دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۴ - Monday 31 March 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 26.03.2025, 13:41

بیانیه درباره رویدادهای اخیر ارومیه


هموطنان عزیز:
در ایام نوروزی، دو حادثه ناگوار در شهر ارومیه اتفاق افتاد که موجب نگرانی ایران‌دوستان قرار گرفت.

ابتدا کردها که در طی چند دهه اخیر درصد قابل توجهی از ساکنان شهر ارومیه را تشکیل می‌دهند، با اخذ مجوز حکومتی از تهران، اقدام به برگزاری جشن نوروز می‌کنند و در جریان این جشن با سردادن شعار «ارومیه کردستان است»، عملا این جشن را تبدیل به یک میتینگ سیاسی می‌نمایند. متاسفانه در طی چند دهه اخیر بعضی محافل سیاسی، اجتماعی و هنری کرد، این شعار و شعار «استان ارومیه» (به‌جای استان آذربایجان غربی) را سعی نموده‌اند در اذهان مردم رسوخ دهند که طبعا مردم ارومیه را نگران کرده است. در طی این مدت مردم ارومیه با سکوت از کنار این شعار ها گذشته‌اند.

چند روز پس از مراسم نوروزی فوق، در جریان مراسم دولتی ایام قدر، عامه مردم از فرصت استفاده کرده و در یک راهپیمائی وسیع شرکت کردند و به شعار «ارومیه کردستان است» عکس‌العمل نشان دادند.

آیا کردها و ترک‌ها برایشان سوال‌برانگیز نبود که چرا و چه کسانی می‌خواهند در این موقع حساس، آنها را به جان هم بیاندازند؟ چرا به کردها برای مراسم نوروزی در ارومیه ناگهان از تهران مجوز برگزاری داده می‌شود؟ مراسمی که همیشه با مزاحمت حکومت روبرو است.

در مورد ترک‌ها هم این سوال مطرح است که از کی این حکومت یار و غم‌خوار آنان گشته است؟ آیا در شان آنها بود که شعارهای خود را تحت لوای چماقداران ولایت و چوب‌ها و چماق‌های یک قد و اندازه آن‌ها نشان بدهند؟ آیا متاسفانه هر دو طرف خود را آلت دست این حاکمیت قرار نداده‌اند؟ حاکمیتی که در همه زمینه‌ها شکست خورده، اینجا نیز شکست خواهد خورد و در اجرای مقاصد خود موفق نخواهد بود؟

هموطنان:
غرب آذربایجان گلستانی است از مردمان ترک، کرد، آسوری، ارمنی و کلیمی. این مردمان قرن‌ها در کنار هم زیسته‌اند و در چارچوب ایران واحد و با توجه به حقوق شهروندی باز هم در آینده به زندگی مسالمت‌آمیز در کنار هم ادامه خواهند داد. ملی‌گرایان افراطی از هر طرف، و رژیم جمهوری اسلامی که پس از ایجاد تشنج در خارج از کشور، هم اکنون به ایجاد تشنج در خطه آذربایجان مشغول است، باید بدانند که تیر آنان به سنگ خواهد خورد و در یک حکومت دموکراتیک و آزاد، و با توجه به حقوق شهروندی ترک و کرد باز هم قرن‌ها در کنار هم با مسالمت زندگی خواهند کرد.

حسن شریعتمداری – رضا مریدی
پنجم فروردین‌ماه ۱۴۰۴



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net