامل استفاده از فناوری باتری و برق در قطارهای بین شهری به سرعت در حال پیشرفت است.
هیتاچی ریل در حال حاضر توسعه این فناوری نسل جدید را برای شبکههای ریلی و سایر وسایل حمل و نقل بزرگ در سطح جهانی در نظر گرفته است.
این موفقیت پس از معرفی نخستین قطار مسافربری باتریدار در ژاپن و تجربه موفق نخستین قطار «تریبرید» باتریدار در اروپا، که چند سال پیش در ایتالیا به دست آمد، حاصل شده است. این پیشرفتها نویدبخش آیندهای روشن برای حمل و نقل ریلی با فناوریهای پایدار و کارآمد هستند.
در همین حال، شرکت زیمنس موبیلیتی نیز قطارهای دو حالته باتریدار را توسعه داده است که در حال حاضر مورد استفاده مسافران در منطقه اورنتائو آلمان است و سالانه موجب ۱.۸ میلیون لیتر صرفه جویی در مصرف دیزل میشود.
گفته میشود که برنامههایی برای گسترش استفاده از این نوع قطارها در کشورهای دیگر اروپا، از جمله در بریتانیا و مناطق بیشتری در آلمان، طی دهه آینده در حال انجام است.
قطارهای جدید زیمنس تنها به بخشهای کوچکی از خط آهن نیاز دارند که در آنها برقرسانی صورت گرفته است، زیرا این شرکت نقاط شارژ سریع خود را در امتداد مسیر عرضه کرده است.
یورونیوز فارسی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
براساس گزارش رسانههای آلمان، دو فراکسیون عمده پارلمان آلمان یعنی اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) و حزب سوسیال دموکرات (SPD) برای برگزاری انتخابات زودرس آلمان در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ (۵ اسفند ۱۴۰۳) توافق کردهاند.
به نظر میرسد دیگر فراکسونهای پارلمانی مانند حزب سبزها و حزب دموکراتهای آزاد(لیبرالها) از این پیشنهاد حمایت میکنند. تصمیم آخر را درباره تاریخ انتخابات را فرانک والتر اشتاینمایر، رئیس جمهور آلمان خواهد گرفت.
هنوز روشن نیست اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در چه تاریخی از پارلمان تقاضای «رای اعتماد» خواهد کرد. احتمال داده میشود شولتس در تایخ ۱۶ دسامبر اقدام به این کار کند. شکست او در کسب رای اعتماد پارلمان، آغاز روند انتخابات پارلمانی جدید در آلمان خوهد بود.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
در جلسه ای با حضور مسئولان قضایی و علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد جزئیات قتل پزشک متخصص در یاسوج بررسی شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در نشست بررسی جزئیات قتل پزشک متخصص قلب در یاسوج گفت: برادر قاتل در سال ۱۴۰۱ به دلیل ابتلا به سکته قلبی در یکی از بیمارستانهای شهر یاسوج بستری شد که متاسفانه فوت کرد.
به گزارش خبرگزاری برنا، شهامت افزود: همراهان این بیمار معتقد بودند که قصور پزشکی منجر به فوت این بیمار ۳۵ ساله شد به همین دلیل به مراجع ذیربط شکایت کردند.
مدیر گروه طب اورژانس بیمارستانهای استان هم با بیان اینکه بیمار به بیمارستان منتقل شد، گفت: پس از ده دقیقه دستور اولیه برای بیمار صادر و پس از انجام نوار قلب و دیگر آزمایشها مشخص شد بیمار دچار سکته شدید است.
طهماسبی با بیان اینکه همه داروهای قلبی در مراحل اولیه تزریق شد، افزود: پزشکان طب اورژانس بیمارستان برای ادامه روند درمان این بیمار با پزشک متخصص مشورت کردند.
طهماسبی ادامه داد: پزشک متخصص شیفت دستوری برای تزریق یک نوع آمپول صادر کرد که متاسفانه پرستاران وقت به دلیل تعویض شیفت ادامه درمان را به شیفت بعدی واگذار کردند.
وی افزود: پزشک بعدی برای تزریق این دارو دچار تردید و این شک به همراهان بیمار نیز منتقل و موجب شد که تزریق ۲۰ دقیقه به تعویق بیافتد و منجر به مرگ بیمار شود.
دکتر طهماسبی با بیان اینکه پس از شکایت همراهان بیمار در رای اول دادگاه ۱۸ درصد اتهام برای پزشک طب اورژانس صادر شد، اضافه کرد: این در حالی است که این رای ۱۸ آبان ماه جاری بعد از اعتراض در شیراز و تهران رد و متهم تبرئه شد.
مدیر گروه طب اورژانس بیمارستانهای استان عنوان کرد: این در حالی است که دکتر داوودی داروهای لازم برای درمان بیمار را به پرستاران بخش اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه همراهان بیمار گلایهمند بودند که چرا دکتر داوودی خود بر بالین مریض حاضر نشد گفت: برخی از کادر درمان وقت با ارائه اطلاعات غلط به همراهان این بیمار عنوان کردند که دکتر داوودی باید خود بر بالین بیمار حاضر میشد و این خود محرکی برای ایجاد کینه آنها نسبت به دکتر داودی شد.
وی افزود: قاتل پس از قتل دکتر داوودی در ساعت ۲۳ دیشب ساعت چهار بامداد امروز نیز با انتشار ویدئویی در فضای مجازی پرستاران را تهدید کرد که “آنها را به رگبار میبندم”.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم در این نشست با ابراز گلایه از برخی رسانهها مبنی بر انتشار اخبار نادرست حوادث پزشکی گفت: انتشار این گونه خبرها ضد و نقیض ممنوع و در صورت مشاهده با متخلف برخورد قانونی می شود.
دادستان مرکز استان هم با تاکید بر اینکه ورود رسانهها بدون هماهنگی دستگاه قضا، ذی ربط با ارائه آمار و اطلاعات نادرست ممنوع و جرم است گفت: اطلاعات نادرست به مردم موجب سلب اعتماد مردم از حوزه درمان میشود.
وی با تاکید بر اینکه امنیت مراکز و کارکنان درمان به صورت ویژه باید از سوی نیروی انتظامی تامین شود افزود: قصورهای پزشکی باید از مراجع قانونی پیگیری شود.
