پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ -
Thursday 3 April 2025
|
اسرائیل روز چهارشنبه از گسترش عملیات نظامی در غزه خبر داد و اعلام کرد مناطق وسیعی از این منطقه تصرف و به مناطق امنیتی این کشور اضافه خواهد شد. این اقدام همراه با تخلیه گسترده جمعیت خواهد بود.
به گزارش رویترز، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، در بیانیهای گفت تخلیه از مناطقی که درگیری در جریان است انجام میشود و از مردم غزه خواست تا با حذف حماس و بازگرداندن گروگانهای اسرائیلی، تنها راه پایان جنگ را فراهم کنند.
وی گفت این عملیات برای پاکسازی شبهنظامیان و زیرساختهای آنها انجام میشود و «مناطق وسیعی تصرف خواهد شد که به مناطق امنیتی دولت اسرائیل اضافه میشوند».
ارتش اسرائیل پیش از این به ساکنان اطراف شهر رفح در جنوب غزه و به سمت خان یونیس هشدار تخلیه داده بود و از آنها خواسته بود به منطقه المُوَسی در ساحل، که پیشتر به عنوان منطقه بشردوستانه تعیین شده بود، نقل مکان کنند.
سازمان دفاع مدنی فلسطین اعلام کرد که تیمهای آنها حداقل ۱۲ جسد را در خان یونیس پس از موج حملات هوایی گزارششده در طول شب بازیابی کردهاند. رادیوی فلسطین نیز گزارش داد که منطقه اطراف رفح تقریباً به طور کامل پس از دستور تخلیه خالی شده است.
در محل یک حمله در خان یونیس، رضی الجبور کفش کوچکی را بالا گرفت و به دیوار خونآلودی اشاره کرد در حالی که شرح میداد چگونه همسایهاش به همراه نوزاد سهماههاش کشته شده و اجساد آنها در اثر انفجار تکهتکه شده بود.
او گفت: «از لحظهای که حمله اتفاق افتاد، نتوانستهایم بنشینیم یا بخوابیم یا کاری انجام دهیم» و توضیح داد که نیروهای امدادی قادر به جدا کردن بقایای کشتهشدگان نبودهاند.
منطقه حائل
بیانیه کاتز مشخص نکرد که اسرائیل قصد تصرف چه میزان از زمینها را دارد یا آیا این اقدام به معنای الحاق دائم این مناطق است یا خیر. این امر فشار بیشتری بر جمعیت غزه که پیشتر در یکی از شلوغترین مناطق جهان زندگی میکردند، وارد میکند.
بر اساس گزارش گروه حقوق بشری اسرائیلی «گیشا»، اسرائیل پیش از این کنترل حدود ۶۲ کیلومتر مربع یا حدود ۱۷٪ از کل مساحت غزه را به عنوان بخشی از منطقه حائل در اطراف این منطقه به دست گرفته است.
تصرف منطقه حائل که شامل زیرساختهایی مانند چاهها، ایستگاههای پمپاژ فاضلاب و تأسیسات تصفیه آب و همچنین بخش قابل توجهی از زمینهای کشاورزی غزه است، فشار بر توانایی این منطقه برای تأمین معیشت خود را افزایش خواهد داد.
در همین حال، رهبران اسرائیل گفتهاند که قصد دارند خروج داوطلبانه فلسطینیان از غزه را تسهیل کنند. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا، خواستار تخلیه دائم این منطقه و بازسازی آن به عنوان یک منطقه ساحلی تحت کنترل آمریکا شده بود.
اظهارات کاتز پس از تاکید نتانیاهو بر خلع سلاح حماس
اظهارات اسرائیل کاتز پس از آن مطرح شد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، بار دیگر خواستار خلع سلاح حماس شد و گفت اعمال فشار نظامی بهترین راه برای بازگرداندن ۵۹ گروگان باقیمانده است.
رهبران اسرائیل با مشاهده نشانههایی از اعتراضات در غزه علیه حماس — گروه نظامی که از سال ۲۰۰۷ کنترل این منطقه را در دست دارد — تشویق شدهاند. به نظر میرسد عملیات گستردهتر حداقل تا حدی با هدف افزایش فشار بر غیرنظامیان و رهبران حماس انجام شده است.
کاتز در بیانیه خود گفت: «من از ساکنان غزه میخواهم که همین حالا اقدام کنند تا حماس را حذف کنند و تمام گروگانها را بازگردانند. این تنها راه پایان جنگ است.»
اسرائیل ماه گذشته حملات هوایی به غزه را از سر گرفت و نیروهای زمینی را بازگرداند، پس از دو ماه آرامش نسبی که در پی آتشبس مورد حمایت آمریکا برای تبادل گروگانهای حماس با زندانیان فلسطینی در اسرائیل به وجود آمده بود.
از زمان ازسرگیری حملات، صدها فلسطینی کشته شدهاند و اسرائیل نیز کمکهای بشردوستانه به غزه را قطع کرده است، با این ادعا که بخش عمدهای از آن توسط حماس مصادره شده است.
تلاشهای میانجیگران قطر و مصر برای ازسرگیری مذاکرات به منظور پایان جنگ تاکنون نتیجهای نداشته است، و بازگشت نظامیان اسرائیل به غزه باعث تشدید اعتراضات خانوادههای گروگانها و حامیان آنها در اسرائیل شده است.
روز چهارشنبه، «مجمع خانوادههای گروگانها» اعلام کرد که از «خبر گسترش عملیات نظامی به وحشت افتادهاند».
گسترش درگیریها به لبنان و سوریه
همزمان با تشدید عملیات در غزه، اسرائیل به اهدافی در جنوب لبنان و سوریه نیز حمله کرده است، از جمله حمله روز سهشنبه به یک فرمانده حزبالله در حومه جنوبی بیروت که به تنشهای بیشتر در توافقهای آتشبس شکننده منجر شد. این توافقها در ژانویه تا حد زیادی جنگ را متوقف کرده بودند.
علاوه بر این، نیروهای اسرائیلی همچنان عملیات گستردهای در کرانه باختری اشغالی در جریان دارند.
اسرائیل پس از حمله ویرانگر هزاران مسلح تحت رهبری حماس به جوامع جنوبی اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳ — که به گفته آمارهای اسرائیلی ۱۲۰۰ کشته و ۲۵۱ گروگان به همراه داشت — به غزه حمله کرد.
بر اساس گزارش مقامات بهداشتی فلسطین، حملات اسرائیل تاکنون منجر به کشته شدن بیش از ۵۰٬۰۰۰ فلسطینی شده و غزه را ویران کرده است. این حملات تقریباً تمام جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را آواره کرده و صدها هزار نفر را در چادرها و پناهگاههای موقت قرار داده است.
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|