شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - Saturday 19 April 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 18.04.2025, 17:26

حملات آمریکا به بندر یمن ۷۴ کشته برجای گذاشت


حوثی‌های یمن اعلام کردند که حملات هوایی آمریکا به بندر نفتی راس عیسی، که تحت کنترل این گروه است، دست‌کم ۷۴ نفر کشته و ۱۷۱ نفر زخمی بر جلی گذاشته است.

این حملات، که توسط فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا تأیید شده، یکی از بالاترین آمار تلفات گزارش‌شده تاکنون در کارزار نظامی آغازشده تحت ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ است که از ۱۵ مارس شامل صدها حمله بوده است.

حوثی‌های مورد حمایت ایران روز جمعه موشکی به سمت اسرائیل پرتاب کردند که توسط ارتش اسرائیل رهگیری شد و آژیرهای هشدار در تل‌آویو و دیگر مناطق به صدا درآمد.

در همین حال، جنگ در یمن با ادعای آمریکا مبنی بر «حمایت مستقیم» یک شرکت ماهواره‌ای چینی از حملات حوثی‌ها ابعاد بین‌المللی بیشتری یافت، ادعایی که پکن فوراً آن را تأیید نکرد.

شبکه خبری المسیره، وابسته به حوثی‌ها، تصاویری تکان‌دهنده از پیامدهای حمله به بندر راس عیسی پخش کرد که اجساد پراکنده در محل را نشان می‌داد. این شبکه اعلام کرد که امدادگران و کارگران غیرنظامی در این بندر در حمله کشته شده‌اند، حمله‌ای که انفجار عظیمی و آتش‌سوزی به دنبال داشت.

فرماندهی مرکزی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «نیروهای آمریکایی برای حذف این منبع سوخت تروریست‌های حوثی مورد حمایت ایران و محروم کردن آنها از درآمد غیرقانونی که بیش از ۱۰ سال برای ترور در منطقه استفاده شده، اقدام کردند.»

این بیانیه افزود: «این حمله با هدف آسیب به مردم یمن، که به‌حق خواستار رهایی از سلطه حوثی‌ها و زندگی در صلح هستند، انجام نشده است.»

فرماندهی مرکزی هیچ تلفاتی را تأیید نکرد و در پاسخ به پرس‌وجوی آسوشیتدپرس درباره گزارش‌های کشته شدن غیرنظامیان، از اظهارنظر خودداری کرد.

حملات آمریکا آتش‌سوزی عظیمی ایجاد کرد

بندر راس عیسی، مجموعه‌ای از سه مخزن نفت و تجهیزات پالایش، در استان حدیده یمن در امتداد دریای سرخ قرار دارد. تصاویر ماهواره‌ای ناسا که آتش‌سوزی‌ها را رصد می‌کنند، صبح جمعه شعله‌های شدید در این محل نزدیک جزیره کَمَران را نشان داد که طی روزهای اخیر هدف حملات شدید هوایی آمریکا قرار گرفته بود.

بندر راس عیسی همچنین پایانه خط لوله نفتی است که به استان مارب، منطقه غنی از انرژی یمن، که تحت کنترل متحدان دولت در تبعید یمن است، متصل می‌شود. حوثی‌ها در سال ۲۰۱۵ دولت را از صنعا، پایتخت یمن، اخراج کردند. با این حال، صادرات نفت به دلیل جنگ یک دهه‌ای متوقف شده و حوثی‌ها از راس عیسی برای وارد کردن نفت استفاده کرده‌اند.

حوثی‌ها این حمله آمریکا را محکوم کردند. آنها در بیانیه‌ای که توسط خبرگزاری سبا تحت کنترلشان منتشر شد، اظهار داشتند: «این تجاوز کاملاً غیرموجه، نقض آشکار حاکمیت و استقلال یمن و هدف قرار دادن مستقیم کل ملت یمن است. این حمله تأسیسات غیرنظامی حیاتی را هدف قرار داده که دهه‌ها به مردم یمن خدمت کرده است.»