موسوی با تاکید بر اینکه حفظ امنیت پزشکان و پرستاران خط قرمز دستگاه قضا است گفت: دستور مقابله جدی و قانونی با اشرار و مجرمان به پلیس اطلاعات و امنیت استان صادر و با تمام مظاهر خشونت اعم از سلاح گرم و سرد مقابله خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پزشکان و پرستاران با اطمینان کامل به بیماران خدمات ارائه دهند ادامه داد: مشکلات کادر درمان و پزشکی با بازدید های مستمر بررسی و پیگیری می شود.
مرحوم دکتر مسعود داوودی اهل شاهرود با حدود پنجاه سال سن، متاهل و دارای یک فرزند است و به مدت ۱۴ سال در حوزه درمان خدمت کرد.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
برنامه بیستوسوّم: معضلِ ملّتسازی در ایران
ملّت در نزد ایرانیها، در زمانها و مکانهای مختلف چه معنائی دارد؟
آیا “ملّت ایران” اصلاً تا کنون شکل گرفته است و نمایندگان و سخنگویان و رهبرانی دارد؟
چه برداشت و تصوری از مفاهیم “ملّت”، “ایرانیّت”، “ملّیّت” و “قومیّت” داریم؟ آیا همهی ما برداشت یکسانی از مفهوم ملّت داریم؟
ملّت چه ارتباطی با هویت، دولت و قدرت متمرکز دارد؟
آیا جامعهی ایران برای در دست گرفتن سکّان ادارهی خویش نیازی به ساختن “ملّت ایران” دارد؟ اگر آری، در آنصورت معنای “ملّت ایران” چه خواهد بود؟
جمعه ۱۵ نوامبر در برنامهای با حضور اصغر شیرازی و میثم بادامچی در باره این پرسشها و پرسشهای مرتبط دیگر گفتوگو خواهیم کرد.
دوستان عزیز با درود،
برنامه بیستوسوّم از سری برنامه های ما در رابطه با جنبش زن، زندگی، آزادی با موضوع “معضلِ ملّتسازی در ایران” با همکاری ایران آکادمیا و مِلانشتُن آکادمی برگزار میشود.
آغاز برنامه با سخنرانی اصغر شیرازی و میثم بادامچی است.
زمان : جمعه ۱۵ نوامبر ٢۰٢۴ : گشایش برنامه و گفتوگو ساعت ١٦:٣۰، آغاز برنامه ساعت ١٧، پایان ساعت ٢۰
مکان: Melanchthon Akademie, Vor den Siebenburgen 2, 50678 Köln
با کمال میل از شما دعوت میکنیم در این برنامه شرکت کنید
پخش زنده این برنامه را از سایت ایران آکادمیا در لینک https://iranacademia.com/?p=30509 و از کانال یوتیوب ایران آکادمیا در لینک https://www.youtube.com/watch?v=TftvrCFDrAQ دنبال کنید.
اگر از یوتیوب برنامه را به هنگام پخش زنده آن میبینید و میخواهید پرسشی طرح کنید، لازم است که با یک آکانت کاربری وارد یوتیوب شده باشید.
برای تماس با برگزار کنندگان میتوانید به این آدرسforumzanzendegiazadi.cologne@gmail.com میل بنویسید.
برنامههای ما را از کانال فروم زن، زندگی، آزادی در تلگرام با آدرس Forum_Zan_Zendegi_Azadi-Cologne دنبال کنید.
تندرست و شادکام باشید
فُروم زن، زندگی، آزادی – کلن
توجّه:
لطفاً به تغییر آدرس دقت کنید!
برای آشنایی بیشتر با موضوع با نظر به تلاشهای روشنگرانه اصغر شیرازی بنگرید به:
1) سایت نقد اقتصاد سیاسی: بغرنجِ تمرکززدایی از حکومت مرکزی / اصغر شیرازی
https://pecritique.com/2024/01/21/بغرنج-تمرکززدایی-از-حکومت-مرکزی-اصغر-ش/
2) سپهر اندیشه شماره ۳ و ۴: نفی ملّت و قدرِ اُمّت/اصغر شیرازی
https://sepehrandisheh.com/wp-content/uploads/2023/04/sepehrandisheh_journal_0304.pdf
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام تجاوز به عنف به اعدام در ملاعام محکوم شده بود، امروز سه شنبه، ۲۲ آباد ۱۴۰۳ در همدان اجرا شد.
به گزارش ایسنا، هویت این زندانی که سحرگاه امروز به چوبه دار آویخته شد، “محمدعلی سلامت” گزارش شده است. آقای سلامت پیشتر از بابت اتهام تجاوز به عنف به اعدام در ملاعام محکوم شده بود.
رئیس کل دادگستری همدان روز گذشته به تشریح جزئیات پرونده این زندانی پرداخت و گفت: “پرونده این فرد ۳۱ اردیبهشت سال گذشته با اعلام حفاظت اطلاعات دادگستری استان تشکیل و اقدامات اولیه و تحقیقات آن و پیدا کردن سرنخ توسط شاکیان آغاز شد، اما بنا به ملاحظات برای اطلاع عموم، اطلاع رسانی نشده بود. پس از چند ماه تحقیقات اولیه، حکم ممنوعیت خروج از کشور این فرد صادر و در ۲۴ دی ماه ۱۴۰۲ دستگیر شد و از آن زمان در بازداشت به سر میبرد.”
بهروز محمدیمهر افزود: “پرونده متهم با صدور کیفرخواست به شعبه اول دادگاه انقلاب همدان ارسال شد. پس از صدور حکم اعدام توسط این شعبه، شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور نیز حکم صادره را تایید کرد.”
وی با اشاره به رد درخواست اعاده دادرسی این زندانی توسط شعبه ۹ دیوان عالی کشور، ادامه داد: “درخواستی برای توبه مطرح کرده بودند که این تقاضا نیز مورد رد قرار گرفت و در کمیسیون عفو نیز درخواست آن قبول نشد.”
آنطور که تسنیم نوشته «محمدعلی سلامت» معروف به «علی سلامت» در سالهای گذشته، قربانیانش را به بهانهٔ «ازدواج، دوستی، تهیهٔ دارو و برخی را به زور و اجبار اغفال کرده بود».
