پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ -
Thursday 3 April 2025
|
ایالات متحده روز سهشنبه تحریمهایی را علیه نهادها و افرادی در ایران، امارات متحده عربی و چین اعمال کرد که آنها را به عنوان بخشی از شبکه تأمین تسلیحات ایران متهم کرده است. این اقدام در حالی صورت میگیرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تلاش دارد فشارها بر تهران را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که در هماهنگی با وزارت دادگستری، شش نهاد و دو فرد را تحریم کرده است و آنها را مسئول تأمین قطعات پهپاد برای یکی از تولیدکنندگان اصلی برنامه پهپادی ایران دانست.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، در بیانیهای اظهار داشت: «گسترش پهپادها و موشکهای ایران – چه برای نیروهای نیابتی تروریستیاش در منطقه و چه برای روسیه جهت استفاده علیه اوکراین – همچنان غیرنظامیان، کارکنان آمریکایی و متحدان و شرکای ما را تهدید میکند.»
او افزود: «وزارت خزانهداری همچنان به مختل کردن مجتمع نظامی-صنعتی ایران و گسترش پهپادها، موشکها و تسلیحات متعارف این کشور که اغلب به دست بازیگران بیثباتکننده، از جمله نیروهای نیابتی تروریستی، میرسد، ادامه خواهد داد.»
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.
طبق بیانیه وزارت خزانهداری، تحریمهای روز سهشنبه یک نهاد مستقر در ایران، دو فرد در ایران، یک نهاد در چین و چهار نهاد مستقر در امارات متحده عربی را هدف قرار داده است.
وزارت خزانهداری اعلام کرد که این دومین دور تحریمها علیه «تکثیرکنندگان تسلیحات ایران» از زمانی است که ترامپ کارزار «فشار حداکثری» خود را علیه ایران از سر گرفت. این کارزار شامل تلاشهایی برای کاهش صادرات نفت ایران به صفر با هدف جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هستهای است.
یادداشت ماه فوریه ترامپ، در کنار سایر موارد، بسنت را موظف کرد تا «فشار حداکثری» بر ایران اعمال کند، از جمله تحریمها و اجرای سازوکارهای تنبیهی علیه افرادی که تحریمهای موجود را نقض میکنند.
ترامپ روز یکشنبه ایران را تهدید کرد که در صورت نرسیدن به توافق با واشنگتن درباره برنامه هستهای خود، با بمباران و تعرفههای ثانویه مواجه خواهد شد.
ترامپ در دوره نخست ریاستجمهوریاش (۲۰۱۷-۲۰۲۱)، ایالات متحده را از توافق ۲۰۱۵ میان ایران و قدرتهای جهانی که محدودیتهای سختی بر فعالیتهای غنیسازی اورانیوم تهران در ازای لغو تحریمها اعمال میکرد، خارج کرد. او همچنین تحریمهای گستردهای را مجدداً اعمال کرد.
از آن زمان، ایران محدودیتهای تعیینشده در آن توافق را بهطور چشمگیری پشت سر گذاشته است.
قدرتهای غربی ایران را متهم میکنند که با غنیسازی اورانیوم به سطح خلوص شکافتپذیر بالا، که فراتر از نیازهای توجیهپذیر برای یک برنامه انرژی هستهای غیرنظامی است، بهطور مخفیانه در پی دستیابی به توانایی ساخت سلاح هستهای است. تهران اما تأکید دارد که برنامه هستهایاش کاملاً برای مقاصد تولید انرژی غیرنظامی است.
نهادهای تحریم شده:
۱- هواپیماسازی ایران (هسا)
۲- گروه صنعتی شهید باکری (SBIG)
۳- توسعه مبادلات تجاری بینالمللی راه رشد (راه رشد)
۴- حسین اکبری (اکبری) مقیم ایران، مدیرعامل راه رشد
۵- عباس یوسف نژاد (یوسف نژاد) مستقر در ایران اقلامی از جمله قطعات، کابل و موتور را از طرف شرکت راه رشد تهیه کرده و به عنوان بازرس علی البدل این شرکت فعالیت میکند.
۶- شبکههای ارتباطی Infracom مستقر در امارات FZE (Infracom) خرید موتورها را برای راه رشد و پرسنل آن تسهیل کرده است.
۷- شرکت تولید کننده موتور در چین، زیبو شنبو به راه رشد اجازه داد تا توزیع کننده آن در ایران باشد و ده ها هزار موتور را برای کاربر نهایی SBIG عرضه کرده است.
۸- شرکت دیاموند کستل الکترونیک در امارات متحده عربی
۹- شرکت فنومنا Phenomena International General Trading LLC (Phenomena) در امارات متحده عربی
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|