در ۹ آوریل، وزارت خارجه آمریکا درباره محموله‌های نفتی به یمن هشدار داد: «ایالات متحده هیچ کشور یا نهاد تجاری را که از سازمان‌های تروریستی خارجی مانند حوثی‌ها حمایت کند، از جمله تخلیه کشتی‌ها و تأمین نفت در بنادر تحت کنترل حوثی‌ها، تحمل نخواهد کرد.»

این حمله پس از حملات هوایی اسرائیل به حوثی‌ها انجام شد که پیش‌تر زیرساخت‌های بندری و نفتی مورد استفاده این گروه را پس از حملاتشان به اسرائیل هدف قرار داده بود.

اتهام آمریکا به شرکت ماهواره‌ای چینی برای کمک به حملات حوثی‌ها

در همین حال، تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشستی با خبرنگاران، شرکت فناوری ماهواره‌ای چانگ گوانگ (CGSTL) را متهم کرد که «مستقیماً از حملات تروریستی حوثی‌های مورد حمایت ایران علیه منافع آمریکا حمایت می‌کند.»

بروس جزئیات بیشتری ارائه نکرد، اما به گزارشی از فایننشال تایمز اشاره کرد که به نقل از مقامات ناشناس آمریکایی ادعا کرده بود این شرکت، که با ارتش آزادی‌بخش خلق چین مرتبط است، تصاویری ارائه کرده که به حوثی‌ها امکان هدف قرار دادن ناوهای جنگی آمریکا و کشتی‌های تجاری در مسیر دریای سرخ را داده است.

بروس گفت: «حمایت پکن از این شرکت ماهواره‌ای، حتی پس از گفت‌وگوهای ما با آنها، با ادعاهایشان مبنی بر حمایت از صلح تناقض دارد.»

مقامات چینی و شرکت CGSTL فوراً برای اظهارنظر در دسترس نبودند. رسانه‌های دولتی چین این اتهام را تأیید نکردند. وزارت خزانه‌داری آمریکا در سال ۲۰۲۳ CGSTL را به دلیل ارائه تصاویر ماهواره‌ای به گروه مزدور واگنر روسیه در جنگ اوکراین تحریم کرده بود.

حملات آمریکا بخشی از کارزار شدید یک‌ماهه

بررسی آسوشیتدپرس نشان می‌دهد که عملیات جدید آمریکا علیه حوثی‌ها تحت ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ گسترده‌تر از دوره جو بایدن است، زیرا واشنگتن از هدف قرار دادن صرفاً محل‌های پرتاب، به حمله به افراد ارشد و بمباران شهرها روی آورده است.

این کارزار جدید پس از تهدید حوثی‌ها به ازسرگیری هدف قرار دادن کشتی‌های «اسرائیلی» به دلیل جلوگیری اسرائیل از ورود کمک‌ها به نوار غزه آغاز شد. حوثی‌ها تعریف دقیقی از کشتی‌های اسرائیلی ارائه نکرده‌اند، به این معنا که بسیاری از کشتی‌ها ممکن است هدف قرار گیرند.

حوثی‌ها از نوامبر ۲۰۲۳ تا ژانویه امسال بیش از ۱۰۰ کشتی تجاری را با موشک و پهپاد هدف قرار دادند، دو کشتی را غرق کردند و چهار ملوان را کشتند. این امر جریان تجارت در مسیر دریای سرخ، که معمولاً سالانه ۱ تریلیون دلار کالا از آن عبور می‌کند، به شدت کاهش داده است. حوثی‌ها همچنین بدون موفقیت به ناوهای جنگی آمریکا حمله کردند.

کارزار آمریکا نشانه‌ای از توقف ندارد، زیرا دولت ترامپ حملات هوایی به حوثی‌ها را به تلاش برای فشار بر ایران به دلیل برنامه هسته‌ای رو به پیشرفتش مرتبط کرده است. دور دوم مذاکرات بین ایران و آمریکا قرار است روز شنبه در رم برگزار شود.

آسوشیتدپرس، رویترز



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net