پرونده بررسی شکایات علیه این متهم از ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ تشکیل شد و بسیاری از شکات با ارائه «شواهد» از تجاور به عنف گستردهٔ او خبر دادند.
بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، دست کم ۸۱۱ شهروند شامل ۴ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۳.۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۱۸۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که شامل صدور ۳ حکم اعدام در ملاعام است. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.
خبرگزاری هرانا، رادیو فردا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر «خودکشی» آرزو خاوری، دختر افغان ۱۶ سالهٔ ساکن ایران، پدر او دلیل اقدام دخترش را بدرفتاریها و سختگیریهای پرسنل مدرسه به ویژه مدیر آن اعلام کرده است.
او در گفتوگو با شبکه شرق که روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه منتشر شد، گفته است که دخترش وقتی به کلاس راهش ندادند، از مدرسه بیرون آمده و داخل یک ساختمان شده و از آنجا، خودش را پرت کرده است.
به گفته پدر آرزو خاوری که هفته پیش جان باخت، آرزو یک روز پیش از اقدام به خودکشی در اردوی دانشآموزی «شلوار جین» پوشیده و در مسیر رفتن به اردو هم «رقص و شادی» میکرد.
او در توضیح بیشتر به شبکه شرق گفته است: «گویا مدیر عصبانی میشود. فردای آن روز [آرزو] با لباس فرم به مدرسه میرود و مدیر داخل کلاس راهش نداد. میخواست تنبیهش کند. به من گفتند شلوار جین پایش بود و در اردو میرقصید».
پدر آرزو درباره بدرفتاری مدیر مدرسه با دخترش میگوید: « دخترم ۹ سال است که در این مدرسه درس میخواند و هیچ مشکلی نداشت، اما در این دو سالی که مدیر مدرسه عوض شده کلی آسیب دید. مدیر با دخترم بدرفتاری میکرد. این سختگیری برای همه بچهها بود.»
پدر این دختر جوان که به تازگی خودکشی کرده درباره واکنش مسئولان مدرسه و آموزش و پرورش نیز به شبکه شرق گفته که «از آموزش و پرورش هیچکس برای پیگیری نیامد، از مدرسه هم کسی نیامد. انگار نه انگار دخترم به خاطر اتفاقی که در مدرسه افتاد، خودش را کشت».
او البته تاکید کرده که از دست این مدیر شکایت کرده تا به گفته او «به خاطر بدرفتاری که با دخترش کرده مجازات شود تا دختر دیگری به خاطر این سخت گیریها خودکشی نکند».
آرزو خاوری، دانشآموز ساکن شهرری بود که خبر خودکشی او ۱۳ آبان ماه منتشر شد.
اداره آموزش و پرورش شهرستانهای تهران با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده که موضوع اقدام به خودکشی آرزو خاوری را بررسی میکند.
با آنکه آمار دقیق رسمی از میزان خودکشی نوجوانان به ویژه دانشآموزان در ایران در دسترس نیست اما وزارت آموزش و پرورش آبان ماه ۱۴۰۰ از رشد خودکشی دانشآموزان و ۱۰ برابر شدن میزان خطرپذیری آنها خبر داد.
بر اساس این گزارش، نتایج ارزیابی دادههای «سامانه پایش و آسیبهای اجتماعی دانشآموزان» در شش سال پیش از ۱۴۰۰ نشان از رشد حدود ۱۰ برابری میزان خطر پذیری دانش آموزان دارد و... «خودکشی» همواره یکی از سه خطر نخست تهدید کننده دانشآموزان در زمینه رفتارهای پرخطر بوده است.
رادیو فردا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
انتخاب الیز استفانیک از سوی دونالد ترامپ به عنوان سفیر آتی آمریکا در سازمان ملل در حالی است که او اعلام کرده رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران را از سر خواهد گرفت.
این عضو ارشد حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا ضمن بازنشر گزارش والاستریت ژورنال درباره بازگشت سیاست «فشار حداکثری» در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ، «ضعف» دولت بایدن را دلیل جسورشدن «دشمنانمان» خواند و افزود با بازگشت ترامپ «صلح از طریق قدرت» دوباره برقرار خواهد شد.
الیز استفانیک روز ٨ آبان نیز در مصاحبهای با فاکسنیوز مدعی شده بود که پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، تلاشهای جمهوری اسلامی برای مداخله در انتخابات آمریکا را «لاپوشانی» میکند.
او ۵ مهر سال جاری به همراه تام کاتن، سناتور ارشد جمهوریخواه از ایالت آرکانزاس، در نامهای به جو بایدن دولت او را به «جسور کردن» جمهوری اسلامی و توانا کردن این حکومت برای پیشبرد چشمگیر تواناییهای هستهای خود بدون ترس از عواقب آن متهم کرد.
«مماشات» بایدن با جمهوری اسلامی در برنامه هستهای و حملات مکرر گروههای نیابتی جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی، از دیگر مسائل مورد اشاره استفانیک و کاتن در نامهشان است که به امضای دهها قانونگذار دیگر نیز رسید.
این در حالی است که دولت جو بایدن در چهار سال گذشته با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله تحریم مقامات و نهادهای مختلف جمهوری اسلامی با اقدامات بیثباتکننده جمهوری اسلامی و ععدول حکومت ایران از تعهدات هستهایاش مقابله کرده است.
سفیر منتخب دونالد ترامپ برای سازمان ملل متحد در ٣۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ نیز در حمایت از تظاهرات مردم ایران علیه «علی خامنهای و رژیم او» گفته بود زمان آن رسیده که جو بایدن از مردم ایران علیه «ملاها و رژیم تررویستی آنها» پشتیبانی کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، الیز استفانیک، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان از نیویورک و رئیس فراکسیون جمهوریخواهان این مجلس، را به عنوان سفیر آتی ایالات متحده در سازمان ملل برگزید.
ترامپ با انتشار بیانیهای استفانیک را «یک مبارز بسیار نیرومند، سختکوش، و باهوش» در مسیر پیشبرد ایده «آمریکا نخست» خواند.
این قانونگذار ارشد جمهوریخواه نیز ضمن قدردانی از کاندیداتوری خود گفت مشتاقانه منتظر کسب رای اعتماد اعضای مجلس سنا است.
الیزه استفانیک ۴۰ ساله و دارای مدرک کارشناسی در رشته «حکومت» از دانشگاه هاروارد است.
او چهارمین قانونگذار ارشد جمهوریخواه در مجلس نمایندگان و از چهرههای حامی اسرائیل است و با تظاهرات حامیان فلسطینیان در دانشگاههای آمریکا و کشورهای غربی بهشدت مخالف بود.
استفانیک پاییز سال گذشته در جریان جلسه استماع کنگره از روسای دانشگاههای هاروارد، پنسیلوانیا، و امآیتی پرسشهای دشواری در ارتباط با نحوه تعامل آنها با تظاهرات ضداسرائیلی در محوطه این دانشگاهها مطرح کرد. به دنبال این جلسه، روسای دانشگاههای هاروارد و پنسیلوانیا از سمتهای خود استعفا کردند.
او در انتقاد از تصمیم بایدن مبنی بر وقفه در ارسال یک محموله تسلیحات به اسرائیل گفته بود چنانچه اسرائیل به تسلیحات لازم برای کسب «پیروزی کامل» دست نیابد، آمریکا ممکن است با حملهای تروریستی همانند حمله ٧ اکتبر مواجه شود.
صدای آمریکا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جنگندههای اسرائیلی یک انبار موشک متعلق به حزبالله لبنان در شهر شمسین در حومه حمص سوریه را هدف قرار داد.
خبرگزاری سوریه، دوشنبه ۲۱ آبان گزارش داد که اطلاعات اولیه درباره حمله اسرائیل در مجاورت منطقه شنشار در حومه جنوبی حمص در مرکز سوریه دریافت کرده اما جزئیاتی از تلفات این حمله ارائه نداد.
اسرائیل روز یکشنبه نیز، منطقه «سیده زینب» واقع در جنوب دمشق را با موشک بمباران کرد که طی آن ۹ نفر کشته و حداقل ۲۰ تن زخمی برجای گذاشت.
به گزارش رسانههای سوریه، این موشکها به یک ساختمان مسکونی ۶ طبقه اصابت کرد و در میان کشته شدگان و مجروحان، تعدادی کودک و زن بودند.
دیدبان حقوق بشر سوریه نیز گزارش داد که ساختمان که هدف قرار گرفت محل سکونت افرادی از حزبالله لبنان بوده است.
این نهاد حقوق بشری سوری گفت، در میان کشتهشدگان ۴ غیرنظامی سوری و پنج لبنانی و بقیه افرادی ناشناس بودند.
دیدبان سوری افزود، این حمله یک آپارتمان که خانوادههای لبنانی و اعضایی از حزبالله در آن زندگی میکردند را هدف قرار داد.
روز گذشته منابع «العربیه» گزارش دادند، سلیم عیاش یکی از فرماندهان حزبالله که در پرونده ترور رفیق حریری، نخستوزیر سابق لبنان، محکوم شده بود در جریان حمله هوایی اسرائیل به منطقه القصیر در استان حمص سوریه کشته شد.
عیاش که به همراه سه عضو دیگر حزبالله در سال ۲۰۲۰ به صورت غیابی از سوی دادگاه بینالمللی پرونده ویژه ترور الحریری محکوم شده بود، متولد ۱۹۶۳ در شهرک حاروف، جنوب لبنان است.
براساس کیفرخواست این دادگاه، سلیم عیاش به همراه سه عضو دیگر حزبالله، یعنی حسین عنیسی، حسن حبیب مرعی و اسعد صبرا، به «شرکت در عملیات تروریستی» که به ترور رفیق حریری در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ منجر شد، متهم شدند.
گزارشها حاکی از آن است که سلیم عیاش در ۹ نوامبر در حملات نیروی هوایی اسرائیل به یک پایگاه حزبالله در اطراف شهر القصیر، واقع در غرب سوریه و نزدیک مرز لبنان، کشته شد.
العربيه فارسى
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
منابع «العربیه» گزارش دادند که سلیم عیاش، یکی از فرماندهان حزبالله لبنان که در پرونده ترور رفیق حریری، نخستوزیر سابق لبنان، محکوم شده بود در جریان یک حمله هوایی اسرائیل به منطقه القصیر در استان حمص سوریه کشته شده است.
عیاش که به همراه سه عضو دیگر حزبالله در سال ۲۰۲۰ به صورت غیابی از سوی دادگاه بینالمللی ویژه لبنان محکوم شده بود، متولد ۱۹۶۳ در شهرک حاروف، جنوب لبنان است.
براساس کیفرخواست این دادگاه، سلیم عیاش به همراه سه عضو دیگر حزبالله، یعنی حسین عنیسی، حسن حبیب مرعی و اسعد صبرا، به «شرکت در توطئهای با هدف انجام عملیات تروریستی»، یعنی ترور رفیق حریری در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵، متهم شدند.
گزارشهای تایید نشده حاکی از آن است که سلیم عیاش در جریان حملات نیروی هوایی اسرائیل به یک پایگاه حزبالله در اطراف شهر القصیر، واقع در غرب سوریه و نزدیک مرز لبنان، در ۹ نوامبر کشته شده است.
بمباران اهدافی در حومه دمشق
در جریان حملهای دیگر که شهرک «سیده زینب» در جنوب دمشق را هدف قرار داد، دستکم ۹ نفر کشته و بیش از ۱۵ تن دیگر مجروح شدند.
یک منبع پزشکی که نخواست هویتش فاش شود، به «خبرگزاری آلمان» گفت «اکثر قربانیان زنان و کودکان بودند و تلاش برای نجات مجروحان و انتقال آنها به مراکز درمانی همچنان ادامه دارد.»
ساکنان محلی شهر سیده زینب گفتند که چندین آپارتمان مسکونی بهطور کامل تخریب شده و افراد ساکن آنها جان خود را از دست دادهاند.
دیدبان حقوق بشر سوریه گزارش داد که در این حمله، دستکم سه عضو حزبالله کشته شدند. «دیدبان» اعلام کرد که هدف اصلی این حملات، آپارتمانهایی بود که اعضای حزبالله در آنها سکونت داشتند. برخی منابع محلی نیز تأیید کردهاند که دو ساختمان در منطقه بهطور کامل تخریب شده و تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی، شدت ویرانی را نشان میدهد.
دیدبان حقوق بشر سوریه بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد که هدف اصلی این حملات «افرادی در داخل ساختمان» بوده است. «دیدبان» همچنین گزارش داد که دو مکان در نزدیکی ساختمان شهرداری السیده زینب که اعضای حزبالله در آنها سکونت داشتند، هدف حملات قرار گرفته است.
خبرگزاری دولتی «سانا» در سوریه نیز با اشاره به این حملات گزارش داد که «اطلاعات اولیه نشان میدهد که حمله اسرائیل یک ساختمان مسکونی در منطقه السیده زینب را هدف قرار داده است.»
منطقه السیده زینب به دلیل وجود زیارتگاه مذهبی «زینب کبری»، که برای شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است، همواره تحت توجه بوده و «دفاع» از آن، بهویژه از سوی حزبالله لبنان، باعث جذب جنگجویان وابسته به ایران شده است که در کنار نیروهای دولتی سوریه میجنگند.
این حملات پس از آن صورت گرفت که مناطق شمال و شمال غرب سوریه نیز هدف حملات هوایی اسرائیل قرار گرفتند. به گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه، در این حملات پنج نفر از جمله چهار نیروی سوری وابسته به ایران کشته شدند.
العربیه فارسی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
محمد مصطفی، نخستوزیر و وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در حاشیه اجلاس سران عربی-اسلامی در ریاض خواستار اجرای هرچه سریعتر راه حل دو کشوری و اعمال فشار بر اسرائیل بهمنظور پذیرفتن قطعنامههای سازمان ملل شد.
محمد مصطفی از دولت آینده دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا خواست تا در «روند صلح جدی با رعایت عدالت و انصاف در حق فلسطینیها و اعطای حق آنها در برخورداری از کشور مستقل، نقش ایفا کند».
او همچنین از نقش عربستان سعودی در بهرسمیت شناختن کشور فلسطین و تشکیل ائتلاف برای راه حل دو کشوری و همچنین ابتکار این کشور برای برگزاری اجلاس سران عربی تقدیر کرد و ابراز امیدواری کرد که تلاشهای آتشبس بهویژه از سوی مصر و قطر ادامه یابد.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
علیرغم وعدههای بسیار از سوی مقامات دولتی و سیاسی در ایران مبنی بر توقف روند توقیف خودروهای شهروندان به ویژه زنان به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، این روند اما همچنان ادامه دارد.
بنا بر یافتههای دادبان، موارد توقیف خودرو شهروندان در برخی شهرها از جمله اصفهان و مشهد حتی بیش از پیش شده و شمار فراوانی از مالکان خودروها، به ویژه زنان، در این شهرها به صورت روزانه پیامکهای مربوط به توقیف خودرو دریافت میکنند.
تداوم روند توقیف خودروی شهروندان به دلیل عدم رعایت خجاب شرعی در انظار عمومی، در حالی است که این اقدام کاملا غیر قانونی است و هیچ قانونی در حال حاضر در ایران وجود ندارد که مجوز توقیف خودرو به دلیل عدم رعایت حجاب شرعی را به پلیس داده باشد.
چرا که خودرو اساسا نقشی در ارتکاب عنوان مجرمانه عدم رعاین حجاب شرعی ندارد و حتی ارتکاب آن را نیز تسهیل نمیکند، از این رو پلیس در مقام ضابط قضایی قانونا اختیار توقیف موقت خودرو (موضوع ماده ۴۴ قانون آیین دادرسی کیفری) را ندارد.
بر این اساس توقیف خودرو شهروندان توسط پلیس علاوه بر آنکه غیر قانونی است، به دلیل آنکه مصداق تصرف غیر قانونی اموال شهروندان و سوء استفاده ماموران نظامی موضوع ماده ۱۲۶ قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح است، جرم نیز محسوب میشود.
دادبان به عنوان یک گروه حقوقی و حقوق بشر، به صورت جدی از جامعه حقوقی در ایران به ویژه وکلای دادگستری، حقوقدانان، دانشجویان و دانشآموختگان علم حقوق و به ویژه کانونهای وکلای دادگستری درخواست میکند، نسبت به تداوم این روند قانونی اعتراض کرده و غیر قانونی بودن آن را به طور صریح برای شهروندان و جامعه تبیین کنند تا مطالبهگری برای توقف آن افزایش یابد.
دادبان
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
معاون حقوقی رئیسجمهور میگوید فروشندگان فیلترشکن «به دلیل درآمد هنگفت، با تمام توان جلوی رفع فیلترینگ ایستادهاند.»
مجید انصاری توضیح بیشتری در مورد ماهیت و مشخصات این فیلترشکنفروشها و دلیل قدرتگیری آنها به حدی که توانستهاند جلوی تصمیمات دولتی را بگیرند، نداد.
او همچنین توضیح نداد که آیا دولت پزشکیان طرحی برای مقابله با این گروهها دارد یا خیر.
به نوشته رسانههای داخلی، طی روزهای اخیر برخی کاربران گزارش دادهاند که بدون فیلترشکن به پلتفرمهای فیلترشدهای مانند اینستاگرام دسترسی پیدا کردهاند، و گمانهزنیهایی دربارهٔ تست شبکه توسط اپراتورها برای رفع فیلترینگ مطرح شده است. اما مقامات دولتی اعلام کردهاند که رفع فیلترینگ همچنان «در مسیر قانونی و بررسی شورای عالی فضای مجازی» قرار دارد و اطلاعرسانی دربارهٔ رفع محدودیتها تنها از سوی این شورا یا وزارت ارتباطات انجام خواهد شد.
به تازگی، علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیسجمهور نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، با اشاره به خسارت سالانه یک میلیارد دلاری فیلترینگ برای مردم، به نقد شدید سیاست فیلترینگ پرداخته و آن را بیفایده دانسته است.
علی ربیعی با انتشار ویدئویی از خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هر چقدر فکر میکنم، نمیفهمم فایده فیلترینگ چیست؟ یک فیلم و خبر مخرب را نشان دهید که با فیلترینگ جلوی پخش آن را گرفتهاید؟ مردم سالانه ۱ میلیارد دلار از فیلترینگ ضرر میکنند.»
اخیراً همچنین دو نماینده مجلس گفتهاند که برخی از طرفداران فیلترینگ «خود در فروش فیلترشکنها نقش دارند.» جواد نیکبین و غلامرضا نوری با اشاره به گردش مالی بالا و منافع اقتصادی در بازار فیلترشکنها، گفتهاند که همان افرادی که طرح فیلترینگ و صیانت را دنبال کردهاند، با فروشندگان فیلترشکن نیز ارتباط دارند.
نیکبین افزوده که بخش عمده فروش فیلترشکن در داخل کشور انجام میشود، نه خارج. وزیر ارتباطات نیز در واکنش به این ادعاها خواستار بررسی آن توسط قوه قضاییه شده است.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، بارها نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. او در جریان تبلیغات انتخاباتی خود نیز وعده داده بود که مشکل فیلترینگ را حل میکند.
آقای پزشکیان پیش از انتخابات در حساب کاربری خود در شبکه ایکس در واکنش به درخواست یکی از کاربران نوشته بود: «تضمین میدهم که تمام دولت در برابر گشتهای اجباری، فیلتر کردن و فیلترشکنبازی و فشارهای بیرونی در همه جلسات و تمام قد بایستد.»
با این وجود او پس از روی کار آمدن تنها خواستار «برخورد با فروشندگان فیلترشکن» شد و اعلام کرد که «با توجه به شرایط فعلی» نمیتوان زمان مشخصی برای رفع فلیترینگ اعلام کرد.
در شرایطی که دولت پزشکیان با وعده رفع فیلترینگ، کاربران شبکههای اجتماعی را امیدوار کرده است، وزیر ارتباطات در ۲۲ مهرماه رفع فیلترینگ را به آینده نزدیک موکول کرد. ستار هاشمی در ۱۷ آبانماه نیز از بررسی ابعاد فنی یک طرح برای رفع فیلترینگ در «شورای عالی سران قوا» خبر داد اما زمان مشخصی برای رفع فیلترینگ مشخص نکرد.
آقای هاشمی همچنین رفع فیلترینگ را «یک طرح کلان» توصیف کرده است؛ توصیفی که نشان میدهد مشکل فیلترینگ تنها در چارچوب اختیارات دولت نیست.
با وجود اینکه مقامات دولتی جمهوری اسلامی «مانعتراشی مافیای فیلترشکن» را دلیل اصلی ناکامی در رفع فیلترینگ اعلام میکنند، برخی اظهارات از سوی مقامات رسمی خارج از دولت نشان میدهد که موانع دیگری از جمله «تصمیمگیری در سطوح بالای نظام» نیز بر ناکامی دولت در حذف سانسور اینترنت تأثیرگذار است.
یک نماینده مجلس فیلترینگ را موضوعی «امنیتی» میداند که رفع آن چندان به تصمیم رئیسجمهور ارتباط ندارد. به گفته مهرداد لاهوتی پزشکیان با صدور دستور برخورد با «فروشندگان فیلترشکن» به جای رفع فیلترینگ برخلاف وعده اولیه خود رفتار کرده است.
مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس این را هم گفته است که در شرایط فعلی، فضایی برای فروش فیلترشکن به نفع گروهی خاص ایجاد شده است که البته ارقام بسیار بالایی هم از فروش فیلترشکن درآمد دارند.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سال ۱۴۰۲، تعداد کاربران اینترنت در ایران را ۱۱۶ میلیون نفر اعلام کرده است.
دادههای مؤسسه «Data reportal» نیز نشان میدهد در ابتدای سال میلادی ۲۰۲۴ ضریب نفوذ اینترنت در ایران به ۸۱.۷ درصد رسیده و ۷۳.۱۴ میلیون کاربر اینترنت در این کشور وجود دارد.
تعداد بالای کاربران اینترنت و تقاضای مؤثر آنها برای خرید فیلترشکن، فروش این ابزار را به یکی از کسبوکارهای پررونق در ایران تبدیل کرده است. بر اساس گزارش اندیشکده حکمرانی شریف و مؤسسه «ایسپا»، ۸۰ درصد از کابران اینترنت در گروههای سنی مختلف از فیلترشکن استفاده میکنند.
در همین گزارش آمده است: «دستکم ۳۰ درصد از کاربران اینترنت در کشور ماهانه تا ۱۵۰ هزار تومان برای خرید یا تمدید اشتراک فیلترشکن هزینه میکنند. با در نظر گرفتن تعداد کاربرهای اینترنت کشور، گردش مالی بازار خرید و فروش ابزارهای فیلترشکن سالانه بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.»
رادیو فردا
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
دونالد ترامپ که بهتازگی بهعنوان چهلوهفتمین رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا انتخاب شده است، تماسهای خود در مورد جنگ اوکراین را افزایش داده است.
بهگزارش واشنگتن پست، ترامپ دو روز پس از انتخابات آمریکا با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در اینباره صحبت کرده و از رهبر روسیه خواسته است که جنگ در اوکراین را بیش از این تشدید نکند.
بنا به این گزارش، ترامپ و پوتین در مورد هدف صلح در قاره اروپا گفتوگو کردند و ترامپ گفته که امیدوار است «بهزودی» گفتوگوهای دیگری در مورد «حل و فصل جنگ در اوکراین» داشته باشند.
این نخستین گفتوگوی تلفنی ترامپ و پوتین از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سهشنبه هفته گذشته است. دونالد ترامپ همچنین در مورد میزان حضور نظامی آمریکا در اروپا با ولادیمیر پوتین صحبت کرد.
واشنگتن پست نوشته است که دولت اوکراین از این گفتوگو مطلع شده اما مخالفتی نکرده است. ترامپ تاکنون واکنشی نسبت به گزارش واشنگتن پست نشان نداده و سخنگوی تیم انتقالی او نیز در بیانیهای به خبرگزاری فرانسه گفته است که «درباره تماسهای خصوصی رئیسجمهور ترامپ با رهبران دیگر کشورها اظهار نظر نمیکند».
دونالد ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود بارها اعلام کرد که به سرعت به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. او هنوز نگفته است که چگونه میخواهد به این هدف برسد.
جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نگران این هستند که کمکهای نظامی به اوکراین کاملاً تحت کنترل ترامپ قرار بگیرد. بر اساس اظهارات بایدن و پوتین، این دو از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ هیچ تماسی با هم نداشتهاند.
مدت کوتاهی پس از انتشار گزارش گفتوگوی تلفنی ترامپ و پوتین، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اعلام کرد که با ترامپ صحبت کرده و هر دو گفتهاند که «آماده همکاری برای بازگشت صلح به اروپا هستند».
شولتس همچنین یکشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی در شبکه ARD آلمان گفت که میخواهد دوباره با مسکو تماس بگیرد. او تأکید کرد که بهعنوان یک سیاستمدار مسئول، این کار را بهتنهایی انجام نخواهد داد.
کرملین پیش از این، در طول مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ از «نشانههای مثبت» خبر داده بود زیرا بهگفته مسکو، او (ترامپ) از «صلح» احتمالی سخن میگوید و «تمایلی برای تحمیل شکست استراتژیک به روسیه» نشان نمیدهد.
رادیو زمانه
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
شماری از زنان زندانی سیاسی در زندان اوین در اعتراض به صدور حکم اعدام برای #وریشه_مرادی، زندانی سیاسی کُرد، دست به اعتراض زده و شعارهای ضد حکومتی سر دادند.
بر اساس یک فایل صوتی منتشر شده در حساب کاربری منتسب بە گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی محبوس در #زندان_اوین، در شبکه اکس (توییتر سابق) شماری از زنان زندانی سیاسی در این زندان با سر دادن شعارهایی چون “زندانی سیاسی آزاد باید گردد؛ حکومت اعدامی نابود باید گردد”، “کُردستان کُردستان؛ گورستان فاشیستان”، “آزادی حق ماست؛ قدرت ما جمع ماست” و “مرگ بر دیکتاتور” اعتراض خود را نسبت به صدور حکم اعدام علیه وریشه مرادی ابراز کردند.
زندانیان همچنین سرود “بلا چاو” را خواندند و در پایان هلهله کشیدند.
این اعتراض در پی صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی، عضو جامعه زنان آزاد شرق #کردستان (#کژار)، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی صورت گرفته است. حکم اعدام روز یکشنبه ۲۰ آبان به وکلای مدافع این زندانی ابلاغ شد.
وریشه مرادی در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در حومه سنندج بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات، در ۵ دی ماه همان سال به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
گزارشها حاکی است که وریشە مرادی و وکلای او در جلسات دادگاه از حق دفاع محروم بودهاند. صدور حکم اعدام برای این زندانی سیاسی کُرد با واکنشهای گستردهای در میان فعالان حقوق بشر و زندانیان سیاسی مواجه شده است.
دویچه وله فارسی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
یک زن نابینای اهل پرتغال در انگلیس تحت عمل جراحی پیشگامانه چشم با هوش مصنوعی قرار گرفت و بینایی خود را به دست آورد.
به گزارش ایسنا، یک زن نابینای ۳۱ ساله پرتغالی به نام پاتریشیا گونسالوس(Patrícia Gonçalves) بینایی خود را به لطف یک عمل جراحی لیزیک پیشگامانه با هوش مصنوعی به دست آورد.
ظهور هوش مصنوعی، عصر رشد و پیشرفت تصاعدی در زمینه علوم پزشکی را رقم زده است. در سالهای اخیر، فناوری پزشکی مدرن گامهای بزرگی رو به جلو برداشته است و آیندهای پر از امکانات بیشمار را نوید میدهد.
یکی از این دستاوردهای انقلابی، ترکیب هوش مصنوعی با جراحی لیزر است که به تازگی در کلینیک فوکوس در لندن انگلیس به دست آمده است.
بر اساس گزارشی که توسط نشریه Blind Ambition منتشر شده است، یک زن ۳۱ ساله پرتغالی نابینا به نام پاتریشیا گونسالوس با موفقیت بینایی خود را به لطف یک عمل جراحی لیزیک پیشگامانه با هوش مصنوعی به دست آورده و نقطه عطفی جدید در فناوری پزشکی را رقم زده است.
پاتریشیا اولین فرد در بریتانیاست که این درمان پیشرفته را دریافت کرده است.
این تکنیک ابداعی علاوه بر بازگرداندن بینایی، همچنین بر اساس گزارشها این قابلیت را دارد که مرزهای توانایی یک چشم عادی انسان را نیز جابجا کند.
بر اساس این گزارش، بینایی گونسالوس پس از عمل جراحی اکنون بهتر از دید طبیعی ۲۰/۲۰ است. وی که اهل پرتغال است، اخیراً از دانشگاه آکسفورد فارغ التحصیل شده است.
او در کودکی به آستیگماتیسم شدید و نزدیکبینی حاد مبتلا شد و از سنین پایین با مشکلات شدید بینایی دست و پنجه نرم کرد.
گونسالوس حدود ۶۵۰۰ پوند برای این جراحی هزینه کرد که با استفاده از یک فناوری اسکن با فناوری پیشرفته، یک همزاد دیجیتالی از چشمان او ایجاد کرد. سپس یک نرم افزار هوش مصنوعی توانست حدود ۲۰۰۰ روش مختلف لیزر درمانی را روی آن شبیهسازی و ارزیابی کند تا نتیجه نهایی کل فرآیند را بهینه کند.
دکتر دیوید آلمبی(David Allamby) جراح ارشد چشم در کلینیک فوکوس میگوید: پاتریشیا از پنج سالگی عینک زده است، در حالی که بدون عینک رسما نابینا محسوب میشود و نمیتواند حرف بزرگ E را در بالاترین نقطه نمودار آزمایش چشم را ببیند.
عمل جراحی گونسالوس زیر نظر دکتر آلمبی انجام شد.
دکتر آلمبی پس از اتمام موفقیت آمیز این جراحی گفت: نمره چشم پاتریشیا قبل از جراحی ۲۰ از ۲۰۰ بود که با عینک به ۲۰ از ۲۰ میرسید، اما در حال حاضر میتواند ۲۰ از ۱۶ ببیند که بهتر از نمره قبلی است.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
سومین تماس تلفنی پیاپی نتانیاهو با ترامپ: در مورد تهدید ایران به دیدگاهی کاملا مشترک رسیدیم
دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که او طی چند روز گذشته سه بار با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا درباره «تهدید ایران» علیه امنیت اسرائیل تلفنی گفتگو کرده است.
در بیانیه دفتر نخست وزیر اسرائیل به نقل از آقای نتانیاهو آمده است: «در چند روز گذشته، من سه بار با رئیسجمهور منتخب، دونالد ترامپ صحبت کردهام ... گفتوگوهایی که برای تقویت بیشتر اتحاد مستحکم میان اسرائیل و ایالات متحده برنامهریزی شدهاند.»
نخست وزیر اسرائیل تاکید کرد: «ما در مورد تمامی ابعاد تهدید ایران و خطرات ناشی از آن، دیدگاهی کاملا مشترک داریم.»
آقای نتانیاهو همچنین گفت که با دونالد ترامپ درباره «فرصتهای بزرگ پیش روی اسرائیل در زمینه صلح و گسترش آن» صحبت کرده است.
بر پایه بیانیه دفتر نخست وزیر اسرائیل، آقای نتانیاهو در جلسه هفتگی کابینه این کشور نیز گفت: «ما تهدید ایران را از هر جنبهای رو در روی خود میبینیم.»
دونالد ترامپ در نخستین دوره ریاست جمهوری خود، سفارت آمریکا را به بیتالمقدس منتقل کرد، حاکمیت اسرائیل را بر بلندیهای جولان به رسمیت شناخت و به عادیسازی روابط بین اسرائیل و چندین کشور عربی در قالب پیمان ابراهیم کمک کرد.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید با توجه به سابقه دوستی طولانی مدت بنیامین نتانیاهو و آقای ترامپ، در بحبوحه رویارویی اسرائیل با ایران و گروههای نیابتی این کشور در خاورمیانه میتواند موضع نخست وزیر اسرائیل را علیه ایران تقویت کند.
یورونیوز فارسی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
وریشه مرادی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی، از بابت اتهام بغی به اعدام محکوم شد.
به گزارش هرانا، بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی صادر و صبح امروز به وکلای مدافع خانم مرادی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام بغی به اعدام محکوم شده است.
وریشه مرادی در تاریخ ۱۰ مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در حومه سنندج بازداشت شد. وی نهایتا در تاریخ ۵ دی ماه ۱۴۰۲، با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.
در تاریخ ۲۷ خردادماه سال جاری، اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وریشه مرادی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی، از بابت اتهاماتی از جمله عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون مخالف نظام و بغی برگزار شد.
لازم به ذکر است، جلسه رسیدگی به اتهامات این متهم سیاسی در تاریخ ۱۴ مردادماه، به دلیل عدم حضور خانم مرادی در شعبه قضایی مذکور برگزار نشد. چهارشنبه ۷ شهریور مجددا جلسه دادگاه خانم مرادی به دلیل عدم حضور نماینده دادستان و قاضی عموزاد که به عنوان مستشار باید حضور پیدا میکرد، لغو شد.
در نهایت دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در تاریخ ۱۴ مهرماه، در شعبه قضایی مذکور برگزار شد.
وریشه مرادی اخیرا در یک پرونده قضایی مشترک با چهار زندانی دیگر که در زندان علیه آنها گشوده شد، توسط دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد. درگیری با مامور و تمرد، اتهامی است که خانم مرادی در این پرونده با آن مواجه شده است.
گشایش این پرونده مربوط به تاریخ ۱۶ مردادماه، در پی اعتراض زندانیان بند زنان اوین پس از اطلاع از اجرای حکم اعدام رضا رسایی و درگیری گارد زندان با آنها صورت گرفت.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی که در زندان خرم آباد محبوس است، امروز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، به صورت ویدیو کنفرانس در دادگاه کیفری دو این شهرستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، در جریان این جلسه، خانم شاکرمی از بابت اتهامات توهین به مقدسات و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، به دفاع از خود پرداخت. وکیل وی، علی امیدی نیز به صورت کتبی و شفاهی دفاعیات خود را ارائه داد.
آقای امیدی ضمن انتشار این خبر اعلام کرد که خانم شاکرمی قبل از جلب چند نوبت از طریق سامانه ثنا احضار شده بود، اما متوجه ابلاغیه نشدهاند که این امر در نهایت موجب جلب او شده است. به گفته این وکیل دادگستری، بخش دیگری از پرونده نسرین شاکرمی از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام، تحریک مردم به جنگ و کشتار، توهین به رهبری و توهین به خمینی در روزهای آتی در دادگاه انقلاب برگزار خواهد شد.
نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ در خرم آباد بازداشت و به بازداشتگاه زندان این شهرستان منتقل شد.
نیکا شاکرمی، نوجوان ۱۷ ساله اهل خرم آباد، در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در تهران جان خود را از دست داد. چندی بعد بهشت زهرای تهران علت فوت این نوجوان را «صدمات متعدد ناشی از اصابت جسم سخت» عنوان کرد.
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
Friday 15 November 2024
|
یک وکیل همسر خود را که خبرنگار بخش پژوهشهای خبرگزاری ایرنا بود با ضربات دمبل و چاقو به قتل رساند.
رکنا گزارش داد: «بامداد شنبه ۱۹ آبانماه، قتل منصوره قدیری جاوید خبرنگار یک خبرگزاری به پلیس گزارش شد و بلافاصله ماموران به محل جرم اعزام شدند.
تیم جنایی بهمحض ورود به خانه موردنظر با جسد زن جوانی مواجه شدند که از ضربات دمبل و چاقو به قتل رسیده بود، بررسیهای اولیه هم نشان میداد که مقتول توسط همسرش که وکیل دادگستری است قربانی جنایت شده است.
بدین ترتیب مرد جوان توسط کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی بازداشت شد و مشخص شد که زن جوان از خبرنگاران خبرگزاری است.
متهم در اعترافات اولیه خود گفت: از سالهای گذشته با همسرم اختلاف داشتم اما این اواخر بسیار با هم مشاجره داشتیم که ساعتی قبل عصبانی شدم و در یک لحظه او را هدف ضربات چاقو قرار دادم و با دمبل به سرش ضربه وارد کردم، در ادامه نیز قصد داشتم فرزند مشترکمان را هم به قتل برسانم و خودکشی کنم اما پشیمان شدم و جنایت را به پلیس اطلاع دادم.
پس از پایان تحقیقات میدانی صحنه جرم، جسد برای بررسی بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شده و متهم برای روشن شدن زوایای پنهان پرونده تحویل کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی شد.»
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|